Mamici de septembrie - octombrie 2005 (11)
Raspunsuri - Pagina 10
Ioana75 spune:
Io ma gindisem sa o las mai moale cu eco astea, dar acum, cu listeria pe cap, trebuie sa continui sa ma asigur ca totul evolueaza normal.
oana, si eu te inteleg, si eu am fost plecata de citeva ori singura in alta tara, si de citeva ori cu sotul. Stiu ca e foarte greu, dar noi vorbim cu tine, si poate iti mai trece un pic dorul de casa
.
Ioana
kid2003 spune:
Ioana, te programezi tu la eco? Sau te duci la dr tau sa iti faca? Mie mi-e cam rusine sa ma tot duc la el sa imi faca eco, mai ales ca trebuie sa ma duc la spital, si as vrea sa il vad pe bebe mai des. Sa ma duc la o clinica privata? Cum ai facut tu? Saptamanal eco?
Te pup, pofta buna la struguri!!!
Flavia_Hurducas spune:
Locca, stai linistita, si eu am tot o eco la activ in sapt.5. Astazi o voi avea pe a doua. Dar dr. mea mi-a spus ca deocamdata ne vedem o data pe luna. Si eu am fost tentata sa ma duc la doi dr. in contratimp, ca sa am ecografii mai multe, dar unii dr. nu recomanda sa faci atatea eco, doar in cazul in care este neaparat necesar.
Flavia 9+
Ioana75 spune:
kid, 4 eco le-am facut la cabinetul particular al doctoritei, iar aia morfo la Iosup, dar i-am aratat si doctoritei rezultatele lui Iosup
. Doctorita imi face eco transvaginal, Iosup mi-a plimbat "okiul" ala pe burta.
Ioana
adriana_i_ spune:
Neatza fetelor,
lucia_cs:ai intrebat de dureri de cap... si eu am, destul de des
... am facut si o migrena de toata frumusetea acu vreo doua saptamani, si nu am luat nimic, ca am zis ca daca am trecut de raceala de acu 3 saptamani fara medicamente, nu iau paracetamol (desi stiu ca e permis) pentru o durere de cap... Mare greseala... M-am chinuit efectiv doua zile si doua nopti...
Am inteles insa ca sutn normale in sarcina durerile astea de cap... O sa intreb luni pe doctoritza cat sunt de normale...
La mine e mai nou alta dandana: mucoasa nazala mi-e tot timpul iritata. Din cauza asta si combinat cu are rece si uscat (e un frig aici...), respir extrem de greu, mereu am senzatia ca ma sufoc
... Nu am idee ce as putea face (acasa pun tzspe vase cu apa in camere, dar in rest, in masina, in birou si afara nu prea am cum). Cum si mucoase iritate e ceva firesc in sarcina
, ma consolez ca mai un pic si vine primavara...
O zi frumoasa,
Adriana
si bebitzu' in burtica, 12+ saptamani.
alinam spune:
mai voi ma speriati cu analizele astea .....ce ne facem noi cele din provincie unde nu exista laboratore care fak analizele astea..... decat partial????
Flavia_Hurducas spune:
Alinam, cauta si vei gasi! Asa am zis si eu pana acum o ora, ca in Brasov nu se fac toate analizele. Dar dupa ce am sunat la toate policlinicile private si spitalele, am descoperit ca se fac. Este drept, unii lucreaza cu Bucurestiul, motiv pentru rezultatele vin mai tarziu. Si nu reusesc sa fac toate analizele intr-un loc.
Flavia 9+
Ioana75 spune:
kid, uite www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37790&whichpage=1" target="_blank">aici subiectul unde se discuta despre cite ecografii si cind
.
alina, poate poti sa tragi o fuga la Bucuresti sa-ti ia probele, si apoi rezultatele ti le pot trimite si prin fax daca specifici lucrul asta.
Ioana
adriana_i_ spune:
alinam: fa orice da' nu te speria/stresa, ca nu-i face bine la bebe ![]()
Daca te linisteste cu ceva, nici eu nu am facut multe din analizele respective. Am facut o tura (toxoplasmoza, rubeola, sifilis si SIDA) recomandate (ultimele doua sunt obligatorii) de medicul de familie prin octombrie, deci inainte de a ramane insarcinata. Apoi am aratat ce am facut ginecoloagei si a zis ca e perfect. Acum urmeaza sa mai imi faca o tura, dar din cate stiu sunt in primul rand cele legate de sindromul Down. Si probabil mai incolo imi va mai face si altele daca va fi cazul.
Eu merg pe mana ei, si nu cred ca sunt inconstienta. Pur si simplu asa se procedeaza aici, si probabil stiu ei mai bine decat mine de ce.
Adriana
si bebitzu' in burtica, 12+ saptamani.
dana_lucia spune:
Dragele mele, va scrisesem acum doua zile despre spaima trasa cu niste mici pete maronii. Am fost la doctor si mi-a spus ca totul este absolut normal, ca uterul se pregateste intens pentru sarcina si pot aparea din cind ni cind, in primele 3 luni, mici pete maronii fara nici un pericol ataiat timp cit culaorea este maronie si nu rosie. Am facut ecografie si am auzit foarte bine inimioara lui bebe (155-160), am fost tare emotionata! Bebe creste absolut normal mi s-a spus (eu am mai facut o ecografie la 4 sapt.) si mi s-a confirmat intrarea in sapt. 8 de sarcina. Mihalea_e, acum m-am lamurit, tu esti 6+ iar eu 7+, de acord fully. Tot ieri dimineata am facut si primele analize la care dupa amiaza am primit deja telefon de la doctor ai am discutat rezultatele, toate foarte OK pina acum.Imi pare sincer rau pentru cele ce va chinuiti mult cu rezultatele analizelor, pare-se ca aici a mers totul snur, sa vedem de acum incolo.
Draga Oana sa stii ca sunt alaturi de tine si te inteleg perfect chiar daca eu locuiesc de mai multi ani (din '96) in Olanda.Cred ca in aceasta perioada sensibiltatea noastra creste foarte mult, de exemplu eu acum o saptamina cind sotul a fost plecat la o conferinta in Norvegia unde a stat 3 zile jumatate, ajunsesem sa numar orele care mai erau pina sa se intoarca. Desi pina acum nu prea imi faceam astfel de probleme dar el sau eu eram plecati pentru un timp de data asta am avut o reactie destul de diferita de normal, asta e. Dar spre norocul meu nu imi este absolut deloc rau, exact ca si pina acum nu am nimic, nu greturi, nu varsaturi, dureri de cap sau altele, si im iapre sincer rau pentru cele ce aveti astfel de stari, doresc sa va treaca cit mai repede.
Va
si salut din