Fumatul in timpul sarcinii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Louisea, mi-ai furat motanul si l-ai vopsit cu putin alb!!! E motanul meu (identic doar ca al meu e tot tigrat), vai ce scump e! Si eu am albume intregi cu Pepsy al meu care acum e f. batran are aproape 19 ani.... nu mai e asa frumos ca al tau... am si un caine de 2 ani jumatate...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kokolina spune:

buna, fetelor
eu sunt fumatoare inraita de vreo 10 ani...
am fumat pe toata perioada sarcinii, inclusiv inainte cu 10 minute de a intra in sala de operatie(am facut cezariana), si in timpul alaptatului
sincer, cand eram si eu gravida-aveam 4-5 luni- am adresat tot aici pe forum o intrebare vis a vis de fumat...toata lumea ma speria, ba chiar cineva scria ca e mai mult de cat nociv, ca fumul intra direct in uter, etc
ideea e ca nu m-am putut lasa si pace !!!
am nascut un baietel perfect sanatos(unele dintre voi de pe acest forum il cunosc pe andrei al meu), a fost totul ok cu el, nu e nici mai bolnavicios , nici mai agitat, nici mai nervos decat alti copii
medicul care s-a ocupat de sarcina mea(dr. Puia de la Giulesti)mi-a spus de la inceput ca fumatul nu afecteaza sarcina, dar ar fi bine sa nu exagerez...mi-a dat voie sa fumez 5...10 tigari maxim pe zi.
erau zile cand respectam asta, zile cand saream calu'
ideea e ca NU CRED ca afecteaza sarcina, decat daca stai tot timpul cu tigar in gura...deja asta e altceva, iti afecteaza sanatatea, nu are leg cu sarcina neaparat
eu cred ca FRUSTRAREA, dorinta de a fuma si faptul ca iti impui sa nu fumezi desi iti doresti asta TE AFECTEAZA PSIHIC si e mult mai periculos

va pup, bafta !!!
Kokolina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

quote:
Originally posted by lachione

Louisea, mi-ai furat motanul si l-ai vopsit cu putin alb!!! E motanul meu (identic doar ca al meu e tot tigrat), vai ce scump e! Si eu am albume intregi cu Pepsy al meu care acum e f. batran are aproape 19 ani.... nu mai e asa frumos ca al tau... am si un caine de 2 ani jumatate...

multumim de complmente vrem si noi poze sa vedem daca ai

19 ani?? ce peformanta.. stiam ca pisicile traiesc pana pe la 13 ani.. oricum Bandit nu are inca un an asa ca am de trait mult cu el

------------------------
poze cu Bandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danateo spune:

Ba da, iubitelor, afecteaza atat sarcina cat si dezvoltarea ulterioara a copilului. Eu fumam de la 16 ani dar in momentul in care am aflat ca sunt insarcinata am pus punct si nici nu concepeam sa fie altfel! Nu am reinceput sa fumez nici acum si nici nu intentionez! Nu intentionez sa fac pe lupul moralist dand propriul exemplu si expunand motivele care m-au determinat sa fac aceasta alegere... Cred ca ar trebui sa fie clare pentru fiecare viitoare mamica responsabila!
De ce spun ca afecteaza!? Cumosc 3 cazuri de mamici care in timpul sarcinii au fumat mai mult sau mai putin. Toti trei copii au diferite probleme de sanatate, in aparenta minore dar care ii poate afecta acum sau mai tarziu. Unul e subponderal (la 1 an si jumatate are 9 kg), ceilalti doi, din care unul cu predilectie, este extrem de sensibil, bolnavicios si alergic... Din aceasta cauza, mama lui a devenit super precauta iar acum, la 1 an si 3 luni a ajuns sa fie sensibil si la o adiere de vant... Credeti-ma ca a trecut copilul asta prin toata gama de boli (alergii grave care au dus la spitalizare, raceli tot la o luna care au culminat cu o pneumonie facuta in conditiile in care copilul nu a iesit din casa si cate si mai cate). Al treilea face alergii cam la tot ce baga in gurita...
Sa fie coincidenta? A naibii coincidenta!

Dana si bb Matei
http://www.geocities.com/bebe_matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Eu o cred pe Dana si pe celelalte care mi-au spus sa ma las... nu cred ca nu afecteaza copilul. Si daca stau bine sa ma gandesc una din gemenele sotului meu (din prima casatorie) a fumat pe tot timpul sarcinii si copilul ei acum la 3 ani este foarte firav, desi nu are cu cine semana asa, e clar subponderal, un copil nervos, care nu doarme bine si cu o imunitate foarte precara. Se imbolnaveste foarte repede si face foarte des chiar pneumonii. Cealalta fata e si ea gravida acum si fumeaza non-stop adica exact ca inainte de sarcina de aceea m-am mirat ca si ei i-a spus dr. ca ar avea voie cam 5 tigari pe zi... dar ea fumeaza 5 la o cafea. Dar oare cand stii ca in tine e un sambure care se va transforma intr-o viata de om caruia tu poti sa-i influentezi destinul, nu prinzi aripi si putere de bucurie, astfel incat sa te poti lasa si de fumat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Poate ca tu,Kokolina,esti exceptia care infirma studiile si ai avut si poate vei avea in continuare noroc extrem.Si iti doresc in continuare sanatate si tie si copilasului tau.
Dar si eu subscriu la cele de mai sus si ca e mai bine sa renunti,ca poti preveni decat trata apoi.Si eu am fumat inainte de bb,ar am renuntat.

si pestiuc iubit de 20s

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia spune:

Desi pareri sunt multe , o sa v-o spun si pe a mea.
Am fost o mare fumatoare la viata mea in care mai toata "mancarea" mea zilnica erau cafelele si tigarile.Daca trecea o ora si nu fumam numai la tigari ma gandeam, dimineata cand ma sculam primul meu gand era tigara.
Fetele ce fumeza mult cantitativ stiu bine ce spun dar niciodata nu as pune in pericol viata copilului meu in mod deliberat.
Otilia si celelalte fete au explicat foarte clar RISCURILE pe care ti le asumi cand fumezi in sarcina.
Copilul are sanse sa nu pateasca nimic sau sa fie foarte afectat dar cine isi asuma aceste riscuri?
Ideea este ca oricat de greu ti-ar fi ca viitoare mamica nu trebuie sa iti asumi riscurile.
Nu sunt genul de om care judeca pe nimeni, fiecare ia decizia care considera ca este cea mai buna pentru ea dar rog fiecare mamica sau viitoare mamica cand aprinde o tigara sa nu faca alceva decat sa citeasca lista Otiliei cu riscuri.
Cred ca este cea mai buna metoda de a te lasa de fumat.
Am uitat sa spun ca nu am fumat deloc cand am fost insarcinata sau am alaptat si la fel procedez si acum.
Va pup dulce si sper ca paretrea mea sa nu supere pe nimeni.

Delia si Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Pai cui ii mai tihneste tigara dupa ce citeste lista cu riscurile? Nici macar nu le stiam pe toate si nu mi-a trecut prin cap sa fumez. Cand esti gravida, normal ar fi sa traiesti cat mai sanatos, sa mananci echilibrat, sa iei vitamine ... tot ce faci sa fie spre binele copilului! Daca alaptezi, la fel!

Cristina
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Eu sunt o mare fumatoare 1 si 1/2 pe zi, primul gest dimineata-tigara, etc. De curand am aflat ca sunt insarcinata! Le-am redus la sfert dar nu sunt multumita. Am mustrari de constiinta si mi-e frica! Numai ca de cateva zile parca sunt turbata. Ma lupt cu pofta tot timpul, am o stare de nervi ingrozitoare! Nu stiu ce sa ma mai fac! Sunt foarte, foarte nervoasa, zilele trec foarte greu si oricat incerc sa nu ma mai gandesc, sa-mi gasesc alte preocupari, nu reusesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Tovarasa mea de suferinta...mi se intampla la fel ca si tie...este ingrozitor. Fac ce fac si tot la tigara imi zboara gandul. Parca tot universul se invarte in jurul tigarilor ...cumplit.
Ma gandeam ca poate tu ai reusit si de-aia nu ai mai zis nimic referitor la asta.

Mergi la inceput