Sindromul de hipercoagulabilitate (6)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

bestutza, am vazut din arhiva ca tu te-ai zbatut mult si ai citit si mai mult, dar mai ales ai avut o abordare similara cu mine

tu trebuie sa stii, care este analiza aia care se face prima si prima oara, si dac aia e proasta atunci te apuci cu toata lista, una cu timpul nu stiu care?

plizz!

si daca ai timp, pe pm, ceva amanunte despre cabinetul d-ului t, ca vreau si eu o vizita la el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

quote:
Originally posted by dandana

bestutza, am vazut din arhiva ca tu te-ai zbatut mult si ai citit si mai mult, dar mai ales ai avut o abordare similara cu mine

tu trebuie sa stii, care este analiza aia care se face prima si prima oara, si dac aia e proasta atunci te apuci cu toata lista, una cu timpul nu stiu care?

plizz!

si daca ai timp, pe pm, ceva amanunte despre cabinetul d-ului t, ca vreau si eu o vizita la el.

mie mi s-a spus ca anticorpii anticardiolipidici si antifosfolipidici se fac in primul rand. sunt curioasa ce abordare ati intalnit voi.. dar fara Fundeni, am invatat pe dinafara procedura lor.

20+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Asa cum zice Tia procedura la Coltea la hematologie si la inst. de Hematologie de pe dr felix este: se fac anticorpii lupici si rezistenta la proteina c globala si FV si daca astea nu sunt bune s efac anticorpii de care spune TIa. Eu sunt una patita gasita bolnava la fundeni si la Coltea sanatoasa si acum astpt rezultatele de la inst de hematologie.

Monica si broscuta din burtica
Esentele tari se tin in sticlute mici.

Mergi la inceput

mai fetelor, eu ma gandesc ca pt un om obisnuit, ca sa vada daca are probleme de coagulare ii face mai intai ceva, un timp de coagulare, si abia DUPA o ia cu toti anticorpii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Da , Dandana, asa e rationamentul tau e bun!
Intr-adevar aasa e logic! In primul rand se face timpul Quick, timp pe care l-am urmarit tot timpul sarcinii!Acest timp include INR care daca iese prost indica o tulburare de coagulare! Dar medicul ginecolog la care am fost eu prima data sarise peste cursul asta! Si m-a trimis la Fundeni de cateva luni de zile nu am mai fost om!Iti dai seama ca asta a fost si motivul pt care am pus la indoiala analizele de la Fundeni!
EU faceam aPTT =timp de tromboplastina si la MEdicover si la Fundeni si imi iesisera rezultate diferite pe analize luate la jumatate de ora diferenta! Normal ca am pus pe toata lumea pe jar! Fundeniul mi-a spus ca ei fac aPTT SL adica sensitive lupus si e altceva decaat aPTT normal! Oricat de differite ar fi fost timpul in care se masura era tot insec! Intr-o parte aveam 28 s iar la Fundeni 42 sec! Si era absurd! Ma rog povesti lungi ...pe care daca nu reuseam sa le analizez in amanunt ma gandeam " ca am facut pre multe analize" asa mi-a zis un ginecolog de la MEdicover si titular prin Filantropia...BIne ca a trecut si dulceataa mea mica a avut parte de un medic rational si unic in aborfarea conduitei terapeutice adecvate!
Succes mult si ramane sa mai vorbim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebestrumfitza spune:

Salutari, dragelor!.....cred ca am si eu acest sindrom; spun cred, pt ca nu sunt inca convinsa ca analizele mele asta indica....

sunt la prima sarcina, acum avem 20s+, si pe la 8sapt am avut o sangerare, timp de vreo 10 zile; dr ginecolog m-a trimis la fundeni, am facut analiza(de fapt am inteles ca nici nu mi-au dat toate rezultatele), si a iesit LA pozitiv; de atunci dr. ginec mi-a dat sa iau thass 3/sapt si clexane 0,2 zilnic-toata sarcina!!

vreau sa mai merg la fundeni, sa repet analizele; nu sunt perfect sigura ca intradevar trebuie sa tin tratamentul...

voi ce spuneti?...si voua vi s-a dat tratamentul la-nceput si vi s-a spus ca trebuie sa-l tineti toata sarcina, fara a mai trebui sa faceti analize??

va multumesc mult!
anca 20s+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Bebestrumfitzasi eu am facut analizele la Fundeni si mi-a iesi APCR si deficienta de Factor V Leiden. Pana in saptamana 12-13 (nu mai tin minte)am luat Aspenter 75 mg (luni, miercuri, vineri si duminica), iar de la 1 ianuarie fac Clexane 0.2 ml zilnic,toata sarcina. Respect cu sintenie tratamentul prescris pentru ca de el depinde dezvoltarea bb-ului.
Raspunzand la intrebare, iti spun ca analizele le repet lunar la Fundeni.
Sanatate si sarcina usoara,

Aurasa UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005

Mergi la inceput

multumesc bestuza! am citit in arhiva cele mai multe din pataniile tale!

pana la urma crezi ca trebuie sa-mi fac "timpul quik"? asa se numeste?
ai si o indicatie unde sa-l fac?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Salutare! Il poti face oriunde! Eule-am facut tot timpul la MEdicover-mi se parea mai curat ! Fa timpul Quick si aPTT-ul timp de tromboplastina ! Si asta e important!ORicum e o analiza uzuala si banala!O fac toaate laboraatorele! SI abia daca aici e cevaa in neregula se merge mei departe!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crisa30 spune:

Salut tuturor!
Revin cu intirziere pt ca nu am avut acces la internet.
Am nascut in octombrie o minune de baietel sanatos si frumos.
Eu nu am facut tratamentul cu Clexane recomandat de doctorita de la Fundeni.Problema mea majora a fost o hipertensiune de sarcina care nu avea nici o legatura cu sindromul de hipercoagulabilitate.
Eu nu am avut incredere in doctorita de la Fundeni (nici in diagnosticul ei si nici in tratamentul recomandat) si am refuzat sa fac tratamentul cu Clexane.Nu am avut nici un fel de problema din cauza asa zisului sindrom de hipercoagulabilitate diagnosticat de ea si nici bebelusul.

Va doresc multa sanatate tuturor!
Crisa

Mergi la inceput