Sindromul de hipercoagulabilitate (6)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

valen , multa bafta si o sarcina usoara.
monip, problemele pe care le ai acum cu placenta au vreo legatura cu sindromul?

va pup
monu si bb 25 de sapt si 1 zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Salut fetelor!Eu anul trecut am pierdut o sarcina de 5 saptamani iar dupa asta medicul mi-a spus sa-mi fac analizele pt. anticorpii anticardiolipinici. Analizele le-am facut la IDS, pe Dorobanti si mi-a iesit IGG cu o valoare de 38.9, in conditiile in care limita max. era de 12.Azi voi lua si rezultatul de la anticoagulantul lupic si sper sa fie negativ. Iau si utrogestan, 2 seara ,2 dimineata si sper sa fie totul bine, iar bb sa fie sanatos.Chiar acum am sunat la Victor Babes pt. rez. si mi s-a spus ca este bine, asa ca m-am mai linistit. Va doresc tuturor sarcini usoare si copii sanatosi!8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Valen!
Atentie ca Ac ACL nu sunt semnificativi pt sindrom! Din ce mi-a explicat mie dr e ca exista o proteina care se numeste beta 2 glicioproteina care se leaga de acesti AC ACL si care are semnificatie pt sindrom!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Buna fetelor,
Valen tu ti-ai facut analize pentru sindromul antifosfolipidic la Victor Babes? Ca m-as duce si eu la ei...
Sanatate multa fetelor si sa ajungeti cu bebelusii in brate sanatoase si voi si ei!

Mergi la inceput

Merci Bestuza; o sa mai vorbesc cu doctorul miercuri cand merg la control, sa vad ce zice. Probabil ca va trebui sa repet analizele si in functie de asta voi lua si tratamentul in continuareLachione, eu la Victor Babes am facut anticoagulantul lupic, anticorpii anticorpii anticardiolipinici i-am facut la IDS, pe dorobanti. Astia doi din urma m-au costat 600.000(IGG si IGM). Va doresc numai bine.8+

Mergi la inceput

Scuze, nu m-am exprimat clar. Anticorpii anticardiolipinici m-au costat 600.000lei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

buna fetelor!

am hotarat sa va intreb ceva pt ca de azi dimineata citesc despre acest sindrom si in afara de o durere de cap uriasa nu m-am ales cu nimic.
anul trecut, am avut o sarcina pierduta in saptamana 5-6, pe care doctorita mea a interpretat-o ca o problema genetica si nu a mai discutat subiectul. eu am 37 de ani si nu am timp de alte doua pierderi pana devine un criteriu care conteaza. in acelasi timp inteleg ca analizele sunt mult discutate si fundeni-ul si mai si. ma rog, nu vreau sa isc discutii, am citit toata arhiva si am ametit cu totul.

nu ma pot impiedica sa ma gandesc, dar daca...?
de aceea poate sunteti voi dragute sa-mi povestiti un pic, cand aveti timp de manifestari, ca eu nici ce inseamna tromboflebita nu am inteles!

durerea de cap indelungata apare in mesajele voastre. altceva?

eu mai am si o alta nedumerire, la mine nici gand de coagulare rapida, e pe dos, cand ma ranesc abia imi opresc sangele, anul trecut la o recoltare de sange asistentele s-au mirat de cat de greu se ingroasa.
in acelasi timp ma invinetesc la cea mai mica lovitura si urmele trec greu. si am o circulatie proasta la picioare, nu se umfla, dar le simt grele si daca stau picior peste picior imi amortesc.

daca voi ati inteles ceva si aveti timp, va multumesc pt raspunsuri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irina71 spune:

Dandana, si eu sunt noua pe aici, si nu stiu sa-ti raspund.
Si eu am pierdut o sarcina de 6 sapt. in ianuarie. Poate fetele ne vor raspunde si noua la intrebari. Stiu eu ca sunt dragute .
Ma iertati, fetelor, daca intreb prostii, dar ... cum altfel as putea afla raspunsul la ceea ce ma framanta ?
Mai exact : cu o luna inainte de a ramane gravida (adica in octombrie 2004) am facut niste analize la Institutul Cantacuzino.
Va citez :"ELISA IgG in Toxoplasmoza - negativ, ELISA IgM in toxoplasmoza - negativ,Citomegalovirus IgM - negativ, Citomegalovirus IgG - pozitiv !!" Am vreo sansa ca vreuna din analize sa fie pt. anticorpii antifosfolipidici, sau trebuie sa fac ALTE analize (tot cu IgG si IgM) ???
Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

NU Irina,
Analizele pe care le-ai facut tu nu sutn pe acecesti anticorpi! Analizele facute de tine sunt pt boli care dobandite sau prezente in timpul sarcinii afecteaza embrionul in evolutie sau duc la intreruperea sarcinii!

Mergi la inceput

Intr-adevar, Irina, Bestutza are dreptate. Este bine ca ai IGG pozitiv la Citomegalovirus; asta inseamna ca ai trecut prin boala si nu mai exista riscul s-o faci din nou. Exact asa mi-au iesit si mie cele 2 analize. Vezi ca au postat mai multe fete despre analizele ce trebuie facute pt. a depista sindromul. Cel mai bine ar fi sa discuti cu medicul tau.

Mergi la inceput