Mamici de martie-aprilie 2005 (15)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ninocikap spune:

in primul rand va multumesc tuturor pentru urari si va dorim si voua la fel, numai bine si copii sanatosi si voinici.
eu inca incerc sa imi revin cu somnul si pus de asta nu pot sta in fund de aceea inca nu v-am scris prea multe (am nascut natural si a trebuit sa fiu ajutata cu o taietura si mi s-au agravat si hemoroizii dinainte de aceea e mai greu cu statul in fund). am stat in fund la spital pentru ca ca nu am avut ce face, aici la Targoviste ai bb cu tine de cand te duce la salon zi si noapte, si nu e ca acasa unde se mai ridica si altcineva, asa ca am dormit doar cate 2 ore pe noapte, dar acum ne simtim mai bine ca am ajuns acasa la tati care nu mai putea de nerabdare sa ne vada, nici asta nu se intampla nimeni nu poate vizita copilul.
hai ca am obosit deja, va ami scriu mai tarziu.

Nicoleta si Mihai Alexandru ( 17.02.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hiroral spune:

Adriana eu am spalat hainutele la mana.Le-am clatit asa cu putin detergent avand in vedere ca sunt noi,iar de stors am folosit masina
Nicoleta recuperare cat mai usoara si rapida,asteptam Povestea Nasterii cad vei avea timp. multi lui Mihai!!

Raluca&bebelusa 34 saptamani http://community.webshots.com/user/hiroral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Felicitari Nicoleta !!!!!!!!!!!

Multa sanatate tie si familiei ! Sa aveti numai bucurii !

Bine ai venit pe lume Mihai Alexandru !!!!!!!
Sa ai o viata frumoasa alaturi de parintii tai !

Nicoleta, refacere grabnica si succes in cariera de "mamica".

Dana, sapt.32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

nicoleta te asteptam cu povestea nasterii si cu poze, cu tine si cu bebelinul

am o prietena care a nascut acum cativa ani si tot asa nu putea sa stea in fund neam de nici o culoare din cauza hemoroizilor si a taieturii, si mi-a zis ca si-a luat un colac si cand alapta sau trebuia sa stea in fund statea pe colac si era mult mai bine, inceraca poate te ajuta

multa sanatate si tie si la bebelin
Adriana si bebelinul 30+

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramella spune:

Nicoleta sa ai grija de tine si sa te refaci cat mai repede.Nu i-mi vine sa cred ce spui,chiar asa te-au lasat sa te descurci singura cu bebe in spital?Asistentele ce au facut s-au sustras cum au putut?E nasol chiar nu stiu daca la Timisoara tot asa se procedeaza mai nou.Ideea nu rea daca s-ar ocupa cine trebuie de copil,normal toata chestia e pt a invata .Eu am spalat hainutele cu masina ca are program special pt bebe cu clatire dubla,le-am spalat ca aveam mai multe altfel le spalam cu mana.Hainele primite le-am spalat separat si am pus impreuna cu detergentul dezinfectant de rufe.Apoi le-am calcat pe toate,am destul de multe vreo 3 ore am calcat.Atat de drag mi-e de ele, ce fain arata baia plina de hainute mititele.Ma duc sa mai cumpar cate ceva.Mai i-mi trebuie tampoane pt sani,crema garmastan sau cum se cheama.Apropos stiti ca nu va lasa cu chiloti dupa ce nasteti?Eu mi-am confectionat tampoane pt dupa ce nasc, m-a invatat o prietena.Am rupt bucati mari de vata pe care le-am invelit in tifon lat.Am facut o plasa de ele cica trebuie multe.La noi nu sunt tampoane speciale pt asa ceva.Vata simpla nu e buna ca se lipeste, mai ales daca esti taiata.Eu una m-am gandit sa mai i-mi pun chiloti mai ales cand merg . Cum sa merg cu ala intre picioare fara sa cada si cand vine vizita ii dau jos ca am inteles ca fac galagie.Pompa de sani sa-mi iau sau doar la nevoie?Voi v-ati luat?Care e mai buna?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaveres spune:

[Nicoleta toate suntem alaturi de tine,incearca sa te odihnesti si sa iti revii cat mai repede,dupa care sa ne povestesti si noua despre minunea din viata ta (si cu poze cat mai multe).Idea Adranei e foarte buna,am auzit si eu de "colacul miraculos"care ti-ar putea fi de un folos real.
Fetelor si eu am spalat hainutele in masina de spalat,tot la un program special cu clatire intensiva,iar hainutele sunt ca si noi,nu au patit nimic.
Sincer imi pare rau ca in tara nu se gasesc inca tampoane speciale,pe care le gasesc foarte utile si igienice(fetelor sunt imense si nu vad cum ar putea fi folosite fara chiloti,chiar si vata cum poate sa steie fara un suport de sustinere?)
Nici aici nu te lasa cu chiloti normali,sunt niste chiloti spaciali pe care ii cumperi de la farmacie.Eu urmeaza sa ii cumpar saptamana asta si dupa o sa vi descriu sa va faceti o idee. Sincer si eu sunt foarte curioasa.
Noi suntem bine,Thomas e neastamparat ca de obicei foarte jucaus.
Caramella - eu pompa de sani o sa o cumpar numai dupa nastere,dupa ce o sa vad dc am nevoie de ea. Am cunostinte care au cumparat pompa pt sani si nu au folosit-o defel iar altele au considerat-o neaparat necesara.Asa ca m-am hotarat sa astept sa vad ce se intampla.
Bine ai revenit Hiroral ne-ai lipsit.
In legatura cu patutul si eu am cumparat unul de lemn,mi s-a parut mai sigur si mai confortabil,chiar dc e mai greu de mutat.
Va dulce pe toate.

Gabriela cu 14 aprilie2005
Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smmiha spune:

Mai am trei zile de servici si gata, intru in concediu si abia astept!

Am spalat si eu aseara hainutele puiului, la masina, cu program special, am pus si putin balsam, iar acum as sta numai in baie sa ma uit la ele. Sunt atat de mici si de colorate!
Mai am inca pt paturici si cateva jucarioare. De calcat o sa le calc saptamana viitoare cand stau acasa, ca acum vin obosita moarta de la servici.

Eu pompita pt san am hotarat sa iau dupa ce nasc, in functie de necesitati, ca poate nu va fi nevoie si dau banii degeaba pe ea. Inca ma stresez ca mie nu-mi curg deloc sanii, nu dau nici-un semn ca ar avea de gand. Sper din tot sufletul sa pot alapta.

In legatura cu chilotii pt spital, o sa intreb doctorita, pt ca am auzit de la mamici diverse variante si cred ca depinde si de spital. La fel am auzit si legat de tampoane sau vata.

Si eu privesc emisiunea cu nasterile de pe prima, si ma emotionez de fiecare data . Aseara chiar am plans putin, abia astept sa-mi tin si eu puiutul in brate!

Legat de depresia dupa nastere, eu inclin sa spun ca mie nu mi se poate intampla asa ceva, dar cunosc mamici cu capul pe umeri, care ziceau la fel inainte de nastere si totusi li s-a intamplat. Si pe mine ma cam sperie, dar nu pot sa fac altceva decat sa ma rog si sper ca nu voi pati si eu asta.

Va pup, iar tie, Nicoleta, refacere rapida si multa sanatate!

Mihaela si bebe David Andrei (DPN 25.03.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

eu stiu ca la Giulesti te lasa cu chiloti , a nascut oprietena acum 2 , dar a lasat-o cu chiloti, ea mi-a spus zilele trecute sa-mi cumpar vreo 5 perechi de chiloti mai mari ca sa incapa si un tampon si vata, ea a avut la ea si tampoane de ciclu si 2 pachete de vata , si mi-a mai spus ca e mai lejera camasa de noapte pt cand mergi la spalat , iti dai repede chiloteii jos si ridici camasa si asistenta te spalasi ai scapat, nu trebuie sa te mai chinui sa dai pantalonii jos dupa aia sa te imbraci , asa ca eu o sa-mi cumpar 2 camasi de noapte cu nasturi in fata daca gasesc si daca nu tot ea mi-a zis ca a avut camasa cu bretele si a pus nasturi la bretele ca sa o poata desface usor la alaptat, asta nu e o idee rea avand in vedere cat costa o camasa speciala de alaptat , nu ma stiu exact unde am vazut dar era in jur de 850.000 lei parca

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Nicoleta ideea cu colacul e foarte buna. Stai mult mai bine pe el. Dar sa stii ca poti sa alaptezi si culcata pe o parte cu puiul langa tine. Multi si refacere rapida!

Adriana si eu am spalat hainutele in masina de spalat. Se spala foarte bine, nu patesc nimic si le poti spala impreuna cu alte haine, nu-i nevoie sa le pui separat. E important sa fie bine clatite, resturile de detergent il pot irita pe bebe.

In ceea ce priveste patuturile, fiti atente la saltelele Relaxa. Si eu zic ca sunt cele mai bune si vreau sa iau una, dar vedeti ca sunt inalte, uitati-va daca va permite patutul. Sa nu ramana prea putina distanta de la saltea la marginea de sus a patutului si micul cascador sa-l escaladeze mai devreme de cat ar fi normal (aproximativ 2 ani) si sa cada. Poate fi periculos. Celelalte saltele sunt mult mai subtiri.

tuturor!

Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Parca le pare rau ca intru in concediu colegilor mei ginecologi!Opereaza in ultimele saptamani ca apucatii si tot peste program ajung acasa,infometata si obosita.Plus ca nu realizeaza defel ca nu mai am aceeasi iuteala si rezistenta fizica anterioare.De obicei,cand se inghesuiau operatiile,intram cu doua echipe operatorii la doua sali de operatie in paralel si le dadeam anestezie concomitent,zburdand la viteza maxima intre sali.Acum se uita foarte mirati si ma intreaba de ce nu intram la paralel?Fratilor,nu vedeti ca de-abia ma misc intr-o sala,unde sa mai alerg intre doua?Categoric barbatii n-ar trebui sa fie lasati sa practice ginecologie decat daca...ar trece si ei printr-o sarcina,sa vada cum e.Asa,stiu sa zbiere "taci si impinge"etc.,dar cand ii intepi cu un ac lesina.Ma rog,acum ma simt mai bine ca am mancat si am intrat in atmosfera de pe forum,care ma relaxeaza ca si cum as merge cu prietenii in oras.
Nicoleta,recuperare rapida si eu zic sa incerci colacul,daca nu cumva deja stai pe el.
rrox3,multumesc din nou pentru sfaturi.azi m-a sunat sotul cand eram in sala de operatie,foarte necajit ca a vazut in realitate patuturile de la reclamamascata,import Germania,si aratau jalnic,mai ales din punctul lui de vedere,care are o mica firmulita de produs mobila de pal.Drept care a promis ca pentru baiatul lui o sa faca el patut cu toate standardele de securitate,de calitate si asortat la mobila din camera unde il vom instala(nu consider ca e bine sa doarma cu noi in camera)pe care tot el a facut-o si cu niste roti mari sa putem sa-l deplasam usor(pentru ca avem toata casa mochetata cu mocheta belgiana,f.groasa.
ocrainic,multumesc pt.urari,de-abia astept sa intru in concediu sa nu le mai vad mutrele suparate ginecologilor ca am intarziat 10 min.in plus la sala de op.Intentionam sa-ti raspund la intrebarea cu SIDS,dar deja a facut-o cristinatwo si exact asa stiu si eu.
caramella,tot un nume de alint folosesc si eu,dat de sotul meu,dar am considerat ca nicicand nu e mai potrivit ca acum:mamacita.
adrianafedorca,ai pomenit de ceva de care,nevenind in contact direct,nu stiam:spalatul de catre asistente.Unde,cum,de cate ori?Oricum,stiam de camasa de noapte ca e cea mai lejera tinuta in spital,dar eu stiam pentru inspectarea lohiilor,vaginului,sangerarilor,schimbarea pansamentului etc.Nu stiu despre ce spalat de catre asistente e vorba Lumineaza-ma si pe mine.Apropos de camasa,am comandat ieri una la bbtau.ro la 490.000lei(sau 49 lei grei);cred ca maine ma duc s-o iau de la posta,pentru ca azi mi-au cerut masurile exacte,si-ti voi spune cum e,eventual imi mai comand.Am comandat-o cu maneca scurta,dat fiind ca se anunta calduri mari in aprilie si,daca totusi mi-e racoare,pun halatul peste ea.

Mergi la inceput