Fumatul in timpul sarcinii
Raspunsuri - Pagina 4
Tonnia spune:
Nu am reusit! Si culmea e ca le-am redus mult, deci fac si un superefort sa le reduc si nici nu e de ajuns, ca tot fumez! N-as fi banuit ca e atat de greu! Dar nu motivatia imi lipseste, pur si simplu cred ca am un grad de dependenta imens!
Delia spune:
Fetelor am vrut sa mai postez ceva si mi s-a blocat calculatorul aseara.
Stiu ca nu este usor sa te lasi, este un obicei de care scapi foarte greu si nu sunt multe persoane care sa recunoasca ca dependenta psihica te va chinui mult timp de acum inainte.
Va dau un sfat: alcatuiti un grup de sprijin, vorbiti pe mail sau PM in fiecare zi intre voi despre lupta cu tigarile, sunt sigura ca va veti mobiliza mai bine.
La mine a tinut foarte bine cu guma de mestecat.Am mancat cateva saptamani cantitati industriale, nu spun ca a fost usor.
Scoate-ti la imprimanta o lista cu riscurile bebelusului si lipiti-o pe perete in locul in care fumati, vazand-o poate renuntati mai usor.
Nu uitati ca este o lupta cu voi insiva pe care trebuie sa o castigati!
Va tin pumnii si multa sanatate tuturor!
Delia si
Codrin
mamaruta spune:
Eu cred ca orice fumator va spune, nu e asa o mare tragedie daca fumezi, si orice nefumator va vedea doar riscurile.
Cred ca organismul fiecareia dintre noi da verdictul cel mai bun daca sa fumezi sau nu.
Mihaela
,
Mara si 
gazzella spune:
Eu am fost fumatoare 8 ani (mai bine de un pachet pe zi, erau zile ca aprindeam una de la alta), m-am lasat inainte de a ramane insarcinata cu aproximativ 2 ani. Organismul are nevoie chiar si de un an ca sa se dezintoxice. Mi se pare tardiva decizia de a renunta in a doua luna de sarcina, dar oricum mai buna decat aceea de a continua sa fumezi. Dependenta psicologica, cum spuneau unele fete, nu o au toti, eu nu simt nevoia sa fumez nici chiar cand vad persoane fumand. Si in nici intr-un caz nu am sa reincep sa fumez dupa ce se va termina si alaptatul bebe-ului. E in joc si sanatatea mea, nu doar a lui.
Delia, e foarte bun grupul acela de sprijin, dar daca ai o motivatie serioasa reusesti sa te lasi de fumat oricum. Eu hotarasem sa nu mai fumez de a 2-a zi, am suferit 2 saptamani, tanjeam dupa o tigara dupa care mi-a trecut. Dar, imi spuneam ca o fac pentru viitorul meu bebe.
didita spune:
Eu sunt nefumatoare si n-am fumat niciodata. Mica'mea in schimb este fumatoare inraita (de la 2 pachete pe zi in sus). Cand a vrut copil a fost ceva mai greu sa ma aibe. Nu si-a pus problema daca sa se opreasca din fumat sau nu (banuiesc ca acum 30 de ani situatia era diferita). A fumat in continuare, pana cand m-am facut eu mai maricica si i-am dat greturi!!!! N-a mai putut fizic sa fumeze ca varsa numai daca vedea o tigara. Il teroriza pe tata pe strada sa se duca la ala (de pe trotoarul din fata) si sa-i spuna sa-si stinga tigara ca ea nu suporta. Ha! Ha!Ha!
Deci fortat obligat n-am fumat cat a fost insarcinata si dupa nici cat a alaptat. A reinceput cand eu aveam un an jumate ca sa faca si ea ca restul colegelor!!
Teoretic nu fummeaza in casa cu noi, dar eu cat am stat cu ei in casa aveam f des probleme de convuctivita si rinita care au trecut de cand m-am mutat. Tata n-a fumat nici macar o tigara in viata lui si are plamani de fumator (cu probleme de respiratie la efort si altele).
Cred ca un nefumator in afara de riscuri nu poate sa vada in tigara altceva. Care nu sunt de acord povestiti-ne despre beneficiile fumatului!
Un fumator care este dependent bineinteles ca-si va gasi 1001 de scuze ca sa contnuie sa se drogheze. Eu am vazut ecografii facute in timp ce mama fuma si daca vedeati fatul cum se chircea nu cred ca mai povesteati ca nu-i face nimic.
Lulu_N spune:
Fetelor,
Cu tigarile in timpul unei sarcini este f. greu daca inainte ai fost fumatoare adevarata. Asa am patit si eu, insa am discutat cu cativa doctori care au concluzionat ca de principiu NU se fumeaza pe perioada sarcinii intrucat exista riscul de nastere prematura si greutate scazuta a fatului. Insa, faimoasa limita de 5 tigari/zi este oarecum permisa daca nu reusesti sa te lasi de loc.
Va sarut,
Lulu
danateo spune:
Hai mai, lasati-ma in pace ca ma apuca nervii!!!! Nimeni pana acum nu a fost capbil sa decida unde incepe riscul pentru copil! La una, doua, cinci sau doua zeci de tigari!
Riscul e mare si atunci cand fumezi pasiv! Cum poti atunci sa te culci pe urechea ca daca fumezi doar 5 tigari pe zi, bb va fi OK? Si ce fel de medic e ala care iti recomanda asa ceva????
Dana si bb Matei
http://www.geocities.com/bebe_matei
rucsi spune:
Buna seara la toate mamicile si viitoarele mamici !
N-as fi vrut sa va indispun cu povestea mea, dar ma simt datoare sa o fac. In 1998 am nascut un baietel de 3.750 Kg si 55 cm.In timpul sarcinii am fumat foarte mult ( inconstienta ) dar spre bucuria mea, copilul a fost foarte sanatos si sper sa fie in continuare la fel.In 2003 am ramas gravida iarasi si spunindu-mi ca daca data trecuta nu s-a intamplat nimic de la fumat nu se va intampla nici acum.Am nascut la termen un baietel de 3 kG SI 49 CM, fara sa aiba nici o problema .Am iesit din spital si la 9 zile i s-a facutt rau iar la 11 zile a murit. Diagnostic : malformatie congenitala cardiaca ( neconfirmata prin autopsie )Dupa acest eveniment am fost la mai multi medici cu nume sonore pentru a afla de ce . In timpul sarcinii am facut 6 eco, 3 la Pop si 3 la Herghelegiu, unde totul a fost foarte bine.Nici un medic din cei la care am fost ulterior(Marinescu, Niculescu, Ancar) nu mi-a spus ca a fost de la fumat.Si totusi, eu toata viata am sa traiesc cu sentimentul ca mi-am omarat copilul.Pana voi muri nu-mi voi ierta faptul ca am fuamat in timpul sarcinii si probabil imi merit soarta.Eu nu pot sustine ca fumatul afecteaza neaparat copilul, nimeni nu o poate face cu certitudine !
Dar , am sa va intreb ceva :Va puteti asuma riscul acesta ? Eu am facut-o si am pierdut !Credeti-ma , nu este o fericire sa traiesti toata viata cu acest sentiment.
In final va spun ca nu am vrut sa supar pe nimeni si nici sa intristez pe cineva ci doar am simtit nevoia sa va impartasesc un fapt de viata din care cine vrea poate invata ceva.
Va pup pe toate si incercati sa apreciati la maxim minunea pe care o aveti in burtica fara a-i periclita viata in vreun fel.Altele ( printre care si eu), nu au avut atata noroc .
pengunica spune:
Eu am avut doua tentative de a ma lasa de fumat...la una m-am putut abtine un an si apoi m-am apucat din nou...iar la cea de-a doua am reusit definitiv.....
Mi-am spus intruna ca fumatul imi face rau ,ca o sa-mi apara riduri si fata o sa se strice si nu voi mai fi frumoasa ,ca imi ingalbenesc dintii,ca imi miroase gura si mainile a tutun(fumam in ultima perioada 3 pachete de tigari pe zi)....si asa in fiecare zi.....plus ca imi facusem si o radiografie la plamani si nu arata tocmai ,,roza,,..
Doar primele doua saptamani au fost mai critice ,timp in care mestecam guma Nicorette(care era asa de rea la gust si ma ardea pe gat incat evitam sa mestec .....o faceam doar cand nu mai putem sa ma abtin si imi doream o tigara)...imi amintesc ca la un moment dat am spus ca nu ma mai pot abtine si am dat sa-mi aprind o tigara dar prietena mea m-a oprit ,spunandu-mi ca daca m-am putut abtine atat trebuie sa o fac si de acum incolo.....de atunci au trecut doi ani si ceva .....si acum sunt insarcinata .
Eu cred ca daca ai ambitie si vrei intradevar poti.
ANDRA
22+
brianamica spune:
Nu cred ca, daca fumezi 2 tigari sau 20 de tigari pe zi este acelasi lucru. Sa nu uitam ca cele care au fumat foarte mult au organismul deja intoxicat cu nicotina. Eu una nu am programat sarcina si am fumat ca de obicei ( ultimii 12 ani) cam un pachet si jumatate pe zi pana la 7 saptamani (nu am avut greturi, ameteli sau altfel de simptome). Binenteles primul impuls a fost sa vorbesc cu doctora. Pot sa spun ca mi-a explicat ca degeaba as renunta la fumat brusc creandu-mi un soc fizic (al organismului care stie sa lucreze cu nicotina) si psihic, in conditiile in care intoxicatia este oricum foarte severa.
Mi-a recomandat sa renunt la fumat treptat, pe o durata de 3-4luni, insa sa incerc ca pana la 20 saptamani sa renunt definitiv. Recnosc ca acum lupt cu mine, asa cum nici nu va imaginati voi. Am momente in care imi tremura mainile si incerc sa "adulmec" miros de tutun. In halul asta sunt de dependenta. De la un pachet si jumatate am ajuns ca in 4 saptamani sa fumez 4 tigari pe zi si vreau sa cred ca voi reusi sa renunt. Insa e greu, e foarte greu !!! Ca sa nu mai spun ca in 13 saptamani de sarcina am luat aproape 10 KG. Asta din cauza ca tot imi vine sa mananc. Guma de mestecat nu imi place si nu am suportat-o de copil. Iar bomboanele... sunt oricum ucigatoare.
Eu incerc, ar fi bine ca toate sa incercam sa ne lasam de fumat. Iar cele care au reusit foarte usor... sincer, e felicit ! Am exemple de mame fumatoare ale caror copii sunt super reusiti , fara nici un fel de sensibilitate sau intelect redus, insa nu le iau si nu le dau exemplu ca nu mi-ar face mie bine.
va pupa si va ureaza succes tuturor fumatoarelor , Brianamica