Mamici de martie-aprilie 2005 (15)
Raspunsuri - Pagina 6
Anca Micaela spune:
Multumesc mult pentru urari! Si tie, Caramella. Sa dea Dumnezeu sa fie bine pentru toata lumea! Referitor la nume, suntem inca nehotarati. Ioana se va numi sigur (al doilea nume). Pentru primul, oscilam intre Mara si Ema. Cred ca o sa astept si sa vad ce imi inspira fetzisoara ei...
Multa sanatate!
Anca Micaela
ninocikap spune:
buna tuturor,
nu stiu daca va aduceti aminte de mine toate dar va spuneam saptamana trecuta miercuri ca am fost la control si ca mai ma vede doctora si saptamana asta vineri, ca nu nasc.
ghici cine a ajuns joi, 17 februarie la spital si la ora 10 a nacut natural un baietel, pe Mihai Alexandru de 4 kg si 52 cm lungime?
ati ghicit eu eram.
astazi am ajuns acasa si dupa ce citesc ce ati scris si MA ODIHNESC in primul rand va mia spun cate ceva.
Va pup si sarcina usoara in continuare.
Nicoleta
erix spune:
Salut, mamicilor! Aveti o viteza la scris...de numai! Eu nu am mai intrat pe net de 2 sapt si deja am pierdut firul. Ma bucur ca sunteti bine si ca va asteptati cu nerabdare odorii. Si noi avem 37 sapt, DPN pe 10 martie, dar suntem programati pt cezariana pe 10 martie( asta in cazul in care bebele va vrea sa stea atat) dupa cum am vazut-o pe doctorita la ultimul control, ar avea indoieli in privinta asta. Daca va vrea sa vina mai devreme, noi il asteptam cu drag.
Am cumparat hainute si cele necesare pt spital, insa patut si carucior inca nu. Din cate am citit patuturile plinte nu sunt asa de grozave, plus de asta nu poate sta bebele in ele decat pana la 7-8 luni, si sincer nu mi se par sigure deloc( se pot rasturna oricand cu ele). Noi am zis ca intai sa-l vedem si apoi sa ne gandim la celelalte. Am trimis-o pe mama sa-mi cumpere pampers si mi-a luat marimea 3, ceea ce e cam mare pt un nou-nascut. Tampoane pt maternitate nu am gasit nicaieri, farmacistele fac niste ochi mari cand le intreb de asa ceva...habar nu au de asta. Eu nu prea pot suporta camasile de noapte, oare e absolut necesara una dupa cezariana?
Bebele meu inca nu are un nume, si nu nu ne putem hotari la unul. Ma ingrozeste faptul ca sotul meu e plecat din tara pana sapt viitoare si daca se naste in timpul asta nu vom sti care ii va fi numele:) Simpatici parinti suntem ,nu?
Eu va pup dulce sa va urez nasteri usoare si numai bine!
Anca Micaela spune:
Felicitari, Nicoleta!!!! 

Sa va traiasca puiul si sa fici fericiti! Abia astept sa ne povestesti cum a fost!!! In cate saptamani erai?
Ai grija de voi si da-ne vesti!
Inca o data felicitari!!!

Anca Micaela
mamacita spune:
Buna,mamici harnicute!Se vede c-ati inceput saptamana de lucru,scrieti de zor!Hai sa vedem cu cine ne conversam azi...
mamanati,cele doua poze noi sunt la fel de dragute(adica protagonista)ca si prima;nu te-ai ingrasat deloc,doar burtica e de tine.Pana la urma vii sa nasti la Constanta sau doar la cumparaturi?
danna j,multumim pentru impartasirea sentimentelor,in care ne regasim,si pentru urarile pline de sensibilitate,pe care ti le intoarcem.
cristinatwo,cum iti poti inchipui ca in acest forum si in general in viata este cineva care nu are nevoie de sfaturi(sunt unii care asa creddar asta nu reflecta realitatea)?Fiecare are ceva de impartasit si toata viata ai ceva de invatat.Iar daca iti faci meseria cu pasiune si permanenta tendinta la autoperfectionare,vei fi o comoara pentru toti(toate) cei care vom apela la expertiza ta (si de-abia asteptam,pentru ca inseamna ca avem si bb pentru care sa cerem sfaturi pentru o conduita sanatoasa).
andira,bine ai venit!Deja ti s-a raspuns la intrebarea cu laptele,asa ca n-are sens sa mai repet.
caramella si anca micaela,succes pe ultima suta de metri!Sa va pozati la finish si sa ne aratati si noua bb-ii vostri frumosi si sanatosi!
an-k,ce veste surprinzatoare si placuta,toate evenimentele importante intr-un singur an!Casa de piatra!Sa nu uiti sa trimiti poze si cu tine mireasa-mamica vesela!Cat despre obiceiurile cand vine bb,la noi nu se practica babyshower ori impartirea de bomboniere(obiceiuri care dealtfel sunt foarte dragute,la care am participat in alte tari si care mi-ar fi placut sa existe si la noi).Din pacate dificultatile financiare ale multor romani ii impiedica sa preia obiceiuri care presupun inca o petrecere ori cheltuieli in afara de nastere si botez.Sigur ca,daca vine cineva in vizita,ii aduce lui bb un cadou ori ii strecoara bani sub perna,dar de alte obiceiuri nu am auzit.Poate stiu celelalte mamici.
ocrainic si adrianafedorca,va multumesc si voua pentru sfaturile cu patutul.Acum suntem si eu si sotul bulversati total,pentru ca ne doream patut pliant pe principiul estetic,dar e normal sa aiba prioritate functionalul.Plus ca nu prea avem unde sa punem un patut mai mare.Trebuie sa ne schimbam obiectivul cautarilor din "pliant"in "lemn".O prietena din Bucuresti mi-a spus ca la babyexpo nu a gasit saltelute si nici patuturi prea acatarii.Aveti informatii despre asa ceva?Sotul meu va da o fuga pe 15-16 aprilie sa faca niste cumparaturi si sa stim cat de "dotat"vine.
adrianafedorca,nu ti-ai luat nici hainute pentru bb si pampersi n.n.pentru bagajul de spital?M-am hotarat ca astea vor fi minimul achizitionat inainte de nastere,ca sa le spal si sa le calc personal,mi-ar face mare placere.Am de gand sa le cumpar dupa saptamana 36-37,desi de cand am luat decizia asta parca nu mai am rabdare.
coral spune:

Bine ai venit Mihai Alexandru, sa fii sanatos, mincacios si necolicos!
Sa-ti traiasca voinicul Nicoleta!
There is a difference between knowing the path and walking the path.
mamacita spune:
OOOO,stai asa,ca pana sa pictez eu mesajul a aparut vestea Nicoletei!!!ninocikap,felicitari,esti tare si Mihai Alexandru un urias voinic!Sa fie sanatos si cuminte si sa-si bucure si sa-si aline parintii!Ce ma bucur!
Uite asa te-ai transformat din mamica de martie in mamica de februarie!
La multi ani!

coral spune:
Buna mamici,
Bine ati venit, Carmissis si Cristinatwo
Anca Micaela si Cameron o sa va tineti curind bebelusii in brate. Incep sa apara bebelusii si AMR-ul se micsoreaza, uite asa incet, incet ne apropiem de nastere si parca incepe sa mi se faca si mie nitel frica.
Am resusit sa termin de citit abia astazi, o multime de sfaturi, nu-mi pot inchipui cum ar fi fost fara forum. Eu inca ma lupt cu gripa asat rebela si puseurile de febra, e epidemie si o sa treaca in 5 zile.
Noi simbata si duminica am incercat sa definitivam cite un pic prin casa. Camera celui mic e curata si goala, o sa ia tati si cu mama ce trebuie. Inca baladim in cazul alegerii carutului si cosuletului, ma invirt in magazin si sotul saracul cred ca o sa ajunga buiac, pur si simplu nu m-am decis ce sa aleg, sunt multe variante, la unele imi place textura si la altele modelul. Inainte ma duceam si stiam exect ce sa cumpar, acum mi s-a atrofiat spiritul de decizie...
Apropo de patuturile pliante aici am vazut pe eticheta scris ca nu e indicat sa culci copilul decit o perioda scurta de timp in el, doar pe timpul voiajului sau in timpul zilei. Dar nu era nici unde specificata durata maxima a voiajului
. Daca intrebi vinzatoarele despre pareri iti raspund ca numai pe timpul zilei...
O saptamina plina de impliniri si caldura tuturor.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
lorin7774 spune:
Stati asa ca am uitat ce am vrut sa scriu!Vestea Nicoletei m-a uimit. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa ma uit in listuta la DPN-ul ei.Dar mi-am revenit repede si acum nimic nu mai conteaza:
SA VA DEA DUMNEZEU MULTA SANATATE SI NOROC SI SA VA BUCURATI DE MINUNEA VOASTRA !!!
Asteptam vesti.
Loredana si bb 30 sapt.
cristinatwo spune:
Mamacita, inca o data multumiri pentru votul de incredere.
Danuta - nou-nascutii nu trebuie tinuti legati, infasatul nu are un efect benefic asupra formei ulterioare a picioarelor, chiar poate dauna si nici nu-i ajuta sa doarma mai bine.
Chiar de la sosirea acasa ii puteti imbraca in body-uri si pantalonasi.
Cat despre dormitul pe burta, a fost o perioada in care se recomanda acesta pozitionare pentru ca reducea refluxul gastro-esofagian dar s-a renuntat pentru ca exista riscul de sufocare.
Pozitionarea corecta este pe partea stanga, fara perna.
Exista chiar un suport special pentru a mentine bebelusii in asa-numita "pozitie de siguranta".