Prietenii omului (6)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

annie - cand vi cu cainele de afara ... sa-l speli bine de tot pe labute ... cu sapun ... bine de tot ...

am avut o cunostiinta al carui caine s-a otravit lingandu-si labutele in casa ...

deci atentie ! ... el spala cainele pe labute doar cu apa ...

bravo tie ca ai reusit asa repede sa-l dezveti sa mai manance de pe jos .... eu nu am reusit ...

cand ies cu Dolly afara (si tineti cont ca sunt f atenta) ... de fiecare data vad ca mai rontaie cate ceva ... le ia din zbor ... odata a luat un ditamai osul ... si abia in lift am realizat ca avea ceva in gura ... parca era prea cuminte ... ce m-am mai chinuit sa i-l scot din gura ... pana la urma a luat-o pe coaja ca sa-l lase ... ce sa-i faci ...

... si daca o vedeti cata-i de grasa ...

Aristotel Zamisar's - iubitul meu ... motanul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annie_xtreme spune:

Maruta, nu stiu dak ai citit povestea lui Jim - l-am plimbat cu lesa, si de cand au inceput otravirile cu botnita din tifon si l-am spalat pe labutze cu sampon de fiecare data cand veneam de afara. Incep sa cred ca a fost ..ceasu' rau si ghinion.
Doar am inceput chestia cu refuzul de hrana - sa vedem cum o sa fie afara...oricum, cat e mic e ushor, pentru ca nu miroase peste tot si chestii. Dupa 6 luni cand ii cresc "hormonii" e periculos, pentru ca atunci incepe sa adulmece toti boschetii si sa gaseasca chestii interesante pe jos (oase, pungi, coji de salam, salam). De cand am caine mi-am dat seama ce imputit e orashul asta si cat de prost crescuti sunt oamenii. In curtea din spatele blocului (inchisa) sunt maldare de gunoaie aruncate pe geam. Mizerabili ca altfel nu am cum sa le zic - dar de altfel faceau scandal cand mergeam cu cainele acolo (caine care nu-si faceaa treburile niciodata acolo, fiindca era locul lui de joaca).
Ma rog, am divagat. Sper din tot sufletul sa nu i se intample ceva lui Jazz...de aia il chinui asha (refuzul de hrana din punctul meu de vedere este kin nu educatie...hai, sezi, culcat, salut, da, astea is amuzante..da cu papa...mi-e mila de el dar asta este.)Tineti-ne pumnii!
ana

Don't get mad, get even!
Jazz mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missiday spune:

Dragelor, multumesc mult pentru incurajari, deja ne simtzim mult mai bine, si eu si motanul:)
Acum mananca, se alinta, a dormit cu nasucul pe mana mea toata noaptea si pare ok; eu m-am speriat cand am vazut ca nu doarme dupa operatzie cum stiam si eu ca e normal(asa cum spun Louisea si Sanca ) .
Maruta , motanelul tau e tare ocupat:)Mie mi-era foarte greu sa-i gasesc lui benny o pisicutza,iar la cabinetul veterinar erau 3 doritoare!! cand l-au vazut (stapanele) m-au intrebat daca vreau sa-l dau sa faca pui ...si el era aproape pe masa de operatzie, mai aveam putin si ma razgandeam.
Annie, felicitari pentru reusita!! E foarte bine daca Jazz nu mai mananca de pe jos (probabil ca l-ai invatzat deja sa nu plece daca e strigat de straini).
Louisea, de cand l-ai castrat pe Bandit i-ai schimbat mancarea??
Benny nu mannca decat hrana uscata (Exigent , Kitten si Hair& skin de la Royal Canin) iar dr. spunea ca va trebui sa-i dau hrana pentru pisici castrate si alta pentru probleme urinare , de fapt a spus ca o sa-mi recomande alte sortimente cand o sa-i scoata firele...daca lui Benny n-o sa-i placa???
Va pup si multumesc pentru gandurile bune!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

missy.. da i-am schimbat mancarea speciala pt motani castrati care se cumpara doar la veterinari.. si el e super mofturos la mancare dar sa sti ca ccc chiar daca i-am schimbat nu a facut mofturi .. oricum pe instructiuni scrie ca se introduce treptat.. si poate poti cere doar o punga mica sau una de proba.. noi cumparasem una si ne-au zis ca daca lui nu-i place sa ducem punga inapoi si ii dau alta..

si Bandit ar manca doar mancare uscata dar cea pe care o folosim noi se recomanda in jur de 40 grame pe zi pe care o impart in 2 si ii mai dau si wiskas..

a si lu Bandit i-au pus fire din alea jmechere care dispar singure..

------------------------
poze noi cu Bandit

Mergi la inceput

annie - nu am citi povestea ... dar din cate spui inteleg ca Jim nu mai e ... imi pare tare rau

dragele mele am o rugaminte ... exista acea listuta cu animalele fiecaruia ... credeti ca puteti pune lista aceea in cuprinsul primei postari din acest capitol ... (la firicel ?)

sa explic de ce ... cand dau "raspunde" ... la subiect ... imi sunt asisate mai jos tot ce s-a discutat ... iar la inceput apare ... prima postare din capitol ... in felul asta nu va mai incurc ... si stiu si ce animalute aveti fiecare ...

noi la pestisori asa avem ... si e tare bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Annie, felicitari si spor la treaba cu rabdare.
Si eu am incercat metoda sa nu manance de pe jos nimica, dar luand in consideratie ca Oreo e caine de vanatoare, are si un simt al mirosului, dar si o pofta . . . . foarte dezvoltate.
Deabea acuma, cand mergem la plimbare nu mai ia toate frunzele in gura. Ieri cand l-am scos la plimbare erau niste pusti de scoala in parc, si cu mandrie in glas va pot zice ca Oreo al meu nu a tras spre un ghiozdan aruncat in iarba.
Am vrut sa-l aduc pe Oreo in vacanta cu noi cand venim in Romania, dar dupa ce am citit ce a patit Annie cu Jim, m-am razgandit. Il las tot la soacra-mea, cu toate ca stiu ca o sa scape in mancarea pisicilor...
Poate vin cu pisicile in schimb, ca tot nu am cu cine sa le las. Nu pot sa-i impun lui mama sa stea o luna la noi acasa, sa nu se simta matzele parasite si sa intre intr-o faza distructiva... Mai cateva luni de gandit bine la treaba asta...
Oreo nu si-a mancat iaurtul de dimineata, si nici castravete nu a vrut. Este prima oara cand il vad asa fara pofta de mancare.
Fetelor din Romania, voi ce faceti pentru purici? Aici sant o gramada de solutii - Frontline, Advatage, care se aplica odata pe luna. Eu vreau sa incerc intai o cale mai naturalista. Am inceput sa-i dau un catel de usturoi pe zi lui Oreo, deocamdata, 2 zile mai tarziu mai gasesc un puricel, doi... Mai am o saptamana sa vad ceva progrese, daca nu o sa trecem la chimicalele din comert...

Anca

copii ca ai mei nu are nimeni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

quote:
Originally posted by Sanca
Eu vreau sa incerc intai o cale mai naturalista. Am inceput sa-i dau un catel de usturoi pe zi lui Oreo, deocamdata, 2 zile mai tarziu mai gasesc un puricel, doi... Mai am o saptamana sa vad ceva progrese, daca nu o sa trecem la chimicalele din comert...

Uite, metoda cu catelul:-)) de usturoi, n-am auzit-o... da' daca prinde, da-mi de veste si mie Sanca!! Sint curioasa daca ar avea efect si pentru capuse, ca pe aici sint cu nemiluita!!!! Tocmai din cauza lor, este indicata utilizarea chimicalelor o data pe luna (doar pentru purici e suficienta o dozare la trei luni). Annie, sa stii ca s-ar putea ca dupa 6 luni, Jazz-ul tau sa-si piarda interesul pentru tentatiile de afara. Eu am avut surpriza asta, super placuta cu Ilie!!! Pina la 6 luni eram disperata, ca-si baga botul in orice rahat, iar metoda compensatiei nu mi-a mers deloc(prea mirosea clasic, ceea ce-i ofeream eu). Stiu ca atunci am primit un sfat de la un proprietar de ciine, cum ca ar da rezultate metoda cu boiaua. Adica ungi felii de salam si alte superbunataturi cu boia sau piper si le lasi in drumul ciinelui. Cica dupa doua tentative de a inhata suprizele, nici ca mai pun in gura ceva de pe jos!!! Io n-am verificat, insa, metoda....

Miine domn' Ilie e programat la vet, sa-l caute daca mai are bizdiganiile in urechi. Sper sa nu!!!

Marutza, acum am citit ca ai pierdut sarcina...imi pare rau :-(( Vezi insa ca exagerezi??? Auzi, "samana cu tat-su"!!!

pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet

Mergi la inceput

sanca - hai ca esti haioasa ... auzi sa-i dai usturoi ... tu si bunica'mea ... la tara cand ma musca un caine (ca-i iubeam atat de tare ... ca ma mai si muscau) ... ma indopa bunica'mea cu usturoi ... cica tratament naturist antirabic...

deci daca e sa aiba dreptate bunica'mea ... tot e bine ... Oreo nu mai turbeaza

sunt curioasa cum ii administrezi usturoiul ? ca pe hapuri ?

hai ca m-am mai distrat si eu un pic ... ca sunt asa de racita

lilanda - - aluzia la tasu' e asa ... ca sa am si eu pe cine da vina ... ca de fapt saracul nu e el de vina ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns missiday spune:

quote:
Originally posted by Sanca
Oreo nu si-a mancat iaurtul de dimineata, si nici castravete nu a vrut. Este prima oara cand il vad asa fara pofta de mancare.

Anca

copii ca ai mei nu are nimeni

Anca, tu dai castravete si iaurt cainelui???? Si el ce zice??:)
Astazi Beny, pare mai bine, mananca, dar nu foarte mult, in schimb sta foarte mult dupa mine, acum de ex s-a azezat si el pe scaun langa mine si se uita cum tastez:))Am incercat sa ma joc putin cu el, dar nu vrea, cred ca inca il mai doare :(
Louiseea, tu-i dai lui Bandit 40 g de mancare uscata pe zi si mancare umeda?? Ca Benny are tot timpul mancare in castronel si mananca atunci cand are chef, inainte de a-l castra manca 400 g mancare uscata intr-o saptamana si cate putzin laptic si ma gandesc ca o sa sufere de foame daca-i portzionez mancarea!! Si eu ma asteptam sa-i puna fire care se topesc ca doar e cabinet cu pretentzii , dar nu i-au pus, asa ca peste cateva zile iar ne chinuim:((
Va pup,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

Buna tuturor! vrem si noi pe lista.
Puffo, catel.
Felix, baitel de trei luni.
Daca vreti sa vedeti cum se inteleg aruncati o preivire pe album.

Mergi la inceput