Mamici de septembrie - octombrie 2005 (9)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Flavia eu ziceam de caini ca sa nu te stresezi de fiecare data cand se apropie de tine. In Franta se face obligatoriu analiza de toxoplasmoza si rubeola la toata lumea (lumea insarcinata bineinteles). Si asta pt ca exista tratament eficace si ca boala poate fii f grava. Deci ce nu inteleg este de ce nu se recomanda la toata lumea in Roamnia si mai ales ca vad ca sunt fete care o fac pe ascuns fata de doctor de parca ar fii cine stie ce rusine.
Mai ales ca discutand cu mama am aflat ca si cand era ea insarcinata se stia de boala si se urmarea (deci acum 30 de ani).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia_Hurducas spune:

Valen, eu am avut rubeola, oreonul, pojarul...in copilarie. Am facut toate aceste boli la timpul lor. Cum auzea laprieteni ca, copii lor au vreuna din aceste boli, mama ne ducea si pe noi, stiind ce periculos este sa le faci la maturitate in anumite momente.
Initial am vrut sa fac si listeria, insa cred ca se face doar la Spitalul Judetean, unde nu am de gand sa stau la cozi si mi-am impus sa nu ma mai gandesc atata la bli si sa fiu paranoia, ci dimpotriva sa gandesc numai pozitiv.
In plus, in Brasov majoritatea doctorilor nici macar nu da trimitere pentru toate aceste analize.

Flavia 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Flavia-este in regula ca vrei sa gandesti pozitiv, dar daca iti faci niste analize nu inseamna ca esti paranoica. Te-am sfatuit sa-ti faci si analizele alea pt. linistea ta, pt. ca si eu am descoperit o infectie pt. care bagam mana in foc ca nu o am.Asa am sanse sa-l salvez pe bb.8+

Mergi la inceput

Dar v-am intrebat acum cateva zile despre bolile copilariei, daca mai exista pericolul sa le iau, tinand cont ca le-am avut pe toate si raspunsul a fost asa cum stiam si eu: pot sa stau linistita ca nu le mai iau. Din acesata cauza nu le-am mai facut. In leg. cu listeria, tinand cont ca la doua policlinici particulare foarte bune mi s-a spus sa nu se face listeria (intentia am avut-o) si ca dr. nici macar nu mi-a pomenit de ea...am renuntat. Restul (chlamidya...) le voi face dupa ce imi ea dr. lama. Adica de vineri incolo.

Flavia 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Didita, te rog frumos spune-mi: daca doamne fereste iese prost analiza de toxoplasmoza exista tratament care sa nu-l afecteze pe BB? Eu asa ceva am inteles de la tine; te intreb in ideea in care am citit pe undeva dar nu mai stiu unde- erau tot discutii, oricum - ca daca ai asa ceva trebuie musai facuta intrerupere de sarcina. Multumesc mult.
In alta ordine de idei eu n-am facut nici rubeola nici listeria nici citomegalovirus si din cate imi amintesc in copilarie am avut doar varsat de vant! Problem, problem!
Mihaela 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Mie asa mi-a zis doctorul. Ca exista un antibiotic (nu mai stiu exact numele), ca se face tratament 3 saptamani si ca e eficace. Din cate am inteles daca se descopera boala la timp, dar nu am prea multe amanunte pt ca in cazul meu nu a fost nevoie.
Eu cum mai am 2 copii am mai trecut prin analizele astea lunare, dar n-am avut niciodata probleme. Oricum daca nu ai anticopri prezenti regulile de igiena normale sunt suficiente pt a te proteja.
Singurul lucru pe care nu l-am respectat in sarcina a fost ca am continuat sa mananc branzeturi nepasteurizate (ca de obicei). Oricum asta nu cu toxo avea treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norina spune:

Flavia eu zic sa nu te mai stresezi cu analizele alea...Pana la urma noi trebuie sa luam ce ne convine din toate discutiile si eventual sa ne mai linistim, in nici un caz sa ne panicam.Iti dau dreptate, ca si eu am avut stari din astea de agitatie cand vedeam ce de analize fac fetele pe aici...dar mie dr.nu mi-a recomandat nici listeria, nici toxoplasmoza, nici rubeola si totusi nu stau chiar la tara....si am si pisici. Asa ca am mers si la alt dr. care la fel nici nu mi-a pomenit de astea...Eu nu cred ca sunt atat de tampiti incat sa nu ne recomande ceva daca este asa de important, mai ales ca nu le facem pe banii lor....Nu vreau sa supar pe nimeni si fiecare sa faca ce crede de cuviinta..eu mi-am spus parerea mea..Sanatate maxima, Norina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Multumesc pt. raspuns, Didita! Norina, in fond ai dreptate, doctorii astia n-or fi ei de ieri prin cabinete...nu stiu daca sa mai fac analizele acelea... ce mai oscilez si eu...parc-as fi in balansoar
si s-auzim de vesti bune!
Mihaela 8+

Mergi la inceput

Norina, m-ai mai linistit. Incepusem sa ma simt oarecum vinovata, ca si cum eu nu mi-as dori un copil sanatos.
Bineinteles ca asa mi-l doresc si asa va fi: cel mai sanatos, desprept, frumos si cu simtul umorului ... peste cativa ani.
Orice cioara isi vede puiul cel mai cel!

Flavia 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaN spune:

Buna burticilor! Va salut cu drag dupa cateva zile bune de absenta. Sper ca sunteti bine toate. Am citit ce a patit she wolf. Imi pare foarte rau. Iti doresc din suflet numai bine si sa ai puterea sa treci peste ce s-a intamplat.
Miflore, am vazut ca intrebi de tratament pt. toxo. Da, exista tratament care sa face in sarcina. Insa este f. important de stiut momentul infectarii. Caci daca aceasta s-a produs in primul trimestru sau cu f. putin timp inainte de a ramane insarcinata, efectele asupra fatului pot fi f. grave. Ca sa fiu si mai explicita: sansele sa se transmita la fat cresc odata cu iniantarea in sarcina, DAR efectele asupra fatului sunt mult mai grave daca infectarea s-a produs in prima parte a sarcinii. Adica, sa zicem ca daca cineva se imbolnaveste de toxo in primul trim. sunt sanse mai mici sa se transmita la fat, dar daca s-a transmis efectele pot fi f. grave. Si daca cineva se imbolnaveste in trim. 3 sansele sa se transmita la fat sunt mult mai mari, dar efectele pot fi mai putin grave.
Bleah,.. sper ca m-am facut inteleasa.
Oricum, ideea e ca exista tratament, dar ..... nu-ti garanteaza nimeni ca e si eficient. Caci daca deja a patruns prin placenta, tratamentul nu il poate ajuta pe fat. Acesta a fost si motivul pt. care eu am decis acum un an si ceva sa renunt la sarcina. Facusem toxo undeva prin sapt. 11-12. Exista posib. sa fac tratament, dar pur si simplu nu am putut sa-mi asum riscurile. Nu am putut....

Mergi la inceput