Despre Japonia
Raspunsuri - Pagina 3
MLDiana spune:
Ptr.Aurelia.De cite ori ma duc la restaurant ma intreaba daca vreau sa-mi aduca desertul inainte si eu ii zic nu,ca e normal sa-l aduca dupa ce maninca.Al meu nu zice nimic pentru ca el oricum nu maninca desert.
Ptr.EEllYIA.Si pe mine m-a preocupat subiectul asta la un moment dat si mi-am dat seama ca la ei nu conteaza cum merg.Oricum iti spun sigur ca am vazut copilasi care merg asa cu picioarele in interior.Si ca sa-ti zic si de ortoped.Aici se duce copilul regulat la control pina la un an.dar nu ai sa vezi ca se uita prea mult la copil ,e un control de rutina.Nu stiu daca i-ai vazut pe bebelusi cu capetele turtite.Cica isi revin cu timpul.DAr sunt unii care si la 3 ani mai au inca capul turit.Cind am fost cu DAvid (pe la 3 luni)la ortoped ,ma asteptam sa-mi zica ca are capul putin turit ,nu mi-a zis nimic .I-am spus eu.Oricum bine ca nu i s-a turit prea tare si intre timp si-a revenit.Si sa revin iar la picioare . Stiam si eu ca tine ca pentru fetele care merg asa inseamna "feminitate",de fapt altceva nu mai ca nu gasesc acum cuvintul potrivit.Eu am intrebat-o pe soacra-mea mai de mult de chestia asta si nu a stiut ce sa-mi raspunda ,iar sotul meu ,nici atit.Lor li se pare ceva normal si de neluat in seama.LA fel si cu dantura sau cu urechile super blege care nu -si le ascund .
Lidia si DAvid D.
eapopescu spune:
Mie mi se pare foarte ciudat ca isi scot copiii afara in picioarele goale, nici macar sosetele n-au unii dintre ei, desi au hainute groase, ca sa nu mai zic ca am vazut mamici ducandu-si pe bicicleta copilasii cu capul gol cand afara erau temperaturi de sub 10 grade Celsius. Nu inteleg care e logica!
Mersul japonezelor asa sleampat, cu varfurile spre interior, tarsindu-si papucii, e cat se poate de normal, cred ca este un semn de umilinta (in special femeilor li se impune un astfel de comportament, cred ca sunt considerate sub valoarea oricarui barbat). A, asta-i alta moda de-a lor, poarta papuci chiar si iarna, cu palton. Si nu poarta caciula. Deasemenea, nu li se pare indecent sa se machieze in tren, ba chiar am vazut fete care isi radeau (barbiereau) sprancenele in tren. Barbatii isi rad si ei sprancenele si fruntea, dar nu in tren.
Elena spune:
Pt. Elena (eapopescu):
Mie mi se pare foarte ciudat ca isi scot copiii afara in picioarele goale, nici macar sosetele n-au unii dintre ei, desi au hainute groase, ca sa nu mai zic ca am vazut mamici ducandu-si pe bicicleta copilasii cu capul gol cand afara erau temperaturi de sub 10 grade Celsius. Nu inteleg care e logica!
Eu cred ca este o chestie de calire si de..traditie (asa s-au "pomenit" ei); citesc acum cartea "Bushido" (de I. Nitobe) si acolo scrie clar cum copiii de samuray "erau trimisi la scoala cu picioarele goale iarna pe zapada" sau "erau lasati singuri in vaile adinci ale muntilor, erau lipsiti inadins de hrana si expusi la frig, fiindca aceste mijloace erau socotite foarte eficace pentru a obisnui copiii cu rezistenta."
In plus, "de doua ori pe luna copiii veneau impreuna in grupuri si petreceau noaptea fara sa doarma , citind cu voce clara, rand pe rand, diferite povesti fioroase. Copiii faceau pelerinaje la locurile reputate a fi bantuite de stafii, la locurile de executie ale condamnatilor la moarte, in cimitire, si acestea constituiau distractiile favorite ale tinerilor." Brrrrr...au ei ce au cu stafiile.
Cat despre majoritatea fetelor japoneze, asa e, cum ati zis si voi: mersul- sleampat; moda- oribila (cel putin la pushtoaice)- bluzita siclam, fustiza verde-praz (toate din polyester 100%), ciorapi 3/4- roz sau maro, incaltaminte-adidasi, papucei cu blanitza, etc.
Ce imi place la ele este faptul ca sunt foarte fine si feminine (dar nu sexy !!!). Vreau sa spun ca de cate ori merg acasa, ma uit prostita pe strada la cat de frumoase si sexy sunt romancele noastre !!! Va inchipuiti daca eu, ca femeie, ma uit asa, saracii baieti/barbati romani care mai sunt pe aici ( daca mai sunt si necasatoriti), dupa o vacanta in Ro, sunt depresati saptamini in sir, cand se intorc in Japonia...
Pt. Tiara: Da, mai, si eu am observat ca bebelushii au capul turtit !! De ce oare ??? O prietena japoneza se tot minuna de Laura pe vremea cand era bebelusha, cum de n-are capul turtit, ma intreba daca nu cumva Laura doarme pe burta..nici vorba !
Pt. Aurelia: eu nu am observat ce spui tu, ca mananca desertul inainte.
Hai ca iar m-am intins,
V-am pupat,
Elena&Laura
MLDiana spune:
Pt.Elena.De ce au capetele turtite?Dupa nastere ii culca pe bebelusi pe spate si normal ca in timp capul li se turteste.Al meu bebel dormea si el pe spate cu capul putin pe o parte.Il puneam sa doarma cu el si pe parti ,insa imediat si-l indrepta.LA 4 luni cind a reusit sa se intoarca de pe o parte pe alta,dupa citeva luni s-a refacut.Iti dai seama cit de dispertat eram eu pe vremea aia ca nu i se mai indreapta capul.Pe burta nu e voie sa culci copilul din cauza riscului de sufocare.
Lidia si DAvid D.
eellyia spune:
Chiar ca e tare ciudata moda pe-aici mai ales la tineri. Nu prea am vazut tineri cu parul scurt pe-aici, dar sunt multi care isi vopsesc parul roscat sau blond (in magazine exista si vopsele de par speciale pentru barbati ) si isi rad si penseaza sprancenele, de zici ca sunt homosexuali! Si isi ciufulesc si incalcesc parul cu fixativ, incat arata oribil ! Isi mai pun si tot felul de margelute, bratarele si o gramada de inele pe degete, de argint sau tinichea, habar n-am... La inceput mi-am zis: "uite, mai, au si astia tigani pe-aici!.." Nu stiu ce-or vedea tinerele japoneze la ei. Da' nici ele nu sunt mai breze cu machiajul lor ciudat, cu unghii false pictate cu tot felul de floricele, inimioare, fluturasi, cu lentilele lor de contact de zici ca au ochi de sticla (si de multe ori am vazut japoneze oprindu-se in mijlocul strazii ca sa-si puna picaturi in ochi).
n/a spune:
Mai fetelor sunteti mortale! ... e o placere sa beau cafeaua (chiar si singura) si sa citesc ce scrieti voi aici! ...
eellyia spune:
Fetelor, vreau sa spun ca trebuie sa ma abtin sa nu fac vreun bebe ca daca se intampla acest lucru va trebui sa ne mutam din bloc!! De ce? Deoarece stam cu chirie si aici nu sunt permise familii cu copii, animale de casa...
Elena spune:
Da, Eellyia, si eu stiu ca in multe blocuri nu sunt admisi copiii, animalele de casa si..strainii !
Pentru ca se apropie Valentine's Day, vroiam sa va spun care e obiceiul pe aici. In primul rand, sarbatoarea asta a fost adusa in Japonia in urma cu cateva decenii de firma Morinaga, ca sa stimuleze vanzarile de ciocolata. Aici, pe 14 Februarie, numai fetele/femeile dau barbatilor mici cadouri, de regula ciocolata. Ele nu dau ciocolata numai iubitilor, ci si prietenilor, colegilor, sefilor. Chiar am citit mai demult un articol in ziar unde scria ca in anumite companii, femeile care nu aduc sefilor ciocolata pe 14 Febr. nu sunt prea bine privite....
Bunii comercianti din industria dulciurilor au inventat apoi si "white day" pe 14 martie (chiar sunt curioasa daca mai exista ziua asta in alta tzara din lume), cand e randul barbatilor sa aduca ciocolata iubitelor, colegelor, sefelor (??).
Ma gandesc la biata secretara de la sotul meu de la servici, ea este singura femeie acolo, si maine va trebui sa aduca ciocolata la vreo 10 barbati, in timp ce de "white day" mi-a spus sotul meu ca, anul trecut nu toti barbatii au catadicsit sa-i aduca ceva...
Elena&Laura
eapopescu spune:
Alta meteahna funny a japonezilor (asta ca s-o distram pe Sofie) e cu mutatul. Muta in disperare, orice! In anumite departamente din institut, cam o data la cateva luni, se muta fiecare cu biroul, ba mai in colt, ba mai la usa, ba pe centru. Ne-am dus o data sa vorbim c-o doamna, australianca, era atat de nervoasa ca iar muta colegii ei japonezi mobilierul si se muta de ici colo ca nu s-a mai putut abtine si ne-a zis tare, sa auda toti, ca asa e cu meteahna asta a japonezilor, te muta cand ti-e lumea mai draga. Eu m-am mutat de vreo doua ori, adica m-au mutat de doua ori! In supermarket iar muta de ici colo de nu mai gasesti nimic. Asa e si prin alte parti?
GabiG spune:
Eu una trebuie sa ma mir ce de fete romance sint in Japonia. Sinteti tari sa va adaptati la stilul lor de viata, la mentalitatea lor, s anu mai vorbim limba si cite si mai cite. Jos palaria, va admir profund! Nici mie nu mi-a fost usor sa invat olandeza, dar aia e floare la ureche pe linga ce invatati voi acolo.
Sa ne traiti si sa ne mai uimiti cu povestiri din astea...ca de pe alta planeta!
Va pup!
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!