Mamici de septembrie - octombrie 2005 (9)
Raspunsuri - Pagina 7
Flavia_Hurducas spune:
Voi in cat timp ati avut rezultatele la toxoplasma. Maine sunt deja 2 saptamani si eu inca nu le am. Este drept ca au fost trimise la Bucuresti, ca in Brasov nu se fac, dar 14 zile nu este prea mult?
Flavia 8+
Ioana75 spune:
Flavia, nici mie nu mi-au dat rezultatele inca. O sa ma duc la ei sa fac
. Au vrut sa-mi dea doar o parte, eu nu am acceptat. Toxo sigur nu era gata. Daca nici miercuri nu le am ...
.
Ioana
Flavia_Hurducas spune:
IOana, mie mi-au spus de la bun inceput ca va trebui sa astept vreo 10 zile, ca le trimit la Bucuresti. dar deja incepusem sa imi pun intrebari de genul "de ce intarzie atat? daca ceva nu este bine..." Mai ales ca eu am 2 caini, desi nu i-am lasat niciodata sa ma linga, nu ma pup in bot cu ei si stau in curte, nu in casa.
Flavia 8+
miflore spune:
Valen, eu am fost la eco pe 9 februarie, aveam atunci 7 saptamani fara o zi (de la UM) si doc. nu mi-a zis nimic de inimioara - ma gandesc ca poate era prea devreme -
Norina, Racaru, putem sa ne luam de mana si sa
in cerc... glumesc, dar mai am putin si ma sui pe-un zid...
Flavia, ca tot mi-ai amintit de toxoplasmoza, eu nici n-am facut-o... doc nu mi-a dat-o, stiti ca m-am mai plans eu de chestia asta. O s-o fac fara sa stie el, pt linistea mea. Dar sa ma grabesc, vad ca dureaza ceva...mi-e si frica de cand cu patania mea cu infectia urinara...
si s-auzim numai de bine!
Mihaela 8+
Flavia_Hurducas spune:
Mihaela, cand mi-a dat toate analizele care trebuie sa le fac, dr. m-a intrebat daca am caini sau pisici so intrucat raspunsul meu a fost afirmativ, mi s-a recomandat sa fac si toxoplasma. Chiar daca cainii stau in curte. In schimb eu nu am facut listeria, rubeola etc.
Flavia 8+
didita spune:
Bun venit la noile gravidute (imi cer scuze, dar eu cu numele nu le am si trebuie sa recunosc ca asta uit in primul rand!!!)
Toxoplasmoza este un parazit al pisicilor (nu al cainilor!!!) si nu toate pisicile sunt purtatoare. Se ia din contactul cu excrementele pisicilor. Eu nu sunt imunizata si trebuie sa refac analiza de toxo la cel mult o luna (cam la 3 saptamani se recomanda aici) ca daca doamne fereste ma paleste acum poate fii f grav pt bebe, dar se poate trata fara probleme (deci ar fii o prostie sa risc asa ceva). Despre timpul cand dureaza analiza tot ce va pot spune ca ea in sine nu dureaza mai mult de cateva ore (mi mi-au luat sange dimineata la 9 si la 5 rezultatetle erau gata) ce dureaza in Romania trebuie sa fie trimisul la un alt laborator si prioritatile analizelor i laboratorul respectiv.
Mult curaj la fetele cu probleme si la cele fara sa le fie rusine ca se plang ca n-au greturi
!!!
mie din sarcina cel mai mult mi-a palcut perioada intre luna 3-6,7 cand incepe sa se vada, esti bine, fara pgreturi si inca poti misca (iti vezi inca picioarele si ai buric!!!)
valen spune:
Flavia, cred ca depinde unde iti trimit analizele. Eu mi-am facut toxoplasma miercurea trecuta, iar vineri a fost gata.Tonnia, am o gramada de simptome de sarcina si ma bucur mult ca nu s-au modificat in ultimele zile ceea ce inseamna(dupa capul meu) ca bb este acolo si traieste: sani f durerosi, urinari frecvente, stare de somn si ameteala, desi ma trezesc dimineata inainte de a suna ceasul,greturi(ma apuca asa in valuri), linia alba de pe burta pigmentata. Ma mai inteapa si ovarele uneori; azi dimineata chiar mi-a fost rau si m-am bucurat pt. ca imi fac sperante pt. bb. Ma simt neputincioasa pt. ca nu stiu ce sa fac sa-i bata inimioara. Mi-am propus sa nu mai
si sa fiu optimista. Este singurul fel in care il pot ajuta.Ioana, iti multumesc frumos pt. programare.O sa merg direct fara sa mai sun, mai ales ca voi ajunge pe la 5 fara ceva.Sunteti niste dulci si va
pe toate
8 +
Flavia_Hurducas spune:
Didita, am vazut ca avem acelasi UM-22 dec., insa la mine DPN este 28 septembrie. Cel putin asa mi-a spus la prima intalnire. Si am tot ciclu lung de 33-35 zile.
In legatura cu toxoplasma, stiu ca se transmite in special de la pisici, dar am inteles ca nici cainii nu sunt total inofensivi. Asa ca daca mi s-a recomandat sa fac aceasta anliza, am facut-o.
Flavia 8+
valen spune:
Flavia, iti recomand sa faci si analizele de rubeola si listeria. Sunt importante si periculoase. Nu vreau sa te sperii dar e bine sa stii cum stai. Nici eu nu m-am gandit ca pot face cumva lupus(nu am inca dar sunt predispusa).Noroc cu doctorul meu care mi-a recomandat anticorii cardiolipinici.