Regimul Weight waitcher
Raspunsuri - Pagina 26
michelle7 spune:
io nu pot sa inteleg cum vi se par 20 de puncte prea mult
. Eu folosesc si cele 5 puncte bonus/ zi ( 35/ sapta ) deci 25 si tot nu-mi ajung
. De aia merg la sala sa mai pot baga si eu o felie de paine sau niste fructe uscate cu lapte la cina ![]()
Michelle
miginuk spune:
Salutare fetelor!
Hurray! a trecut prima zi; ieri am reusit sa mananc 17 pct. din cele 19. Oricum, si mie mi se par putine 19-20 pct...
Stie careva cate puncte are laptele natural de vaca? Ne-degresat?! In listele mele eu am punctaje numai ptr. lapte degresat.
Si eu trb neaparat sa beau cate o cana / zi; si cafeaua e super de buna dimineata cu lapte de vacuta (ps: foarte bun laxativ
)
Ok. Pupici. Georgina
teo1970 spune:
Georgina,
lapte 3,5% 250 ml = 3,5 pct
lapte 1,5% 250 ml = 2 pct
lapte 0,3% 250 ml = 1,5 pct
(ww german; din ce am vazut eu in decursul timpului si din diferite surse, sunt variatii mici de punctaje fata de ww francez, dar nesemnificative zic eu)
mai, da' voi de unde stiti ca nu ai voie sub 17 pct pe zi ?!
pai daca eu ca sa slabesc trebuie sa maninc 17 pct/zi, inseamna ca nu mai pot economisi nimic pt we ! ![]()
eu stiu ca nu ai voie sa economisesti mai mult de 4 pct pe zi (atit in faza de slabire cit si in cea de stabilizare);
( sursa: un forum francez de specialitate, nu mai retin numele - posibil Antoinette, sper sa nu gresesc, cred ca am ajuns la el de pe idieta): Il est possible d’économiser jusqu’a 4 points par jour pour les utiliser ensuite lors d’une sortie ou pour le week-end
inseamna ca daca si faza cu "17 pct/zi" ar fi adevarata ar inseamna ca numai cele care au voie minim 21 pct zi s-ar putea incadra ...
in fine, eu ramin la ceea ce stiam:
max 4 pct/ zi economisite
si
max 14 pct/sapt alimente bogate in zahar (patiserie, confiserie) ºi alcool
Carmi spune:
Teo, cel putin aici asa este. Scrie si la brosurica si ne-a zis si instructoarea la intalnirile WW: nu mai putin de 17 p pe zi. Daca tre´sa mananci 20 p. nu poti economisi 4 p.
Da vorba lui Michelle, eu sunt cateodata flamanda si cu 20 p., d-apoi sa mai economisesc...
Azi am fost total ticaloasa, adica n-am mancat nimic pana acum, in asteptarea pizzei pe care mi-o aduce in 10 min. sotzul. Asa ca asta voi manca astazi, ce sa fac, aveam o poftaaaaaa !!
Carmi
Foto Fabiano
(20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video
michelle7 spune:
teo1970 esti sigura ca doar 17 pct pe zi ai voie? fara 35 puncte bonus? Ca s-ar putea sa nu slabesti la doar 14 puncte pe zi. A fost o fata tot aici din ceva tara araba si manca 1/2 grepfruit apoi un ou si alte chestii hipocalorice si s-a lasat repede de regim ca n-a slabit. WW nu e cura de slabire ci mod de viata . Meniul pe care il mananci trebuie in asa fel organizat incat sa nu te ingrozesti la gandul ca ai manca asa toata viata. De fapt tot regimul se bazeaza pe controlul portiilor. E datoria noastra insa sa avem grija sa mancam 5 portii de fructe si legume pe zi , suficiente alimente care contin calciu, fibre si proteine.
Michelle
teo1970 spune:
Carmi, Ok, am inteles.
Michelle, pai mie punctajul asta mi-a iesit la calcul: am > 35 ani (35 1/2
si activitate sedentara - adica 0 pct.)
eu am mai tinut ww acum vreun 1 an (de fapt, cred ca postari de-ale mele din perioada aia mai sunt pe la inceputul subiectului), m-am documentat destul, am mai intrat si pe idieta, am adunat diverse materiale, tabele etc.
cred ca atunci aveam voie 19 pct, nu mai retin exact, oricum a mers.
da' eu nu stiu de pct alea "bonus 35/sapt" de care zici tu; tot ce mincam in plus in we de ex. era ce economiseam in timpul saptaminii din punctele zilnice, ca de pct-bonus nu poate fi vb ca nu fac sport deloc(oare "electro" sau "sauna" se pun ? ... tre' sa ma uit pe tabele)
in fine, eu sa stiti ca maninc f. usor sub 17 pct/zi (dar am inteles, Carmi, ca nu e bine - dar oare ce pot face ca sa "salvez" ceva pt we ?! adica, exista solutii pt astfel de cazuri - exclus "bonusurile"; crezi ca poti intreba pe instructoarea ta?)
maninc f. multe legume (adica rosii, castraveti, fasole verde etc.), pe care le punctez cu 1 pct. (ca maninc mai mult de 300 gr/zi) si, in general, ma "uit" la alimentele care au punctaj mic
teo1970 spune:
exact cum spuneai si tu, Michelle:
pina la urma e mai putin important cite pct exact maninci, ca sunt 17 sau 18 sau 19; important este sa ne educam mental, sa constientizam faptul ca, cel putin de la a anumita virsta, trebuie sa fim f. atente ce, cum si cit mincam
eu cred ca asta este un mare cistig pt noi si ca rezultatele nu vor intirzia sa apara, indiferent ce dieta tii (desigur o dieta echilibrata si "cu cap", nu vb aici de unele nenorociri care fac mai mult rau)
si tot asta este si marea "greutate" a dietelor, ca e f. dificil, de la o anumita virsta
, sa-ti mai schmbi naravurile, inclusiv cele alimentare sau de stil de viata
michelle7 spune:
pai punctele nu se calculeaza asa. ce , daca ai 20 de ani mananci 10 puncte pe zi ?
Michelle
Carmi spune:
Teo, uite, iti scriu cum se calculeaza aici necesarul zilnic de puncte:
1. sexul dvs.
a. esti femeie - 7
b. barbat - 15
2. varsta
a. 18-20 - 5
b. 21-35 - 4
c. 36-50 - 3
d. 51-65 - 2
e.peste 65 - 1
3. greutatea
adaugi prima cifra, ex. ai 62 kg., adaugi 6, s.a.m.d.
4. inaltimea
a. sub 1,60 - 1
b. 1,60 sau mai mult - 2
5. activitate zilnica
a. mai mult sezand - 0
b. sezand/stand in picioare - 2
c. mergand/stand in picioare - 4
d. foarte obositoare (munci fizice dificile) - 6
6. vreti sa...
a. pierdeti din greutate - 0
b. sa va mentineti greutatea - 4
Insumati toate rezultatele. Astfel veti afla necesarul zilnic de puncte.
Teo, daca ajungi la concluzia ca ai putine puncte de mancat, salveaza din bonusuri, adica orice activitate fizica pe care o prestezi zilnic, in loc s-o adaugi la necesarul zilnic, o lasi la sf. saptamanii. Eu asa fac. Daca mai ai intrebari, iti raspund cu placere.
La WW nu am cum sa mai intreb, ca nu mai merg de anul trecut la intalniri, fac singurica.
Carmi
Foto Fabiano
(20.10.05) , www.dropshots.com/day.php?userid=98905&cdate=20060410&cimg=1" target="_blank">video
teo1970 spune:
pai punctele nu se calculeaza asa. ce , daca ai 20 de ani mananci 10 puncte pe zi ?
bai, eu ziceam acolo ca am 35 1/2 ani, nu ca asa se calculeaza punctele !!!!!!! ![]()
Carmi,
e f. posibil sa fie asa cum spui tu: pt un anumit nr. de puncte necesare zilnic nu mai pot exista "economii", ci doar bonusuri