Despre Japonia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eellyia spune:

Buna, Elena! Iti multumesc ca mi-ai scris. I-am spus sotului meu despre acest site, i-am spus ca mi-ai raspuns la mesaj, ca locuiesti in Setagaya-ku, s.a.m.d., la care el mi-a spus sa te intreb daca nu cumva ai zburat spre Romania pe 25 dec. 2001(Amsterdam-Bucuresti mai exact)si daca ai stat langa un japonez cu care ai conversat pe timpul zborului. Ei bine, el mi-a spus ca a stat in avion langa o romanca, mai pe scurt, cuvintele-cheie care corespund in cazul descrierii facute atat de tine, cat si de el ar fi: chimista, 30 si ceva de ani, casatorita, Setagaya-ku si probabil ca ai un copil (o fetita? nu-si aminteste exact). Daca vrei sa-mi raspunzi, adresa mea este eellyia@yahoo.com. Am scris cam in graba, sper ca ai inteles the question..
Numai bine!

Flory

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Draga Eellyia,
Sa stii ca nu sunt eu aceea de care spune sotul tau! In orice caz, e mare coincidenta...
O sa-ti scriu un email zilele astea.

Numai bine,

Elena&Laura

Mergi la inceput

A!... Sumimasen deshita!... Este vorba probabil despre o alta romanca din Setagaya-ku. In orice caz, vreau sa te felicit pentru modul in care ai descris Japonia, este foarte adevarat ceea ce ai scris. Vreau sa vorbesc si eu putin despre un lucru interesant de pe-aici: toaleta! Pe oriunde am fost, in orice restaurant exista cate o toaleta mica si draguta, parfumata, se aude si o muzicuta linistita, de obicei traditonala japoneza (instrumental), ca sa nu fie prea apasatoare linistea din toaleta. Sau, in restaurantele mai mari, exista mai multe cabine de toaleta, iar japonezele, foarte rusinoase, trag apa tot timpul, pana ies din toaleta, ca sa nu inteleaga cineva cumva ceea ce fac ele acolo, mai pe scurt, este un cor de "ape trase" la toaleta, mai ales daca este aglomerat. Unele restaurante si-au montat deja in toalete dispozitive speciale care imita zgomotul apei, tot ce trebuie sa faci este sa apesi pe un buton sau, mai nou, se declanseaza automat! Probabil a devenit ingrijorator consumul mare de apa...

Sanatate to everybody everywhere!

Flory

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Flory,
tocmai ti-am trimis un email.

Cat despre toalete, nu ma pot abtine sa nu rid...Flory draga, despre budele japoneze s-a discutat foarte pe larg in cadrul subiectului despre Japonia, din pacate partea cu pricina s-a pierdut (a fost stearsa si nu mai poate fi recuperata)...a fost un subiect atat de incitant ca mai toata fetele din Japonia au avut ceva de spus pe tema budelor...si uite ca si tu ai simtit nevoia sa ne scrii tot despre asta....in orice caz, eu te incurajez sa mai scrii din experientele tale, sunt atatea lucruri de spuuuuus...

Pupici,

Elena&Laura

Mergi la inceput

Ei, draga Elena, fiind membru incepator acilea in forum, ma gandii sa arat ca stiu si eu ceva si iata ca primul lucru la care m-am gandit a fost toaleta, ce sa-i faci... Dar o sa ma gandesc si o sa mai scriu cate ceva despre aceasta tara, intrucat sunt atatea lucruri interesante.. Si-acum o sa dau o fuga sa vad email-ul pe care mi l-ai trimis.
Pace si voie buna

Flory

Mergi la inceput

Despre Japonia s-ar putea vorbi mult si bine, dar ceea ce m-a shocat prima data in aeroport au fost japonezele care aveau un mod ciudat de a se deplasa, cu pasi mici si repezi, cu picioarele in X si tarandu-si pantofii cu o masura-doua mai mari dacat ar fi trebuit sa fie. Mai tarziu am aflat ca asta inseamna delicatete, feminitate..

Flory

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Am observat si eu asta si nu numai eu .este un defect din nastere ,am vazut multi copii mergind asa si nu cred ca stiu ca asta inseamna feminitate de la o virsta asa frageda ,sunt si baieti care merg asa.

Lidia si DAvid D.

Mergi la inceput

Mie asa mi-a spus un japonez, n-am stiut ca este vorba de un defect din nastere, dar cred ca daca japonezii ar fi interesati de rezolvarea acestei probleme ar face si ei ceva in acest sens, cum ar fi niste exercitii speciale inca de cand sunt copiii foarte mici si cred ca s-ar mai indrepta aceasta situatie, dar adevarul este ca ei nu prea tin seama de felul cum merg. Un japonez mi-a zis ca cica e frumos pentru o femeie sa mearga cu pasi marunti, delicati si mi-a dat ca exemplu japonezele in kimono-uri. Dar io i-am spus:"Pai dom'le, kimono-urile sunt asa de stramte, incat e imposibil sa faca pasi mari. Plus ca au in picioare papucii aia aiurea de lemn care cred ca sunt si foarte incomozi si de-aia le transforma mersul." Si-am vazut si reviste de moda reprezentand japoneze tanind un picior sau ambele cu varful orientat catre interior, pe cand la noi e invers, cu varful catre exterior. Si moda la ei nu e stralucita, chiar lasa de dorit. De exemplu, multe japoneze poarta fusta cu adidasi, sau se imbraca in mai multe culori care nu se asorteaza... In Ro mereu imi faceam probleme: aoleo, cu ce ma imbrac azi? Dar aici arunc pe mine un pantalon de trening, o geaca aiurea, adidasi si gata! Oricum, aici lumea merge cu ochii in pamant, nu sta nimeni sa ma admire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

Elena , ma bucur din suflet ca a-ti reusit sa salvati acest subiect!!!!
Poate m-am legat mai mult de el pentru ca este atat de interesant, poate pentru ca aici am citit pentru prima data ceva despre Japonia .... in orice caz ,
Felicitari !!!!
Fetelor....continuati ca ne intereseaza!
Cu drag, din Ro , Rodica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Fetelor din Japonia,este adevarat ca japonezii maninca desertul inainte de masa?

AureliaGalerne

Mergi la inceput