Fumatul in timpul sarcinii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marilena_ral spune:

Si eu am fumat pana am ramas insarcinata. In luna a doua de sarcina am renuntat la fumat. Asa. Deodata. Aveam pachetul de tigari abia inceput si mi-am zis "Acum sau niciodata". L-am aruncat. Din ziua respectiva nu am mai pus gura nici pe cafea. Tutunul este nociv fatului si am ales un copil sanatos. Pe fetita mea am nascut-o cu 3.950 g si fara dureri. Este un copil sanatos, activ si foarte vesel. Nu fumez nici in prezent si nu voi fuma atata timp cat alaptez. Este bine pentru copil si pentru organismul meu. Probabil ma voi apuca de fumat cand voi incepe serviciul. Eu zic ca nu. Dar sunt sigura ca da.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Eu stiu ca atunci cand mama fumeaza, bebelusul din burtica primeste mai putin oxigen decat in mod normal, ceea ce poate face ca el sa creasca mai incet si sa aiba o greutate mai mica la nastere, de asemenea s-a stabilit o legatura intre fumat si nasterea inainte de termen, si alte complicatii in sarcina (desi nu s-a stabilit cu exactitate daca fumatul cauzeaza direct aceste probleme). Chiar daca riscul sa apara aceste probleme este mic (sa zicem ca 75% din femeile care fumeaza in sarcina nu au nici o problema serioasa cu bebelusii lor - procentul asta l-am scos din burta), oricat de mic ar fi mie personal tot mare mi se pare.
Daca un adult stie ca, fumator fiind, are 10% sanse sa moara de cancer la plamani, si hotaraste totusi sa fumeze, ca pana atunci poa' sa-i cada o caramida in cap si mai bine sa se bucure de micile placeri ale vietii, sau ma rog, din orice motiv, mi se pare ok, isi asuma riscurile, pe socoteala lui. Dar nu mi se pare ok sa-ti asumi riscuri legate de sanatate, oricat ar fi ele de mici, pt. bebe, ca sa-ti faci tie o mica (mare) placere.
Eu am fumat si m-am lasat (nu de foarte multa vreme, inca ma chinui cu demonii ), si unul dintre motivele pt. care m-am lasat este ca anticipez ceva probleme de fertilitate, si, stiind ca fumatul contribuie la infertilitate, ma gandesc ca macar atat cat imi sta mie in putere sa elimin din timp toate conditiile care pot pune bete in roate conceptiei.
Eu zic ca daca pt. tine nu poti sa te lasi (sau nu vrei), pt. bebe trebuie.

Am cunoscut si mamici care au fumat in sarcina si care isi iubesc puii enorm si le sunt foarte dedicate, asa ca intentia mea nu este sa le pun la zid pe mamicile fumatoare si sa le declar iresponsabile in masa, dar asa cred eu, ca merita efortul, macar pe perioada sarcinii, si ca daca vrei cu adevarat, pt. copilasul tau, trebuie sa poti

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzy spune:

Eu, spre rusinea mea nu am avut vointa destula pentru a renunta la tigari in timpul sarcinii( desi am avut multe tentative).
Mi-am dorit foarte mult un copil si mi-am dorit deasemenea sa fie sanatos dar n-am reusit sa renunt la fumat.Ma consolam cu ideea ca lucram oricum intr-un birou unde erau 6 fumatori deci nici o sansa.
Fetita mea a avut 4 kg la nastere dar a fost extrem de agitata multe luni.Renuntasem la cafea definitiv iar doctorii nu s-au pronuntat in unanimitate ca nervozitatea Anei era cauzata de nicotina.
Sfatuiesc pe toate viitoarele mamici sa renunte sa fumeze pentru ca bine nu are cum sa le faca bebelusilor.
Nu va mai agatati de ceea ce auziti in stanga si-n dreapta ca nu stiu cine a fumat si copilul e sanatos si linistit .
Cel mai bine pentru puiul vostru este sa nu fumati.
Aveti mai multa tarie decat am avut eu.Merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Va multumesc tuturor pentru parerile voastre. Subiectul desi pare banal nu l-am postat din lipsa de inspiratie, ci pentru ca fumez de 17 ani iar in viitorul apropiat s-ar putea sa raman insarcinata si ma gandeam sa ma las de fumat (cu riscul ca o sa ma dau cu capul de toti peretii) chiar de poimaine, de luni. S-ar putea ca in martie-aprilie sa raman insarcinata si as vrea ca macar cu o luna inainte sa nu mai fumez...cred ca va fi mai usor; in sensul ca nu voi trece prin sevraj in perioada cand voi fi deja insarcinata, cu toate ca inca dupa multe luni tot mai simti nevoia, dar cred ca cele mai grele clipe sunt in prima luna, cand efectiv simti nevoia fizica de tigara, apoi ramanand mai mult dependenta psihica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

asa am zis si eu ca ma las de fumat macar cu 3 luni inainte de a ramane insarcinata dar n-am reusit , m-am lasat in ziua in care am aflat ca sunt insarcinata, dupa vreo saptamana au inceput si greturile asa ca nu a fost chiar asa greu sa ma las de fumat , mai greu e acum cand au trecut greturile dar ma gandesc la comoara din burtica , nu vreau sa-i fac rau il iubesc prea mult si vreau sa fie sanatos

Adriana si bebelinul 29+

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Toata lumea stie de acum ca fumatul este extrem de nociv, dar pentru bebelusi este otrava curata.
Riscurile incep chiar inainte de sarcina: scaderea fertilitatii (fertilitate de 8% la o femeie care fumeaza cotidian 20 de tigari, fata de 22% la o femeie nefumatoare) si risc crescut de sarcina extrauterina.

Atunci cind mama fumeaza, fumeaza si bebe. El absoarbe nicotina prin placenta..
Studiile au demonstrat ca pentru "bebelusii tabac" riscurile sunt extrem de importante:

1. Risc de avort spontan

Numarul de avorturi spontane sunt multiplicate cu 3 in cazul unei mame fumatoare.
Fumatul pasiv, de asemenea, este foarte periculos (ai grija ca niciodata sa nu ramii alaturi de un fumator si sa aerisesti bine camerele in care a fumat careva)

2. Risc de nastere prematura

Riscul unei nasteri premature este de 2 ori mai mare in cazul unor membrane intacte.
Riscul rupturii premature a membranelor este multiplicat cu 3 inainte de saptamina 32-a de sarcina.

3. Greutate mica la nastere si retard de dezvoltare

Greutatea medie a unui bebe cu o mama fumatoare este cam cu 300 de grame mai mica decit a unui bebe cu o mama nefumatoare.
In plus, intirzierea de crestere intrauterina este de 3 ori mai des intilnita la mamele fumatoare.

4. Un risc foarte crescut de complicatii la nastere

5. O diminuare a sistemului imunitar, mai ales contra infectiilor

Bebelusii-tabac sufera deseori de astm si de infectii respiratoare.

6. Risc de perturbari ale dezvoltarii cerebrale, o inteligenta scazuta

Copiii cu mame care au fumat in timpul sarcinii au rezultate proaste la scoala.

Ca sa nu mai vorbim si de... riscul de moarte subita... Anul trecut s-a descoperit ca adevarata cauza a mortii subite a bebelusilor (in primul an de viata) este tot... fumatul.
Articolul acesta l-ati citit?

www.desprecopii.com/newsitem.asp?ID=605" target="_blank">Nou-nascutii mor subit din cauza nicotinei

Va doresc bebei sanatosi!

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Lai, Otilia bine punctat! Foarte de acord cu tot ce ati spus voi atit de complet!Si da cind am venit acasa cu bebelusul din spital printre alte pliante am primit si unul pe care scria mare si clar ca fumatul e raspunzator pt moartea subita in primul an de viata! Si eu fumatoare inraita cind am aflat ca sunt insarcinata am oprit totul asa intr-o zi. pur si simplu! Nu e corect fata de copil!Vikinga& micul viking Aldo(15noi2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

E clar! Ma las de fumat de luni! Pe bune!
Eu am avut si sarcina extrauterina si am si probleme de fertilitate deci mai ramane sa ma chinui sa obtin o sarcina si Doamne fereste sa aiba copilul ceva!
Va multumesc tuturor. Stiam eu ca nu-i bine dar nu stiam ca s-au determinat deja anumite probleme ce pot aparea la copii ai caror mame au fumat in timpul sarcinii. Eu auzisem (citisem undeva) ca copii care s-au nascut din mame fumatoare in timpul sarcinii sunt foarte predispusi sa faca diabet.
Ei asta e... va trebui sa ma las si de cafea pe care n-o s-o mai pot bea fara tigara (vreo cateva luni - stiu asta pentru ca m-am mai lasat odata 2 ani) si de o bere, etc. Dar nu-i nimic! E doar inspre binele meu. Mi-aduc aminte ca atunci cand ma lasasem de fumat simteam si mirosurile mult mai bine, aveam o stare de bine, ma simteam mai usoara iar tenul arata minunat.
Sa stiti ca voi m-ati convins. Va multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

lachione o sa fie destul de greu sa te lasi dar gandestete ca sanatatea puiutului e mai importanta decat orice altceva

------------------------
poze cu Bandit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns V. Erica spune:

felicitari ca te-ai decis !
Bafta ca sa reusesti!
Dana
(O fosta mare fumatoare.)

Mergi la inceput