Mamici de martie-aprilie 2005 (15)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

cameron,multa bafta si-ti tinem pumnii!
Mi-ai mai amintit de ceva:ce salteluta ai luat?
Auzisem ca ar fi cele mai indicate cele din iarba de mare,dar aici nu am gasit,iar pe net am gasit numai din iarba de deal,care nu tin decat cateva luni.Ce stiti,?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk spune:

Salutare fetelor duminica dimineata!
Noi nu prea am mai dormit azi noapte ca am mancat ca sparta pe seara........ieri am facut cu sotul meu ciorbita de perisore ,o mancare la cuptor de carnita si apoi.........placinte ca la noi in moldova....si va dati seama nu?
Cu lenjeriile de patut fetelor eu am luat de la metro una floarte frumoasa si f buna ca material........singura problema e ca este practic pentru un copil mare adica formata dintr-o fata de perna mare si o plilota de o persoana..........eu am facut din perna mare patru mai mici si din pilota un cearsaf plic si un cearsaf pt salteaua patutului.......sper ca m-am facut inteleasa........
In ceea ce priveste pernuta la bebe sunt la chicco unele antisufocar.......... vedeti pe net .....
Va pup!
Cameron bafta si nastere usoara...........fetele am vazut dpn pe 7 martie si are cezariana pe 23?deja eu ma sperii.......clar ca si eu nasc mai repede.........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crangutalil spune:

Fetelor, aveti mare viteza la scris, abia apuc sa citesc tot, d-apai sa mai si scriu....Eu am fost la medic, control vaginal, si-mi spune apoi sarcina 33 saptamani.Eu aveam 31, asa ca am facut ochii mari, dar probabil ca e mai mare bb.Colul inchis, craniu sus situat cica,si ca ecografia de trim. 3 o mai amanam , ca deocamdata nu e cazul.Mi-am luat si tensiunea, deoarece o am mica, 9cu 6 sau 10 cu 6 si culmea, o aveam 13 cu 6,ce-i drept ca bausem o cafeluta dimineata inainte sa plec de acasa,ca mi-a recomandat dr. sa beau o cafea dimineata.Deci deocamdata suntem bine.Altceva ce mai vroiam sa va spun e ca l-am trimis pe sotul meu la farmacie sa intrebe de garmastan, stiind ca nu se prea gaseste am zis sa o caut din timp.A gasit la prima farmacie,250.000, si farmacista i-a zis ca ar trebui sa ma dau cu ea pe sani de dinainte de nastere.Voi stiati de asta?
In legatura cu gratiile de la patut, intr-adevar fi-meu se tinea de ele ca sa se ridice, si pe la un an jumate a escaladat marginea si tinandu-se de bare s-a lasat pe ele sa alunece pana jos, de ne-am trezit cu el in cealalta camera, noi stiindu-l in patut bine mersi.Asa ca de atunci am si desfiintat patutul, nu mai avea nici un rost daca putea sa se dea jos din el.In rest, am cumparat si eu doua salopetele cu body pt.spital, un prosop de bb,suzeta, maruntisuri.Mai am de luat cosmeticele, eu m-am hotarat sa merg pe sanosan, asa ca o sa iau tot de marca asta.Radeam ieri cu sotul meu ca hainutele si prosopul le-am luat toate cu roz, si ca ce-ar fi sa fie totusi baiat...O sa fie in roz si gata...Si-asa culoarea preferata a baiatului meu e rozul si rosul...Cam atat, aveti grija de voi, si asteptam primele nasteri, si primii bb-ei, abia astept sa aud impresii...Desi cu timpul o sa stam groaznic...Oricum, nastere usoara celor care se pregatesc deja.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caramella spune:

Azi ma-m trezit foarte bine dispusa parca plutesc,parca nu mai am rabdare, de abia astept sa-mi vad bebelusa .Ma tot uit la pozele de la eco.I-am zis la sotul meu ca va fi o fetita frumoasa ca eu vad din pozele de la eco mai ales din ultima poza de luna asta,e din profil ,se vede bine si e tare dulce.Cameron i-ti tin pumnii,sa fie bine.Si eu am picioarele si mainile unflate nu foarte tare si asta cam de oluna.Fetelor spuneti-mi care stiti am nevoie de fasa pt buric la bebe?Vecina mea care are 2 copii a zis ca i-mi trebuie dupa ce ies din spital,dupa ce-i cade buricul.Cica trebuie legat cu ea un timp sa nu-i iasa buricul in afara de la efort, plans.A zis ca se gasesc de cumparat in magazine speciale pt copii.Eu una nu am gasit dar sa stiti ca vanzatoarele au stiut despre ce e vorba si mi-au zis ca nu mai au.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabrielaveres spune:

Ceau fetelor,vad ca va tineti de treaba si scrieti intruna,cea ce imi place la nebunie.
Cameron-numai bine si o nastere cat mai usoara si fara probleme iti doresc. Iar dupa sa revii cu vesti si poze cat mai repede posibil.
Noi suntem bine,abia astept ziua de maine sa merg la eco insfarsit o sa imi vad bebelinul,nu mai pot de curiozitate,vreau sa vad cat de mare e,dc s-a pozitionat,si starea lui in general.
Fetelor am si eu o intrebare :e obligatoriu testul de rh a ambilor parinti?Ca numai eu l-am facut,si rh-ul sotului meu nu il cunoastem.
Va pup dulce pe toate si o duminca minunata va doresc la toate

Gabriela cu 14 aprilie2005
Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinatwo spune:

Vin in intampinarea Mamacitei.
Nu pot spune ca sunt pediatru, deocamdata am doar calitatea de rezident de pediatrie dar sper sa pot fi de ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Gabrielaveres daca mamica are rh pozitiv nu e nevoie de alte teste. Problemele apar doar la mamici cu rh negativ care pot avea un bebe cu rh pozitiv si pot dezvolta anticorpi care sa-i atace sangele lui bebe. Rh pozitiv inseamna ca sangele tau contine factor resus (cred ca nu se scrie asa) si negativ ca nu-l contine si daca il depisteaza in organism il interpreteaza ca pe ceva strain si isi dezvolta arme contra lui. Cam asta ar fi.

Cristinatwo ma bucur ca esti pediatru!! O sa avem pe cine sa consultam Nu ne-ai zis daca astepti doi baietei sau doua fetite sau cate unul din fiecare? N-am stiut ce carucioare sa-ti trec pe listuta. Cum te simti cu doi locatari? Cresc bine amandoi? Sunt identici sau diferiti? Mie intotdeuna mi-au placut foarte mult gemenii

Mamacita zabrelele ii plac foarte mult lui bebe cand mai creste. Se apuca de ele si se ridica in picioare, isi scoate piciorusele printre ele si sta in fund pe pat ca o maimutica si nu in ultimul rand se uita printre ele. Si sincera sa fiu cand m-am uitat in magazine la patuturile pliante nu mi-au inspirat deloc stabilitate. Bebe se ridica in picioare si trage bine de pat, incepe sa mearga si sa topaie tinandu-se de pat. Eu sunt cam sigura ca se rastoarna cu unul pliant. Nu mi se pare potrivit decat pentru un bebe mic. Si mai la inceput, cand incep sa se intoarca de pe o parte pe alta ii ajuta mult mai mult un pat fix de lemn, decat unul de carpa care se misca. In privinta saltelelor, nu iti recomand deloc una de iarba de mare. Ajunge foarte repede o saltea tare si plina de denivelari. Eu am avut la Mariuca. De burete nici atat, se incinge copilul in ea si nici nu-i tine spatele drept. Cele mai bune dupa parerea mea sunt cele cu arcuri, cu o fata acoperita cu bumbac pentru vara si cealalta cu lana pentru iarna. Eu vreau sa fac una pe comanda daca nu gasesc fix dimensiunea care o am la patut.

Cameron iti tinem pumnii! Sa ai un bebe minunat, sanatos si frumos si tu sa te refaci repede de tot! Asteptam vesti de la tine. multi!

Raluk de cele mai multe ori cezarienele programate dinainte se fac la 39 saptamani, daca nu cumva vrea bebe mai devreme. Din cauza asta sunt decalate fata de dpn.

tuturor!

Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmissis spune:

Buna fetelor! Va citesc de cateva saptamani, dar de abia acum va sriu! Sunt si eu o viitoare mamica de aprilie, dupa dr. 15, mamica de fetita.Urmarind mesajele voastre mi-am dat seama ca eu stau cel mai prost la cumparaturi.De fapt nu am cumparat mai nimic pentru ca nu stiu inca ce. Daca stityi cumva un link sau puteti sa-mi dati voi o lista m-as bucura.
Fiind foarte multe este greu sa dai raspunsuri personalizate. Am observat ca multe dintre voi va plangeti de lipsa somnului noaptea,la fel patesc si eu si nu stiu ce sa fac:de foarte multe ori intru pe internet sau citesc, ma uit la televizor, dar a 2-a zi sunt in transa foarte obosita si mie rau. Voi ce faceti in acete nopti albe sau poate stiti un remediu natural, pentru ca daca continui astfel probabil la nastere nu voi mai fi buna de nimic.
Vreau sa va intreb daca faceti gimnastica pentru gravide si daca vi se pare eficienta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinatwo spune:

Rrox, multumesc pentru primire si sper sa va fiu de ajutor.
Cat despre puii mei, sunt fetite si aproape sigur ca sunt gemeni bivitelini (placente diferite).
Asa ca te rog, trece 2 carucioare roz.
In privinta DPN daca era fat unic ar fi fost abia 4 mai; fiind vorba de gemeni se vor naste sigur in aprilie si nu vreau sa ma amagesc. Raman o viitoare mamica de aprilie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Caramella abia acum am inteles la ce te refereai cu fasa aceea pentru buric. Nu-ti trebuie asa ceva. Buricul copilului nu trebuie legat cu nimic, trebuie doar mentinut curat si tratat cu Baneocin contra infectiilor. Stai linistita ca nu-i iese buricul daca rade sau mai stiu eu ce face. Fasele astea se foloseau la copii cu probleme la buric, hernie cred ca se numeste afectiunea, dar acum nici macar in cazul lor nu prea mai este recomandata legarea. N-are nici un rost sa-l legi pe bebe

Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 31+

Mergi la inceput