Mamici de septembrie - octombrie 2005 (10)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Ruxandra, iti tinem pumnii! Asteptam vesti bune!
Chestia asta cu gresitul analizelor se pare ca este destul de frecventa, eu am patit-o acum 2 saptamani cu o infectie urinara ce s-a dovedit inexistenta. La fel si Norina cu glicemia.

Mihaela 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Ruxandra, mult curaj si sa uzim de bine cat de curand!

Nu stiu cine se ocupa de lista, dar am vazut ca s-a mai scris o viitoare mamica la subiectul 9...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

didita, eu am scris toate maimicile pe care le-am vazut. Cine nu se vede pe lista sa-mi dea PM. O sa scriu si un mesaj in lista.

valen, eu mi-am facut 24 de analize, le-am scris pe toate aici pe forum in ziua in care le-am facut (pe 4 februarie).

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns locca spune:

Va multumesc mult pentru incurajari. Valen, partea de analize in care a iesit rubeola am facut-o la medlife. Nu stiu ce sa zic, sper din tot sufletul sa fie o greseala, mai ales ca mai multe persoane avizate mi-au spus ca arata destul de dubios valorile pe care mi le-au dat ei. Oricum, imi ramane si varianta amniocentezei, care spune daca bebe a fost in contact, insa nu stiu cum as rezista pana atunci si cat de greu este sa iei o decizie la 18-19 saptamani. Offf. Partea proasta e ca nu stiu daca am avut sau nu boala asta in trecut pt ca nu am mai facut niciodata testul. La sarcina trecuta, pe care am pierdut-o, eram in state si acolo nu iti dau analizele in mana, doar iti spun daca este ceva in neregula. Plus ca acolo se face si vaccin si chiar nu imi aduc aminte din pomelnicul de analize enuntat oral de moasa daca era si rubela trecuta. Asta e...

ruxandra (12+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Ruxandra cum se poate sa ai rubeola in acest moment si sa nu ai nici un simptom? E prea de tot, mie mi se pare cusuta cu ata alba. De unde ai fi putut sa o iei, are cineva dintre cunoscutii tai? Ai intrat in contact cu ei? Rubeola e o boala care izbucneste repede dupa momentul infestarii, si cum tu nu ai nici un simptom?
Esti sigura ca asa ti-au iesit markerii aceia? Ca sunt doua valori, Igg si IgM. Numai una dintre ele arata ca ai in acest moment boala, cealalta, in valori pozitive, inseamna ca ai avut-o in trecut. Nu?

Cum e cu analizele astea...cum sa le iei repede? Eu le-am facut deja de 8 zile si mai am 2 de asteptat pana la rezultate. Deja am niste emotii...

Mergi la inceput

Iti tin pumnii, Ruxandra sa fie totul bine!

Ioana, m-am bucurat tare dimineata cand am vazut rezultatul ecografiei tale! Abia asteptam sa ne spui! Felicitari pentru fetita, sa ai grija de ea acolo in burtica.

Mergi la inceput

Kid, din cate am inteles este posibil sa ai boala si sa nu iti dai seama. Simptomele sunt o usoara eruptie, putina febra si ganglioni umflati, dar repet, se poate sa nu ai nici unul din aceste simptome sau doar unul. Prima analiza am facut-o acum 3 saptamani si mi-au iesit atat igg cat si igm pozitivi, ceea ce inseamna infectie prezenta. La analiza ulterioara, la 10 zile dupa prima, a iesit igg pozitiv si igm negativ. Sunt doua posibilitati, fie prima analiza gresita, fie la prima s-a prins exact sfarsitul perioadei in care igm-ul este pozitiv daca ai boala (el este pozitiv timp de aprox. 4-6 saptamani de la infectie). Ceea ce am aflat intre timp este ca o reinfectie cu rubeola este posibila, in putine cazuri ce-i drept, dar in acest caz bebe nu mai este afectat. Eu nu am intrat in contact cu nimeni care sa aibe boala, insa dr. mi-a spus ca este foarte posibil sa o iei si din metrou :). Este foarte periculoasa in primul trimestru. Ceea ce testez acum este evolutia igg-ului pentru ca in perioada ulterioara infectarii titrul igg creste. Eu sper acum sa nu fi crescut.
Si mie mi se pare un pic ireala toata situatia dar nu pot sa nu ma gandesc la hartia aia care spunea ca am infectia.

Mergi la inceput

Iti tin pumnii sa fie o greseala la prima analiza. Acum ai repetat analizele tot la Medlife?
Mai e un cabinet bun, la care m-a trimis doctorul meu, are si preturi bune, se numeste IDS si e pe Dorobanti, la nr 58. Rezultatele sunt insa gata in 10 zile.
Cat despre bebe, vad ca ai deja 12 saptamani, poti sa faci eco morfologica sa ii vada toate organele si modul de dezvoltare si sa te linistesti ca e totul bine.

Mergi la inceput

Multumesc, Kid. Nu am mai fost la medlife, am mers la inst. de boli infectioase si acolo am refacut analizele. Ei se misca mai repede si cu rezultatele, in 2-3 zile sunt gata.
Malformatiile date de aceasta infectie nu se pot determina la ecograf. Mai mult, nici macar la nastere nu sunt evidente, ele putand sa apara in primii ani de viata ai copilului. Cel mai adesea este vorba de afectarea aparatului auditiv, de orbire si/sau de retard.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Locca, iti tin pumnii stransi! Imi inchipui prin ce treci! Sper sa fie o greseala, ma gandesc ca ai fi sesizat ceva in neregula!

Fetelor, va rog, v-am intrebat si eu, cand se aude activitatea cardiaca cel mai devreme? Cand ar trebui sa fac eco pentru asta?

Mergi la inceput