Mamici de septembrie - octombrie 2005 (11)
Raspunsuri - Pagina 13
cge spune:
In primul rand, vreau sa ii spun Ioanei ca imi pare rau ca nu ti-a iesit analiza bine, dar iti tin pumnii si pana la urma totul o sa fie bine.b
Din cate stiu eu, nu prea exista sa ai toate analizele perfecte, totul e sa rezolvi respectiva problema odata ce ai descoperit-o.
In al doilea rand, pentru mamicile care se plang ca nu au greturi si alte neplaceri specifice, va sfatuiesc din tot sufletul sa va bucurati !!!!
Eu la prima sarcina la fel nu am avut aproape nici o neplacere in primul trimestru. In ultimul trimestru mi-aduc aminte de dureri de spate, picioare obosite si chestii din astea.
O singura data am poftit la o conserva de peste, atata tot.
Pe cand acuma, recuperez : si greturi din plin cu vomitat de rigoare, dureri de cap, pofte cat cuprinde: si struguri, si dulciuri, compoturi la greu. (nu vi le spun pe toate sa nu va dau idei.)
Nu suport mancarea gatita, dar trebuie sa gatesc
Ma gandesc ca Dumnezeu a facut cumva un plan : daca mi-era asa de greu la prima sarcina, poate nici nu ma mai gandeam la a doua.
Inca-o data va spun bucurati-va.
De fapt, noi toate trebuie sa ne bucuram pentru bebei nostri din burtica
Noapte buna si sa auzim numai de bine,
Cristina, mamica lui Victor si a lui bebe din burtica 10+
Tonnia spune:
Monval, urocultura ti-ai luat? Sa nu ai o infectie urinara...
Diafera, desi eu sunt in afara problemei, in sensul ca nimeni nu mi-a recomandat analizele astea, am auzit tot aici pe forum aceleasi lucruri ca si tine. So, cred ce esti pe cele mai bune maini...
Flavia, ce-ai facut la eco?
mai are cineva probleme cu somnul? Eu m-am trezit la 5. Am adormit la 23.30. Cam asa dorm in fiecare noapte!
karmenutza spune:
Vai, fetelor, ce harnice sunteti! Dispar o zi de acasa (la servici) si gata, ati umplut 7 pagini! Aproape ca nu reusesc sa tin pasul la citit, ca de scris...
Imi pare rau sa vad ca unele fete au mici probleme cu analizele dar este bine totusi ca ati aflat din timp si puteti trata, pentru ca bb-ii sa fie sanatosi si frumosi. Sunt sigura ca asa va fi!
Despre mine, ce sa va zic? In afara ca sunii sunt un pic durerosi, altceva nimic. In primele saptamani(pana in 4) mai aveam si eu dureri de burta (asa ca la cm),crampe, cand pe stanga cand pe dreapta, imi era o foame exagerata, acum nimic. Chiar nimic!!! Oare o fi normal sa nu mai simt nimic, nimic? Nici foame, nici crampe, dureri?!
Uneori ma intreb daca o mai fi bb acolo. Dar daca nu era, trebuia sa iasa, nu? Nici nu a iesit. Si atunci ma gandesc ca e acolo bine mersi si nu vrea sa imi faca mie nici o problema, nu? Am vazut ca si Tonnia tot asa este, fara probleme.
Va
pe toate si aveti grija de voi si de
ii vostri.
Alexa04 spune:
Buna fetele
eu abia am terminat de citit tot ce ati scris. Nu prea am timp in general pt ca vin tarziu de la serviciu - 20.00 , mananc si ma apuca un somn.. In schimb ma trezesc la 6.00.
Tonia, la eco eu am vazut bebe pe ecran dar nu mi-a zis nimic de inimioara, poate peste 3 sapt cand o sa ma duc iar. Mi-a zis ca totul e ok. Tu ai reusit sa te lasi de fumat? Eu ma chinui ingrozitor pt ca nici greturi nu am , doctorul mi-a zis sa le las de tot dar pana acum nu am reusit. Mai fumez cam 5, 6 ieri chiar 10. Nu stiu cum sa fac sa scap de viciu. Tu resusesti? ca am inteles ca si tu ai fumat sau fumezi?
dana_lucia spune:
Buna fetelor! O sa incep prin a raspunde pentru "cge": eu sunt una dintre cele care nu are nici un fel de simptom si ma simt foarte bine de la inceput si pina acum (intrat in sapt. 8 de ieri) iar analizele facute pina acum sunt fara probleme, OK toate. Desgiur ca aceasta nu inseamna ca scriind si despre experienta pozitiva de
m-as plinga cumva, Doamne fereste, ci doar doresc sa impartasesc si eu cu voi acest eveniment unic si va doresc din sulfet la toate sa nu va fie rau si sa aveti analize cit mai bune!
Pentru Tonnia despre mezeluri: eu una nu maninc, ce-i drept nu ma prea omoram nici inainte dar acum nici atit. Mie doctorul mi-a recomandat ca cel mai util sa maninc la capitolul carne, doar pui si peste.
Pentru cele care fumeaza (Alexa), vointa este aliatul numarul 1.Eu m-am lasat in iunie anul trecut exact in momentul in care am decis sa las si anticonceptionalele dorind sa am un copil. Am reusit relativ usor pot spune si acum efectiv urasc tigarile!
Sa aveti un weekend cit mai placut si fara stress!
Va
,
Dana_lucia
Tonnia spune:
Alexa, exact ca tine stau. De maine incerc iar sa ma las! Le-am redus tare, dar tot... Sunt amarata ca nu am atata vointa! Nu ma certati, va rog, stiu toate argumentele... Am fost doar sincera...
liadi spune:
Dragi burtici
Dar harnice mai sunteti. Ieri mi-am luat o hartie si creion sa-mi notez raspunsuri pentru fiecare dar nu am mai apucat sa scriu.
Imi pare tare rau de fetele care au descoperit ca au pobleme. Partea buna este ca aceste probleme se pot tine sub control astfel incat sa aveti copii sanatosi. Nu trebuie sa va speriati ci doar sa luati linistite tratamentul. Cand am pierdut prima sarcina doctorul mi-a dat sa fac doua analize : anticorpi antifosfolipidici si citomegalovirus. Din fericire au iesit ok. Dar in general fac parte din setul de analize care se dau celor care doresc sa ramana insarcinate sau gravidelor. Listeria nu am facut-o dar cred ca urmeaza. Asa ca Ioana, LiaMia, Valensuntem alaturi de voi si va sustinem.
MifloreAi dreptate. Viteza de coagulare a sangelui este mai mare (decat normal) in cazul sindromului de hipercoagulabilitate. Daca este depistat din timp si se ia tratamentul o sa fie bine si bebe creste normal. Oricum trebuie sa te pazesti si pe viitor.
monval este posibil sa ai o mica infectie urinara. Din fericire exista medicamente care se dau in sarcina asa ca nu te speria. nu simti nimic gen usturime, urinare mult prea frecventa?
Tonniaeu nu mananc mezeluri. Nu mancam nici inainte ca toate chestiile astea facute din paste contin si oase, piei si carne foarte putina. Am vazut destule reportaje pe aceasta tema. Am gasit odata intr-o sunca de curcan, facuta de o firma de mezeluri mare din Ro, ditamai pana! Iti dai seama ca a fost ultimul produs cumparat de acest gen. Mie imi place pieptul de pui afumat dar nu stiu daca este fiert sau este crud.
Luni mergi la eco? Stai linistita! Imposibil sa nu se vada sacul embrionar si chiar si embrionul. La mine s-a vazut sacul la 5 saptamani de la ultimul CM si medicul mi-a confirmat indubitabil sarcina. Eu cred ca tu o sa auzi si inimoara. Iti tin pumnii!
Cat despre simtome nici eu nu ma pot plange. Dar am usoare arsuri la stomac din cand in cand si parca mi-e cam somn. dar asta nu inseamna ca dorm mai mult. Insa noaptea ma dor sanii tare. Ziua nu. ciudat.
Va pup, Lia
Tonnia spune:
Liadi, si la mine e la fel cu sanii. Ma dor noaptea si dimineata, ziua nu. Dintre mezeluri imi plac doua: sunca de Praga si un fel de jambon. Si ieri salivam dupa ele, am cumparat, dar nu stiu ce sa fac...
dana_lucia spune:
Tonnia sinceritatea e deja un pas inainte si mai ai foarte putin pina la vointa 100%, hai incearca, o sa vezi ca vei reusi, eu, ca o fosta fumatoare, iti tin pumnii!Bafta!