Mamici de septembrie - octombrie 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 8
LiaMia spune:
Scuze, Alina, m-ai lamurit. Iti urez ca dorinta sa-ti devina realitate!
Flavia, cu carnetul de gravida nu au fost probleme, mi l-a dat repede (nici nu stia ca mai are, noroc cu memoria asistentei :) ).Oricum nu parea ca-i acorda prea mare importanta nici acestuia de vreme ce teancul pe care-l mai avea zacea pe pervaz, intre alte vrafuri.
De ce sunt asa jalnice clinicile astea de stat?!? Statute de vreme... Deprimante... Si oamenii care lucreaza acolo, in loc sa le imprumute personalitatea si gusturile lor, se lasa 'inghititi' de atmosfera anosta...
LiaMia
P.S.Azi dupa-amiaza o sa sun acolo pentru a vedea daca e disponibila doctora pentru o vizita. Cred ca bb mi-a cam secat rezervele, pentru ca ma simt foarte slabita, ametesc des, imi scade tensiunea si, ce mai, ma simt fara vlaga. Mai are cineva simptome de-astea?
didita spune:
Neata, la toata lumea!
Am mai scris o data un mesaj si n-a vrut sa-l ia!!! Tocmai spuneam cat sunt de nervoasa si acum se pune si calculatorul de-a doua!!
ieri am fost la doctorul de familie care n-a vrut sa-mi faca declaratia de sarcina si m-a trimis la ginecolog. Azi m-am certat cu o tanti asistenta care nu vroia sa-mi dea programare inante de 28 aprilie (ca trebuia sa sun in decembrie!!!!) Pana la urma m-a pogramat pe 15 martie la ecograf si pe 17 pt declaratie! Mi-e sila de atatea hartii si de plimbat aiurea!
Cred ca pana pe 15 am sa ma duc la fostul meu generalist (ca ne-am mutat din oras anul trecut, dar la numai 20 de km)
Flavia_Hurducas spune:
LiaMia, eu manac foarte bine (poate prea bine), dar tensiunea o am si eu foarte mica 90/50. De Craciun aveam 130/70. Toata lumea ma intreaba daca nu cad din picioare, daca nu ametesc la asa tensiune mica. Pana acum nu mi s-a intamplat. Poate maine cand va auzi si dr.gin ce tensiunea mica am o sa imi recomande sa beau o cafea pe zi. Ce bine ar fi, ca tare mult imi lpseste cafeaua!!!
In legatura cu policlinicile de stat sunt perfect de acord cu tine. As mai adauga ca institutia "medicul de familie" este cea mai idioata inventie!
Flavia 9+
norina spune:
LiaMia aceleasi stari le am si eu, fapt pt care sunt tare ingrijorata. Desi iau si fier si vitamine starea mea nu se amelioreaza deloc. In plus fata de ce ai mentionat tu, eu mai am si dureri de cap
care asociate si cu greturile de rigoare(care din fericire s-au mai rarit) imi dau o stare "superbissima"
. Incep deja sa-mi fac griji, pe bune.... Imi inchipuiam cu totul altfel aceasta perioada
, dar se vede treaba ca am fost cam naiva
Aveti mare grija de voi!
Norina 9+
adriana_i_ spune:
Buna fetelor,
legat de ametzeli, ma inscriu si eu in club
... In ultima vreme, de cand parca greturile m-au mai lasat, au inceput ametzelile tot mai dese. Doctoritza mi-a spus ca asa o sa fie, tensiunea scade in timpul sarcinii. In plus, eu oricum o aveam mica, tot in jur de 90/50, asa ca e "distractiv" rau de tot. Doctoritza a zis sa nu ma sperii, cand simt ca ametzesc sa ma asez/intind, daca cumva sunt la volan sa trag rapid pe dreapta, si sa stau linistita, in cateva minute trece. Cam asa e...
Luni cand mi-a fost tare rau, am zis ca si lesin aici in birou, mi-am pus repede niste cafea, da' nu prea m-a ajutat, sau cel putin pana si-a facut efectul cred ca oricum imi reveneam.
Ah, si ce ma ajuta - iau repede putin zahar in gura.
O zi frumoasa,
Adriana
si bebitzu' in burtica, 12+ saptamani.
LiaMia spune:
Norina, tie pe ce baza ti-a recomandat medicul suplimentul de fier si vitamine? Ti-au iesit analizele de asa natura ca a considerat necesar un supliment? Am mai intrebat asta mai demult, dar nu mi-au raspuns fetele si am ramas cu intrebarea...
LiaMia
LiaMia spune:
Ca tot ati precizat valorile tensiunii, eu aveam ieri 9,5 cu 5,5. Ceea ce inseamna stare de epuizare pentru mine. De obicei sunt pe la 12 cu 6 sau 11 cu 6. Daca cobor sub 10, incep sa trag spre pat / zac.
Ieri am tinut-o cu tensiunea asta mica de pe la 15:00 pana la 22:00, dupa care am consumat niscai Pepsi si am reusit sa-mi revin si sa adorm.
LiaMia
LiaMia spune:
Inca o intrebare ca tot mi-am amintit: voi mai luati acid folic? Ce stiti, pana cand se administreaza?
LiaMia
adriana_i_ spune:
LiaMia: eu am luat Acid Folic (5mg/zi) pana in saptamana a 10a inclusiv, apoi am trecut pe o combinatie Acid Folic (4mg) + Iod (2mg), pe care a zis doctoritza ca o sa il iau inclusiv tot timpul cat voi alapta. De ce Iod: Germania e deficitara la Iod-ul natural (in apa).
In rest nu iau inca nimic, probabil mai incolo ma paste si pe mine un Fier si ce o sa mai fie nevoie, daca o sa fie.
Adriana
si bebitzu' in burtica, 12+ saptamani.
anirim spune:
o zi buna tuturor mamicilor de septembrie-octombrie,
Va rog mult sa ma primiti si pe mine in lista mamicilor.Datele noastre sunt urmatoarele : UM=23.12.2004 , DPN=29.09.2005, iar puiul meu face azi 9 saptamani, suntem din Buzau la dl doctor Cludiu Serbanoiu.
Ce pot sa va mai spun : ca nu prea pot sa mananc mai nimic, iar ceea ce reusesc sa mananc dau la ...boboci, si ca ma doare burtica de foame..., ca ma duc la baie foarte, foarte des, dar toate acestea le-am uitat in momentul cand mi-am vazut puiul la ecograf, doamne cum ii mai batea inimioara
...
ne mai auzim mamicilor, cu drag anirim
9 saptamani