Mamici de martie-aprilie 2005 (15)
Raspunsuri - Pagina 4
mamacita spune:
Multumesc mult pentru sfaturile legate de patut si saltele si astept si alte pareri.
cristinatwo,bine ai venit,desi mi se pare ca nu esti la primul mesaj!Nu cumva mi-ai dat un sfat deja?Oricum asteptam sa ne ghidezi pasii de incepatoare in ale maternitatii,speram sa nu ne lasi in ceata;dupa cum vezi,suntem toate insetate de informatii corecte.
Ce minunat sa aduci pe lume o viata,darmite doua!Mai poti simti altceva in afara de fericire?Si noi ne bucuram alaturi de tine.Cum (crezi ca) vei naste?
cristinatwo spune:
Mamacita, intradevar, nu sunt la primul mesaj dar n-am vrut sa spun mai multe inainte de a sti ca este nevoie de sfatul meu.
Nu stiu daca chiar o sa va pot ghida pasii in ceea ce priveste maternitatea pentru ca sunt si eu in aceeasi situatie ca multe dintre voi - prima sarcina. Ma bazez insa pe cei cativa ani de practica alaturi de pediatri extraordinari care mi-au fost "parinti" in profesia aleasa.
Bucuria de-a avea gemeni este imensa, mai ales ca sunt fetite.
Mai sunt si unele momente in care mi-amintesc de experiente neplacute din spital dar faptul ca le simt face sa se duca departe toate temerile.
Cat despre intrebarea - cum voi naste?- am pus foarte serios in balanta avantajele si dezavantajele si am optat pentru operatie cezariana.
danna_J spune:
Buna dragelor,se apropie de ora 11 pm la mine si ma pregatesc de culcare. De cateva ceasuri stau si citesc si mai lacrimez pe acest forum minunat. Am citit unele povesti mai triste si realizez cat e de important sa ai cu cine sa impartasesti din trairile tale, sa primesti un gand bun, un sfat, etc. Imi pare bine ca am descoperit acest site si sunt atatea informatii necesare incat imi trebuie multe zile sa le pot parcurge. Dar zile mai sunt ca bebelina mea mai trebuie sa stea in burtica pana se face mare si e pregatita sa vada lumina zilei intr-o casa, o familie care o asteapta si se gandeste deja mult la ea. E nelipsita din gandurile mele si ale sotului, eu cand trec pe langa camaruta ei privesc duios spre patut, parca simt caldura si mirosul specific de bebe. Aibia astept sa vina, parca mai este foarte mult de asteptat dar stiu ca timpul acesta e pretios, ca imi da ocazia sa ma pregatesc cum trebuie psihic si fizic, sa ii pregatesc hainutele, camaruta si tot ce are nevoi.Stiu ca nu voi fi niciodata pregatita indeajuns dar voi face ce tine de mine sa nu imi reprosez ca am fost cam lenesa si indiferenta. E interesant cum ma schimb pe zi ce trece. Devin parca mai responsabila, imi doresc mai multe, parca ma pregatesc pentru o alta viata mai plina de semnificatie, de alte prioritati, mai plina de dragoste si de sens!Eu pana acum ziceam ca sunt implinita, ca nu am nevoie de un copil sa ma implineasca, mi se parea ca e prea egosita chiar si expresia copilul MEU, ca multi vor copii spre delectarea si implinirea lor... etc. Acum simt ca e un cadou pretios, ca e ceva ce imi lipsea, ce intr-adevar ma schimba, ma face mai buna poate, mai dragastoasa, mai gingasa. Ca sa ai grija de o fiinta atat de plapanda la inceput cred ca D'zeu te transforma intr'un inger pazitor, gingas si plin de bunatate. UN inger care isi pazeste puiul si care prin fiecare atingere ii spune ca-l iubeste! Sunt fericita deja numai la gandul ca voi avea ocazia sa experimentez dragostea de mama!Maine incepe o alta saptamana care cu grija si nerabdare o socotesc deja la cele ce le am. Parca in fiecare zi noua, in care pot sa fac ceva nou si bun, sa ma schimb in ceea ce imi doresc sa fiu. Sa mananc sanatos, sa beau apa, sa-mi ingrijesc mai bine pielea, parul, corpul, sa ma iubesc mai mult si sa ma pretuiesc mai mult. Stiu ca toate aceste ganduri nu sunt egoiste ci dimpotriva sunt pentru ca eu sa fiu multumita de mine astfel putand sa le daruiesc ce am mai bun celor dragi!Va doresc tuturor mult curaj, dragoste de viatza, rabdare multa si o saptamana excelenta. Sa puteti sa va odihniti bine, fara griji, sa nu vi se umfle mainile sau picioarele, sa rezistati la servici, n-aveti probleme de nici un fel si toate sa decurga normal si suportabil pentru toate... un inger sa va insoteasca permanent si sa va mangaie de cate ori aveti nevoie!carmissis, esti binevenita printre noi. Sper sa reusesti sa scapi de insomnii care pot sa fie foarte enervante si obositoare. Prea multe nu poti sa faci, am incercat si eu multe variante, cu ramasul in pat si intoarcerea de pe o parte pe alta, cu venitul la pc sau chiar trebaluind de la 5 dimineata prin casa. Cea de-a doua varianta mi s-a parut mai eficienta in sensul ca nu ma mai gadeam la atatea si atatea si macar nu eram obosita pshihic. Eu am obs ca am inceput sa dorm din ce in ce mai bine, ieri noapte nu am mers nici macar la wc asa de bustean am dormit.N-am facut nimic deosebit pentru asta, cred ca vine de la sine... te pup si somnic usornumai Bine tuturor
mamanati spune:
Buna dragelor mamicute,
De 2 ore ma tot chinui sa postez inca 2 poze in album
si abia acum am reusit.
Bun venit pe forum mamicilor noi: Carmissis si Cristinatwo.
Vreau sa va multumesc ca ati participat asa activ la capitolul: fainute pentru bebici. Carmissis, sa stii ca si eu la acest capitol stau cam prost. Am zabovit un pic si am notat ce au mai scris fetele.
Mamici de peste hotare, ce fericite sunteti ca aveti o alegere mare la hainute, jucarii... pentru bebei.
La noi toate magazinele sunt pline numai cu Chicco si Albimini.
Noroc de o prietena care pleaca in Grecia inainte ca sa nasc, si o sa-i pregatesc o listutza...
Mamici din Romania, spuneti-mi si mie daca in Romania alegerea e mai mare(si ce brand-uri sunt). In iunie venim si noi in Romania, si cred ca o sa-i iau de aici pentru bebe strictul necesar, restul in Constanta.
Cameron, sa ai o nastere usoara si un bebe sanatos!!! Te asteptam cu noutati.
Pupici la toate si multa sanatate.
Nati
+ bebe(30 sapt.)(miine o sa avem 31
)
B.N.
ocrainic spune:
Buna dragi fete, iar nu am mai scris de multisor, si uite ca de abia am recuperat si cu cititul. Dar asa e, cind esti in concediu, parca faci mai putine din cele ce le faci de obicei (eu intr-o zi obisnuita maninc dupa servici si dupa, cu laptopul in brate ma plimb pe internet, si cam atit),ci mai multe din cele ramase de mult pe lista de lucruri ce trebuie facute. Asa ca saptamina trecuta am hotarit in sfirsit ce carucior o sa luam, am facut luna casa, am spalat un covor, am vopsit 2 dulapuri (unul era negru si celalalt culoarea lemnului) le-am facut pe ambele albe, caci pt camera bebelusului alb se potriveste cel mai bine. Si uite asa a trecut si saptamina mea de vacanta, au mai ramas 1 1/2 zile, lunea care e jumate gata si marti
, si de miercuri la servici, inca 4 sapt si 3 zile.
Despre noi ce sa va mai spunem, sinul meu drept este din ce in ce mai productiv, de vreo 2 luni mi se intimpla sa tot secrete colostru(mai ales noaptea), dar pina acum nu l-am bagat in seama, caci stiam ca e normal, dar uite ca zilele trecute am observat ca era putin, putin singe in petele lasate pe tricoul de noapte, dar tanti doctorita mi-a zis sa stau linistita ca totul arata normal, caci daca nu e nici urma de infectie, se poate intimpla, si nu are rost sa ma ingrijorez, asa ca stau cuminte si-l urmaresc ce naravas e! Cel sting, nimic, nimic, cuminte si tacut! In rest, eu nu ma simt coplesita de oboseala, nu stiu oare de ce, dar am acelasi nivel de energie ca si inainte, singurul lucru ce ma supara este faptul ca noaptea ma invirt in pat din ce in ce mai greu. In rest, ca intotdeauna!
Am facut si eu azi analiza pt strepto B, caci tanti doctorita uitase ca nu-l facusem de cind sunt insarcinata, aveam eu niste analize dinainte de sarcina, si ea era multumita cu alea, asa ca i-am adus eu aminte!
In rest la noi o caldura, si o vreme frumoasa de ti-e mai mare dragul. Poate o sa postez mai tirziu niste poze din weekend, era asa de plina plaja, parca eram la Costinesti!!!
Mamanati, sa sti ca si oferta prea mare e zapaceste, te plimbi de nauc prin magazine, te tot uiti la zeci-sute de tipuri din acelasi produs si nu sti pe care sa-l alegi. Asa ca de ar fi doar 4-5 pe piata, ai putea face mult mai repede o comparatie intre ele si sa decizi mai usor. De exemplu eu, de vreo 2 luni stau si tot plim internetul pt comprari de produse, oare ce carucior, oare ce baby monitor, care sa nu intefereze cu telefonul din casa si cu reteaua internet a sotului, oare ce patut...si tot asa. Asa de tare m-am plictisit, crede-ma.
Va pup pe toate acum, caci fug la bazin sa-mi fac sportul pe ziua de azi, si va mai scriu dupa!
Pusilici multi, Oana si David, care de azi are 32 sapt!!!
andira spune:
Salut!
sunt si eu mamica de aprilie, citesc tot ce scrieti, dar ma raspund mai rar...![]()
Ma treceti si pe mine cu un carucior roz, va rog? DPN 15 aprilie..
Si poate ma ajutati cu un sfat: eu n-am prea baut lapte lunile astea, nu ma dau in vant dupa el, si m-am trezit acum in 8 luni sa beau, dupa ce mi-a cazut 3 sferturi dintr-o masea...
Am luat lapte de la tarani, de unde iau si colegi de-ai mei - foarte bun si foarte gras, nu se compara cu cel la cutie.
Dar o prietena mi-a zis ca e mai riscant sa beau lapte de-asta, pt ca nu stiu pe unde a pascut vaca...
, si ca nu e testat..
Mi s-a parut nitel ilar, dar acum ma gandesc daca nu cumva are dreptate... Stie cineva ceva de asa ceva?
Nu de alta, dar mi-am luat vreo 3-4l, pe care in conditiile astea trebuie sa-i arunc, sau sa-i bag cu polonicul pe gat sotului meu... sa stiu ce varianta aleg...![]()
Multumesc frumos,
Roxana si Irina (+32 sapt)
teodora racz spune:
Fetelor bine ne-am intalnit intr-o noua saptamana!Astazi facem si noi 31 sapt.dar abia sapt.viitoare mergem la intalnirea cu dr.Vad ca deja sunt fete care se pregatesc serios de nastere,semn ca nici pt.noi nu este DNP prea departe;
La mine au aparut din nou nelipsitele contractii dar m-am obisniut cu ele;doar o rog pe bebelina sa mai stea la caldura inca cateva sapt.
Sa avem cu toate o saptamana minunata!
Teodora si bb.31 sapt.
Anca Micaela spune:
Dragele mele,
Am facut eforturi mari sa citesc tot ce ati postat :)
Noi suntem in saptamana 37; de cateva zile am inceput sa pierd din dopul gelatinos, asa ca intram in linie dreapta... Stiu ca poate dura chiar si 2 saptamani pana la nastere, dar semnalul a fost dat.
Oricum, bagajul de spital e gata, hainutele fetitei sunt spalate, calcate si impachetate, asa ca astept evenimentul oricand. Ma bucur ca am apucat sa se faca 21, ca mi se parea aiurea sa fac varsator dupa ce m-am ganidt mereu ca fac o pestisoara (nu ca ar conta prea mult pentru mine, doar asa, ca idee...).
Zilele astea o sa pun lenjeria si aparatorile pe pat, ca sa nu il las pe sotul meu sa faca singur, plus ca mai avem de decorat camera putin...
Cam asta ar fi! Mi-e frica tare, dar abia astept!
Va pup pe toate si o sa va tin la curent.
Sanatate multa,
Anca Micaela
CF2 Dr. Nayel
an-k spune:
ce fac mamicile cu burticile?
eu vad ca am dat din starea de lenevie in starea de energie, sa nu fiu "didiuochi", am intrat in saptamana 37 si sunt asa bucuroasa..., fiecare seara e o zi mai putin, sunt nerabdatoare, sa tin puiuta-mi in brate, deabia astept...
in alta ordine de idei, am fixat data nuntii, pe 3 septembrie, si acum, cu toate ca nu-mi arde trebuie sa cautam restaurant, sa ne uitam de haine invitatii etc, deci nunta va fii cand venim din Romania, iar rochia mi-o voi cumpara de acolo, asa..., ieri am fost la un targ de nunti, sincer m-am simtit si prost, ma simteam un ditai muntele, pe langa rochitele de acolo, dar partea buna e ca bebitei cred ca i-a placut, salta de zor (stie ca imi face placere
),
a, si mai am o intrebare care mi s-a pus si mie "ce se face (ce fac parintii) special atunci cand se naste bb -in Romania?" aici, se tiparesc felicitari cu date exacte despre bebelus si se trimit cunostintelor, familiei etc, iar celor ce vin sa viziteze prima luna primesc niste bombonele colorate, de obicei intr-un saculet atasate la un bibelou, sau cam asa ceva, deci acum ma preocup mult mai mult modelul felicitarilor decat cel al invitatiilor de nunta![]()
pupici la burtici
anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA