Mamici de septembrie - octombrie 2005 (6)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Catre fostele fumatoare: cum ati facut exact? V-ati ingrasat?
Mai certati-ma, va rog!
Flavia, tu cum ai facut?

Si pentru toata lumea: prima eco trebuie sa fie transvaginala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

miflore, daca scrie ca e din lapte crud, nu e bine. Pe produsele pasteurizate scrie foarte clar: "din lapte pasteurizat" sau "din smintina pasteurizata". Daca nu scrie, atunci nu e bun. Cauta diverse marci, o sa ramii uimita cit de multe sint pasteurizate (eu cel putin am fost). Grija la cumparaturi!

Tonnia, hai la mama la cafteala: Fumat iti trebuie?Iti pasa mai mult de ingrasatul tau decit de bb? PS: Mai vrei?

Nu va stresati cu ingrasatul, ca oricum ne ingrasam de la sarcina. Parerea mea.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Tonnia, eu nu mai fumez de sapt. trecuta, adica de cand am aflat ca sunt insarcinata si nu am nici o problema; nici nu m-am mai gandit la ele. Ma gandesc doar ca vreau sa am un bb sanatos si pt. asta as face orice.Gandeste-te ce frumos va fi cand vei vedea prima data bebelusul tau si ce fericita vei fi sa-l tii in brate. Cum ar fi sa descoperi atinci ca are o malformatie?Crezi ca iti poti ierta asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natydea spune:

Tonnia, nu trebuie sa te certe nimeni, stiu si eu ce greu e sa te lasi de fumat. In curand vei vedea ca te va deranja pana si fumul de la tigara, sau daca nu rareste-le pana la 1-2 tigari pe zi. Noi suntem alaturi de tine si vei reusi.
ai incredere in tine.
Dea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

Salutare fetelor!

Bine ati venit noi .

Si desi sa mai vorbit de fumat si cu cateva subiecte inainte, revin si eu in discutie. Cand s-a mai discutat mai fumam cate 2-3 tigari pe zi. Acum, cam de 3 saptamani, nu mai fumez deloc. Am fumat de 10 ani, cel putin cate 1 pachet/zi. Si in prima sarcina nu am fumat, iar apoi le-am reluat. De ce m-am lasat??? Cum am putut??? Motivatia e mult mai puternica decat dorinta!!!! De ce sa ne amagim la gandul: "mie nu mi se intampla!"??? Daca, doamne fereste, copilul are vreo problema o sa puteti sa nu ganditi ca si fumatul o fi fost un factor??? O sa puteti trai cu gandul asta toata viata??? SI mai ales acum, in primele 3 luni e important sa le lasati. Iti spui in gand: "pt copilul meu" si reusesti. Cam asa am reusit eu.

Antonia nici in prima sarcina si nici acum nu am facut eco transvaginala. Nu este necesara, parerea mea.

mariana, Stefan (20.04.04) si bebe din burtica (11 sapt.).
http://community.webshots.com/user/tachemas - pozici.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377 - O poveste de suflet.

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Hello burtici si mamici!
Bine ati venit, mamicutze noi! Tonnia, chiar ma gandeam la tine cum ti-a iesit analiza de la Medsana. Ti-am tinut pumnii, am vazut mesajul postat si la aspirante, tot pandesc sa mai vina fete in grupul nostru. Bine ati venit Dana si Karmenutza.
Eu am fost la spital dar, din pacate dr meu a fost f f ocupat, in cabinetul de consultatii era alt doctor si el m-a chemat din nou maine sa imi faca eco si sa imi dea trimiterile la analize.

Uff, nu stiu, cred ca sunt paranoica. Unde gasesc un doctor calm, care sa stea de vorba cu tine, sa iti explice etc.
Miflore, la ce medic mergi? La cabinetul particular cred ca e mai bine decat la spital, dr meu nu are insa cabinet...
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana tache spune:

A! Am uitat cu socoteala asta.
Fetelor, e f simplu. Data inceperii ultimului ciclu este data inceperii primei saptamani de sarcina!!! Deci, daca ultimul ciclu a inceput intr-o luni, inseamna ca prima sapt se incheie duminica, iar urmatoarea incepe luni. Iar in prima saptamana de sarcina esti in sapt 1, nu 0+, nu? De exemplu la mine: UM a fost pe data de 30.11.04, intr-o zi de marti. Deci in fiecare marti trec intr-o noua saptamana. Acum sunt in saptamana a 11-a. Adica 10+, cum mai ziceti voi. Cand ma intreaba cineva in ce saptamana sunt spun ca in sapt 11. Si asa e corect. E ca si cu secolele : anul 1901 din secolul 20 (nu din sec 19, nu). Sau suntem in luna a 2-a a anului, nu? chiar daca luna nu s-a incheiat.
Oare m-am facut inteleasa? Vi se pare OK cum am exemplificat?

mariana, Stefan (20.04.04) si bebe din burtica (11 sapt.).
http://community.webshots.com/user/tachemas - pozici.
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34377 - O poveste de suflet.

Sanatate Maxima!!!

Mergi la inceput

Tonnia, eu am facut 3 eco pina acum (in saptaminile 5, 8, 10) toate transvaginale. Dar la 12 saptamini ma duc si la un eco de-alalat, si am sperante mari ca o sa-mi zica Iosup sexul bbb-lusului. Se spune ca la 5 saptamini, daca vrei sa vezi sacul si punctuletul alb, le vezi mai bine la transvaginala, dar nu garantez corectitudinea informatiei.

Ioana

Mergi la inceput

Mariana, e mai normal sa se ia ca referinta sistemul prin care se numara virsta oamenilor. Adica: de-abia dupa ce ai implinit un an, se spune ca ai 1 an, si nu de cind te-ai nascut pina cind implinesti un an.

Io cred ca sistemul de numarare al saptaminilor pe care il folosim este cel corect.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Ioana, la prima echo s-a vazut si embrionul? Cati mm avea?

Mergi la inceput