Mamici de martie-aprilie 2005 (15)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

A,am uitat sa va intreb,ce stiti despre:
-detergentul Teo bebe,pentru ca mi-am comandat si din asta pentru hainutele lui bb,dar daca aveti aprecieri negative,nu-l folosesc si gata
-saltelele cu burete si nuca de cocos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

mamacita pai nu stiu de ce-ti mai faci griji pt patut , eu una zic sa cauti pe net modele de patuturi si sa alegi unul care-ti place si sa-l arati sotului, si eu m-am hotarat azi sa-i fac unul la comanda, iese mult mai ieftin, adica pe la jumatate, si ii fac si o masunt de infasat cred ca rezolv totul cu vreo 3 milioane, o sa ma duc maine sa vorbesc la magazinul unde am facut si mobila la bucatarie,

cat despre spalat , asa-l numea prietena mea, cica la maternitatea Giulesti, dupa ce nasti trebuie sa mergi macar o data pe zi la "spalat" iti da cu niste chestii pe la "dansa" si cica e foooarte bine, te racoreste , uite o sa vorbesc cu ea si o intreb exact despre e e vorba si daca mai stie cu ce solutie ii dadea

dupa ce iei camasa sa ne spui si noua cum este , poate-mi comand si eu

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramella spune:

Am auzit si eu despre spalat in maternitati cu ceva solutie dezinfectanta, am 2 vecine care au copii mici si mai i-mi dau sfaturi.Mi-au zis ca spraiul bioxiteracol e foarte eficient, vindeca mai repede,eu o sa imi cumpar.Despre saltele eu stiu ca trebuie sa fie ceva mai tari pt coloana.In geanta mi-am pus si cateva perechi de chiloti mai mari si o sa imi iau si niste tampoane normale cu mine.Camasi de noapte mi-am pus vreo 5 sa am, dintre care una mai scurtuta stil rochita de plaja cu care intentionez sa nasc.Bine ca eu nu mai am dat banii pe ele,le-am luat de la soacramia.Are o multime facute la croitor(iesiti mai ieftin daca le faceti),toate cu nasturi pana la buric.Unele nici nu le-a imbracat,sunt destul de dragute.Cum stati cu caldurile ca eu nu mai pot,deschid geamu noaptea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinatwo spune:

Mamacita, eu sunt in aceeasi situatie ca si tine. Despre toaleta nu stiu decat din auzite. Se pare ca este vorba de toaleta vaginala + regiune perineala care se face de 2 ori pe zi cu solutie antiseptica(Clorhexidina se pare ca ar fi).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coral spune:

Mamacita si Cristinatwo, multumesc de informatii. Aici, medicul pina pe ultima suta de metri iti spune ca e OK, sper sa se aseze pina la urma pufuletul in pozitia corespunzatoare ca il trag de sosetute.
Cred ca de saptamina viitoare o sa-mi cumpar pentru bagajul de spital. Eu sunt mai superstitioasa si tot astept sa mai treaca nitel timpul...
Apropo de cumparaturi pentru bb sper sa va fie folositoare, se pot si confectiona:
http://www.toysrus.ca/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10051&catalogId=10052&langId=-1&productId=17359 impiedica copilul sa doarma pe burtica
Spunea cineva mai devreme de faptul ca in timpul somnului capul bebelusului asezat intr-un unghi mic ajuta la digestie: http://www.toysrus.ca/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?storeId=10051&catalogId=10052&langId=-1&productId=16933
Si ca sa va clatiti un pic privirea, intrati si vedeti poze cu bebelusi, de AnnGeddes, o artista australiana.http://www.annegeddes.com/widepages.cfm?P=E&U=ecards,http://miracle.annegeddes.com/bookGallery.cfm

There is a difference between knowing the path and walking the path.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Mamacita iarasi avem aceleasi idei! Astazi am fost sa ma uit de salteluta. Am gasit si tip relaxa, dar doar dimensiune 120x60 si mi s-a parut periculos de inalta. Eu am patutul de la Mariuca, dar salteaua de atunci am aruncat-o, era vai de capul ei (iarba). Problema e ca patutul are o dimensiune mai putin standard pentru vremurile de astazi si anume 115x60. Si atunci am ochit si eu o saltea de burete cu nuca de cocos care mi s-a parut buna la pipait. Nu-mi dau seama cum se comporta in timp. Cred ca o sa pun o intrebare pe forum, o fi mai cumparat cineva. La asta am avantajul ca o pot scurta foarte usor.
In ceea ce priveste spalatul, e standard in maternitati. Ei o numesc toaleta si consta in cocotarea pe o masa ginecologica o data sau de doua ori pe zi. Asistenta te curata cu o solutie (habar nu am ce e) si te alegi cu un tampon nou (de vata de obicei). Cam asta e tot. Pentru mine a fost foarte greu fiindca nu puteam nici sa ma ridic singura din pat, trebuia sa ma impinga cineva de la spate din cauza durerii abdominale (am avut cezariana), d-apoi sa escaladez o masa ginecologica... Asta e. Cand am fost eu internata la Municipal m-am mai ales si cu alta "prajiturica" si anume nu te externau daca nu faceai o radiografie pulmonara sa vada ei ca n-ai tbc. Mi s-a parut abuz curat, in fond iti iradiau laptele copilului! Acum nu stiu daca se mai practica, dar daca da, sunt hotarata sa refuz categoric.
Mamacita sa ne spui neaparat si noua cum e camasa. Eu n-am reusit sa-mi gasesc decat o pijama cu nasturi care sa-mi placa si sunt constienta ca-mi va fi foarte greu sa ma aplec sa-mi dau pantalonii jos. Asta e, eu sunt fan pijamale, nu camasi de noapte, din simplul motiv ca daca dorm in camasa de noapte ma trezesc spanzurata cu ea toata de gat.

tuturor!

Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

adrianafedorca,asta am si inceput sa facem,ambii la fel de frenetic,fiecare la calculatorul lui:cautam modele de patut de cand ne-am "comutat" pe ideea asta.Am gasit deja ceva dragut,iar culoarea va fi pe argintiu,pentru ca asa e si restul mobilei din camera.Nu stiu daca mai atasam la el si masuta de infasat,pentru ca eu vreau sertare si mi-e teama ca ajunge imposibil de mutat.
Ai vorbit deja de patut si ajunge la 3 milioane?E un pret foarte bun,sigur depinde si de palul folosit,al nostru,cel argintiu,nemtesc,a fost destul de scump dar si arata f.bine.
rrox3,ai idee cat costa salteluta cu nuca de cocos?Cred ca vei putea folosi si saltea de 120 pe pat de 115;crezi ca e absolut necesar s-o scurtezi?
Va multumesc tuturor ca m-ati lamurit ce era cu toaleta vaginala.Intr-adevar,cred ca dupa cezariana va fi un adevarat exercitiu de vointa sa fac gimnastica pe masa ginecologica fie si o data pe zi,dar face parte din distractie.
Azi m-au contactat telefonic cei de la bbtau.ro sa le dau dimensiunile pentru camasa si am mai comandat si brau textil pentru dupa operatie,voiau dimensiunile si pentru el.Mi-au zis ca deocamdata n-au pe stoc camasi fara maneca,dar au vorbit cu producatorul,i-au dat masurile si maine o baga in productie.Vineri,cel mai tarziu luni,voi avea coletul si va explic despre ce este vorba.
O prietena din Buc.mi-a spus ca a avut de la cumnata ei care a nascut doi copii in State,prin cezariana,chiloti speciali din cei folositi acolo pentru postoperator.Mi-a explicat ca erau dintr-un fel de plasa care lasa pielea sa respire f.bine,iar cand ii strangeai in mana se faceau asa mici ca aproape dispareau.Si se spalau in trei secunde.Lor cica le dadeau cate un colet mic de chiloti de la spital,de aceea ii ramamasesera cateva bucati noi.Oameni care se preocupa de confort,pudoare si respectul
pentru om,ce sa-i faci...
rrox3,si eu sunt fan pijamale,dar,cum iti spuneam,e un sir de evenimente care fac parte din distractie(sau altfel spus,fericire fara suferinta nu exista),si tu stii la fel de bine asta pentru ca ai trecut odata pe pielea ta prin toate cele.
Pupici si somn usor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinatwo spune:

am intrat putin mai devreme pe www.gracobaby.com si am intepenit cand am vazut ca acolo preturile sunt si de 3-4 ori mai mici decat la noi.
Acum incerc sa gasesc un site, un magazin din Austria, ceva. Mi-am facut calculele si costa mult mai putin sa mergi pana acolo si sa cumperi tot ce trebuie de la carucior si patut pana la aparat de supraveghere, mai ales ca eu trebuie sa cumpar totul la dublu.
De exemplu caruciorul pe care vroiam sa-l cumpar la noi costa aproape 10 milioane( peste 300 $) si pe site-ul graco e 120$. Gentile alea multifunctionale pentru plecat cu bebelusul la plimbare/in vizita: la noi aprox. 3 milioane, la ei 12-39$.Un balansoar: la noi 7,5 milioane versus 69$ si pot continua cu sute de articole.
Mai bine ne punem de acord, luam licenta de import si le aducem noi
Daca stie cineva vre-un site din Austria va rog dati un link.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Dragi fete, uite ca am revenit si eu la servici, dar ce mi s-a intimplat azi nu mi s-a intimplat niciodata!!! Sa am eu vreme sa citesc si sa scriu de la spital!!!?? Aveam doar 5 pacienti pe lista, si am terminat majoritatea treburilor pe la 10, pina acum (e 12)am stat si am plimbat netul si am citit mesajele din forum!

Cristinatwo- Multumesc pt raspunsul referitor la SIDS, in conditiile acestea o sa-l culc si eu linistita pe bebeu pe o parte, si in plus si cu monitorul (eu am decis pt ANGELCARE care are si senzor de miscare-simte miscarile respiratorii si suna alarma daca nu le percepe timp de 20 sec- si nici nu interfera cu diferite telefoane si retele wireless)o sa stau linistita!
Cit despre diferentele de preturi, sa sti ca acelasi soc l-am avut si eu cind am vazut preturile de pe site-urile romanesti. Cum vrem sa venim acasa la vara, ma gindisem sa cumpar o parte din lucrurile bebelului din RO, sa nu trebuiasca sa le car de aici cu mine, dar am avut un soc cind am vazut ce scumpe sunt. Intradevar, din State sunt mai ieftine si mai dragute decit ce poti sa gasesti in NZ, asa ca eu mi-am comandat o gramada pe net de acolo, rugind-o pe o prietena sa mi le puna pe posta, caci ei nu le trimit in NZ direct, nu stiu din ce motive. Si cu toata plata postei, tot merita. Asa ca din RO, cred ca ideea unui drum in Ungaria/Austria pt diverse cumparaturi de bebe, nu e foarte rea. Depinde si de unde locuiesti in RO.

Eu sunt putin pierduta cu ce trebuie facut pt toaleta intima dupa nastere. O sa mai citesc si eu una alta despre ce se face pe aici, dar in special o sa am nevoie de sfatul vostru cu ce v-au spus medicii pe acasa, caci nu prea am pe cine sa intreb pe aici.

Despre camasute de noapte si eu mi-am luat 2 (bumbac, cred ca cele mai ieftine din magazin), care cred ca vor fi folosite doar acum, caci in rest nu am avut camasi de noapte in viata mea, doar pijamalute. Sa vedem daca ma descurc cu ele, ca la o adica il trimit pe sot sa mai achizitioneze la nevoie.
Mai mai ce agitat e voinicul meu, pina nu demult era f tacut cit eram eu la lucru, acum vad ca nu mai conteaza, se plimba in toate directiile!
Va pup mult , si cred ca eu sunt singura care scriu mesaje in timpul noptii din Romania, :-), e ca si cum v-as veghea somnul!
Oana si David cel agitat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Roxana nu mi-am dat seama pana acum ca prima ta sarcina a fost cu cezariana!Ura!Inseamna ca am sa te storc de informatii;
Am si eu o nelamurire:hemoragia care o ai dupa nastere am inteles ca e mult mai redusa la cele cu cezariana;am intrebat mai multe mamici si ele spuneau ca nu le-a trebuit multa vata si ca scurgerea de sange a fost foarte nesemnificativa;ele mai ziceau ca "acea spalatura"le-a fost facuta in pat si ca nu a fost nevoie sa se catere pe masa;Tu ce zici?Si cam in cat timp te-ai putut ridica din pat dupa operatie?
Mamacita ce pacat ca la noi nu sunt chilotei "made Usa";cred ca toate mamicile ar cumpara;tu te vezi mergand pe coridorul spitalului fara nici un suport "acolo"?Parerea mea ca ar trebui sa existe o gramada de produse care sa usureze cu mult perioada post-natala;dar sa nu uitam ca traim in Romania!Eu am niste prieteni in USA dar cum sa le dau telefon si sa le spun sa-mi cumpere niste chiloti pt.ca in Romania nu exista?Ar fi ceva nu?

Teodora si bb31+

Mergi la inceput