Mamici de martie-aprilie 2005 (15)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristinatwo spune:

Coral, bebelusul tau este pozitionat in prezentatie pelviana(de obicei doar cu fundul in jos si picioarele la piept, uneori vine cu un picior). Daca este asezat cu fundul exista si posibilitatea nasterii naturale - insa medicul trebuie sa-ti faca masuratorile bazinului si sa compare cu masuratorile ecografice ale fatului pentru a se asigura ca poate trece capul; in schimb daca primul care iese este un picior se impune operatie cezariana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca I. spune:

Ma uit la televizor la Prima la emisiunea despre nasteri si tocmai am vazut una si m-a apucat plansul!!! Nu stiu daca de emotie sau de FRICA!!!!! Mi-e groaza sa ma gandesc ce ma asteapta!!!
Dar pana atunci mai avem un pic (dpn 4.04).
Nu mai rezist! Dimineata am plans de la 7 pana la 10!!! Am niste dureri cumplite de solduri! Cel putin cel drept este groaznic! Abia mai pot sa merg pe piciorul drept! Iar noaptea nu mai pot dormi din cauza durerilor; stau cat stau pe spate, pana nu mai pot, si apoi cand sa ma intorc incep durerile de solduri! Sunt disperata, as dormi in picioare daca as putea!!!! Incep sa ma ingrijoreze din ce in ce mai tare aceste dureri, ba chiar ma gandesc daca o sa pot naste normal daca am probleme cu soldurile! Voi ce spuneti? Va rog un sfat, ceva ce sa ma ajute sa scap de chin!!!!

Mergi la inceput

Coral, scuze, n-am fost atenta si am apasat pe mouse aiurea. N-am apucat sa-ti prezint punctul meu de vedere: operatia cezariana mi se pare varianta cea mai sigura si pentru bebe si pentru tine.
Dar, asa cum spunea si Mamacita, mai ai rabdare, a ramas destul timp pentru a se intoarce.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Ninocikap FELICITARI!!!
Sa va fie baiatul sanatos si sa va bucurati de el!!
Cum te simti? Asteptam sa ne povestesti

Danuta eu am cautat deja pediatru, am cerut recomandari chiar pe forum. La mine a contat sa fie aproape de casa, sa fie accesibil oricand si bineinteles bun profesionist. Am gasit pe cineva care pare sa corespunda si are si cabinet particular pe langa cabinetul din cadrul policlinicii asa ca nu voi astepta pe la usi. Intentionez s-o vizitez cat de curand sa discut cu ea. Pentru cazuri mai speciale intotdeuna am apelat la Medicover, unde am gasit numai pediatrii foarte buni.
In privinta caruciorului Hauck, eu am cumparat deja unul si sunt incantata de el.

Mamacita patuturi de lemn bune si frumoase gasesti in Bucuresti din belsug. Primul loc pe care ti l-as recomanda ar fi Cora, nu atat pentru hypermarket, cat pentru magazinul Lloris din incinta. Si tot langa Cora este si un Mobexpert unde gasesti camere de copii cu totul, dar poti cumpara fix ce piese vrei.
Ma bucur ca v-ati mai razgandit in privinta patuturilor pliante. V-am mai zis ca nu-mi inspira deloc incredere si ca nu-l ajuta pe bebe la miscare deloc, dar acum am realizat si alta problema: bebe ajunge sa doarma foarte jos si tot jos se aduna noaptea intr-o camera (mai ales impartita cu parintii) tot dioxidul de carbon. Nu-i un aer prea bun pentru bebe.

tuturor si mult curaj mamicilor pe ultima suta de metrii!

Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

FELICITARI NICOLETA!!!!!!!! CE VESTE MINUNATA!!! SA FIE SANATOS SI MINCACIOS MIHAITA!!! CRED CA DEJA NI SE PARE TUTUROR DIN CE IN CE MAI APROAPE NASTEREA SI MOMENTUL CIND NE VOM VEDEA BEBEII!

E o zi minunata la noi, cu n soare frumos si c siguranta se va face foarte cald. Azi il scot si e pe tatic la cumparaturi, si cred ca vom cumpara masa de infasat cu cadita, a care ne uitam de o vreme. Nu am vazut altceva mai interesant.

Despre culbuta(momentul cind se intoarce bebeul cu capsorul in jos si dupa nu se mai poate intarce), diferite pareri. Mie de la 17 sapt imi tot zice tanti dr ca e cu capul in jos, dar eu il simteam ca misca peste tot, n-o credeam,dar de fapt ea mi-a explicat ca fiind asa de micut si avind asa de mult spatiu, bebele se poate invrti c capul in jos, pe urma cu el in sus de citeva ori pe zi. Important e cind ajunge cu el in jos si din lipsa de spatiu nu se ma poate misca e acolo! Si asta e greu de spus. In general se zice sapt 36-37, dar exceptii sunt intotdeauna. Finul meu, care este rezident de ginecologie mi-a povesti de o pacienta care a ajuns sa se interneze in travaliu, i s-a facut eco in camera de garda si bebele era in prezentatie pelviana, au aranjat totul pt cezariana, si cind au scos bebele era cu...capul in jos! O fi gresit cineva, s-o fi intors bebele intre camera de garda si sala de operatie? Cine stie!

Cristinatwo-chiar ma bucur ca ai pomenit de cum poate sa doarma bebele, caci din ce mai tot citisem eu pe aici ajunsesem la concluzia ca doar pe spate e ideal sa doarma, caci chiar pe o parte creste riscul de SIDS, nu chiar ca si pe burta, dar tot mai mare decit pe spate. Tu ce crezi, ce stii?

Mamacita-spor la cumparaturi si spor pt ultima sapt de servici!

Dana_J-tu esti o scriitoare adevarata, si pe mine m-au uns la suflet cuvintele tale pline de sensiblitate.

Va pup acum, somnic usor,
Oana si David-32 sapt

Mergi la inceput

Ocrainic, in clinica unde lucrez politica este sa pui bebelusii sa doarma pe o parte daca nu au nici o problema sau pe spate dar pe plan inclinat daca regurgiteaza sau prezinta reflux gastro-esofagian. Atentie, planul inclinat nu inseamna perna sub cap ci salteluta ridicata cu totul astfel incit capul+trunchiul sa se afle pe acel plan. Cel putin in aceasta pozitionare am vazut rezultate foarte bune in ceea ce priveste rezolvarea RGE.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

ninocikap felicitari, iar voinicul mihai alexandru sa-ti aduca numai bucurii
mamacita multumesc pentru urari
eu am luat patut din lemn, dar ce am auzit,- ca salteluta trebuie sa stea putin in panta, ridicata in partea dinspre cap, altfel este riscant pentru bb, voi ce stiti?

anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramella spune:

FELICITARI NICOLETA,SA-TI TRAIASCA FECIORUL,SA FIE SANATOS!Cum te simti in noua postura de mama?Sa ne povestesti si noua cum a fost cand ai timp.Daca ieri am fost la piza ,azi am fost la cofetarie cu o prietena si ma mai mir ca sunt grasa.Ce sa fac,am vizionat o caseta de la un botez la o vecina si mi sa facut pofta de tort.Si am mancat 2 felii,sunt o nehalita.Bebelusa mea sta cu capul in jos de la 5 luni si m-am speriat ca se va naste prematur.Am vazut si eu emisiunea de pe prima cu nasterile si mi-au dat lacrimile.Ma duc si eu sa ma culc ca e tarziu. PA! CARAMELA-asa ma alinta sotul Carmen-numele meu,dpn 13 martie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hiroral spune:

Buna gravidute harnicute ce sunteti!Felicitari noii mamici Nicoleta ,Sa fie intr-un ceas bun!Sa cresti mare Alexandru!!Eu am avut calculatorul putin virusat si nu am putut intra cateva zile ,in sfarsit ma bucur ca nu a fost ceva grav si s-a rezolvat.
Cristinatwo bine ai venit (un pic cu intarziere),ma bucur foarte mult ca te avem printre noi,si ca voi avea cui adresa miile de nelamuriri in legatura cu bb pt ca aici unde sunt eu...
Am obs. ca se vorbeste despre patutul bb care e cel mai potrivit.Eu am optat pt cel din lemn si sa va spun drept cele pliante cum sunt in Romania nici nu am vazut sa fie pe aici, numai din lemn.In legatura cu salteau cum ar fi cel mai potrivit inclinata sau mai bine spus ce ar trebui facut, introdus sub saltea sau cum???
Anca Micaela iti tinem pumnii tie si celor care se pregatesc sa nasca mult curaj si multa putere!! Hai ca va las acum acum si intru mai tarziu putin!!

Raluca&bebelusa 34 saptamani http://community.webshots.com/user/hiroral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

FELICITARI NICOLETA SA-TI TRAIASCA BEBELINUL SA FIE SANATOS SI FRUMOS

ce ma bucur , cand am citit mi-au dat lacrimile de bucurie, pt nicoleta, abia astept sa nasc si eu sa-mi vad minunea

fetelor eu m-am decis ...PATUT DE LEMN, gata am vazut unul care are si masuta de infasat si niste sertarele pt lucrusoare, cred ca pe ala il cumpar sau ceva asemanator, si poate pentru vacante o sa primeasca cadou de la bunica

mamacita inca nu am cumparat nimic pt mine si nici pt bebe pt ca nu am avut cand, dar sapatamana asta sigur ma duc cred ca joi sa cumpar pt mine , si poate si pt bebe, ma mai gandesc, poate pt bebe o sa le cumpar tot asa prin saptamana 35-36,

fetelor tot nu mi-ati spus hainutele, pt bebe le-ati spalat cu mana sau la masina de spalat?

multi la burtici
Adriana si bebelinul 30+
DPN 29 Aprilie

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput