Mamici de mai-iunie 2005 (34)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Buna fetele!
Hai sa va zic cum a fost la ecografie la Iosup. Cit am stat acolo pe pat in cabinet am stat relaxata chiar daca nu vedeam ecranul, ii dausem caseta sa inregistreze. De-abia asteptam sa ajung sa o vad dupa aceea. Si, cind colo, bagam noi caseta in video si o mare ...PAAAUUUZAAAA! Mooaaammaa, ce m-am ofticat! Nu l-am vazut pe bebicul meu, si de-abia asteptam

In fine, acum mi-a trecut dar am fost tare dezamagita. Acum ce sa fac? Nu pot sa ma duc la Iosup sa-i zic sa-mi mai faca ecografia o data doar ca nu stiu ce Dumnezeu s-a intimplat si nu s-a inregistrat caseta. Mai ales ca n-am platit nimic, ecografia este gratuita, acoperita de cardul meu la CMU. Sotul meu mi-a zis ca mare lucru oricum nu s-a vazut, n-am pierdut prea mult.
I-am zis ca am facut eco morfo la 20 de saptamani si atunci nu s-a vazut bine ceva la inima din cauza virstei si a pozitiei bebeului. Asa ca n-a mai facut asa amanuntit ca la la o eco morfo, ci doar i-a masurat chestiile uzuale si a stat mai mult si s-a uitat la inima.

Bebe are 1064g si este mai mare cu mai mult de o saptamana decit virsta calculata dupa ultimul CM, asa ca mi-a mai devansat putin DPN, la 25 mai. Colul s-a mai lungit putin fata de data trecuta. Are 137 batai pe minut la inimioara.

Bebe sta cu capul in jos deja. Mi s-a parut ca e cam devreme totusi, dar nu mi-a zis ca ar fi ceva anormal. Aveti idee? S-ar mai putea rasuci jos-sus-jos de acum incolo ?! Este vreo regula cu bebicii, cum stau ei acolo cu capul sus-jos, la cite saptamani cum?

N-a fost deloc vorbaret dr.Iosup. Am ascultat ce dicta, si la toate zicea normal. La sfirsit l-a intrebat sotul meu, ca Iosup nu zicea nimic, daca totul este OK, ca eram cam in ceata. Si a zis ca da, este in regula. Urmatoarea eco sa o fac la 36 saptamani.

M-am uitat pe hartiile alea cu masuratori si la ce a mai scris pe hartie, un singur lucru nu inteleg din ce zice el acolo: "hipotonie pielocaliceala bilaterala". Este ceva legat de rinichi. Nu stiu ce iseamna asta, a mai intilnit cineva termenii acestia in vreun context? Si nu mi-a dat poza cu sexul sau fata, ci cu rinichii. Eu nu mai inteleg nimic Pina saptamina viitoare cind ma duc la doctorita mea, o sa ma framante chestia asta. Tot stau si ma gindesc ca daca ar fi fost ceva rau, nu mi-ar fi zis Iosup?!

Nu merge cautarea aici pe DC, sa caut daca a mai avut cineva chestia asta la ecografia puiului, sa-mi explice si mie.

Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Iulianamerci mult pentru sfatul tau. Si prietena mea din Calgary a inchiriat o pompa electrica si a fost foarte multumita de ea. Am citit si eu ca se gaseste model ptr. un san sau ptr. ambii sani cu care gati treaba mai repede. Poate o sa o inchiriez la inceput ptr. o luna si daca ma descurc OK cu ea, atunci o cumpar si stiu o treaba. Am vazut ca la unele fete de pe aici le-au aparut deja colostrul. Nici urma inca de asa ceva la mine dar eu sper ca va fi bine.
Eu acum folosesc o crema de sani ptr. gravide dar cand se va gata asta trec la Lansinoh (se gaseste si aici si am auzit ca e tare buna).
Merci inca odata ptr. orice sfat, ca imi prinde tare bine mai ales ca tu ai deja o experienta in domeniu. Si in plus poti sa-mi indici folosirea produselor pe care le pot gasi aici.

Gabitzam , saraca de tine "curat ghinion" cu caseta video. Of, nu fii suparata, important e ca doctorul a spus ca totul este in regula. Nu-ti mai fa atatea probleme, ca daca era ceva sa-l nelinisteasca pe doctor iti spunea. Daca bebita e deja cu capul in jos eu cred ca e OK.

http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1586.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1583.jpg

NewMami & Patrick

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by iuliana

New mami, eu mi-am inchiriat o pompa electrica (ffff. buna) de la clinica care apartine spitalului). Am fost f. multumita, mai bine o cumparam, ca aveam si posibilitatea asta. Pompa pe care o inchiriasem era numai pentru un sin, dar mai bine luam pentru ambii deodata pentru ca usureaza tare mult si asa se termina mult mai repede treaba. Eu m-am chinuit tare cu alaptatul, nu am reusit decit pina lz 2 luni jumate si alea jumi-juma cu lapte praf. Dar cica e important cel putin o luna si cel mai bun e colostrul de la inceput pe care il papa bebe, ca ala are cei mai multi anticorpi. Vezi ca pentru sini e f. buna crema Lansinoh(sper sa gasesti de cumparat...am vazut chiar la Babiesrus).

Si sinii mei sint f. sensibili. Aseara m-a lovit Emma din greseala si imi venea sa urlu de durere.

poze 1,poze 2,poze 3

Iuliana,crede-ma pompa AVENT ISIS e mult mai buna,scoate mult mai bine laptele ca cea electrica.Eu am si una electrica MEDELA dar nu e asa buna, in plus face si multa galagie si daca trebuia sa scot lapte noaptea nu era deloc o placere.Eu am alaptat pina la cinci luni,sper ca acum sa alaptez pina la sase.Incearca de data asta Avent si sint sigura ca vei alapta mai mult.

Numai bine

Anca 29sapt. si Bianca Melissa 02.02.03

http://community.webshots.com/user/anky2100

Mergi la inceput

Gabitzam,imi pare rau ca nu ai putut sa-ti vezi bebicul.In legatura cu pozitia sa nu iti faci probleme,pina la 36/37 saptamini mai poate sa isi schimbe de multe ori pozitia,la mine ultima data statea orizontal cit despre hipotonie nu stiu ce sa zic,trebuia sa il intrebi pe doctor ce inseamna.

Numai bine

Anca 29sapt si Bianca Melissa 02.02.03

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margott spune:

Gabitza, La Multi Ani pentru mamica ta!!

Margott

Mergi la inceput

Hai sa va spun eu de ce e mai buna pompa Avent.Pompa manuala Avent are o membrana din silicon care produce un masaj al sinilor stimulind producerea laptelui astfel incit laptele vine cu o presiune mai mare si in cantitate mai mare(imita gurita bebelusului).In afara de asta puteti stabili tempoul in care vreti sa pompati si puteti sa sterilizati toate componentele pompei.Cea electrica nu are membrana din silicon iar laptele vine mai incet si mai putin si pe deasupra face si multa galagie .Va sfatuiesc daca puteti sa va cumparati si sticle si biberoane marca Avent deoarece biberoanele se aseamana cu sfircul mamei si astfel veti putea combina alaptatul la sin cu cel din biberon.

Numai bine

Anca 29sapt. si Bianca Melissa 02.02.03

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Anky, eu drept sa iti spun, m-am chinuit tare mult cu alaptarea...si nici nu am avut muuuulta rabdare. Nu m-a ajutat nimeni inafara de sotul meu care merge la servici, Emma s-a nascut mititica si eram tot timpul stresata ca nu am destul de mult lapte )nu am scos niciodata mai mult....si asta f. raaaar...de 100 ml lapte din ambii sini...aveam dureri groaznice. Si cred ca e si mostenire de la mama (genetic) pentru ca si ea s-a chinuit cu alaptarea si nu a reusit mai mult de 2 luni. Eu nu imi fac probleme deloc, ca Emma a crescut f. bine si cu lapte praf, plus asa m-a ajutat la hranit si sotul. Ce sa iti spun, am fost f. multumita de pompa electrica ca scotea si ultima picatura de lapte din mine. Si, la fel, se pot steriliza componentele. Si nu era o pompa care se gaseste de cumparat la magazine...e una profesionala.

Sticle si biberoane tot Avent am folosit. Acum nu mai avem nevoie ca Emma nu mai bea de citeva luni bune lapte cu biberonul.

Nefertari, stiu ca nu inseamna ca bebelusii care se nasc marisori au mamici cu diabet gestational. Si pe mine m-a nascut mama maricica 4.100kg, dar pe vremea aia nu se faceau teste pentru depistarea diabetului gest. In orice caz, norocoase sint mamicile care nasc bebelusi grasuti:)).

New mami, cu placere pentru sfaturi:). Produsele in Canada si USA sint, in general, cam aceleasi si pot sa iti spun ce produs te intereseaza cam unde il gasesti. Mie mi-a fost grelut, ca prietenele mele de aici au copii mari si nu mai tineau minte. Plus ca de atunci au aparut o gramada de minuni:). Dar acum sint la curent:).

poze 1,poze 2,poze 3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carolinah spune:

Gabitza,
imi pare rau de chestia cu caseta, dar important este ca a zis ca este OK. Si, crede-ma, Iosup nu zice ca e OK decat daca intr-adevar este. Am mai intalnit asta cu hipotonia undeva, dar nu mai stiu unde. Dar stiu ca nu era grav. De altfel, ti-ar fi si spus, ca e un super-profesionist si nu isi asuma nici un risc. Iti va spune medicul tau, oricum. La ce medic mergi?

lina, cu Alina (12.11.02) si BB (DPN 14.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

S-a gasit la Alex in gradinita un caz de scarlatina !!!!!!!!!!!!!!! Toata lumea e in alerta - se fac investigatii , se iau analize .

Oare scarlatina afecteaza sarcina ????? Eu n-am facut in copilarie si mi-e groaznic de frica !!!!!!!

Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Multam Carolina, gindul ca Iosup este profesionist ma linisteste si pe mine. Si parea foarte calm si linistit si nu cred ca nu mi-ar fi zis daca era ceva anormal, mai ales ca la sfirsit l-a intrebat sotul meu daca este OK copilul.

Merg la dr. Ruxandra Dumitrescu. Eu ma duc la cabinetul ei particular, ea lucreaza la Cantacuzino si consulta si la Victor Babes.

Ma gindeam zilele trecute daca n-ar fi util sa trecem la listuta si doctorii si spitalele unde vom naste.

Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05

Mergi la inceput