Mamici de septembrie - octombrie 2005 (6)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

mariana, sintem 48 de ! In ceea ce priveste urmatoarea eco, habar n-am ce fel de eco face Iosup, eu n-am mai fost la el niciodata, dar stiu ca multe mamici de pe site merg, e unul dintre cei mai buni doctori in materie din Bucuresti.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natydea spune:

Neata fetelor. De fapt e aproape amiaza dar de abia acum am reusit sa intru pe DC. Mi-a fost tare dor de voi.
Am si eu o inttrebare, pe voi va doare capul?
Pupici fete frumoase,
Dea 6+

Mergi la inceput

Dea, pe mine nu ma doare capul, dar greata am cit cuprinde. Cred ca se compenseaza.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

da, pe mine ma doare capul din cand in cand, da nu e o durere e mai mult o presiune in zona tamplelor, orikum stai linistita si asta e normal ...........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natydea spune:

Mersic de raspuns fetele. De fapt si la mine mai mult e o presiune decat durere de cap.
Cat despre greturi le am si eu. Dar nu spun nimic atata timp cat stiu ca bebe e ok. Numai ca acum si-a aprins sefu in birou o tigara si simt ca mi se intoarce stomacul pe dos. Ufff!
Dar nu-i anunt inca de eveniment, rabd ce sa fac.
Pup, Dea6+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norina spune:

Buna , fetelor!Azi nu am reusit sa intru mai devreme ca pana acum m-au capiat astia de la serviciu cu treburile lor ca m-au scos din sarite.Ramasesem datoare sa va spun ce mi-a zis dr. dupa rezultatele la analize. Vreau sa va spun ca am tras o criza de plans...Dupa cum stiti, m-am dus panicata (eu) de VSH, cu care am inteles ca nu e nici o problema ca asa iese la gravide, dar..ce credeti? dupa ce a vazut glicemia mi-a zis ca s-ar putea sa am DIABET Inchipuiti-va in ce hal am plecat de acolo! Am urlat tot drumul,pana m-am dezmeticit si am sunat o cunostinta asistenta, care m-a calmat...Am inteles de la ea ca si glicemia la gravide este oscilanta, asa ca sa repet analiza si sa nu ma iau dupa nebuna....Apropos, mai are cineva dintre voi glicemia 130?Norina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Fetelor, eu am impresia ca am capul umflat; defapt asa imi simt intreg corpul-umflat.Pe voi va mai dor burticile? Pe mine nu ma mai doare de ieri si in afara de sani care s-au umflat si ma dor ingrozitor si de starea de oboseala continua, totul e ok; fara greturi, fara ;inca urinez des si cam atat. AA ma cam deranjeaza o masea, ceea ce mie nu mi s-a intamplat niciodata pana acum, in rest nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_i_ spune:

Buna fetelor,

vreau sa va spun ceva in special pentru Norina, si restul care va stresati cu rezultatele analizelor. Si va rog tare tare sa nu mi-o luati in nume de rau.

Aici in Germania analizele se fac prin cabinetul doctorului care le recomanda, cere, etc. Asta inseamna: acolo ti se recolteaza sange, urina, ei trimit totul la laborator, iar laboratorul le trimite LOR rezultatele. Tie ca pacient nu ti se dau rezultatele sub forma de cifre. Doctorul, avand cifrele in fatza, le interpreteaza si iti spune: e bine, e rau, e asa, e pe dincolo, ce e de facut. De multe ori chiar si de la laborator vine direct rezultatul interpretat. De exemplu, mie medicul de familie mi-a dat rezultatul venit pt Toxoplasmoza si Rubeola, fiind facute inainte sa raman insarcinata, in ideea de a da hartiutzele ginecologului cand e cazul. Pe rezultat scria: fara imunitate, fara anticorpi la Toxoplasmoza (parca), imunitate prezenta pt rubeola. Deci nici vorba de valoare IG-ul, sau mai stiu eu ce in cifre.

De ce va spun toate astea: in afara de cele care sunt medici, noi restul suntem pana la urma ignorante. Poate ca stim ca valoarea aia e normala, dar cu siguranta nu stim tot restul, care e extrem de important: in ce conditii o valoare e considerata normala... Si din cauza asta ne stresam si ne panicam cum o valoare nu se incadreaza in putinul pe care noi il stim despre normal.

Si cred ca toate sunteti de acord ca unul din cele mai rele lucruri pe care putem sa il facem bebitzului nostru e sa ne stresam si sa fim intr-o continua stare de neliniste si panica... Relaxati-va fetelor si bucurati-va de clipele astea unice... Aveti incredere in doctorii vostri, si alegeti-i cu grija. Norina, eu pe doctoritza aia as uita-o... cum poti tu cadru medical sa dai asa un verdict unei gravide numai pe baza unei analize??? Tipa aia stie ce complicata e analiza de stabilire a diabetului??? Io spun eu daca vrea ca ma pregatesc in saptamana a 24-a sa o fac - e o analiza standard aici pt depistarea unui eventual diabet de sarcina.

Da, trebuie sa fim responsabile, sa avem grija ce mancam, ce bem, sa ne facem analizele necesare. Dar daca asta e dusa la extrem, deja ne facem mai mult rau decat bine... Respirati fetelor si luati-o usurel, nu suntem bolnave, suntem insarcinate.

Inca odata, imi cer scuze daca am suparat pe cineva prin cele spuse.

Va pup cu drag,

Adriana si bebitzu' in burtica, 10+ saptamani.

Mergi la inceput

Adriana, foarte frumos ai scris. Asta e problema in Romania, ca primim noi rezultatele, si mai si scriu aia de la lab care sint rezultatele normale la fiecare in parte, dar fara sa le coreleze; astfel incit daca nu te duci in aceeazi zi la doctor sa ti le interpreteze, mori de stress...

Fetelor, v-am zis ca am dat in poftele de compoturi? De struguri, de cirese, de piersici... nu ma mai opresc. Deja mi se pare ca am o burta mare, cred ca e de la atita zahar.

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_i_ spune:

Ioana75: ia analizele, impatura-le repede ca sa nu iti fuga ochii pe ele, pune-le apoi intr-un plic, lipeste plicul, pune plicul in altul, lipeste-l si pe ala, si tot asa in functie de cat de stii ca esti de curioasa, du plicu' la soacra (sau la cineva cu care nu iti face placere sa te vezi prea des ), ia-l de acolo numai cand esti in drum spre doctorul tau, desfa plicul numai in prezentza doctorului si intinde-i analizele impaturite. Asta sta in puterea ta sa faci, gandindu-te la bebitz si la cat de rau ii face ca mamica lui sa fie agitata si stresata...

Adriana si bebitzu' in burtica, 10+ saptamani.

Mergi la inceput