endometru, ovulatie, temperaturi (14)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns utocatalina spune:

Chi om fi siameze ca si mie mi se intimpla la fel?...Si eu am acelasi ritual...este identic...cu al tau...tot in reluare...tot in numaratoare si tot in bifare...las c-om prinde noi mementul propice, nu? Spor la treaba!!!

Sa nu depunem armele si vom reusi! Cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Fetelor-siamezelor,

La mine nu au venit inca rushii, probabil trebuie sa ma mai perepelesc vreo cateva zile, nu?, basca temperatura de 37 azi dimineata???? Sa stiti ca am observat si io faza cu termometrul digital, si anume ca arata mai putin decat celalalt (cand l-am cuparat am facut cateva experimente cu ambele).

Mirela, imi pare rau ca ai racit tocmai acum, cand vremea s-a mai incalzit, incearca si tu cu ceaiuri si stai in pat cat se poate. Si nu uita ca facem parte din aceeasi tabara, mai tine-ne si pe noi la curent cu barfele.

Da, Tonnia, asa ar face un om normal, monitorizare, dar eu m-am gandit ca ar fi bine sa iau o pauza (stati linistite, n-am folosit expresii interzise). Oricum, iti multumesc ca te-ai gandit la mine. Sa ne dai vesti despre eco!

Laurici, esti o dulcica si o scumpica , intotdeauna ai un cuvant bun pt. toata lumea. Eu cred ca fetita ta o sa-ti semene leit si o sa fie protejata din cale-afara de fratii ei mai mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadi spune:

Dragele mele,
Sunt socata!!!! si INSARCINATA!!!!
Nu-mi vine sa cred!! Va aduceti aminte ca am reusit sa ajung la monitorizare doar in ziua 15 si medicul mi-a spus ca pe un ovar am cativa foliculi de 10 mm? Eram tare dezamagita ca am ratat si luna asta pentru ca a 2-a zi sotul meu pleca pentru o saptamana.
Sambata hotarasem sa mergem la sci dar cum eu nu am schiat niciodata urma sa invat si evident sa-mi invinetesc fundul. Nu stiu de ce si nici ce mi-a venit dar dimineata stand cu cafeaua la televizor am zis ca daca tot am un test sa-l fac. Dar nu m-am indurat (sa nu-l stric de tot, ca doar o sa imi mai trebuiasca) si l-am taiat in doua. Am facut ceal mai amarat betigas si in cateva secunde 2 liniute foarte puternice (cum nu am avut eu niciodata!). Zic "este stricat, l-am sectionat eu si nu migreaza culoare" Fac al 2 lea test. Pozitiv. IMi sun sotul il pun sa-mi cumpere unul ca asta zice ca sunt gravida. Zice"eu nu recunosc nimic eu am fost in Cuba" dar in 3 minute a fost acasa cu alt test. Pozitiv. Duminica am mai facut unul. La fel. Mai am unul si o sa-l fac cand consider ca m-am trezit din halucinatii. DAR SUNT INSARCINATA!!!!
Nici nu am apucat sa vad ce ati mai scris de nerabdare sa va spun. inca nu am spus la nimeni sa nu cumva sa se intample ceva.
Dar ma intorc sa va citesc!
Va iubesc!!!! Si va pup!!!!
Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Lia, iti doresc din tot sufletul sa fii o mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Buna.

Sunt Tabitha si am 29 de ani. Vreau sa va prezint pe scurt istoria mea si sa va rog sa ma ajutati cu vreun sfat, daca exista asa ceva…

La varsta de 19 ani am ramas insarcinata cu actualul meu sot. Din pacate, atunci nu eram casatoriti, astfel incat am fost nevoita sa recurg la o intrerupere de sarcina.

Peste ani, cand ne-a venit randul, ne-am casatorit. Desi niciodata nu ne-am protejat, nu am mai ramas niciodata insarcinata: nici inainte si nici dupa nunta.

In anul 1999 am facut o operatie: chist hematic ovarian dreapta. Am avut hemoragie interna si ceea ce m-a scapat de la complicctii mult mai mari a fost durerea pe care o aveam. Mi s-a spus atunci ca am avut noroc. M-am operat la Polizu, mi-a fost extirpat doar chistul.

Dupa un anumit timp in care nu am ramas insarcinata, am ajuns la concluzia ca eu am ceva probleme medicale. Timp de 3 veri am fost la Sovata, unde e drept ca numai in primul an am facut tratament “ca la carte”. In rest, doar bai.

Am sperat intr-una ca se va intampla minunea.

Anul trecut in mai dr. mi-a sugerat sa fac o HSG. Rezultat: trompa stanga permeabila, cea dreapta nu prea (excat aceast a fost explicatia lui). A insistat ca sotul meu sa faca o spermograma (ne mai spusesera si alti doctori acest lucru, dar am reusit cu greu sa-l determin pe sotul meu sa faca spermograma, dat fiind ca ramasesem odata, demult, insarcinata, asa ca nu ar fi fost motive de ingrijorare din aceasta parte). Rezultatul spermogramei: azoospermie. Nici nu stiam ce inseamna asta… Cand am aflat, a fost un soc pentru amandoi. Cum e posibil sa fi ramas insarcinata in 1995, daca el are acum azoospermie? S-a putut intampla ceva intre timp la el? Nu a avut nici o boala. Asadar???

Cand am fost cu rezultatul la dr. ginecolog a parut sa nu ne creada ca am fost insarcinata in trecut cu sotul meu. In plus, noi stiam mult mai multe decat el numai din ceea ce am citit pe acest site. Incompetent total in probleme de sterilitate.

Am mai asteptata cateva luni, dupa care am repetat spermograma la un alt cabinet: acelasi rezultat – azoospermie.

Din tot ceea ce am citit pe Internet am inteles ca sunt sanse infime sa raman insarcinata cu sotul meu, chiar daca apelam la FIV sau ICSI sau alte proceduri. O perioada am stat in asteptare, cautand cea mai buna solutie: sa incercam biopsia testiculara? Sa apelam la donator? Sa infiem un copil?

Timpul trece si ma simt din ce in ce mai neimplinita. Ne dorim copii din toata inima. Din pacate nu locuim in Bucuresti si nici macar in vreun oras in care sa avem la ce dr. apela. Nici din punct de vedere financiar nu stam bine. Ce ne sfatuiti sa facem?

Cineva din familie a spus ca ne ajuta cu bani, sa facem toate analizele si sa incercam vreo procedura in strainatate. Avem niste rude in Turcia, care au mai gazduit un cuplu cu probleme si pe care l-au introdus la un dr. pentru infertilitate si care I-a ajutat si in 3 luni tipa a ramas insarcinata. Am zis ca incercam si noi sa mergem acolo. Ca urmare, medicul respective ne-a recomandat sa facem urmatoarele analize (si va scriu si rezultatele):

El:

Hemoglobina: 15,9 g%
Hematocrit – 46,8%
Leucocite – 6400
Trombocite – 279.000 / mm3
Segmente neutrofile – 53%
Segmnete eozinofile – 2%
Segmente bazofile – ---
Limfocite – 40%
Monocite – 5%
Grupa de sange O1
Rh negativ
Ac.anti. HCV – absent
Antigen Hbs (Australia) absent
RPR – negativ
Ac. Anti.HIV negativ
VDRL – negativ

Eu:

Hemoglobina: 13,5 g%
Hematocrit – 40%
Leucocite – 5900
Trombocite – 183.000 / mm3
Segmente neutrofile – 57%
Segmnete eozinofile – 2%
Segmente bazofile – 1%
Limfocite – 34%
Monocite – 6%
Grupa de sange AII
Rh pozitiv
Ac.anti. HCV – absent
Antigen Hbs (Australia) absent
Calcemie – 8,8 mg%
TGP – 17 u/l
TGO 19 u/l
RPR – negativ
Ac. Anti.HIV negativ
VDRL – negativ
Glicemie – 0,79 g%
Uree – 0,23g%
Creatinina 0,6mg%
Potasiu – 4,64 mmol / l
Sodiu 143,2 mmol / l
Estradiol (faza foliculara) – 228 pg / ml
Free T4 – 6 pmol / L
LH (faza foliculara) – 7 mUI / ml
Progesterone (faza foliculara) – 0,16 ng / ml
Prolactina – 9 ng / ml
Testosteron – 2,7 ng / ml
TSH – 4,3 mUI / ml
Examen citobacteriologic: celule exocervicale superficiale si intermediare in placarde mici, frotiu clasa II papanicolau (inflamator TBS); gonococ absent; mehatii frecvente; prezente polimorfonuclerae integer; prezenti bacilli GRAM pozitivi nesporulati, necapsulati, Trichomonas, candida albicans absent

Am refacut HSG – trompa stanga permeabila si atat. La proba Cott de a doua zi – nu s-a mai vazut nimic

Ecografie endovaginala ziua 7 – uter cu dimensiuni 45/59/31 cu ecostructura normala, endometru 6 mm grosime trilaminat, ovarul drept 24/28mm cu 1 folicul de 18 mm. Ovarul stg. 21/21 mm cu 1 folicul de 15 mm

Eco ziua 9 - uter cu dimensiuni 45/62/33 cu ecostructura normala, endometru 10 mm grosime trilaminat, ovarul drept 26/29 mm cu 1 FOLICUL de 18 mm. Ovarul stg. 21/22 mm cu 1 folicul de 16 mm

Eco ziua 11 - uter cu dimensiuni 46/56/42 cu ecostructura normala, endometru 5,7 mm grosime trilaminat, ovarul drept 20/30 mm cu 1 folicul de 10/19 mm. Ovarul stg. 22/41 mm cu 1 folicul de 17/28 mm

Opinia dr. roman la care am facut ecografiile – ciclu anovulator. Oricum, dat fiind ca i-am spus ca plec in alta tara pentru a vedea ce pot face, a fost foarte laconic si nu a vrut sa-mi dea aproape nici o explicatie cu privire la analizele mele.

Am trimis toate aceste analize, inclusiv poze HSG in Turcia. Mi s-a cerut sa fac FSH si sa refac LH si estradiol. Azi am refacut si ecografie endovaginala: rezultat - Eco ziua 7 - uter cu dimensiuni 47/60/30 cu ecostructura normala, endometru 5 mm grosime trilaminat, ovarul drept 18/29 mm cu 1 folicul de 14 mm. Ovarul stg. 20/28mm cu 4 foliculi de 1-2 mm.

Dr. din Turcia mi-a zis sa fac eco doar in ziua 7. Dr. roman mi-a recomandat sa fac sin in zelele 9 si 11. Voi ce interpretare dati la rezultatele mele? Ma sfatuiti sa fac eco si in ziua 9 si 11 sau nu? Ce altceva ma sfatuiti?

Cu speranta,
Tabitha

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Am o intrebare...daca tot vb. aici despre temperatura bazala: am inceput AZI sa imi iau temperatura (doar sa ma obisnuiesc cu procedeul, ca oricum nu pot sa prestez).

Deoarece am niste dureri goaznice de burta, si tb. sa stau in pat, m-am gindit sa incep shi cu graficul acum. Si... a iesit 37.6 - 37.7!

Stiu ca de obicei cresterea temp. e un semn de ovulatie..totusi, nu e cam mare?! Ov. nu e pe la 37.0 - 37.2?

Asta e febra sau ovulatie?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadi spune:

Ariadna draga iti multumesc mult de urari!!
Stiu ca esti suparata dar nu este cazul sa faci si tu un test? Iti jur ca a fost luna in care nu ma asteptam sa se intample asa ceva! Daca sotul nu a fost acasa!!!??? Dar nu m-am gandit o clipa ca as fi putut sa ovulez inainte si medicul sa nu observe pe langa ceilalti foliculi. Eram total linistita. Nu stiu din ce ratiune am facut testul. Adevarul este ca atunci cand te astepti mai putin atunci se intampla. Asa teste pozitive nu am avut niciodata.
Oare Napraznicul si maca pe care le-am luat pana in ziua 15 sa fie devina?
Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelas76 spune:

LIADI felicitari!!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rucsi spune:

Felicitari Liadi ! Sa fi fericita, sa ai o sarcina usoara si un bb foarte sanatos ! Sa te rogi si pentru noi !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MADYN spune:

Felicitari Liadi, sa ai un BB sanatos!

Mergi la inceput