Fumatul in timpul sarcinii
Ce efecte poate avea fumatul in timpul sarcinii pentru copil?
Sunt o multime de femei gravide care nu renunta la fumat....
Voi ce parere aveti?
Raspunsuri
ocebine spune:
Uite citeva siteuri:
www.marchofdimes.com/professionals/14332_1171.asp" target="_blank">http://www.marchofdimes.com/professionals/14332_1171.asp
www.nysmokefree.com/Pregnancy.html" target="_blank">http://www.nysmokefree.com/Pregnancy.html
www.pregnancy-info.net/smoking_during_pregnancy.html" target="_blank">http://www.pregnancy-info.net/smoking_during_pregnancy.html
Eu personal (fumatoare reformata) sint impotriva fumatului cind esti gravida. Am renuntat complet la tigari pe toata perioada sarcinilor si a alaptatului. Nu am fumat niciodata in casa sau in nasul copiilor.
Teoria ca mai rau este sa poftesti la o tigara decit sa te lasi este un dintre marile prostii debitate vreodata.
Anamaria mama la Nick (7)& Alex (4)
AdynaB spune:
Buna,
eu am fumat pe toata durata sarcinii(le-am redus,dar am fumat)si sa sti ca si mie mi-a fost frica de ce o sa urmeze.O moasa mi-a spus asa:
99% din copii cu mamici fumatoare se nasc normali,insa un copil de mamica fumatoare este mai agitat si nervos fata de un copil de mamica nefumatoare.
Fimea e iute si nervoasa oricum(nu stiu daca e de la tigari)
Adyna si Selina bambina
Mik spune:
In Franta se spune ca bebe de mame fumatoare sunt mai mici (in greutate).
Ceea ce mi se pare sigur e ca nu-i face bine ! nicotina trece usor in singe si ajunge la fat.
Mik.
bidiloi spune:
Acest lucru tine de cit de constienta e fiecare viitoare mamica! Este un risc pe care ti-l asumi ca parinte (asta in cazul in care fumezi- chiar si daca esti asa zis fumator pasiv) nu e indicat! Aici in Can. am o prietena care e gravida si care fumeaza(ea zice ca doar de pofta- si ca dr. i-a sugerat ca poate sa fumeze daca nu se poate abtine)...Eu repet sint contra- dar depinde de fiecare si de cit de constient este! Riscuri sint peste tot la orice pas, dar daca tine de tine si poti evita unul....de ce sa nu o faci?????Nu-i chiar asa de imposibil- eu am
13 ani si tigari tari- dar cind a fost vremea sa aleg intre sanatatea bb-lusului meu si viciul fumatului- am ales sa renunt la fumat!...si am deja 5 ani si va spun ca nu se moare, nici nu te ingrasi, nu patesti nimic decit ca incepi sa respiri f f bine(cind alergi), se albeste dantura , ca sa nu mai zic de ten...! Voi mamicilor aveti "cirma "
cum se spune, de voi depinde totul! Numai bine si sanatate ca-i mai buna decit toate!
Rufus spune:
Subiectul mi se pare ca o gluma (desi probabil ca nu de aia a fost pus). Pai toata lumea (inclusiv fumatorii) stie ce nociv este fumatul, precum si legatura dintre mama si fat; fiecare face ce vrea, dar cum poti sa obligi o fiinta fara aparare sa se intoxice cu nicotina? Nu stiu cat de periculos este, dar este imoral. Continuarea fireasca ar fi ca, dupa nastere, ca sa se linisteasca, sau din plictiseala, mama fumatoare sa bage cate o tigara in gura plodului, eventual mai subtire si, daca vrea, light.
http://community.webshots.com/user/tora97
delsim spune:
Fumatul este nociv pentru sarcina. Punct. Nu poti stii diainte daca copilul tau va fi afectat sau nu.De ce sa ne asumam un risc? Putem oare sa continuam sa fumam in timpul sarcinii, fiind constiente ca s-ar putea ca acest gest al nostru ne poate afecta copilul? Noi n-avem decat sa ne distrugem plamanii, dar este datoria si responsabilitatea noastra sa nu facem nici cel mai mic rau posibil copilului.
"Fumatul poate intarzia conceptia, iar fumatul in timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fatului. Nou nascutii ai caror mame au fumat in timpul sarcinii cantaresc in medie cu 170 g mai putin decat ceilalti. Acest efect rezulta probabil dintr-o circulatie utero-placentara alterata. Mama care fumeaza in timpul sarcinii mareste riscul de avort spontan, de deces al fatului, de deces neonatal si a aparitiei sindromului de moarte infantila. Acest risc poate fi mult mai mare in sarcinile deja un risc datorat altor factori. Fumatul in timpul sarcinii poate de asemenea afecta dezvoltarea fizica si intelectuala pe termen lung a copilului."
Sursa: "Principiile medicinii interne ", Harrison, vol.2 , ed. a 14 a
"O moasa mi-a spus asa:
99% din copii cu mamici fumatoare se nasc normali,insa un copil de mamica fumatoare este mai agitat si nervos fata de un copil de mamica nefumatoare"
Acest procent (99%) mi se pare foarte hazardat. Statisticile nu sunt deloc asa de incurajatoare! Si moasa respectiva ii vedea la nastere cand erau normali. Dar de unde poate sti ea care a fost evolutia lor ulterioara? Daca au avut probleme respiratorii sau nu pe termen lung? Statistic, copiii proveniti din mame fumatoare, sau din familii care fumeaza in casa in prezenta copiilor, au mai multe probleme respiratorii (astm bronsic, fac mult mai des infectii respiratorii etc) decat copiii cu parinti nefumatori.
Emi si mami spune:
Parerea mea personala:
Nicotina este o otrava. In stare pura, chiar si in doze foarte mici, este letala.
Noi o putem suporta o vreme, dar de la varste apropiate de cea adulta. Bb-ii sunt mult, mult mai sensibili...
Sunt ex-fumatoare, m-am lasat acum 7 ani. De dependenta fizica am scapat de mult, dar cea psihica nu moare niciodata. Si acum imi curg "balutzele" dupa un Kent cand vad pe cineva fumand. ![]()
Dar bblusa mea nu a avut parte de nici un microgram de nicotina sau alcool si este o minune sanatoasa si (pe cat se poate la varsta ei) cuminte.
Am o prietena care nu s-a putut lasa in timpul sarcinii, desi a fumat putin. Bebelusul ei a fost mic, foarte nervos si cu probleme de sanatate. Si acum, la 2 ani, e foarte nervos si bolnavicios.
Deci sfatul meu este sa dati prioritate lui bb.
Si noi toate, drogatele cu nicotina, sa traim mai departe salivand cand vedem o tigara.
Cu certitudinea ca nu vom mai pune niciodata una in gura. 
Va pupam,
Emi
si mami Raluca
gegea spune:
Si eu am renuntat la fumat inca dinainte de a ramane insarcinata cu aproape 1 an...asa mi-a fost conventia cu sotul si am respectat-o.
Daca stai sa asculti experientele mamelor fumatoare, te poti culca linistita pe o ureche, dar daca citesti articole de specialitate si mai si vorbesti cu medici despre asta, te cam strange in spate.
Pe mine nu m-ar fi lasat oricum inima sa fumez in timpul sarcinii, destul am mai stat in medii nocive, in care se fuma si in care nu imi prea permiteam sa fac "ordine".
So...sunt ANTI fumat in sarcina...hotarat.
Geani
cu Daria(30 saptamani)
Kittie spune:
Si eu mi-s anti fumat si in sarcina, si oriunde...Dar nu am stiut ca sunt insarcinata drept pentru care am fumat pana in luna 3 (eu aveam amenoree oricum, deci nu-mi dadeam seama de nimic dupa ciclu, iar cu f putina vreme inainte facusem analizele si nu aveam ovulatie, deeeeci, erau sanse aproape lipsa sa fiu insarcinata.) . Bebe este deosebit de sanatos, multumesc lui Dumnezeu! A cantarit 3700 la nastere deci nu stiu ce sa va spun decat cazuri si cazuri..
Oricum, de cand nu mai fumez, mi-am dat seama ca e ingrozitor fumul de tigara, ca nu vreau sa mai fumeze nimeni pe langa mine si mai ales ca atunci cand vad un pachet de tigari sau pe cineva cu o tigara in mana (si nu simt mirosul) mi se scurg ochii de pofta...
mamica de
( 13oct04 )