Mamici de martie-aprilie 2005 (15)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Am promis ca revin, caci de multisor tot vreau sa va spun ceva, dar mereu nu am apucat sa scriu. Spre rusinea mea nu am ajuns la bazin asa cum imi propusesem, ci in parc plimbind ciinele (cel urias, mai bine zis a alergat sotul meu dupa el mai mult, caci avem un "adolescent" de ciine cu o personalitate in curs de scbhimare, care dspare cm vede un alt catel prin imprejur! Dar macar am luat putin aer!

Deci sa va spun (intreb)daca voi stiti de asa ceva. Am vazut pe acest forum ca multe fete au optat pt paturile pliante. Nu stiu cum sunt ele scoase pe piata in Romania, dar din cautarile mele intense pe internet am ajuns la alta concluzie. Si eu eram tentata sa iau asa ceva, avind vedere calatoria in RO la sfirsitul lui iunie, dar m-am razgindit, gasind pe net ca patuturile pliante (playards, port-a-cots)nu sunt recomandate pt somnul de noapte al copilului, ci mai mult pt perioade scurte in timpul zilei sau chiar pt perioade mai lungi in timpul unor excursii, dar in nici un caz ca patutul principal al bebelui. Din pacate nu mai stiu unde am citit despre asa ceva, cred ca plecind de la site-ul GRACO am ajuns undeva. Am vrut doar sa va spun despre asta, caci poate va influenteaza alegerea, dar sincera sa fiu, nici nu stiu ce sa cred, mai bine verificati si voi informatia aceasta.

Va doresc o zi buna si eu fug la somnic, caci iar m-a prins ora 11 in picioare, sper sa nu ma prinda si miezul noptii.

Mai am o zi de vacanta!!!
Pupilici,
Oana si David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Andira bine ai venit! Prietena ta are ceva dreptate cu laptele ala, poate contine listeria si alte nebunii. Cel din magazin este pasteurizat. Dar cred ca daca il fierbi bine (adica nu doar il dai in fiert, il lasi sa fiarba macar 5 minute) nu sunt probleme. Oricum nu ai nevoie de grasimea in plus pe care o are laptele de la tara, pe tine te intereseaza calciul si pentru asta poti sa bei si lapte degresat.

Anca Micaela iti dorim o nastere usoara si un bebe minunat, sanatos, frumos si mancacios! Recuperare usoara pentru tine si te asteptam cu vesti!

mamanati in Romania ai gama mai larga de produse, cel putin in Bucuresti.

tuturor!

Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gypsy spune:

Adrianafedorca si eu eram hotarata sa-i cumpar celui mic un patut pliant dar dupa ce m-am interesat si am aflat ca in nivelul de sus il pot tine doar pana la 6 luni m-am razgandit.Intr-adevar ele pot fi utile pana la 3 ani dar totusi mi se pare aiurea sa tin un copil de 6 luni atat de jos.Sambata mi-am cumparat un patut de lemn de 140 pe 70 care poate fi folosit pana la 7 ani.

Raluca si bebe 32+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

Salutare la mamici cu burtici,

Sa stiti fetelor ca eu nu mai am nevoie de desteptator ca sa ma trezesc la munca. Bebicuta mea are desteptatorul ei si in fiecare dimineata la 7.15 incepe sa ma loveasca cu piciorusele pina ma trezesc, si nu se lasa pagubasa pina nu ma ridic din pat. Asa avea ea program disco si azi dimineata. Si eu care aseara am adormit pe la 2 noaptea ca-mi era rau, am zis ca azi dorm pina pe la 11, profitind de faptul ca la Americani azi e sarbatoare si noi nu lucram. Ei de unde sa stie micuta mea bebelica ca astazi e Presidents Day si mami nu lucreaza.
Roxana, nu ma compar la dat sfaturi cu mamacita sau alte fete dar prietena ta are dreptate. Folosirea produselor nepasteurizate poate duce la infectarea cu bacteria listeria monocytogenes. In timpul graviditatii trebuie sa eviti: carnea cruda sau simipreparata, oua fierte moi, produsele lactate nepasteurizate, inclusiv cascaval si brizeturi moi importate(de gen Brie, Camembert sau cascaval albastru(care-mi place la nebunie)). Poti consuma cascaval tare. Ar trebui sa eviti aceste produse, in special daca organismul tau nu are imunitate la aceasta bacterie, ce se poate depista prin analize speciale, care din cite imi dau seama la noi nu sunt obligatorii. Si inca ceva:fructele si legumele trebuie spalate foarte bine inainte de a le consuma. Eu cred ca e mai sigur sa folosesti lapte la cutie pasteurizat decit de vaca proaspat. Vorbeste cu medicul tau sa-ti prescrie niste suplimente de calciu.

Acum va pup pe toate si va doresc o saptamina cit mai relaxanta.
Natisi bebicuta (de azi 31 sapt.)

B.N.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

Anca Micaela si Cameron felicitari, nu mai aveti mult si va veti tine bebelusa, respectiv bebelusul in brate, nasteri usoare si fara cea mai mica complicatie va urez, iar bebici, ...cei mai sanatosi, frumosi, si mancaciosi

anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Buna, buna tuturor!
Azi intram in sapt 39 si ma simt plina de energie, parca nici burta cea mare nu ma mai deranjeaza asa de tare! Si curios lucru, de vreo doua zile tot ma uit in oglinda si mi se pare ca sunt .... tare frumusica ! M-a apucat nebunia cu iesitul, dupa ce aproape toata sapt trecuta am stat in casa, acum vreau sa ies zilnic (asa nici nu mi se umfla picioarele si apoi in martie cine stie cand si cum am sa pot iesi).
Intreba cineva de saltele. Eu am citit ca cele mai recomandate sunt cele din paie, si chiar am vazut undeva pe la 2 mil si ceva. Pe respectivele saltele cica nu transpira deloc.
Dar ceva tot ma deranjeaza... din cand in cand mi se pune o perdea neagra pe ochi si nu mai vad nimic! Trebuie sa clipesc de cateva ori ca sa-mi revin! De la tensiune nu cred ca e ptr ca o am mica, 10 cu 5. Am intr-adevar dioptrii, dar sunt si ele mici, de 2,5. Nu stiu ce-i cu chestia asta care mi se pune pe ochi. Patiti si voi asa ceva?
In alta ordine de idei astept cu nerabdare controlul de miercuri, cand probabil imi va spune si exact data nasterii.
V-am pupat!

Cristina si bebe DPN 06.03.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

buna fetelor, gata am citit si eu tot ce s-a mai scris in weekend,
noi am lenevit tot weekendul , am stat in pat si a fost bine, cu toate ca aveam o gramada de treaba,
mai fetelor nici eu nu mai stiu ce sa mai zic in privinta patutului, nu mai stiu de care sa cumpar...am citit argumente si pro si contra celor pliante , am mai vorbit si cu sotul aseara si el zicea ca prea mult nu o sa stea in cel pliant, si ca o sa trebuiasca din lemn cu saltea relaxa, si pana la urma cred ca de lemn o sa cumpar, am vazut unul in Cora care este pe rotile, si are si un sistem care se poate legana, o sa ma uit din nou prin magazine si o sa va spun ce am gasit, cred ca raman la patut de lemn, eventual daca gasesc vreodata vreo ofertao sa cumpar si unul pliant pt cand plecam in vacanta...dar mai e mult pana atunci

in rest vad ca toata lumea e bine sima bucur tare mult pt voi, mie mi-au trecut insomniile,asa singure fara sa fac nimic, asa ca fetele care mai au insomnii sa aiba rabdare la mine au tinut max 2 saptamani, dar nu ma trezeam in fiecare seara, eu ori ma uitam la tv si ma lua somnul dupa vreo 2 ore ori stateam pe forum,

miercuri mergem si noi la dr , abia astept sa mai fac o eco sa-l vad pe bebelin, sa-mi spuna cate grame are si cati cm, a inceput sa ma doara si pe mine spatele daca stau mult in picioare, dar evit cattpot de mult,
am si eu o intrebare , streptococul B cand se face ? adica la cat saptamani? e mai bine sa-l fac cat mai aproape de DPN ? oricum o intreb pe doctora cand merg miercuri la ea
saptamana asta merg si eu sa-mi cumpar cele necesar pt spital, sper sa gasesc tot ce-mi trebuie pt mine, ca pt bebelin, merg la Piciul si acolo au de toate , dar pt el le cumpara saotul dupa ce nasc, are timp in 2-3 zile cat stam in spital

a...sa nu uit daca vrea cineva lista pt spital sa-mi dea PM ca o am salvata in calculator

pupici multi la burtici si pt fetele care mai au putin si nasc le doresc nastere usoara si bb sanatosi si fumosi si sa se intoarca cu bine acasa si sa ne pvestesca cum a fost

Adriana si bebelinul din burtica 30+

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramella spune:

Azi sunt tare adormita desi am dormit bine noaptea m-am trezit obosita.Aseara am avut pofta de piza si am iesit in oras,mi-a facut bine ca nu mai iesisem de mult din casa.Apropos de lapte sa stiti ca si eu tot de casa beau dar de 2 ani tot de la aceasi persoana iau si il fierb foarte bine.Ni-l aduce acasa la mai multi din bloc.Nu se compara la gust cu cel din comert.Stiu ca acum nu prea ar fi indicat dar m-am obisnuit cu el si daca il fierb bine sper sa nu am probleme.Anca Micaela vad ca ai dpn-ul cu mine o data,mi-o iei inainte, vai iar m-au luat niste emotii.I-ti doresc sa ai parte de o nastere cat mai usoara!Cum se va numi fetita?Eu ma tot rog sa nu nasc pana nu vine dr meu din concediu in 1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinatwo spune:

Aveti totusi mare grija la consumul de lapte "de la tarani".
Acest lapte trebuie fiert 10 minute. Si daca vreti sa faceti lapte batut sau branza de vaci, tot dupa 10 minute de fierbere sa fie utilizat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Mamacita, si mie mi-e greu sa ma mai duc prin magazine (ma cam doare spatele dupa vreo ora de colindat - desi inainte aveam rezistenta mare la shopping). Asa ca, in fiecare zi ma duc in cate un magazin specializat, iau notite cu ce se gaseste, preturi, etc. Peste vreo saptamana sau doua sa stiu exact ce cumpar, de unde si cu cati bani sa ma duc. In plus vreau sa cumpar lucrurile pentru bebe impreuna cu tati (iar pe el trebuie sa-l duc la locul exact, altfel este "pierdere de vreme").

adrianafedorca, si mie mi s-a spus ca se leaga copii (cam o luna). Despre motiv, unii spun ca asa o sa aibe picioare drepte, altii spun ca este mai usor cu schimbatul. Am luat la citit doua carti - si nu scrie nimic despre asta. Se aminteste doar de pozitia de dormit - daca doarme mai mult pe burtica risca sa-si deformeze picioarele si sa umble pe varfuri atunci cand isi va da drumul.
Poate cristinatwo ne poate da un sfat mai avizat.

andira, si eu beau lapte de vaca, dr. spune ca este OK. Important este sa nu bei lapte nepasteurizat. Pasteurizarea se obtine si prin fierbere, asa ca daca il fierbi suficient este OK. Sau cumperi pasteurizat direct din magazin si ai scapat de ganduri. Eu mi-am facut analiza de listeria ca sa stau linistita.

Fetelor, s-a tot vorbit despre hainute si patuturi. Mie mi se pare foarte grea alegerea caruciorului. Voi ati ales deja ? Ce parere aveti despre carucioarele marca Hauck ?

Alta intrebare cred eu importanta : ati ales deja un pediatru ? ati discutat deja cu el ? ce este important in alegerea pediatrului ?

Dana sapt.32

Mergi la inceput