Mamici de septembrie - octombrie 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 4
didita spune:
Ce frumoasa e teoria cu nu au voie legal sa te dea afara si dupa concediu trebuie sa te ia inapoi pe acelasi post cu acelasi salariu...
Si in Franta este aceeasi poveste, numai ca nu indrazneste nimeni sa-ti zica in fata. In schimb aici poti sta acasa pana la 3 ani si posturile se inlocuiesc cu contracte de durata determinata, deci teoretic iti poti relua postul. Numai ca in practica postul chipurile a evoluat intre timp, restrusturari etc si te poti trezi cu acelasi salariu, dar cu un post neinteresant si de unde nu mai poti evolua.
Oricum la serviciu nu-ti ridica nimeni statuie si grijile pe care ti le faci ca sa fie bine nu prea sunt apreciate,asa ca... nu stiu in ce masura merita efortul.
Eu am o prietena care atata au stresat-o ca a pierdut o sarcina si dupa ce-a pierdut-o (la o luna) au dat-o si afara ca nu mai era insarcinata. Mi-a zis ca e cel mai bun lucru de care a avut parte pt ca a profitat de somaj si are un bebe frumos si sanatos pe care il creste fara stres. Acum e in CIC.
LiaMia spune:
Flavia
Daca sunt bivitelini au saci diferiti = doua puncte.
Daca sunt univitelini sunt in acelasi sac = un punct.
Valen
In acest caz, ar fi mai bine sa te asiguri ducandu-le acea instiintare scrisa despre care ai citit in lege si luand numar de intrare de la secretariat asa cum ti-a zis si Ioana.
In ceea ce priveste postul tau, angajatorul poate angaja pe cineva temporar pe el (daca tu iti iei concediu doi ani => contract pe perioada determinata de doi ani pentru cel ce-ti tine locul). Cf.Codului muncii in vigoare, nu au voie sa desfiinteze un post decat pe motive de restrangere de activitate, faliment sau alte asemenea.
De dat afara nu te pot da afara cu usurinta, codul muncii impunand angajatorului o multime de restrictii in aceasta privinta.
Una peste alta, daca ai contract pe perioada nedeterminata, trebuie sa-si indeplineasca datoriile fata de tine. Daca tu vei decide sa revii mai repede de doi ani la munca este treaba ta, iar daca este interesul angajatorului, negociaza cu el conditii suplimentare (salariu mai mare, program redus, asigurare de sanatate/abonament la clinica privata etc.)
locca spune:
Ioana, felicitari pentru caruciorul roz :)
Eu nu am mai scris de mult dar v-am mai citit. Sunt in asteptare acum dupa rezultatul unei analize care a iesit prost prima oara, respectiv rubeola ... ceea ce ar insemna probleme mari. Nu vreau sa va sperii sau sa va ingrijorez, dar incercati sa va luati rezultatele la analize cat mai repede si cum sunt ele gata. Eu am asteptat sa fie toate gata, adica vreo 10 zile, mi-a iesit ca am rubeola acum (desi nu am avut nici un simptom) iar dupa 10 zile chiar daca rezultatul la a doua analiza a iesit bine nu mi se poate garanta ca prima analiza a fost gresita.
Va mai scriu maine, cand aflu cum a iesit a treia oara si va explic daca va intereseaza toata povestea pt ca am aflat mai multe decat imi doream vreodata despre rubeola. Tineti-mi pumnii.
pupici pe burtici
ruxandra (12+)
valen spune:
Ai grija de tine Locca. Te inteleg perfect si iti tin pumnii. Si eu am batut campii ieri cu niste analize care mi-au iesit prost si din cauza carora probabil am pierdut prima sarcina. Daca bb este acolo nu-ti face griji, poate nu a fost afectat, asa incat ai timp sa te tratezi. Te astept cu vesti. Unde ai facut analizele?
8+
Flavia_Hurducas spune:
Ruxandra, multa bafta! Dar poate a fost si in cazul tau o alarma falsa. Nu esti nici prima nici ultima careia i se gresesc analizele. 
Flavia 9+
norina spune:
Fetelor, apropos de analize dubioase...Tineti minte ca v-am stresat si eu acum vreo 2 sapt. cu glicemia mea mare si cu dr. care s-a grabit imediat sa ma ingrijoreze cum ca am diabet
Ei bine, dupa 1 sapt am refacut analiza si spre usurarea mea a iesit chiar foarte buna
Locca iti doresc si tie sa se fi intamplat la fel, sigur a fost gresita
Norina 9+
Ioana75 spune:
N-am plecat, Flavia
.
Ruxandra, sper sa fie bine totul! Na ca m-ai speriat cu analizele, ma duc si io azi sa mi le iau pe alea care sint gata!
Ioana