Mamici de mai-iunie 2005 (34)
Raspunsuri - Pagina 4
nefertari spune:
crissu - medicul n-a recomandat nimic - ca nu l-am vazut la ochi decat o sg data . Stiu eu ca trebuie facut un echo in trim.3 - de control - sa vedem cum e asezat bb , cordonul, data nasterii (daca s-a schimbat ),placenta,lichid - pt ca de la varsta aia schimbari spectaculoase nu vor fi- asa cum am mai spus ,spatiul de manevra se micsoreaza considerabil .
De la receptie mi-au spus ca ma costa 1.900.000 cu o poza inclusa - daca mai vreau si altele - 20.000 pozitia .
Eu,el(Alex-5ani)si ea(Adela-DPN 11.05.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/abihayat2002/album?.dir=8e19
Mickyyy spune:
Neata pe la pranz!
Hai ca azi am stat ingropata in hartii...si inca nu mi-am terminat treburile, da' am zis ca merit si io o pauza de forum
.
Gabi, la multi ani proaspetei viitoare bunicute
(mama ce titulatura i-am bagat)!.
Androix, draguta burtica! Vorba fetelor, e cazul s-o mai punem de-o intalnire, ca vad ca buricile au devenit muuult mai grandioase
!
Io cred ca am baut ceva de azi-noapte, in somn...ca am o limba de lemn!.
Crissu, mie la ultima ecografie mi-a trecut pe spate 24-26 de spatamani (adica perioada in care ar trebui s-o fac pe urmatoarea). L-am intrebat pe Radoi si mi-a zis ca vom vedea la momentul respectiv, daca mai e sau nu cazul de inca o ecografie, asa ca mai astept pana la urmatorul control sa vad ce si cum.
Legat de vaccinuri, habar n-am...sarcina trecuta n-am facut nici unul, si nici acum nu cred ca voi face, dar ramane de vazut.
Hai ca e sefu prin zona...revin ca mai aveam ceva de povestit!
Mickyyy
si
Malina Ioana (31.03.2004)
Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii
carolinah spune:
Monu, nu, nu merge deloc, zic eu si cred ca ai si tu dubii ca altfel nu ai fi intrebat. Cauta o draperie albastra, eventual cu Winnie the Pooh, ca sa se asorteze cu covorul.
Eu nu am facut nici un vaccin la sarcina trecuta. Si inteleg ca asta cu antitetanosul este depasita demult. Dar stiu ca mi-am facut pe la vreo 35 de saptamani analiza de streptococ B si de orice ar mai putea aparea prin zona X. Si ghinion, singura si unica data in viata cand mi-a iesit strep B la analiza bacteriologica de secretie vaginala a fost atunci
.
lina, cu Alina (12.11.02) si BB
(DPN 14.05.05)
crissu spune:
Mersi de informatie Mickyy........am sa-l intreb si eu pe dr. Radoi ca merg la dansul vineri sa vedem si cu colul cum sta treaba. Pai eu am facut una la inceputul sarcinii si apoi pe cea morfologica la 19 saptamani si ceva.
Bebelusha mea ma bombardeaza de zor.........misca foarte jos asa o fi normal la 23 saptamani. Nu mai zic ca aseara se intindea prin burtica sau nu stiu ce facea pe acolo, ca am simtit o galma mult deasupra buricului.![]()
Criss si
23 saptamani+
andutzy spune:
Fetelor, am lipsit si eu o saptamana din peisaj si am avut de recuperat o gramada!!!! De fapt am mai intrat o data si v-am salutat de la nasii puiului nostru, ei au net acasa! Cu asta v-am dat si prima veste, preietnii nostri vor sa ne naseasca baietelul. La nasii de cununie nu am mai apelat, au fost extrem de reci dupa ce au scapat de nunta noastra!![]()
Gabitza, la multi ani! Sa-ti traiasca mamica!!!
NOi am fost la doctor azi dimineata, ne-am facut maricei si d-ra doctor a fost tare amuzata cand era sa scape sonda de ecograf din cauza sutului pe care l-a primit de la Dragoselu nostru! A zis ca totul e normal, de fapt mi-a dat o stare atat de linistitoare(are dansa darul acesta) incat nu am fost stresata sa o intreb detalii de genul marime, circumferinte, etc. Placenta e cat trebuie, colul e suprinzator de lung si inchis bine de tot.
M-a laudat ca nu am luat decat 7,5 kg in lunile de sarcina
si a zis ca nu am pus straturi-straturi de grasime si pentru ca inainte de sarcina am fost activa, mergeam la sala si corpul era invatat sa consume calorii. Insa dupa nastere va trebui sa treaca 3 luni pana ma voi reapuca de sport. NU ne-a pus intredictii insa nici de
si nici de mers la serviciu.
Mickyy, mi-a placut ideea de a o plimba pe Malina prin tara atat de micuta! E bina insa ca aveti masina. NOi nu avem masina si suntem suparati ca vara asta nu vom putea merge nici macar la ai mei, la Constanta, e destul de dificil de plimbat un nou nscat pe trenunrile noastre jegoase!!
Nu mai stiu cine scria de pata maronie de pe chilot. ce ai rezolvat? iti tinem pumnii, sa ne povestesti si noua.
Pe mine de vreo cateva zile ma chinuie un hemoroid
. E rau de tot, eu nu am mai avut niciodata asa ceva. MI-a zis doctorita sa iau ceva de la farmacie si ca dupa nastere va disparea. Pana atunci insa e mare si vinetiu (pana la urma de fapt asta si este, un vas de sange, nu?).
Cam atat de la noi,
Aaaaaaaaa si burtica mea seamana cu cea a lui Androix si Gabitza- na, mame de baieti, asta e!
Va pupa,
Dragos Alexandru- 28 saptamani de la UM, DPN 24 mai si
Andutzy- UM 18.08.2004
nefertari spune:
Sa faceti bine sa va scoateti burticile la lumina - atunci vedem noi care cu care seamana - ca asa imbracate e ca in zicala aia cu " noaptea toate pisicile sunt negre "
fran spune:
Crissu galma de deasupra buricului e capul !!!
Iar miscarile pe care le simti jos sunt de la picioruse. Asa patesc si eu si mi-au aratat la eco cum e pozitionata.
Fetele, ati auzit cumva ca ar fi epidemie de rubeola in Bucuresti?
Am trei colegi cu copiii bolnavi de rubeola- luata probabil cand au fost la policlinica
Si sunt toti micuti - sub un an...
Fran si BB Patricia (?)
DPN 13 mai
nefertari spune:
Am auzit si eu fran de epidemie - cica e o "radacina" mai nabadaioasa - asa ca parintii sa aiba mare mare grija . Bietii pui !!!!!
NewMami spune:
Iuliana si eu sunt de acord cu tine, mai bine un bebe mai micut dar sanatos, fara diabet sau alte probleme. De accea ma si duc la test si sper sa fie totul OK. Nu ma supar daca bebe e mai marisor dar sa nu fie cumva din cauza de diabet gestational. Sper sa nu fie cazul meu ca nu am pe nimeni in familie cu diabet si de altfel nici nu am un regim alimentar bogat in zaharuri (nu-mi prea plac dulciurile).
Ankymultumesc ptr. sfaturile in privinta alaptatului. La mine unul din sfarcuri este pronuntat bine in afara dar din pacate celalat este doar putin (trebuie ajutat sa se arate)- o fi mai
. O sa-l rog pe tati sa ne ajute inainte de ai da papa lui bebe, ca el e intotdeauna pentru voluntariat la asa ceva.
Si in acelasi timp sfarcurile sunt f.f.f sensibile, asa cum spui si tu nici macar n-am curajul sa incerc sa le ating cu un prosop mai aspru sau ceva de genul asta. Sunt sigura ca va fi o mare problema cu alaptatul si sper si eu ca pompa sa ma ajute. Am inceput deja sa ma dau cu crema ptr. sani, si ajuta in sensul ca nu lasa pielea sa se usuce dar sunt la fel de sensibili.
Aici la noi sunt tot felul de pompe, inclusiv din cele electrice performante pe care le poti inchiria, daca nu vrei sa o cumperi fiind f. scumpe. Pentru ca si tu ai avut aceiasi problema la prima sarcina o sa tin seama de sfatul tau si daca pe tine te-a ajutat pompa Avent Isis ma indrept si eu spre asa ceva.
Si la mine micul Patrick face box pe unde nimereste si ma loveste mai in toate partile. De aici deduc ca inca nu are o pozitie stabila, dar nu-mi fac probleme ptr. ca de abia incep saptamana 25, mai are timp sa se hotarasca.
Gabitzam si eu am renuntat deja la majoritatea papucilor cu fermoare sau sirete. Sunt la capitolul saboti, ca doar nu ma voi trezi la 5 dimineata ca sa ma incalce tati. Si in weekend sper sa ajung sa-mi mai cumpar o pereche de saboti. Am norocul ca nu circul pe jos decat daca vreau eu special sa ma duc la plimbare in parc. Iar la serviciu, prin magazine sau oriunde altundeva sunt Ok, ca astia aici sunt obisnuiti cu asa ceva. Majoritatea lumii nu poarta cizme sau papuci de iarna.
La multi ani si la cat mai multi ani fericiti, mamicutei tale. Sa-i dea Dumnezeu sanatate ca sa poata avea grija de bebica.
Va doresc sa aveti o dupa-amiaza cat mai placuta si sa o sarbatoriti cat mai bine, indiferent de vremea de afara.
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1586.jpg
http://img.photobucket.com/albums/v236/NewMami/100_1583.jpg
NewMami &
Patrick
iuliana spune:
New mami, eu mi-am inchiriat o pompa electrica (ffff. buna) de la clinica care apartine spitalului). Am fost f. multumita, mai bine o cumparam, ca aveam si posibilitatea asta. Pompa pe care o inchiriasem era numai pentru un sin, dar mai bine luam pentru ambii deodata pentru ca usureaza tare mult si asa se termina mult mai repede treaba. Eu m-am chinuit tare cu alaptatul, nu am reusit decit pina lz 2 luni jumate si alea jumi-juma cu lapte praf. Dar cica e important cel putin o luna si cel mai bun e colostrul de la inceput pe care il papa bebe, ca ala are cei mai multi anticorpi. Vezi ca pentru sini e f. buna crema Lansinoh(sper sa gasesti de cumparat...am vazut chiar la Babiesrus).
Si sinii mei sint f. sensibili. Aseara m-a lovit Emma din greseala si imi venea sa urlu de durere.
poze 1,poze 2,poze 3