Ma iubeste, nu ma iubeste
Raspunsuri - Pagina 7

Rosey spune:
locul unde stai e cu chirie sau e al tau/al vostru? parinti, verisoare etc nu ai prin apropiere? cam nasol cand nu ai unde te replia.
ce sa zic, dar daca el are pretentia ca tu sa speli vasele pe care le lasa el la pranz - asta asa, paranormal, de la distanta/serviciu - nu stiu ce sa zic, dar eu as incerca sa plec, sau i-as spune lui sa plece.
si, sincer, daca are probleme afective legate de copilarie si de mama, crede-ma ca va fi infiorator de greu sa le depaseasca, daca nu accepta ajutor. am avut si eu un astfel de barbat langa mine si am fugit mancand pamantul, pur si simplu mi-am facut bagajul si am plecat, nu ne-am certat, nu nimic. si m-am simtit ELIBERATA cand am fost in sfarsit singura. el e in zodia pestelui cumva????

Elise spune:
Nu, e LEU.
Iar in ca priveste apartamentul...e al meu, de cind aveam 20 de ani... N-am unde sa ma repliez. Nu pot sa ma duc la hotel cu tot calabalacul.
Maica-mea sta pe aproape, dar ei sint 3 in 2 camere oricum. Unde sa ma mai tzina si pe mine? In plus...nu-mi convine sa plec din acasa mea. Iar pe el n-am cum sa il dau afara. Daca nu vrea sa plece, legal n-am cum sa il oblig. E "caminul conjugal", deh!
Are intr-adevar probleme afective legate de mama, si pe baza lor a dezvoltat un egoism feroce. Nu pot sa-l condamn pentru ma-sa. Dar pot sa il condamn pentru ce face in relatia cu mine.
Acum a venit acasa si incearca, cu gesturi stangace, sa ma impace. Stiu ca daca accept maine dimineata voi lua discutiile de la capat. Si am obosit, nu mai pot.
Elise

light spune:
Eu una cred, cumn spui chiar tu, ca dupa impacare si respectiv separare temporara o luati iar de la capat, asa ca daca iti mai pierzi rabdarea si ajungi la disperare cu el, dacca e apartamentul al tau, fa-i lui pur si simplu bagajele. Insa nu stiu daca te lasa inima si induri tu pentru el...mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Elise spune:
Stii Lucia, poate acum 1 luna nu ma lasa inima.
Dar a inceput sa imi fie mult mai mila de mine, dupa toate peregrinarile astea prin spitale, dupa operatie, sonde, clisme, injectii, perfuzii, cauterizari, dureri, medicamente... Si acum am venele de al ambele maini tzandari, de nu pot sa ridic nici un pahar de ceai.
Daca pina in mai n-am bb tb. sa o iau de la capat.
Iar barbatul meu imi explica ca "nu l-am incitat" suficient, si nu i-am spalat vasele, ca sa presteze in seara ovulatiei!
De cine crezi ca ar trebui sa imi fie mai mila?
Problema nu e asta. Problema e ca, fiind casatoriti, chiar daca eu ii fac bagajele, daca nu vrea, nu pleaca. Nu pot sa-l oblig nici cu politia. Legal, e casa lui asa cum e si a mea.
Elise

light spune:
Off, atunci succes in a lua o hoatarare buna pentru tine si tine-ne la curent. Poate la anul pe vremea asta vei fi o femeie fericita, plina de viatza!mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002)

Stefana spune:
Elise, nu ar fi o solutie FIV, ca sa nu pierzi sansa asta? Poate asta o sa-l "incite". Daca el nu vrea copil cu tot dinadinsul...
Oricum, cred ca pana la urma tot la despartire o sa ajungeti. Nu merita nimeni sa traisca in asa o atmosfera. Iar un copil o sa adanceasca si mai tare haul dintre voi. Atunci n-o sa mai ai timp sa mai muncesti 12 ore pe zi ca sa aduci nu stiu cati bani in casa, nici sa faci curatenie non-stop, nici sa stai "scola-te masa/pune-te masa" pentru el.
Straduieste-te sa fii fericita si linistita! Oricum!

Elise spune:
acum a adoptat tactica opusa: minimalizeaza pb.
Daca aseara a brodat o tragedie pe baza a trei vase, acum, ca a vazut ca m-am saturat, a spus ca... ce mare lucru.... "am avut o discutie". Si de ce sint suparata in continuare?!
A gatit (cica pt. amindoi) si am refuzat sa maninc. Mi-am prajit 2 oua si atit. Deja stiu ca tot ce face in casa o face demonstrativ si o noteaza pe calendar, ca argument pentru viitoarele meciuri. Asa ca i-am explicat ca nu am nevoie sa faca nimik pt. mine, tot ce face face pt. el.
Am impartit banii disponibili. O sa ne facem cumparaturile separat. El cu salariul lui, eu cu al meu... Hainele lui o sa le spele el, pe ale mele mi le spal eu.
Daca nu vrea sa plece, f. bine. Putem fi despartiti si in aceeasi casa.
Elise

Elise spune:
Stefana, pot face FIV.
Dar asta puteam sa fac si fara sa ma operez.
Acum, la o luna dupa o op. complicata, soldata cu trompe si ovare reparate si in functiune, sa le dau pe apa simbetii...ce daca sint sanatoase....si fac FIV pentru ca iubitul meu sotz nu "e incitat" in ziua aia?
Adica sa fac tot tacimul de tratamente si analize pt FIV ...stimulare ovariana... prevalare de ovule... samd, plus citeva mii de dolari, si o sansa de reusita de 20- 30% pentru ca sotul meu "nu se simte incitat" ?! Sau pentru ca nu i-am spalat vasele?
Mai bine renuntz la el...si iau porku la kg. ... cu scuzele de rigoare.
Elise

Emi si mami spune:
Elise, eu ti-am mai scris, te-am sfatuit sa ai rabdare cu el pentru ca e usor sa spui "lasa-l", poate ca nu e om rau si cred ca tu il iubesti.
Dar dupa ce am citit postarea ta... Eu i-as trage un sut in fund de s-ar invarti pana la Ploiesti. Te-o iubi si el, dar e de-a dreptul nesimtit.
Ce te sfatuiesc, insa, pe tine (eu nu stiu multe si poate nu-i bine sa faci ca mine): da-i un ultimatum. "Nu-ti place cum traim? Ai 1 luna ca sa gasesti solutii realiste la urmatoarele probleme: x, y, z. Discutam calm si deschis in fiecare saptamana, sa vedem ce solutii ai gasit."
Pentru un Leu (si pentru un barbat, in general) e killer sa-l lasi tu. Te lasa el, cand se simte pregatit, ca altfel ii jignesti naturelul simtitor.
A, si fa-i tocana de iepure.
Nu vreau sa par cinica din nou. Dar m-a enervat de am vazut rosu in fata ochilor!
,
Raluca

Elise spune:
quote:
Originally posted by Emi si mami
Elise, eu ti-am mai scris, te-am sfatuit sa ai rabdare cu el pentru ca e usor sa spui "lasa-l", poate ca nu e om rau si cred ca tu il iubesti.
Dar dupa ce am citit postarea ta... Eu i-as trage un sut in fund de s-ar invarti pana la Ploiesti. Te-o iubi si el, dar e de-a dreptul nesimtit.
Ce te sfatuiesc, insa, pe tine (eu nu stiu multe si poate nu-i bine sa faci ca mine): da-i un ultimatum. "Nu-ti place cum traim? Ai 1 luna ca sa gasesti solutii realiste la urmatoarele probleme: x, y, z. Discutam calm si deschis in fiecare saptamana, sa vedem ce solutii ai gasit."
Pentru un Leu (si pentru un barbat, in general) e killer sa-l lasi tu. Te lasa el, cand se simte pregatit, ca altfel ii jignesti naturelul simtitor.
A, si fa-i tocana de iepure.
Nu vreau sa par cinica din nou. Dar m-a enervatde am vazut rosu in fata ochilor!
,
Raluca

Ai fost mortala.... cel putin cu tocana de iepure...!!!!
Bineinteles ca e o mare jignire sa-l las eu.... El, din cite am discutat mai recent, se considera barbatul perfect: eu, cu imperfectiunea mea ii stric rolul...
Iar el nu pleaca. Si nu divortzeaza. Mi-a spus clar.
Asa ca... o sa revin la stadiul de adolescenta

Diseara cind ajung acasa sun si imi comand o pizza... dupa care dau o raita prin magazine sa imi cumpar diverse prostioare, asta e o buna masura antistresss la mine...
Iar pentru week-end o sa imi sun prietenele sa ne facem program de iesit in oras.
Dumnealui n-a binevoit sa ma scoata intr-o discoteca de 2 ani!
A, si ma inscriu la fitness, impreuna cu sora-mea - imi fac abonament pt. o luna.
1 - am slabit prea mult, 2- imi consum energia negativa.... 3- imi fac conditie fizica, in caz ca urmeaza vreo lupta...

Pina sa il cunosc, am fost stilul boem. Si stilul asta chiar mi-a lipsit in ultimii ani.
Daca eu eram obisnuita sa duc o viata care sa imi placa, el era obisnuit doar sa munceasca, sa stringa bani, si atit.
Primul lui concediu adevarat a fost cu mine.
Cind i-am luat primul parfum de 6 mil. am crezut ca ma stringe de git. Cu asta s-a obisnuit....
Cind am renuntat la rabla de Dacie si am luat Meganul (eu l-am luat) a trebuit sa-l conving 3 luni ca aia nu era masina...
Acum nu mai concepe sa conduca altceva.
Mie mi-e foarte usor sa fac abstractie de tot ce s-a schimbat intre timp, si sa ma port din nou ca la 20 de ani.
Nici fizic, si vad ca nici psihic nu m-am schimbat f. mult.
Sa vedem daca si el poate reveni la stilul lui de viata initial.
Elise