Despre Japonia
Raspunsuri - Pagina 4
Samurai-lady spune:
Buna fetelor,
Haide sa va povestesc despre ce socati au fost ai mei
parinti-cadre medicale amandoi-cand au venit in
Japonia in dec.2002.
PRIMUL SOC
La nasterea bebeului meu.
Parintii mei asteptau in salita de langa sala de nasteri.
Si....dupa ce bb a fost curatat,masurat,infasat....a venit
o asistenta care le-a pus nepotelul in brate.
Au ramas cu gura cascata si mama si tata.
Ei erau cu hainele de strada,care mai miroseau tare rau
de tot a tutun de cate tigari fumasera in cele vreo 14
ore cat a durat totul.
AL DOILEA SOC
A doua zi dupa ce am nascut i-am facut prima baita lui bb.
Ai mei au fost foarte speriati sa nu se inflameze buricelul...
ca....aici il baga pe bb cu totul in vanita si se uda si buricelul.
Si dupa baita il dai cu o pudra speciala si cica e ok.
Adevarul este ca nu am avut probleme cu buricul.
AL TREILEA SOC
LA externare.
M-au intrebat ai mei ce vaccin le-a facut bebelasilor.
Si eu le-am spus.....nici un vaccin inca.
Mama-mama ce s-au scandalizat.
Cum ?????? Macar BCG-ul sa-l faca.
Cum sa-l faca....ca aici abia la controlul de 3-4luni se face.
In fine..a trecut si asta.
AL PATRULEA SOC
Eu am nascut la 4.07 dimineata si pe la ora 10 dimineata m-au
apucat niste dureri de cap crunte.
Chem asistenta si ii spun ca ma doare capul.
Imi ia tensiunea si imi spune ca e ok.
Nu...zic eu,ceva o pastila ca ma doare rau de tot.
Si imi zice......asteptati putin.
Astept eu ce astept si vine asistenta cu o punga cu gheata
speciala infasurata intr-un prosop.
Cica sa mi-o pun sub cap.
Am pus-o vreo cateva ore dar....nu a ajutat la nimik.
Noroc cu ai mei,care veneau la spital in fiecare zi.
Mi-au adus miraculosul Algocalmin care m-a pus pe picioare.
Asa s-au socat ai mei in Japonia.
Numai bine,Samurai-lady si bb Ken.
Lia spune:
BCG-ul nu se face nici macar la 3-4 luni,iar vaccinul antihepatitic B nu se face deloc.Lui Iepu' i s-a facut testul la tuberculina si BCG-ul cand avea vreo 9-10 luni.Asta din cauza ca posibilitatea de contaminare a bebelusilor cu bacilul Koch(agentul etiologic al TBC-ului) e foarte mica in Japonia.
Cat despre faptul ca le-a pus bebelusul in brate,asta e un obicei care probabil variaza de la o clinica la alta.In spitalul unde am nascut eu,nimeni in afara de mine si sotul meu(imbracat in prealabil cu un halat steril si dezinfectat pe maini),nu l-a putut atinge pe Iepu' pana l-am luat in rezerva mea(dupa vreo 3-4 zile)...la usa fiecarei camere se afla o solutie pentru dezinfectat mainile...Numai bine!
Lia&Andrew
Samurai-lady spune:
Lia,
BCG-ul se face la controlul de 3-4 luni.
Noi suntem programati in Aprilie pt.BCG.
Lia spune:
Probabil ca zona in care stati voi sta mai prost la capitolul TBC si de aia.Eu lu' Iepu' i-am facut BCG-ul doar o singura data,asa cum spuneam la 9-10 luni(dupa prima noastra vizita in tara-atunci a fost programat) si mai trebuie sa-i fac inca o singura data(probabil luna viitoare-intre 2 ani si 2 ani si jumatate)....asa spune schema de vaccinare in prefectura in care locuim.Presupuneam ca e la fel peste tot in Japonia.Da' daca spui ashea hotarat ca la voi e la 3-4 luni,e clar ca nu-i.
Lia&Andrew
eapopescu spune:
Lia are dreptate, depinde de spitalul la care nasti. Eu am nascut intr-un spital de stat dar mama n-a putut sa intre impreuna cu mine si cu sotul meu in sectia de pediatrie (asa cum spune si ea, intram in halate si dupa vreo 3 spalari pe maini). Cand l-au mutat in sectia de bebei numai eu mai aveam acces la el, sotul meu il putea vedea doar prin geam. Nici noi n-am facut BCG la 3-4 luni, pana acum, la 6 luni adica, n-am facut decat DPT. Problema e ca nu se face nici OPV, anti-polio. Exista o clinica particulara in Shibuya unde se face, dar e cam dificil sa mergi cateva ore cu trenurile cu un copil de doar cateva luni, si pe vremea asta. A, noua chiar ne-au recomandat sa nu facem BCG-ul daca mergem in USA.
Samurai-lady spune:
Lia,
Da,poate asa e.
In Kawasaki se sta mai prost cu TBC-ul.
Toti suntem bolnavi,ne clatinam si tusim sange.
Elena spune:
...noi am facut BCG-ul la 3-4 luni, iar polio (seria intai) la 9 luni, urmatoarea dupa vreo 6 luni.
Lia, m-ai bagat la idei cu BCG-ul seria a 2-a, la 2 ani...Noua inca nu ne-a venit nici o hirtiuta pentru asta, o sa mai intreb pe la alte mamici...habar n-aveam ca sunt atatea diferente de la un oras la altul..
Samy, si la noi a fost la fel, dupa ce am nascut-o pe Laura, la 5-10 min., a venit asistenta si i-a pus-o in brate sotului meu, saracu' era asa de emotionat, ca nici nu stia cum s-o ia si i-a spus maica-mii ca mai bine s-o ia dansa, da' asistenta nu s-a lasat si a zis ca daca el e tatal el s-o tina in brate !!
Elena&Laura
Lia spune:
Vaccinul antipoliomelitic e sub forma de picaturele buvabile.Foarte simplu de administrat.Lui Iepu' i-au dat picaturelele alea de cateva ori(am sa ma uit in 'boshitecho' si am sa scriu exact de cate ori,ca nu-mi mai amintesc).Eu am discutat cu ceva vreme in urma cu pediatrul lui Iepu' despre un vaccin impotriva Haemofilus Influenzae(care nu se face nici asta aici) si omu' imi spunea ca el nu-i vede rostul,dar daca musai vreau,poate sa il comande si ii putem face lui Iepu' si vaccinul asta.Poate n-ar fi rau sa discuti cu pediatrul sa faca rost de antipolio,pentru ca poliomelita e o boala cumplita,care lasa sechele.
Hai sa va-ntreb si eu ceva.V-ati vaccinat impotriva encefalitei japoneze?Ca si asta e o boala urata.In zona in care locuiesc eu nu exista deloc,dar in Shikoku si in cateva alte zone,inca mai sunt cazuri(e drept,rare,de obicei cei afectati sunt persoane in varsta,care cu siguranta n-au fost vaccinate)...Copiii din prefectura unde locuim primesc acest vaccin dupa 3 ani,parca...
Lia&Andrew
Julie spune:
Nici la noi la tara, in Fukui, nu se face BCG-ul a doua oara decat dupa o serie de testari pt. reactia la tuberculina. Daca nu e nici o reactie... pac vaccinul! Matei a facut vaccinul in Ro, la nastere, si a fost suficient...
Acu', vorba lui Sam, unde se scuipa sange si-ti suna La Traviata in urechi...
Lia spune:
Mai Samy,te-ai ofuskat degeaba.E de bun simtz faptul ca daca-l fac mai repede,il fac cu oarece motive.In Romania se face imediat dupa nastere,pentru ca numarul cazurilor de bolnavi cu TBC este foarte mare si tot creste,din pacate...'Ai sa lasam ironiile 'eftine,care nici macar nu ma empresionesk si sa purtam o discutzie blanda si construktiva,ce zici?
Lia&Andrew