Despre Japonia

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Lia, vaccinarea impotriva encefalitei japoneze intra in schema de vaccinari OBLIGATORII la copii.
Se fac doua injectii la interval de o saptamana una de alta, pe la 2-3 ani, si inca una dupa inca un an de la prima.
Se face un rapel mai tarziu (la scoala).
Pentru adultii care vin sa locuiasca in Jap. mai mult timp, OMS-ul recomanda calduros aceasta vaccinare...

Mergi la inceput

Sunt tari europene (Franta, parca, sau Italia, nu imi mai amintesc) unde se face BCG-ul dupa nastere, ca in Ro. Epidemia de TBC ia proportii peste tot in lume si nu m-as mira daca foarte curand Japonia o sa adopte aceeasi masura... Ca e mai bine sa previi decat sa tratezi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Hai ca s-a incins comunitatea japoneza, hi, hi Nipon, ta-na-nam, Nipon, ta-na-nam !!!

Mie tocmai mi-a venit hirtiuta pentru vaccinul impotriva encefalitei japoneze, dar nu stiu daca sa i-l fac sau nu Laurei tinand cont ca vom pleca din Japonia in cateva luni...

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Mai fetele,voi ati auzit de statistici medicale?Sunt convinsa ca da.Ei bine,skemele de vaccinare se fac in functie de importanta pericolului de imbolnavire.Cu cat se face mai devreme,cu atat posibilitatea de infectare se presupune ca e mai mare.Si cu asta,consider ca toata lumea a inteles ce voiam sa spun si putem renunta la ironii gratuite.OK?
In Romania toata lumea "scuipa sange"?(a propos,pana la scuipat sange e cale destul de lunga din momentul infectarii cu bacil Koch).Da' sunt destui bolnavi de TBC,din pacate,ca de asta vaccinul BCG se face imediat dupa nastere.

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Elena, nu costa nimic si e lipsit de reactii adverse. Eu zic sa i-l faci, nu vezi ca West Nile Fever a ajuns in America? Encefalita japoneza nu are legatura numai cu Japonia, ca se gaseste si in China, Coreea si Asia de Sud-Est si nu m-as mira ca foarte curand sa apara si in Europa. Citez aici si pe pediatra noastra din Ro.

Mergi la inceput

Asa e,Julie.In schema de vaccine obligatorii e encefalita japoneza.Aici e la 3 ani(am cetit in boshitecho intre timp).Si antipolio a fost facut de doua ori(la 4-5 luni si la 10-11 luni,in cazul nostru).DPT-ul de trei ori(mai trebuie facut "1st term booster"-voi merge in curand...Intr-adevar,se va face inca un test la tuberculina(si prima data a fost facut) si daca rezultatul e (-),se va face BCG din nou.I-am facut si antirubeolic si antirujeolic si impotriva oreionului(astea-s facultative),varicela am avut amandoi cand avea iepu' o luna si cateva zile(am colectat-o de la clinica de pediatrie)...cam asa arata schema de vaccinare in ken-ul unde locuim.

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Mama, ce subiect! Da, si Matei a facut vaccinul impotriva encefalitei japoneze pe la 3 ani... Dar noi nu, ca am neglijat... Lia, tu ai facut asa ceva? Sau ai intrebat doctorul daca sa faci si tu?
Noi am face, da' uite-asa, amanam de pe o zi pe alta... Si n-ar trebui, ca tantari sunt la greu pe aicisha!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Julie, ai dreptate, o sa vorbesc si cu pediatra si cred ca o sa i-l fac pana plecam.

Liutza draga, eu am inteles perfekt ce ai vrut sa spui !

Mai dragelor, daca tot suntem p-aci on-line, vreau sa va intreb, voi mancati carne de vita japoneza, ca noi de cand cu vaca nebuna numai d-aia australiana mancam ?

Elena&Laura

Mergi la inceput

Elena, cu cate party-uri si bbq-uri avem la activ (cel putin o data pe saptamana), cre' ca am halit 10 tone de vaci japoneze. Cica vaca japoneza e mai buna ca aia australiana (iar daca e de Kobe sau Matsutaka, nu te mai gandesti daca mai e si nebuna, ca taaaare-i buna...). Desi, gandindu-ma la BSE, nu cumpar decat vaca australiana. Matei insa nu mananca carne din principiu si il pacalesc doar cu pui si peste...
Asadar: noi, batranii, ii dam cu vaca, cupilu' - cu puiu' si Dumnezeu cu mila...

Mergi la inceput

Elena,ma bucur ca ai inteles ce voiam sa spun.Multumesc.Eu cumpar carnea de vita care a fost testata in prealabil(are un "abtibild" care spune ca a fost testata),sau carne din Australia,Noua Zeelanda,sau Tasmania(asta are calitatea ca provine de la vaci alimentate 100% natural).Si mie mi-e inca frica...desi al meu sot spune ca deja nu mai sunt motive de ingrijorare pe tema asta.
Julie,nici eu n-am mers sa ma vaccinez,dar voi vorbi cu pediatrul lui iepu' sa faca rost de vaccin si sa-mi faca.Citisem ca sunt nush' ce organizatii care se ocupa cu vaccinarea strainilor si ca ar fi "tada",dar e mai simplu sa ma duc la om,sa-i platesc si sa mi-l faca.Nu-i mare graba,daca nu vom merge in regiunile unde aceasta boala mai exista inca(sotul meu le stie care-s,daca vreti,il intreb si va spun).

Lia&Andrew

Mergi la inceput