Prietenii omului (6)
Raspunsuri - Pagina 7
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/motanik/motanik.jpg)
motanik spune:
Annie, multumesc
Cred ca ramane saracutza Pufi fata mare...Daca sunt riscuri, nu vreau sa risc nimik pt ca o iubim prea mult.
--------------------
Andra
Noi
Pufi
Actele lui Liviu Ungureanu
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43117" target="_blank">Ajutati un OM sa traiasca!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viorela_sp_hoff/viorela_sp_hoff.jpg)
viorela hoff spune:
Voi dresati animalele asa mici ? ( cateva luni)
Aici la scoala de dresaj poti sa-l duci abia dupa 8 luni, pt. ca pana atunci, catelu uita tot ce invatat deoarece intra in pubertate.
Muraturile nu sunt prea indicate in hrana cainilor, nici cartoful, in schim iaurtul este recomandat cu succes, mai ales in urma unui tratament puternic cu antibiotice, are acelasi efecta ca la om (refacerea florei stomacale).
Chestia aia cu usturoiul n-am mai auzit-o (apropos, nu face pup's-uri de la usturoi?), cresc caini cam de vreo 12 ani, in Ro stiu ca e f. greu cu purecii, dar o curatenie corespunzatoare, cu sampoane cu substante, zgarda anti pureci(anumite firme), Frontal (lichid)este f. bun, am experimentat, dar trebuie sa le combini pe toate ca altfel nu le dai de cap.
Ah si mai frecam covoru fiecare Sambata cu detergent ca sa distrug eventualele "cuiburi" de pureci. Ei se aduna de ex. si in crapaturile de la parchet, acolo unde este umed si intuneric.
De asemeni in patucul animalului eu am pus ceai de Pelin, o si limepzeam dupa baie cu ceai de pelin, ehehe, e multa , multa munca cu purecii.
Pa, Vio
"Binecuvantati copii si animalele"
http://community.webshots.com/user/famhoff
![](images/user_man.png)
gazzella spune:
Noi lui Puffo ii dam o data la saptamana un catel de usturoi, la cat e de lacom il inghite cu carnea. Foarte rar lasa mirosuri neplacute, mai rau face bebe decat el.
Purici, saracul, la cat e de spalat, n-are nici o sansa sa-i faca. Noi iesim aproape zilnic in parc, si are bunul obicei sa se joace unde-i mai mult noroiul. E neagra apa acasa cand dau cu dusul pe el. Asa ca, in afara samponul lui nu folosim alti detergenti, decat cei normali pentru covoare. Mai rau e cu blana, aspiratorul n'o ia, tre sa ma aplec eu sa curat cu o carpa umeda. Chiar, are careva o idee cum sa curat?
multumesc!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/viorela_sp_hoff/viorela_sp_hoff.jpg)
viorela hoff spune:
Am vrut sa-ti spun Gazzela ca baietelul tau e asaaaaaaaaa de dragalaaaaaaaaaaaaaaaaas, iti vine sa-l maninci.
Scuze ca si Pufi e dulce, dar in prim plan e papusica, e un scump, parca e o papusa din magazin!
V
"Binecuvantati copii si animalele"
http://community.webshots.com/user/famhoff
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sanca/Sanca.jpg)
Sanca spune:
Gazella, Pufi si BB al tau sant 2 simpatici. De catel m-am indragostit ca e flocos si frumos. Seamana cu Cotton-de-touler care si l-a cumparat colega mea din Canada.
Eu nu pot sa-i dau usturoi lui Oreo ascuns in carne, ca nu-i place cum miroase, asa ca il aruncam pe gat. Unu pe seara.
Tot pentru purici pun Borax pe covor, si pe pernele animalului, il las cam o ora inainte sa dau cu aspiratorul.
Vio cainii trebuiesc dresati de mici. Cand sant mici trebuiesc expusi la diferite lucruri - bebelusi, copii, barbosi, aspiratoare, carucioare, smad. Dresatul cainelui se face constant cam in primul an de zile, cel putin 15 minute pe zi. Chiar daca il pui pe catelus sa astepte un pic inainte de a intra pe usa, tot dresaj este.
numai bine
Anca
copii ca ai mei nu are nimeni
![](images/user_woman.png)
Jazz spune:
Sanca,
Acum am vazut si eu animalutele tale. Si tu ai un beagle! Si doi pisoi! Vai ce frumosi sunt! Cat are Oreo? Se vede ca si voi il puneti la exercitiu ca ei au tendinta de a cersi la masa si.... a se ingrasa.
L-ati prins pe Mishu in niste posturi hilare rau de tot...
Sa fie toti sanatosi!
![](images/user_woman.png)
annie_xtreme spune:
Salut
Tare faza cu usturoiul - n-am mai auzit . Io am dat cainele cu frontline. Nu e grozav ce ii drept - da ii cea mai buna chestie la care avem acces.
In legatura cu piper si boia pe mancarea de pe jos: o data ca lui Jazz ii plac chestiile picante (piper yummy, ceapa - yummy) si in al doilea rand - nu stiu cat de ...logica e chestia (se poate sa mearga la unii caini , dar eu ma intreb, dak cainele miroase "kk" respectiv,si nu simte mirosul de piper, boia - de ce nu l-ar manca?Eu continui sa ii dau credit cainelui ca are oareshce discernamant )
Cu dresajul - si eu stiu ca educatia se face din prima zi. In primele 8 saptamani crescatorul e obligat moral sa obisnuiasca puiul cu multe chestii, cum spunea si Sanca - diferite zgomote, mirosuri, suprafetze (gresie, pamant, covor) astfel incat socul adaptarii la noua familie sa fie cat mai mic.
Eu nu cred in chestia cu "cainii nu au memorie pana la 5 luni". In primele cinci luni e esentiala socializarea cu oamenii si animalele precum si invatzarea comenzilor de baza - NU, sezi, culcat, apoi mersul in lesa...Sunt ca un burete cand sunt mici - invata si bune si rele. Pe la 4-5 luni intr-adevar intra in adolescenta si dak nu mai executa fara gresh comenzile nu e pentru ca le-au uitat ci pentru ca testeaza limitele..."ce se intampla dak NU fac asta?". De aia ii mult mai amuzant de inceput dresajul cand sunt mici - is mai nesiguri si isi doresc sa aiba un leader, pe care sa il asculte..Cat de multe invata in primul an depinde de catzel si de rabdarea celui care il educa. Recunosc ca la Jim am cedat psihic la niste treburi - ca de exemplu chestia cu saritul pe oameni. Nu am reushit sa il dezvat si m-am resemnat...In plus dresajul ii tine cainelui mintea ocupata si are mai putina energie pentru chestii distructive - ros si alte alea.
Evident, exista caini cu bun simt nativ, la care merge dresajul la orice varsta. Dar mie imi face mare placere sa imi educ cainele - nu sa il dresez. Ne bucuram amandoi cand invatzam o chestie noua si deocamdata nu e frustrant pentru nici unul din noi - zic eu. E mai mult joaca la varsta asta - nu facem mai mult de 15 minute de exercitii...Chiar chestia cu aport - e o joaca. Ne haraim reciproc .Si cam asta e parerea mea despre educatia catzeilor.
Gazella - super catzelu fluffy .
Va pup, noapte buna,
Ana
Don't get mad, get even!
Jazz mic
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sanca/Sanca.jpg)
Sanca spune:
quote:
Originally posted by Jazz
Sanca,
Acum am vazut si eu animalutele tale. Si tu ai un beagle!
Jazz, da am beagle. Cine mai are Beagle?
Eu ii dau usturoi la catel ca am citit ca ar fi bun antipuricant . . . Caut si eu o cale mai naturalista sa scapam de ce aduna pe el din parc... Daca nu merge cu usturoiul si nu gasesc alta metoda mai buna, il trec la Frontline.
Annie, sant impresionata placut ca se gaseste Frontline in Romania.
numai bine la toti, revin dupa week end
Anca
copii ca ai mei nu are nimeni
![](images/user_man.png)
gazzella spune:
fetelor, multumesc pentru comlimente
puffo, nu este un catel de rasa pura, nu se cunoasate istoria lui
l-am luat de la un adapost de catei acum 9 luni, dupa ce voluntarii, unii speciatisti in etologie, l-au evoluat putin. e foare sociabil, vesel, jucaus, indragostit de totii copiii si multe cateluse. e dominant doar cu unii catei. nu am avut probleme cu el, l-a acceptat pe felix fara capricii.
usturoiul e un bun pentru deparazitarea interna, la fel ca la oameni
eu cred ca viorela se referea la dresajul catelului nu la educarea acestuia.
intr-adevar educarea, socializarea catelui se face de la nastere. daca puiul nu va fi lasat sa socializeze cu fratiorii, cainii maturi, persoane umane implicit copii va avea probleme de comportament la maturitate. se pare ca puffo a socializat din plin. dar, nu a fost dresat. cel putin habar n-are sa mearga corect in lesa. in schimb e foarte inteligent, noi intre timp am ajuns sa ne cunoastem, iar eu stiu sa profit de trasaturile caracteriale ale lui puffo.
ex. ii place sa se joace, ii arunc jucaria preferata in vana, el sare dupa ea, eu il spal netulburata cat timp jucaria e acolo.
e in stare sa stea in apa toata ziua daca are "monstrii" lui acolo