Mamici de septembrie - octombrie 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 9
natydea spune:
Buna fetele!
Ieri am fost si eu la dr. la control si am venit cu vesti, unele bune altele... In primul rand pentru listuta o sa scriu si numele dr.- Iliescu Marian, spit. Filantropia.
S-a bucurat foarte mult pentru mine si mi-a redat increderea ca va fi ok pana la capat. Mi-a aratat bebeul si facea misto de mine ca uite-ti baietelul de parca nu stia ca pentru mine nu conta ce e, sanatos sa fie. Ii batea inimioara si mi-a aratat si un inceput de placenta zicand ca pana acum totu e ok. In schimb datorita faptului ca am avut singerari si o sarcina pierduta mi-a dat Utrogestan 2 intravaginal pana la 3 luni, plus no-sex tot pana la 3 luni si No-spa. Nu mi-a dat inca sa fac nici analizele deoarece a zis ca sa ma vada el bine ca am ajuns la 3 luni si apoi le facem. A ramas sa ne vedem peste o luna jumate dar daca e cazul pot sa-l deranjez la orice ora din zi si din noapte.
Eu una sunt super fericita ca l-am vazut la echo pe bebe si cred ca D-zeu imi va fi alaturi si voi duce sarcina la termen cu bine.
Va pup pe toate.
Dea,
7+
didita spune:
Ma inscriu si eu la ametite. Si eu sunt in general hipotensiva (ajung la 11 cand sunt enervata rau) si deci o ametita cronica. Doctorul zice ca bine ca nu am tensiune ca asta ar putea fii f grav (mai ales in sarcina).
La prima sarcina luasem 27 de kg, aratam ca un elefant obez (daca exista asa ceva), tata ma alinta cu porecla duioasa de "zepelin" si moasele de fiecare data cand ma vedeau la spital (la cursuri de pregatire) se ingrozeau si ma puneau sa ma intind sa-mi ia tensiunea (12/7). Dupa se cruceau si mai imi luau o data la celalta mana.
Oricum in sarcina toate vasele de sange sunt dilatate mai mult ca de obicei (pt a vasculariza bine placenta) si deci tensiunea scade. Nu are nici o legatura nici cu fierul, nici cu vitaminele (deci e normal sa nu se amelioreze de la suplimente de fier si vitamine).
Partea buna e ca tot aceasta vasodilatatie da sensatia de caldura, desi e discutabil pt ca noi vom fii insarcinate rau de tot vara cand oricum e cald...
LiaMia spune:
Natydea, ma bucur pentru tine si pentru optimismul pe care ti l-a insuflat doctorul. Sa fiti sanatosi si tu si bb si sa ne aduci numai vesti bune in continuare!
LiaMia
Racaru spune:
Buna fetetor,
Am fost la doctor astazi sa-mi vad puiul.. nu l-am mai vazut de 2 saptamini. A crescut s-a dublat are 2.64 cm la 10 sapt., se pare ca totul este in regula.
I-am vazut inimioara foarte clar de data asta... pulsa cu o viteza!
Parca si cu greturile stau un pic mai bine.
Va pup,
O zi buna
Ioana75 spune:
anirim, bine ai venit, si sarcina usoara!
Dea, ma bucur mult ca totul e in ordine!
Fetelor, mie mi-a dat o adeverinta normala, pe care a scris in cite saptamini sint. Dar mi-a dat-o dupa ce a vazut foaia de la ginecolog, parafata, in care scria ca sint
. Si vrea sa-i fac si lui o copie dupa foaia aia, sa o aiba la dosar.
Despre acid folic: el e supliment alimentar si se recomanda oricind, dar cu atit mai mult inainte de sarcina si pe parcursul ei. Nu face nici un rau, iar surplusul se elimina (atentie, eu nu sint doctor, propaghez si eu ce-am citit
).
Tensiunea mi-a luat-o ieri, e 12 cu 8, a zis ca e foarte buna.
Ioana
natydea spune:
Multumesc Lia iti doresc si tie sa fiti sanatosi amandoi, acelasi lucru de fapt le urez tuturor fetelor!
Dea
norina spune:
LiaMia vitaminele(supradyn) si fierul mi le-a prescris dr. de familie dupa primele analize, in care, se pare a iesit o usoara anemie, iar acidul folic mi l-a prescris ginecologul 1/zi- 2 luni.Natydea am inteles eu gresit sau tie medicul nu ti-a dat pana acum sa faci nici o analiza?!Norina
natydea spune:
Norina avand o sarcina cu risc si facand pana acum toate analizele care pot duce la avort spontan: toxo, chlamydia, listeria, mycoplasma, CMV, plus secretie, papa... el mi-a recomandat sa trec intai cu bine peste primele 3 luni si apoi daca e totul ok fac analizele de sange si urina.
Dea
LiaMia spune:
Multumesc pentru raspuns, Norina. Este asa cum ma asteptam. Mie nu mi-au recomandat decat acidul folic (si cel de familie si ginecologul) pentru ca mi-au iesit analizele bine. Totusi, cel de familie mi-a atras atentia ca la un moment dat (~ luna a patra) o sa fie nevoie de suplimente, pentru ca majoritatea gravidelor fac anemie pe parcursul sarcinii. Deasemenea, mi-a precizat ca se refac analizele de sange in acest sens, periodic.
Astfel ca, ma astept cat de curand sa ma intepe iar, asta ca tot se plangea cineva mai de dimineata de aceeasi problema, a intepatului...
LiaMia