Sarcina oprita in evolutie dupa FIV / FIV+ICSI

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Chi spune:

Curajoasele mele dragi, cuvintele sunt palide si nu pot sa stinga focul din piept, dar acest forum minunat ne ajuta sa ne impartasim atat bucuriile cat si durerile, sa plangem si sa radem impreuna.
Va admir in mod sincer curajul si perseverenta, si as dori din tot
sufletul sa va insuflu speranta si bucuria ca intr-o zi vom fi mamici.

CAND DUMNEZEU INCHIDE O USA, DESCHIDE O ALTA !
Nu uitati !

Iuli, Roxee, Rucsi, Moni, Dandana, Lauion, Lachione, Ionica,iertati-ma daca uit pe cineva, va doresc succes din toata inima si va tin pumnii !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilvanaPopovici spune:

M-au impresionat foarte tare mesajele voastre si suferintele prin care treceti
Daca ma gandesc bine, dintre a-ti muri copilul pe care il astepti ca pe Dumnezeu si a avea un copil cu probleme mari - nu stiu ce e mai grav, desi amandoua sunt cele mai cumplite lucruri de pe Pamant!

Sunt alaturi de voi, toate, cu sufletul, daca nu altfel si cred ca pot sa inteleg macar o parte din durerile voastre, desi eu nu am ramas niciodata insarcinata.

Va doresc sa aveti sanatate si sa va recapatati cat mai repede optimismul, desi imi dau seama cat va e de greu, pentru ca avem de luptat mult dar si de castigat!

Silvana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

Va multumesc din suflet pentru incurajari.
delia_g - nu mi-am facut analizele la Fundeni.
Singurele analize care nu le-am facut sunt cele pentru sindromul de hipercoagulabilitate, pentru sindromul antifosfolipidic si analizele genetice.
Nu le-am facut pentru ca s-a tras concluzia ca nu trebuie sa le fac. Toate celelalte analize, dar absolut toate le-am facut(si eu si sotul, si din interpretarea lor a reiesit ca nu sunt necesare si celelalte (timpii de coagulare, VSH samd - au iesit in limitele normale)
Pentru linistea mea le voi face acum.
rucsi - e cumplit ce ai patit, povestea ta imi dovedeste ca exista si dureri mult mai mari. Si in cazul tau ca si in al meu - chiar daca nu sunt aceleasi motive - singura solutie (dar dupa cum se vede nu si sigura) - este FIV-ul.
Lauion si toate celelalte fete care ati trecut prin asa ceva, spuneti-mi va rog, dupa chiuretaj cat timp ati avut scurgeri mai abundente?
Maine fac o saptamana si am in continuare niste scurgeri maro-ciocolatii si de vreo doua zile o durere de burtica "muta" ca la menstruatie.
E posibil sa fi facut vreo complicatie sau e de vina faptul ca nu stau tot timpul in pat (eu continuand sa merg la servici insa stau pe scaun)?

Luli si ... atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia_g spune:

Draga Luli,
Poate nu ar strica sa faci totusi analizele. Eu am auzit de o femeie care se chinuia de 13 ani cu FIV-uri si pierdea sarcina dupa sarcina, toate oprindu-se in evolutie. Pentru ca doctorul "nu a considerat necesar sa faca analizele de coagulare." sunt foarte multe cazuri despre care stiu si pe care le-am indrumat spre doctorii potriviti.
Eu am pierdut o sarcina, oprita in evolutie in luna a treia, dar acum am un copil frumos si sanatos, cu toate greutatile sarcinii cu sindrom antifosfolipidic - am stat la pat strict 5 luni, am facut injectii 1 an zilnic, am avut contrcatii de la inceputul lunii a patra, am dat si in preeclampsie de a trebuit sa nasc in urgenta, si cate si mai cate.
Nu as insista sa faci analizele daca nu as sti exact despre ce vorbesc. E foarte greu sa obtii sarcina si mai ales s-o duci la bun sfarsit fara tratament in astfel de cazuri. Statisticile sunt inspaimantatoare. Daca o sa iti descoperi cumva sindromul, macar o sa stii ce e de facut. Daca nu, cu atat mai bine. Dar cred ca inainte de a mai da banii pe FIV ar fi mai bine sa vezi daca nu cumva exista o alta explicatie. E posibil sa rezolvi cu sarcina in mod natural. Totul e sa gasesti puterea de a lupta.
Ia-o de la capat! Si cu Dumnezeu inainte.
Mult noroc,
Delia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

M-am gandit de multe ori daca sa va si scriu, sper sa nu mi-o luati in nume de rau, de citit citesc fiecare cuvant cu sufletul la gura si cu lacrimi in ochi. Suna banal, pe langa suferinta voastra, dar plang si eu pentru pierderile voastre ...
Desi eu nu ma rog, mai mult "conversez" cu Dumnezeu, ii cer in fiecare seara sa va trimita ingerasul mult dorit !!! Sunt alaturi de voi si sper din tot sufletul sa se intample minunea !!!
Luli - iti doresc din tot sufletul - de fapt tuturor viitoarelor mamici din aceasta sesiune - sa aveti puterea de a continua lupta !!!

P.S. Va rog sa nu va suparati ca am indraznit sa va scriu, dar vroiam doar sa va spun ca sunt alaturi de voi si va tin pumnii pentru reusita !!!

Leoaicele Daria & Giulia (2004 08 16)
"La vita e` una bataglia, la morte un`avventura"
Giulia
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=37099" target="_blank">Povestea-nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauion spune:

Luli in ceea ce proveste sangerarea eu am singerat mai abundent vreo 4 zile si dupa aceea am avut cand o scurgere maronie cand sangerare ca la menstruatie si nici pana astazi a 6 a saptamana de la curetaj nu s-a oprit de tot. Am fost la medic de vreo 2 ori dar se pare ca uterul e OK, sincer sunt tare derutata...
In ceea ce priveste analizele si eu am facut la fel, tot mai putin teste genetice si sindromul antifosfolipidic, din acelasi motiv si anume ca s-a concluzionat ca nu ar fi nevoie. Totusi se pare ca la analiza de sange si placenta a reiesit sindromul antifosfolipidic ca posibila cauza a opririi in evolutie. Astazi merg la doctor si voi stii mai multe...

Mamagiulieimultumim ca esti alaturi de noi!

Mergi la inceput

Delia – voi face sigur absolut toate analizele posibile si imposibile acum.
Mamagiuliei – multumim mult pentru incurajari.
Lauion – ai primiti rezultatul? Ce ti-a mai spus in afara de asta?
Se pot face la Instit Cantacuzino analizele genetice, si analize pentru sindromul de hipercoagulabilitate si sindromul antifosfolipidic?

Luli si ... atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JoyJ spune:

Abia acum am dat peste subiestul acesta. Si eu am trecut prin asta in urma cu fix o luna. Pe data de 1 feb. a trebuit sa trec prin calvarul chiuretajului. Aveam 14 sapt si sarcina era dupa tratamente de sterilitate dar obtinuta natural. Ne-am dorit enorm acest copil si nu inteleg si probabil nu voi intelege vreodata de ce s-a intamplat asta. Eu am fost la control si dupa 2 sapt am ajuns la urgenta si mi s-a spus ca bebele meu era oprit in evolutie de o sapt jumate doua maxim. Maine o sa merg dupa testul care s-a facut pe ramasite din bebe si sper sa aduca putina lumina. Oricum sunt total straina de subiect si vreu sa stiu mai multe, ce analize se fac, ce trebuie sa faci sa nu se mai intample, tot. Va inteleg suferinta si desi azi retraiam evenimentele de acum o luna in hohote de plans sa stiti ca se prea poate ca Dumnezeu sa ne fi ferit de ceva mai rau.
JoyJ

Mergi la inceput

Lauion - si voi celelalte fete - spuneti-mi va rog dpa cat timp de la chiuretaj v-a venit prima menstruatie?
Eu am fost la un echo si mi-a spus ca se vede ok insa de aseara am inceput sa am niste dureri " surde " ca la menstruatie si totusi nu au trecut decat 3 saptamani.
Lauion - deci la tine sigur asta a fost motivul? asta ti-a spus Ancar ca a fost? ce scuza a avut la toata treaba asta? oare nu trebuia sa sa stie acest lucru din experietele anterioare?
Tare sunt suparata!!!!! si nici macar nu am un raspuns inca...

Luli si ... atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

luli, mie mi-a venit fix la 3 saptamani!
stiu ca pe forum se zice 4-6 saptamani dar la mine doctorita a vrut sa-mi dea progesteron la 3 sapt fara 1 zi. nu a amai fost nevoie pt ca fix a doua zi a venit cascada! sa te astepti la sangerari destul de voluminoase si mai lungi. la mine asa a fost! dar nu am avut dureri

nu te mai intrista ca ai treaba! sa fi pregatita pt bb care va veni sigur!

Mergi la inceput