Mamici de septembrie - octombrie 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 13
valen spune:
Ioana, daca nu-ti este peste mana, du-te in Cora ca au struguri sau incearca un compot, poate iti trece.
Tonnia spune:
Intr-adevar, oferta de pasteurizate este incredibil de mica la noi! Din ce-am gasit, imi plac doar iaurturile Activia, alea mici cu germeni de grau si un cascaval Penteleu. Asta mananc dintre lactate.
Eu nu ma omoram cu ele nici inainte, iar acum cand trebuie sa le triez si pe cele care-mi placeau cat de cat...Mie imi place branza vara cu rosii si castraveti!
Valen, da, nu stiu ce am, mi-e cam frica de ecografia de luni si daca n-o sa se auda activitatea, ma intreb daca trebuie sa ma impacientez sau nu. La prima eco facuta, la 4+3, nu s-a vazut nimic! Simptome nu prea am, uneori ma intreb daca e adevarat si daca testele de sarcina sunt sigure!
Flavia_Hurducas spune:
Antonia, nu te impacienta cu semnele de sracina. Nu este obligatoriu sa le ai. Nici eu nu am foarte multe si ma consuder norocoasa!
Flavia 9+
Ioana75 spune:
valen, multumesc de pont
, am fost la Cora acu o saptamina si jumate si nu aveau struguri
. Bineinteles ca mi-am luat compoturi in schimb, dar nu e chiar acelasi lucru
. Dar daca tu zici ca au, mai dau o fuga (am masina).
mihaela_e, bine ai venit!
Sarcina usoara si un bb sanatos!
Ioana
adriana_i_ spune:
Fetelor, ca sa o parafrazez pe Ioana, cand cu acidul folic: nu sunt doctor, deci cele ce urmeaza sunt doar informative ![]()
Vorbiti aici de branza topita... Eu care nu sunt mare mancatoare de branza topita, dar vorba nu stiu cui, si inainte de sarcina eram o pofticioasa notorie, acu imi ploua'n gura
. Vag tin minte ca nu stiu pe unde am citit cum ca nu ar fi indicata.
Sa va spun acum ce am vazut la televizor saptamana trecuta legat de branza topita. Aici e o emisiune in fiecare seara, Galileo - gen Teleenciclopedia, cu tot felul de chestii interesante, gen cum se face aia, sau aialalta. Si a fost si o emisiune legata de cum se face branza topita. Ingrediente, proces de fabricatie, tot. Cum ciudat dar imediat mi-au sticlit ochii de pofta, am fost foarte atenta. Ei bine pot sa va spun cu mana pe suflet ca pana sa iasa branza topita, ingredientele sunt fierte si rasfierte si sterilizate de numa.
Asa ca in urma acelei emisiuni, m-am decis ca atunci cand chiar mi-o fi pofta, iaca o sa mananc un triunghi-doua ca nu o fi foc.
Ideea generala e ca sunt alimente interzise in sarcina - aici treaba e clara: ne abtinem orice-ar fi. Si sunt alimente nerecomandate. Treaba cu astea e ca nu sunt recomandate in cantitati mari. Daca insa te pocneste pofta de vre-unul, iaca gusti, ca nu o faci oricum toata ziua. Si e mai rau sa innebunesti de pofta.
Principiul l-am aplicat deja cu faimosul ficat
... A facut soacra-mea sambata un ficat la cuptor cu sunca de am inundat si eu si sotu' instantaneu camera. Fara sa stie ca nu e prea bine ca eu sa mananc ficat
. Am mancat doua bucatele (mie imi place oricum tare mult), de pofta, si tinand cont ca in 12 saptamani e prima oara, consider ca nu am facut absolut deloc rau bebitzului.
Na ca m-am intins la vorba...
Pupici,
Adriana
si bebitzu' in burtica, 12+ saptamani.
Ioana75 spune:
adriana, si eu am mincat simbata la nunta o bucatica mica-mica de ficat
. Stiu ca e interzis, si am luat asa pe virful furculitei.
Fetelor, eu imi cumpar din Gima alimentele, ca stau la 2 minute de magazin. Si au multe produse pasteurizate, daca vreti o sa va fac o lista cu marcile, numai ca s-ar putea sa fie considerata reclama, si e interzisa pe forum ...
Ioana
Flavia_Hurducas spune:
Adriana, ceea ce ai scris ma ajuta foarte mult si cred ca nu numai pe mine. 
Pe maine!
Flavia 9+
didita spune:
Care sunt alimentele alea interzise ca mie nu mi s-a interzis niciodata nici un aliment. Singura restrangere a fost la lapte si lactate sa fie pasteurizate si la carne sa nu fie in sange. Dra puteam sa mancanc de oridecare.
Eu ficat am tot mancat (prajit bine intotdeauna)!
didita
Ioana75 spune:
didita, te rog eu uita de ficat
. E bogat in vitamina A, care poate cauza malformatii (doamne-fereste!). Cauta pe net, gasesti si aici pe site la "Sarcina" articole care scriu despre alimentele interzise.
Ioana