Copilasi de oct-noi-dec 2003 (52)
Raspunsuri - Pagina 9
Ana68 spune:
Buna seara fetelor,
Hop si eu ca de obicei,dupa lupte seculare de convingere cu Luana sa imi acorde si mie un ragaz, sa vad ce mai faceti si ce ati mai scris .Ca de obicei lucruri foarte interesante si ,mai ales,multe,iar eu sunt o codasa.... Se vede treaba ca nu pot nici eu tine pasul cu voi,asa cum scria si Gabitza.
Multumesc tuturor celor ce mi-au urat "La multi ani!" pentru Alexandru.Va doresc multa sanatate si sa ne ajute Dumnezeu sa ajungem cu bine ziua cand si eu va voi ura "La multi ani!"pentru puii vostri care vor implini 9 ani.
Am citit ca dati nazdravanilor ci ocolata.... mmmmmmmmm .....tare bun,yam-yam! Eu sunt fan ciocolata si Coca-Cola...(Marius rade mereu de mine,zice ca sunt dependenta de Cola si ca daca castigam la Loto imi cumpara o cisterna de Cola si imi pune linie intravenoasa cu Cola )...Se pare ca Luana ma mosteneste cu ciocolata,insa Alex nu are pasiunea asta...De obicei ciocolata pe care o primeste Alex o halesc eu in mare masura (adica cine imparte,parte isi face,pai nu?!)si restul familiei...Alex abia de ciuguleste din ea.Cand era mai mic manca si el cu placere,nu multa,dar acum....mai deloc...
Am inceput s-o spal si eu pe Luana pe dintisori ...Alex la varsta care o are Luana acum ,stia cum e cu spalatul pe dinti,statea frumos sa-l curat,scuipa si pasta din gura si isi clatea si gura....Cu Luana...mama-mama...e un chin,un dezastru :strange periuta cu dintisorii(i-am cumparat speciala,se cheama no.1,primii pasi sau cam asa ceva,de la Oral-B),trebuie sa ii indes periuta in gura ca sa ii pot peria maselutele si in plus inghite totul,pasta,spuma,apa....la gramada!Si nici nu o pot clati,ca ea vrea sa inghita si se ineaca si,mai rau,nici nu stie cum sa scuipe. Eu ii tot arat,ii spun "fa asa" si scuip si eu(parca am fi tiganci amandoua),dar degeaba!M-am spalat pe dinti impreuna cu ea...sanchi,nici un chichirez n-am facut!Dar perseverez si o spal aproape in fiecare seara.Evit sa ii dau dulciuri,iar ceaiul nu l-a baut niciodata cu zahar,numai fara zahar.Incerc acum sa ii dau sa bea si apa de la chiuveta...
Ven, sa sti ca ma port super cu baiatu',doar i-am organizat si chef de ziua lui si chiar ii fac temele la romana(sta prost cu imaginatia si nu ii ies compunerile) numai sa ma lase o tura pe net....Glumesc!!!Oricum multam' de sfat si sa sti ca tin cont!(intre noi fie vorba ,sa sti ca mai bine fac frumos la Marius,eventual ii spun si vreo doua vorbe dulci si un pic deocheate la ureche si pot sta la internet cat vreau si in plus el are grija de Luana;nu-i mai fain asa?!)
Mai fetelor,sa stiti ca si noi inca o mai scoatem uneori pe Luana in "Jeep"(carucior) ,mai ales cand trebuie sa mergem la piata,ca e mare si avem si cos dedesubt si putem cara cu el mult si in plus ne ajuta ca nu mai trebuie sa o caram in brate,ca e tare grea si pe distante lungi...vai de spatele nostru...Cand iesim la plimbarica,fata merge pe jos.
Trebuie sa spun ca doresc tuturor bolnaviorilor vostrii insanatosire grabnica...Si ai mei au fost putin raciti,fara febra si am trecut cu bine...Eu folosesc ,in cazuri de raceli,paracetamol pilule ,pentru cei mari si paracetamol supozitoare pentru cei mititei.In plus bem toti ceai cald cu miere de salcam sau poliflora,cu multa lamaie,halim vitamina C si cei mari care au si gatul in pioneze primesc Strepsils sau gargara cu propolis amestecat cu apa...Am incercat,mai demult,Propolis cu Vit.C(se gaseste in farmacie)dar se pare ca streptococii nostri sunt de aia,adevarati,ca nu s-au speriat de asta.Aaaa!!!!Daca copiii fac febra ,dam putin algocalmin fiola si punem si sosete cu otet.Mai fac si masaj sau frectie cu spirt,pe tot corpul si pe cap,le pun caciula si sa transpire bine si....incet si sigur scapam de virusi...Daca gluma se ingroasa,mergem la doctor...
Sunt putin ingrijorata cu Luana:nu stiu de ce,dar ma bate gandul ca are oleaca lipsa de calciu .Bea multe lichide,e agitata,are si pete albe ,micute,pe unghiute....Nu stiu cum sa procedez:sa ii cumpar si sa ii dau eu,sa intreb la farmacie cum sa procedez?Sau cel mai bine sa merg la doctorul nostru de familie?Din cate imi amintesc este bine sa faca primavara si toamna o cura de calciu,dar nu mai stiu cum trebuie administrat...Sincer,va spun,nu prea imi vine sa merg la doctor,ca e coada mare si stau de-mi sar capacele...
Bai,cat am scris!!!!!! Parca am innebunit... Mai si mai aveam de scris o groaza,se vede treaba ca recuperez saptamana asta de stat pe tusa,dar nu mai stiu ce vroiam,oricum nu era minciuna.Las' ca-mi amintesc si fac eu o "smecherie" si sta Marius cu Luana si intru pe net.Sper!!!!!
Acum va pupic si va doresc sa fiti iubite si princhideii vostrii sa fie sanatosi si cuminti.
Va pupic,
Ana-Maria
Ven spune:
'neatza!
Noi intentionam sa mergem la Tg.Mures azi, la o tura de shopping la Metro, dar e o vreme, sa nu scoti nici un caine afara, lapoviteaza si e tare innorat, asa ca stam acasa la caldurica, poate fac azi o prajitura cu capsuni
Markus adoarme mai tarziu seara (la 23), dar doarme pana la 8. Asta pentru ca mai nou doarme mult ziua, cate 2 reprize de cate 1h jumate-2 h!
In rest, toate bune, se pare ca acum ii cresc in gingie ceva canini. Am constatat ca pe el atunci il doare rau, cand ii cresc dintii in gingie. Nu cand erup la suprafata. Chestia dubioasa e ca cei 4 de sus, care sunt super umflati, ca niste boabe de porumb, nu au iesit, dar se apuca de crescut in gingie altii.........Dr. zice sa nu ma stresez, ca pana la 2 ani o sa aiba toti dintii. Asa o fi.....sper!
Ieri mi-a facut o surpriza neasteptata! Stateam in living toti 3 si vine la mine copilu' si zice "Kaka". Io, nimic, nici n-am percutat, ca el mai exerseaza cele 3 cuvinte pe care le stie, asa, de fun. Dupa 2-3 minute, merge copilu' langa Cristi, care-mi spune ca Markus miroase a "tuberoze" (ca sa citez pe cineva), deci el ma anuntase ca a facut kk! Dragu' mamii drag! Cred ca noi vom sari peste faza de incercat la olita, baiatul ma va anunta direct cand face kk/pipi, il pun pe WC si gata!
Cam atat for the moment! Ma duc ca pregateste sotziorul micul dejun!
Venera, mama lui Markus (10 dec.2003)
Poze - si
alinkav spune:
'Neatza si de la noi!
Alex e racit, ii curge nasul, tuseste. Si e suparat, nu ma lasa nici o clipa!Numai in brate sa-l tin!
Cam atat deocamdata, ca nu ma lasa nici sa scriu.
Alina si Alex Andrei(22 noiembrie 2003)
poze cu Alex
adameasca spune:
Si Luca e mucos rau si stranuta intr-una bietul de el. I-am dat Oscillo si Coryzalia, de la Boiron, sper sa treaca repede, in 2-3 zile maxim. Azi noapte iar am avut maaare circ, a stat si treaz si s-a jucat cu tati, ca io am cazut lata, am stat de paza pana la 3 dimineata, apoi l-am pasat la tac-su...
Ven, si eu am observat ca e mult mai dureroasa faza cand cresc in gingie dintii si maselele, fara sa se vada nimic suspect la suprafata. poate putin umflata gingia si atat... Ai baiat mare daca a zis el de kk la popou, probabil il si deranjeaza daca spune. Pe Luca inca nu-l deranjeaza ca sta cu pampersul murdar.
Ileana, lui Luca(2 octombrie 2003)
pozele noastre
poze noi
super mami spune:
Hai sa ne laudam.
Isabel a invatat, ca o mica cubanita ce e, sa bata Cuba. Vine cu manuta sus si zice Cuba...E o dulce, iar tati e ....lesinat de incantare.
Ven bravo pt kk. Si Isabel de ceva timp isi da seama ca se-ntampla ceva. Cand rezolva aceea problema se duce mai departe de noi.
Cand vine, pe langa ca se simte de la un km, anunta si ea victorioasa kk.
Si eu ma gandeam sa ratam olita. Oricum nu posedam una inca, dar sa vedem ce preferinte are domsoara.
Si pe Isabel tot asa o dor dintisorii, cand strapung gingia deja nu mai are nici o treaba.
Asa a fost pana acum, cica la maselute e mai rau.
Mey, m-am cam suparat la faza cu prajitura cu capsuni
De cand cu regimurile astea....miros biscuitii si bunatatile copilului si ma ia cu lesinul. Da nici nu pot sa nu le miros, mmmmmm
Alina[/red] sanatate multe In rest puiul meu se simte bine, pot sa zic ca s-a facut bine acum, dar am zis sa nu iesim oricum pana nu terminam tratamentul.
Parca il aud pe pedi (ca de fiecare data)....era pe un teren sensibil...a venit dupa o alta boala....
Asa ca o sa fiu rabdatoare si o sa mai asteptam cateva zile.
N-avem alte noutati.
Ah, ba da. Maine se naste finuta mea. Stam ca pe ace cu totii. Dar se pare ca e bine. (bebe de care va povesteam ca e mititica si cu placenta stricata )
Trebuie sa apara si nepotelul # 2, deja a intrat in prelungiri Va pupacim pe toti, sa aveti o zi frumoasa si linistita,
Alexandra si puiul scump Isabel
uki spune:
Maaaama mia Supermami, ce de copilasi noi va vin, mey sa de-a Domnu sa se nasca usor(si pt ei si pt mamici) si sa fie sanatosi!!!
Cat despre fetita ta care a invatat sa bata cuba, sa stii ca si noi(Mariuca) cu nebuna de mami, da noroc si o bufneste rasu da' intinde palmuta ei mica...sunt tare dragalasi!
Si la noi s-au umflat gingiutzele de sus cam cum spunea si Ven, ca boabele de porumb...asteptam!
Faza azi dimineata, pe la 6 se trezeste Mariuca mea si se ridica in picioruse in patut si tot se agita, dar nu plangea...
Hai s-o luam cu noi in pat, poate adoarme...
Se foieste, zic la tati, vezi ce are (el e super rabdator cu fetita lui), cand Maria anunta(cu un screamat) ceva...zic maaaa, doar n-a apucat- kk acum la ora asta...
Cand punem mana pe ea...era uda pe toata burtica, si cum ea doarme dezvelita, cre' ca i-a fost frigutz...dac-ar fi putut sa ne spuna...
Mda...asta e!
Ileana, incerci, incerci? Nu stiam ca mai vrei un bb - fetita???
Weekend fain voua mey!
Gabriela si Mariuca
http://community.webshots.com/user/uki2003
Ce bine ca esti...ce mirare ca sunt!
Ana68 spune:
Buna seara,
Am scris si eu ieri,dar se vede treaba ca am scris prea mult de nu mi-a raspuns si mie nimeni.... Nu-i bai!
Intrebasem si eu cum e treaba cu dat calciu la copilasi...Stiti cum se procedeaza sau e musai sa mergem la doctorul de familie?! Ca spuneam ca e atat de aglomerat la cabinet si stau asa mult ...ca nu imi vine sa merg pana acolo.Nu mai stiu cum e cu cura de calciu primavara si toamna la copii si ma gandeam ca poate voi stiti si imi spuneti si mie.
Va urez tuturor weekend placut si copilasii vostrii sa se insanatoseaca grabnic...
Ana-Maria
julia23 spune:
Dragelor sa va mai scriu si eu cite ceva.
Noi suntem binisor,Julia bine eu mai putin,de o saptamina tot am prob cu mina stanga,la inceput simteam doar in degetul mic niste ace si il simteam amortit si dupa 2 zile deja incepusera 3 degete sa-mi amorteasca si le simt foarte reci.Am fost si mi-am facut analizele si luni i-au rezultatul,dc Juliei mi-a spus ca am circulatia proasta dar sa asteptam si rezultatul la analize ca sa nu fie altceva.Partea proasta este ca nu prea pot sa fac nimic cu mina,de abia fac mancare si o imbrac sau dezbrac pe Julia.
Julia este bine,i-am facut si ei urocultura si tot luni vine rezultatul.
S-a facut o rasfatata,daca nu-i convine ceva se pune pe tipat,chiar ii zic citeodata cum de nu o doare gatul.Incet o luam pe urmele Alexandrei si Isabelei ca de citeva zile Julia se culca numai pe la 1-2 noaptea,pina atunci vrea sa se joace,daca o pun in pat se pune pe urlat.
Citeodata nu-i inteleg pe copii mici,acum pling si imediat incep sa rada sau invers.
Acum ziua stam mai mult prin curte ca a fost frumos si ea se tot plimba dupa cateii sa-i pupe sau danseaza.
Ana,eu pina acum nu i-am dat Juliei Ca,dar vreau luni sa o intreb daca este nevoie sa-i dau Ca si Fe.
Ven,ai deja baiat mare acum daca spune si cand face kk.
Sanatate pt puiutii bolnaviori!
Adriana si bb Julia(06.11.2003)
http://community.webshots.com/user/julia062003
adameasca spune:
Ana-Maria, scuze, am citit intrebarea ta aseara si am uita sa-ti zic ce stiu: Ca se poate da cu vit.C o cura de 10 zile la fiecare 30 de zile, eu asa stiu. Nu i-am dat niciodata asa des, ultima oara i-am dat la vaccinul de an. 5 ml Ca si 2.5 Vit.C, fiole.
Uki, sigur ca mai vreau un bebe, io l-as fi facut mai repede, da' se incapataneaza sa nu iasa. Vrem o fata, s-o cheme Ilinca Maria. :)
Adriana, imi pare rau sa aud ca ai probleme cu degetele. poate nu e nimic grav, dar tre sa faci ceva sa nu se agraveze... poate ma suni maine daca ai chef.
Fi-miu e si mai mucos, respira greu, deja s0a trezit o data sa urle, nu stiu cum trecem noaptea...
Ileana, lui Luca(2 octombrie 2003)
pozele noastre
poze noi
Ven spune:
neata!
Fetelor, stiti ca a nascut prima mamica gravida cu al 2-lea bebe de la mamicile de ian-febr 2004? Saphir a nascut azi-dimineata o fetita, Ailish! Sa -i traiasca!
Te asteptam in curand, Izzy!
Ana, Markus ia Calciu lactic cate 10 zile pe luna, 2 tb.zi, sfaramat in biberon. Asta pentru ca in toamna la analize ne-au iesit ceva pb. cu rahitismul. Acum trebe sa repetam, sa vedem daca s-a mai ameliorat situatia.
Nu stiu la copii mai mari cum e treaba. Cel mai bine, totusi, e sa mergi sa intrebi dr.
Ah, si chestia cu petele albe pe unghii sunt povesti de babe. 100%. Sotul meu e cel mai mare mancator de branzeturi si are pe toate unghiile pete albe.
Adriana, sa va faceti bine! Ai grija cu mana, sa nu fie sindrom de tunel carpian (sora mea, de 27 de ani are asa ceva). Daca vrei, iti dau mai multe detalii. Nu e ceva foarte grav. Dar Doamne ajuta sa nu fie asta!
Markus s-a culcat aseara la 22, s-a trezit la 23,20 si a urlat o tura buna, apoi l-am luat cu mine-n pat unde s-a foit cu ochii inchisi pe toate partile si directiile pana la 01,30, cand a adormit. Of, of, of!
Cam atat pe azi.
P.S. Prajitura cu capsuni e delicioasa!
Venera, mama lui Markus (10 dec.2003)
Poze - si