Mamici de mai-iunie 2005 (33)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Ile- chiar mi-a placut de el. Mi-a socotit ca DPN la eco ar fi cam 8-10 mai- deci cel mai bine ma opereaza pe 1mai. Zic "pai e duminica"- n-am mai zis ca e si Pastele... cica "pai si ce daca". I-am zis si ca nu vreau anestezie generala si a fost de acord. Ma gandesc sa merg peste o luna la consultatie la spital- sa invat macar drumul...
Da' ma roade o chestie...
Mi-a zis ca fetita e in pelviana. Pai, zic ce conteaza ca tot e cezariana. Mi-a zis ca totusi operatia " e un pic mai complicata" pt. el- dar sa nu-mi fac griji...
Fetele- pana prin ce saptamana se poate intoarce normal ? Eu acum sunt in 29 de saptamani.
A, si cica daca e in pelviana nu mai ocupa spatiul minim cum e la pozitia normala. Sa inteleg ca o sa am ditamai burtanul ?

Fran si BB Patricia (?)
DPN 13 mai

Mergi la inceput

Gabitzam- pai cred ca la tine e cu capul in jos. La mine e in pelviana si simt miscarile jos-jos in burtica- alea sunt piciorusele, iar ceea ce simteam eu ca se intareste din cand in cand- un pic mai sus de buric- e capul. Adica atunci cand impinge cu capul mie imi apare o galma tare pe burica, destul de sus. Dar lovituri nu am simtit niciodata asa sus cum spui tu...
Sunt curioasa si eu ce-ti spune la eco ...

Fran si BB Patricia (?)
DPN 13 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ile spune:

Fran,si mie la 26 sapt mi-a zis ca e in pozitie pelviana,dar nu a avut nici o reactie.Probabil ca era prea devreme pt a se fi intors bebe.Noi atunci nu am discutat nimic despre nastere,dar cred ca vom vorbi in martie cand merg la el.o fi zis ca e mai greu pt el la cezariana,in sensul ca stiu ca face niste super opratii,nici nu se vede taietura,iar bebele tau fiind in pzitie pelviana,poate ca-l obliga la o taietura ceva mai vizibila.Asa cred eu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Buna, burticutze!!!!
Am citit tot pana acum si ma bucur ca toata lumea e bine. Si eu la fel. Cate o contractie de se face burtica tare si grea, cate o durere de ma mir de unde apare, dar ... per ansamblu, totul e OK. Mi-am facut analizele si mi-au iesit bine. Astept si glicemia, ca au uitat sa mi-o faca si m-au "vampirit" iar. Si coagulograma iesit super bine () de m-a laudat si dr. Uscatescu.
Suntem in saptamna 24+3 si pe bb il simt tot deasupra ombilicului (ca bate ceva de speriat), dar este cu capsorul in jos ca ma apasa pe ... si ma cam doare cand stau mult pe scaun sau cand merg mai mult. Il simt si mi-e tare frica sa nu se deschida colul sau mai stiu eu ce sa se intample (cred ca sunt temeri inutile, dar eu ma stresez teribil). La echo inca nu am fost, probabil prin saptamana 28, sa vedem ce zice dr.
Pupici,

Aurasa UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissi spune:

bai nenika.. pin' la urma ce inseamna pozitie pelviana??.. ca mie Iosup mi a spus la 21 de saptamini ca baietzelul meu e cu capul in sus si picioarele in pozitie stinga , jos!.. aa, nu de alta dar si io vreau cezariana , si macar sa stiu, asta i motiv de operatie, in cazu' in care nu se intoarce..???
Ile, si io tot la Nayel merg.., chiar n am mai fost de mult, ar trebui sa ajung saptamina asta , neaparat..!
sa mi explice cineva faza cu pozitia aia sexy, sa stiu.. daca e atit de binevoitor si nu se intoarce.. e cazu de cezariana.., hm??
Crissi, 26

crissi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ile spune:

Crissi,pozitia pelviana e cand bebe e cu capul sus.In caz ca nu se intoarce,sigur faci cezariana. Ile28+

Mergi la inceput

Crissi, da cu capul in sus si picioarele in jos inseamna ca e in pelviana. Si, da, daca ramne asa probabil ca il convingi sa-ti faca cezariana, desi se poate si sa nasti normal, dar e ceva mai greu...
Da' eu zic cand te duci la el sa discuti neaparat cum nasti- chiar daca zice ca e prea devreme... Ca eu care stiam ca nasc prin cezariana inainte de a ramane insarcinata tot am avut o surpriza- doctorita la care eram mi-a zis sa asteptam sa se declanseze nasterea si apoi facem cezariana...ceea ce mie nu mi-a picat deloc bine...
Mai bine sa stii cum stai...
La cabinet la el cand am fost eu era o graviduta la care se fisurasera membranele si urma sa nasca... Sotul ei l-a rugat pe N. sa-i faca cezariana si l-a refuzat. Zicea ca totul e OK si nu poate sa nu o lase pe mamica sa nu incerce natural ca "e dreptul ei"... A incurajat-o f. frumos, i-a zis ca sta cu ea si nu o lasa nici un minut in plus decat e necesar sa se chinuie- ii face cezariana daca ceva nu merge OK- dar intai sa incerce...
Da' daca tu esti hotarata sa renunti la "dreptul tau" mai bine vorbesti din timp...

Fran si BB Patricia (?)
DPN 13 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Eu m-am nascut cu prezentatie pelviana si mama s-a chinuit destul de tare. Am venit pe lumea asta cu funduletul inainte :) Pe vremea aia nu se prea facea cezariana (sint nascuta in '67). Si dupa ce ca se chinuia i-au adus pe cap si toti studentii si mai stiu eu ce erau pe acolo, sa asiste la o nastere de felul asta, de zicea mama ca vedea tot felul de negriciosi in jurul ei
Si colac peste pupaza, tragindu-ma de fund afara am facut si luxatie congenitala de sold.

Gabitza si bebe Andrei Stefan DPN 31.05.05

Mergi la inceput

Pai Gabitzam daca ai avut luxatie congenitala la sold, acum poti sa nasti normal? Sau si-au dat seama la timp si s-a reparat... ?
Am citit pe undeva ca daca BB e suspect de luxatie la sold e bine sa stea cat mai cracanat - se pun cate doi pampersi...

Fran si BB Patricia (?)
DPN 13 mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissi spune:

Pai, atunci, sa nu mai dau drumu la primul nasture de la blugi, atunci cind ma strange, ca poate l oblig pe bebeu' sa ramina asha , cu capu'n sus..

crissi

Mergi la inceput