Mamici de septembrie - octombrie 2005 (11)
Raspunsuri - Pagina 14
samila spune:
Buna fetelor,
din pacate nu am reusit sa citesc tot ce s-a scris, ultimele 2 capitole le-am pierdut. Sincer imi pare rau ca nu am timpul necesar.
Bun venit noilor viitoare mamici!!!
Eu am fost la controlul de 12 saptamani. Mi s-a facut test de urina din nou, mi s-a luat sange din nou, controlul medicului ginecolog foart bland si placut de data asta. Ne-am auzit puisorul. Suntem asa fericiti de fiecare data. Totul este ok.
Am vazut pe fisa medicala impartirea analizelor, pentru fiecare perioda sunt programate un nr de analize, insa nu le-am retinut. De obicei cand vine factura vad exact ce analize mi-au facut.Asistenta mi-a spus ca proba de urina, tensiune, greutate, le voi face de fiecare data.
Doctorita m-a intrebat cum doresc sa nasc si daca doresc sa alaptez. Aici e la proprie alegere.
Am ales impreuna cu doctorul sa nasc cu epidurala.
Saptamana aceasta trebuie sa merg sa discut cu viitorul medic pediatru al copilului. Am 3 recomandati si sa vedem care o sa ne placa mai mult.
Am intrebat si de cremele pt vergeturi.Am promis sa revin cu amanunte. Mi s-a recomandat cele cu unt de cacao. Exista speciale pt gravide, se cheama: massage cream for stretch marks.Au la baza: unt de cacao, collagen, elastin.
Cam astea sunt vestile mele. Va doresc numai bine la toate, sanatate multa si sa auzim de bine.
monicafrosa spune:
Salut,
Doamne, Doamne, harnice mai sunteti! Abia reusesc sa citesc, iar asta seara va si scriu.
Imi pare rau pentru fetele cu probleme, dar bine ca le-ati depistat la timp si ca exista tratament. Va tin pumnii si va doresc putere sa rezistati presiunii psihice.
Cineva din USA (iertati-ma ca nu-mi mai amintesc) era suparata ca urmatoarea ecografie e abia la 20 de saptamani si ca a trecut mult timp de la prima. Eu ce sa mai zic ca nu am facut niciuna. Am fost la doua controale pana acum si i-am auzit doar inima, iar cand am intrebat de ecografie, mi s-a spus ca nu se face pana la 18-20 de saptamani decat daca sunt probleme. Asa ca trebuie sa sun de pe acum ca sa reusesc sa obtin o programare pentru atunci.
Cat despre analizele pe care multe dintre voi le-ati facut, eu nu am aflat de la ele decat de la voi. Dar, cum spunea si Adriana, merg pe mana medicului. Sunt doctori si trebuie sa stie ce fac. Am mai intrebat la fetele de pe aici si cica asa se procedeaza.
Intre timp m-am inarmat cu rabdare si astept sa-mi vad puiul abia prin mai. Va invidiez pe cele care mergeti la eco cand vreti.
Va doresc o saptamana buna,
Monica 
lucia_cs spune:
Monica
(monicafrosa), imi pare foarte rau pentru faptul ca nu poti sa-ti vezi copilul decat atat de tarziu.
Ma bucur ca totusi ai putut sa-i auzi inimioara. Eu inca nu i-am auzit-o, si presupun ca e la fel de emotionant ca si atunci cand vezi cum bate.
samila
azi mi-am luat crema din aceea recomandata de tine si cred eu ca au dreptate sa o recomande, este foarte grasa, e aproape la fel de tare ca si untul, si de o ora de cand sta pe burtica mea nu a intrat inca in piele, pielea e asa parca putin umeda.![]()
Multumim de sfaturi! 
Cand v-ati programat pentru pediatru, ati zis ca e pentru interviu? Eu inca nu sunt obisnuita cu stilul american de a merge la medic sa-l intervievezi, dar recuperam noi. ![]()
Dupa ce criterii i-ai ales pe pedriatii pe care ai sa-i intervievezi?
_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire. 
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny 
oana0204 spune:
Buna fetelor.
Monica (monicafrosa) eu eram nemultumita cu pauzele asa de mari dintre ecografe.. daca la ultimul 6 sapt si 6 zile s-a vazut un punct care pulsa (eu nu am putut vedea nimic din cauza monitorului prost asezat si oricum nu mi s-a dat nici un fel de detaliu despre bebe decat varsta si faptul ca ii pulseaza inimioara) urmatoarea acografie sa fie la 20 de saptamani? Mi se pare totusi prea mult. in timpul asta eu nu stiu absolut despre
daca e sanatos, daca se dezvolta normal. Mi nu mi se pare normal sa stau linistita numai auzind inimioara. La voi in Canada stiu ca e mai complicat. Trebuie asteptat destul de mult pentru a ajunge la un medic. O prietena de familie a trebuie sa astepte 2 sau 3 luni pentru a fi vazuta la un ecograf pentru o problema la ficat, problema ce se acutiza pe zi ce trecea. Dar la noi in US situatia e alta. Pentru un simplu ecograf te poti programa si in 2-3 zile esti rezolvat, chiar mai repede daca nu preferi o anumita perioada a zilei. Nu sunt adepta ecografiilor lunare, bilunare sau chiar saptamanale
, mai ales ca nu sunt chiar benefice pentru bebe..nu vb dpdv fiziologic, dar sunt stresante pentru el-le percepe asa cum percepi tu adultul-stand pe peron intr-o gara linistita, un tren rapid care trece in viteza fluierand si zdroncanind din toate niturile-am citit aici pe DC un articol. Chiar una din mamicile de pe site care a nascut de curand se mandrea ca desi a facut cateva zeci de ecografii (cele mai multe din motive de paranoia) in timpul sarcinii -a nascut un copil sanatos tun cu scor APGAR 10, dar la alt subiect se plangea ca bebele nu prea doarme si e mai tot timpul agitat si matzait.
Samila, in alta ordine de idei, tot o viitoare mamica mai mare, mi-a recomandat Biotherm Biovergetures, Clarins Clarins Huile "Tonic" Body Treatment Oil si masajul cu ulei de masline. Ea folosind aceste produse, la prima sarcina nu a avut nici o veregtura, desi predispozitie avea (in timpul liceului a capatat cateva vergeturi pe picioare ).
Lucia eu inca nu ma dau cu sofisticaturi. Am un ulei de baie de la Johnson Baby si tot de la ei o crema (au fost printre putinele produse ale caror miros l-am putut suporta, in rest mai toate cremele mi se parea ca miros a seu, inclusiv gelul de dus Dove pt piele sensibila sau uscata) Cand am citit ce ai scris tu m-am si vazut pe mine asta-vara, cu burta in sus, unsa toata cu ulei de masline si infasurata in folii de plastic ![]()
Multa sanatate!
Oana D - 12+ saptamani
Foto
Bic spune:
Fetelor,
eu nu stiu unde sa scriu si nici nu mi s-a confirmat inca nimic, dar vreau sa scriu ceva, asa ca scriu aici.
Mie mi-a intirziat ciclul doar citeva zile e drept, (de obicei vine ceas), dar mi-am facut si un test de sarcina si e pozitiv, tzitzii ma dor si parca nu mai au loc in sutien, asa ca eu cred ca sint insarcinata... Jeez, ce ciudat suna.
Inca nu am spus nimanui pentru ca nu am fost la doctor deci nu e sigur, dar scriu aici ca sa ma obisnuiesc cu ideea. ![]()
Daca sa e sa fie, DPN ar fi 02.11, dar daca e cazul voi deschide un thread cu mamici de nov.-dec.
Sint un pic cam buimacita 1. pt. ca nu constientizez ca voi avea un copil 2. Pt. ca mi-a iesit din prima si nu ma asteptam, mai ales ca n-am ramas niciodata pina acum.
Si desi nu am nici o confirmare deja am inceput sa ma ingrijorez de pe acum sa nu pierd sarcina.
lucia_cs spune:
Bic draga noastra, poti sa fi sigura ca un bebe frumusel si sanatos e pe drum. ![]()
Sa stii ca si eu stateam pe pat la doctor cu sotul meu si radeam zicandu-i "Daca nu sunt insarcinata?", dar am fost foooarte insarcinata si i-am vazut si inimioara batand.
De ce sa pierzi sarcina?
Stai linistita si nu te gandi la prostii. Sa ai grija ca in primele 3 luni sa nu faci sporturi prea grele, pe tot parcursul sarcinii sa nu faci bai fierbinti (daca poti e bine sa le eviti de tot) si dusuri fierbinti.
Sa papi acuma cat inca poti papa ca daca ai sa ai greturi ca si unele dintre noi, va fi cam greu si nu te vei putea hrani cum trebuie.
Sa iei vitamine prenatale, eu iti recomand "Advance Natal Care", astea le foloses eu si se zice ca sunt foarte bune. Folic acid este FOARTE important in primele 3 luni.
Draga mea, sa te apuci deja sa-ti iei aceste pastilute pentru ca sunt foarte importante pentru un bebe sanatos.
Noua ne pare extrem de rau pentru ca nu ai sa faci parte din al nostru calduros grup, dar stiu ca oriunde vei gasi mamici dulci care au bebe pe drum, exact ca si tine
.
Pana cand ai sa-ti gasesti persoane cu care sa discuti poti intra aici linistita si sa ne pui toate intrebrile pe care le ai, iar noi iti vom raspunde in limita cunostintelor si posibilitatilor noastre.
Scuze daca am lungit-o atata, dar sunt doar bucuroasa pentru tine. 

_
Lucia sotia lui Csaba si mamica in devenire. 
www.cisst.org/ftp/Lucia/" target="_blank">Poze Bunny 
oana0204 spune:
Bic-ule felicitari, sa fie intr-un ceas bun. Ba sa-ti vina sa crezi, si mie tot din prima incercare mi-a iesit asa ca nu esti exceptie pe aici(si eu am fentat fetele de la aspirante) si am si oscilat un pic intre viitoarele mamici de iulie-august si cele de sept-oct din cauza unei ovulatii tarzii, dar pana la urma am ramas aici, si aici sper sa raman pana in septembrie.
Multa santate!
Oana D - 11+ saptamani
Foto
Ioana75 spune:
Buna fetelor! Capitolul 12 este www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44083" target="_blank">aici.
Ioana