Fumatul in timpul sarcinii

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cocoloasha spune:

Fetelor,fumatul este nociv ! Va dau un sfat prietenesc : nu mai fumati in timpul sarcinii ! Fumatul in timpul sarcinii creste sansele ca copilul sa se nasca cu diabet !
Eu nu am fumat niciodata - am incercat la un moment dat,pe la 20 de ani si nu am inteles placerea pe care o simt altii.....sincer.....puneti-va in locul copilului :ganditi-va ca sunteti nefumatoare si sunteti obligata sa locuiti timp de 9 luni intr-o camera plina de fum (e mai dura descrierea,dar e pe aproape).
Ce naiba? E vorba de copii vostrii,nu de dusmanii vostrii !!!

Cocoloasha,mamica de cocolosh

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns isabelele2 spune:

Buna ziua tuturor,
Si Happy VAlentine's Day!
Si eu sint o viitoare mamica si o fosta fumatoare(m-am apucat la 16,17 ani si m-am lasat cu 2 luni inainte de sarcina,s-au voit a fi mai multe luni inainte ,dar n-am crezut ca o sa ramin insarcinata din prima)
NU CRED IN TEORIA CU REDUCEREA NR. DE TIGARI!!! au incercat-o multe cunostinte si n-a tinut!Eu m-am lasat brusc,planuita fiind renuntarea cu multe luni inainte,cum a fost si sarcina dealtfel!Mi-am zis ia sa-mi fac un cadou si de ziua mea sa ma las de fumat!(si am anuntat pe toata lumea ca o sa ma las,ptr. ca stiam ca atunci cind zic ceva trebuia sa SI FAC,si evident cunoscuti aveau sa ma intrebe"ei,te-ai lasat?")Nu a fost usor dar nici imposibil!Nu am folosit nici o metoda ajutatoare;mi-am spus doar"trebuie sa pot".A fost un exercitiu de vointa!Cind ma apuca dorul de tigari imi imaginam un bebe chircit inotind intr-un nor de fum,si-mi trecea!
Nu vreau sa par laudaroasa,vreau doar sa stiti ca se poate si exemplul pe care mi-l imaginam eu ,poate o sa va ajute si pe voi!
In rest tot ce a mai fost de spus pe marginea subiectului s-a spus deja!
Va pupicesc si va doresc SA NU VA LASATI PAGUBASE!SE POATE!V-o garantez cu mina pe inima!MUUUUUULTA BAFTA !
Bella & Comp(17,18sapt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

SI eu am fost o fumatoare f inraita..fumam de 16 ani...si ajunsesem la 2 pachete pe zi.
Fiindca ne doream un bebe, si nu vroiam sa ma leg la cap cu problema tigarea in sarcina...am incercat sa ma las inainte.Nu am reusit din prima.
Prima tentativa, a fost cu reducerea tigarilor..o tampenie, 2 zile fumam mai putin si dupa aia reveneam la normal.
Pe scurt, singura metoda a fost ,"de maine nu mai fumez deloc"..si mi-am fixat in minte imaginea tigarii cu ceva f urat,ceva ce nu imi placea cel mai tare..de ex..mancare etc..
Nu e deloc usor..trebuie sa va motiveze vointa si pt mine faptul ca vroiam sa raman insarcinata a fost de ajutor.
Desi sarcina a aparut la aproape 2 ani si jumatate de cand m-am lasat..tare mult ma bucur ca am reusit sa scap de ele...si cat de bine e acum ,cand sunt insarcinata....mai ales ca sarcina a fost obtinuta f greu ,dupa 8 inseminari nereusite si un FIV reusit.

Vointa si motivatia e singurul tratament de a te lasa de tigari si f important trebuie sa ai sprijinul celor din jur.

Multa bafta si multa vointa!

AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Bravo Anis! N-am stiut ca ai fost fumatoare! Sarcina usoara si fa-te bine din raceala aia mai repede!

Fetelor, eu dupa 20 de ani de fumat zilnic, in ultima vreme aproape 2 pachete/zi...de ieri nu mai fumez!
Sper sa reusesc sa raman insarcinata cat mai curand dar indiferent de asta eu nu voi mai fuma niciodata, orice ar fi! La mine n-a tinut metoda cu redusul tigarilor! Cum spunea si Anis o zi doua, dupa care fumam iar mult. So, de ieri (data prestabilita de vreo 2 saptamani), gata cu tigarile....ca ce-i prea mult cu siguranta STRICA!!!
Inca odata va multumesc celor care m-ati incurajat si ma sustineti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

pe aici ca o fumatoare de 1 pachet de tigari pe zi, timp de cinci ani. Spun fumatoare pentru ca, desi nu mai fumez din luna iulie anul trecut, degeaba... Visez noaptea ca fumez, si cateodata simt ca nu mai pot... deschid pachetul de tigari al sotului si ... il miros! Cand ma intreba vreun nefumator "da tu chiar n-ai de gand sa te lasi de fumat?" ii spuneam ca singurul lucru care m-ar face sa nu mai fumez ar fi un copil. Si chiar asa s-a si intamplat! Si nefiind o sarcina programta, in primele saptamani tot am fumat ratia obisnuita. Daca e sau nu bebele afectat? N-as sti sa va raspund...
Altceva acum. Eu n-am mai fumat pentru a nu-i face rau copilului, dar dorinta mea de a fuma a ramas la fel de mare. Acum stau si m gandesc...dupa ce am sa termin si cu alaptatul, deci alimentatia copilului nu va mai depinde de ceea ce ingerez eu, am sa pot rezista tentatiei? Nici asta n-as sti sa raspund! Poate unele dintre voi sunteti mai puternice... eu nu stiu.

Cristina si bebe DPN 06.03.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danateo spune:

Bravo lachione si Bravo elinia!!!! Asa procedeaza o mamica responsabila!
Iar prntru celelalte care inca mai au dubii, daca vorbele noastre boale nu v-au miscat nicicum, poate povestea lui rucsi sa o fi facut-o cumva!!!

Dana si bb Matei
http://www.geocities.com/bebe_matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danateo spune:

Da, hai ca am facut o varza! Era vorba de vorbele goale, nu boale!
Sorry!

Dana si bb Matei
http://www.geocities.com/bebe_matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emi si mami spune:

Bravo, Lachione !!!!!
Bravo, Tonnia !!!!!

Keep up the good work!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emi si mami spune:

Bravo, Elinia !!!!!
Bravo, Adriana !!!!!

Sa dea Dumnezeu ca bebeii sa fie sanatosi si frumosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corbioana spune:

Dragele mele!
Eu am fumat inca din anii de liceu! Deci in facultate eram deja o fumatoare inraita si am continuat ani de zile pana cand am ramas insarcinata. Adica acum 5 luni. Mi-am tot propus sa ma las atunci cand voi hotari ca imi doresc un bb in viata noastra, momentul incepea sa se contureze (eu m-am decis f. greu, mi-era teama) dar de fumat inainte tot nu m-am lasat. Mi-am facut testul de sarcina, a iesit pozitiv si eu inca mai fumam aprox un pachet pe zi. Eram intr-o perioada in care fumam mai mult ca de obicei cu stres, cu deprimare cu tot felul. Mai ales cand ieseam undeva rupeam un pachet. In 2-3 zile am fost la dr. pt confirmare gineco si cand am vazut micul graunte la eco de 2-3 sapt. am hotarat sa ma las. In zilele urmatoare au parut si greturile si am refuzat tigara efectiv. Nu mi-a fost usor cu multi fumatori in jurul meu ori de cate ori ieseam undeva dar am rezistat eroic si mai ales acum cand greturile au trecut si parca simt o pofta la miros...Dar am zis NU si voi NU pana cel putin dupa ce voi alapta! Desi eu sper din suflet sa nu mai mai apuc deloc.
Pt. ca stiu ca un ex-fumator cand zice ca hai sa iau si eu o tigara asa la misto la o petrecere a doua zi isi cumpara un pachet. Imi doresc sa nu cedez din nou.
Bafta tuturor si cred ca e cea mai buna alegere pt mamici!!! macar sa ne gandim la ei.

Ioana

Mergi la inceput