Mamici de martie-aprilie 2005 (15)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns hiroral spune:

Buna burtici!!Tocmai am ajuns acasa am fost la cursurile pt mamici ultimele si sa vad spun ce m-au informat.In legatura cu sanii incepand cu saptmana 36 sa incep sa fac masaj mameloanelor,astfel incat sa se formeze din timp incetul cu incetul si ca tot acest masaj ajuta la salbirea muschilor vaginului si incetul cu incetul sa se deschida "locusorul" pe unde o sa iasa bebe(nu stiu daca m-am exprimat corect imi cer scuze oricum),iar acele formatoare de mameloane daca nu se va putea fara le voi putea dupa nastere..Am vazut si sala de nasteri, ne-a explicat cum va decurge totul offf, am o frica...In legatura cu acei chiloti de dupa nastere eu mi-am cumparat astazi doua perechi si sunt chiloti normali care se desfac intre picioare sunt prinse scai si numai tii desface si se uita nu mai trebuie sa te dezbraci,asa ne-au recomandat de aici.Eu zic ca e ideea buna si s-ar putea confectiona usor.A mai zis doctorul ca durata travalului de multe ori se aseamana cu durata travaliului mamei mele de ex la prima sarcina si sa intreb cam cat a durat la ea ca sa stiu la ce sa ma astept...Hai ca m-am lungit cam mult si mai las locul si altcuiva. la burtici!!

Raluca&bebelusa 34 saptamani http://community.webshots.com/user/hiroral

Mergi la inceput

Buna burtici!!Tocmai am ajuns acasa am fost la cursurile pt mamici ultimele si sa vad spun ce m-au informat.In legatura cu sanii incepand cu saptmana 36 sa incep sa fac masaj mameloanelor,astfel incat sa se formeze din timp incetul cu incetul si ca tot acest masaj ajuta la salbirea muschilor vaginului si incetul cu incetul sa se deschida "locusorul" pe unde o sa iasa bebe(nu stiu daca m-am exprimat corect imi cer scuze oricum),iar acele formatoare de mameloane daca nu se va putea fara le voi purta dupa nastere..Am vazut si sala de nasteri, ne-a explicat cum va decurge totul offf, am o frica...In legatura cu acei chiloti de dupa nastere eu mi-am cumparat astazi doua perechi si sunt chiloti normali care se desfac intre picioare sunt prinse scai si numai tii desface si se uita nu mai trebuie sa te dezbraci,asa ne-au recomandat de aici.Eu zic ca e ideea buna si s-ar putea confectiona usor.A mai zis doctorul ca durata travalului de multe ori se aseamana cu durata travaliului mamei mele de ex la prima sarcina si sa intreb cam cat a durat la ea ca sa stiu la ce sa ma astept...Hai ca m-am lungit cam mult si mai las locul si altcuiva. la burtici!!

Mergi la inceput

am postat de doua ori din greseal imi cer scuze!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

In legatura cu camasa pentru spital : eu nu am gasit prin magazine camasi cu nasturi suficienti ca sa poti si alapta. O prietena care nici ea nu gasise atunci cand a avut nevoie, mi-a spus ca a cumparat ce a gasit, dupa care a taiat camasa suficient de mult ca sa ii fie bine, si in loc de nasturi a pus 2 snururi si gata, problema rezolvata.

Cica ar fi bine ca papucii sa fie niste slapi (eventual din aia oribili din plastic, de plaja), iar talpa sa fie ceva mai groasa. Prin spital se pare ca este destul de multa murdarie pe jos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

N-am intrat de doua zile si vad ca deja au aparut primii bebelusi! Multa sanatate si lor si mamicilor!
Am citit ce ati scris pana acum si recunosc ca habar nu aveam de acea "spalatura" care se face in spital. Azi mergem la control si il mai vedem pe bebe inca o data, daca a mai crescut un pic. Nu stiu de ce dar e foarte agitat, si s-a mutat pe partea dreapta. Pana acum il simteam sughitand in partea stanga, dar de azi am fost surprinsa sa-l simt in partea dreapta. Sper ca nu are nici o legatura cu faptul ca mai dorm pe partea dreapta (si asa imi fac procese de constiinta din cauza asta)!
Oricum, numai bine si aveti grija de voi si de bebei!

Cristina si bebe DPN 06.03.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk spune:

Salutare la mamici si burtici!

Va citesc si eu mereu dar scriu ceva mai greu.
Ma uimiti cu spalaturile din spital.....la noi nu te urca pe masa mai ales pe cele cu cezariana,ci vin la pat cu bazinet si spala.....cel putin asa mi-au zis toate mamicile........in ceea ce priveste ridicatul din pat dupa operatia de cezariana mie mi-a zis doctorita ca pana in seara zilei cu operatia trebuie sa fac macar 5 pasi,asta daca nu sunt nici un fel de complicatii.In ceea ce priveste lochiile si faptul ca trebuie sa purtam camasa de noapte si mie imi pare foarte urat ,dar asta e situatia ....dupa ce ne miscam bine putem pune si chiloti pe care trebuie sa ii dam jos la vizita medicilor........asa se procedeaza pe aici.........eu mi-am luat in plus si burtiera ,deja ma gandesc cand vine medicul de cate trebuie sa ma dezbrac..........nici cu tampoane normale nu ne dau voie....vor vata sterila de la farmacie.........dar cica mai inchid si ochii....mele zile trebuie sa fie atente la lochii....(mai ales la miros........cumnata mea imi povestea ca ei ii luat vata doctorita si o mirosea.....brrrrrrrr.............jenant)

Va las ,numai bine........raluca si bebe 35 incheiem azi.........pa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Fetelor, mai stiti careva, ce mai face ZUZUNAKI?

toate cele bune
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

Buna,mamici!
Va scriu asa,repejor,ca trebuie sa ma duc la cabinet.
cristinatwo,vad ca mai fac si altii aceleasi socoteli ca noi,doar ca noi,fiind mai aproape de Turcia,ne gandeam sa cumparam de la Istanbul,unde am fost si asta-vara in concediu si au ce nu visezi.Distanta Constanta-Istanbul a fost mai mica decat avem pana la Timisoara,masina sotului e pe motorina,iar hotelurile extrem de ieftine.Sa vedem ce reusim pana in martie sa facem aici,daca nu...shopping afara.Aveam eu ceva banuieli inca de cand ne-a spus ocrainic ca preturile in NZ sunt mult mai mici ca in RO.Apropos de Oana,cum ai comandat produsele in State,pe numele si cardul tau?Daca e asa,cum a fost posibil sa le ridice altcineva sa le puna la posta?Ma intereseaza,ca avem si noi amici destui pe acolo,dar credeam ca nu le poti ridica decat personal,iar shipping-ul ar fi mult prea scump.Bine ca ne-am lamurit si cu toaleta,am crezut ca sunt singurul medic care nu stie procedurile in lauzie;cam neplacut cu chiloteii,dar ideea lui hiroral e excelenta si multumesc-cu chilotei cu capse intre picioare,ca la body.
teodora racz,exact la ce spui tu ma refeream cand vorbeam de respectul pentru om;pe prietenii din State nu vad de ce i-ar deranja sau i-ar mira(daca sunt romani bineinteles)sa te ajute cu chilotei sau tampoane speciale pentru dupa nastere.Daca ai posibilitatea,de ce nu?Si eu ma gandisem,dar probabil ca vor ajunge dupa ce nasc.
narcisa are dreptate,zuzunaki ce-i cu tine?Da-ne un semn sa stim ca esti bine sau ai si nascut?Daca da,iar da-ne semn imediat ce poti.Asteptam...
Va pup si mai intru pe seara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Mamacita va trebui sa o scurtez (salteaua) altfel nu va sta dreapta, va face cumva o curba ca sa incapa. Daca luam din cea de burete cu cocos o sa fie simplu, doar desfac cusatura pe o latura scurta (sunt intr-o panza imprimata) si tai cu o foarfeca de croitorie buretele cu tot cu cocos. Imi imaginez ca e burete la mijloc si par de nuca de cocos pe fete. Eu am vazut la 1,5 milioane. Mi se pare cam scumpa, dar asta e, trebuie si saltea. Probabil considera ca-i exotica daca au jumulit cateva nuci de cocos

Teodora iti pot spune despre experienta mea cu cezariana, la Municipal. Probabil se petrec lucrurile si altfel in alte parti. Deci am intrat in operatie pe la 2,45 dimineata, dupa operatie am fost la reanimare, unde am cam semi-dormit pana dimineata si am murit de sete. Dimineata intr-adevar au venit cu o plosca si au facut toaleta in pat. Pe la 3-4 dupaamiaza a trebuit sa ma ridic din pat, cu ajutor fireste, dar oricum m-a durut ingrozitor si m-au plimbat cu scaunul cu rotile in rezerva. Acolo e rezerva individuala. A sosit si Mariuca imediat si gata, ne-au lasat acolo. Mai veneau periodic sa-mi schimbe perfuzia, sa-mi mai faca o injectie si sa mi-o instaleze pe Mariuca la san. Pe Mariuca mi-o adusesera de doua ori si la reanimare s-o vad si sa incerce sa suga, numai ca ei nu-i statea gandul la asta, era foarte somnoroasa dupa ce indurase 8 ore de contractii zdravene si o cezariana. Urmatoarea toaleta mi-au facut-o tot la pat, dar dupa aceea gata, a trebuit sa merg la cabinet si sa fac alpinism pe masa ginecologica. Imi venea sa le iau la batatie, dar asta era obiceiul, sa nu te gandesti ca nu cotizam zilnic si sistematic la toate cele 3 schimburi de asistente mamici si asistente copii. Lohiile nu mi s-au parut exagerate, cam ca o menstruatie mai bogata, cu mici cheaguri. Si eu m-am plimbat cu vata prin spital, dar nu cade, stati linistite. Asta in primele zile pana m-am saturat si mi-am pus si chiloti si tampoane. Si a fost in regula. Medicul venea zilnic, dar al meu nu altcineva si inspecta operatia, nu lohiile. Asistentele mai aveau un fix sa nu mananc pana nu am primul scaun. Dar pana si doctorul mi-a dat dreptate ca n-am ce scaun sa am daca nu mananc, din apa si zeama de supa nu prea are cum. In fine, nu mi-a placut la spital si am fost fericita cand am plecat acasa cu puiul. Singurul lucru bun a fost ca am avut-o pe Mariuca tot timpul cu mine si am putut superviza tot ce i se intampla. Daca mai vrei detalii intreaba-ma. Dar s-o mai fi schimbat ceva de atunci.

tuturor!

Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

mamacita uite www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43652" target="_blank"> aici
am intrebat pe forum despre salteaua asta. Poate vrei sa vezi raspunsurile. Se pare ca e buna.

Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 32+

Mergi la inceput