Mamici de iulie-august 2005 (10)
Raspunsuri - Pagina 3
mitub spune:
Anis:
Se face eco morfologica de primul trimestru, deci de obicei pana la 14 saptamani, apoi eco morfologica de trim 2 cam dupa 20 de saptamani. Pe de alta parte, dc vrei sa faci triplu test te pune sa faci intai eco tridimensionala...ori acest test se face intre 15-18 saptamani.
Deci: stai fara grija, caci e OKI!
Bafta multa si asteptam sa ne zici ce ascunzi in burtica!
Cu drag,
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 15 saptamani (DPN 1 august)
mitub spune:
emaaimee: sincer, eu cred ca este mai plauzibil sa fi vazut rinichii, deci daca te gandeai ca e baietel...nu prea stiu ce sa zic...sa fie cum vreti voi ;-)
Dar la voi de ce nu are voie sa spuna ce este???
Eu nu prea inteleg, din moment ce este o sarcina dorita si nu exista probleme genetice in familie, cred ca poti evita anumite socuri la nastere dc mama isi dorea fetita si iese baietel ssau invers...
Numai bine,
Boga, mamica de Mirunica si burtica de bb2- 15 saptamani (DPN 1 august)
corbioana spune:
Buna fetelor!! Eu nu mai pot de somn aici la serviciu si as mai bea o cafea si cu ochii...dar am tras una de dimineata...
Asta a propos de cafea si tigari, Bella. Eu eram si fumatoare si cafegioaca inainte de a ramane insarcinata. Mereu imi propuneam sa ma las ca idee inainte de a face un copil dar uite ca nu am reusit. M-am lasat in primele zile de cand am facut testul. Fumam destul de mult in ultima perioada, cred ca aprox. juma de pachet pe zi asta daca nu ieseam nicaieri apoi mai mult. M-am lasat usor de ele pt ca mi-era rau de la miros deci asa nu am avut nici un fel de pofta de tigara. Acum uneori imi place cum miroase...dar daca fumeaza prea multi in jurul meu nu-l mai suport. De la cafea insa nu mi s-a facut rau deloc niciodata. Nici cand aveam greturile alea crunte dimineata asta era tot ce puteam suporta: o cafea cu lapte. Incerc si acum sa ma limitez la una dimineata nu prea tare sau de cele mai multe ori cu lapte. SI ma mai amagesc in timpul zilei cu o ciocolata sau un cappucino.
Anis eu am facut eco morfologica sambata trecuta, adica la 17 sapt. Si mi-a zis dr. ca cea mai relevanta e de fapt cea de la 20 + sapt. Dar se poate face si asta, dar tarziu nu e in nici caz, stai linistita!!!
18 sapt.
Ioana
emaaimee spune:
mitub,pe 19ian am fost la eco(pe 18 seara am fost la urgenta,m-a durut tare burtica si mi-au facut multe analize-sunt ok si m-au trimis la eco a doua zi dim) si mi-au facut eco prelungita si mi-a aratat tanti rinichii-a zis ca sunt inauntru la bebic-nici o problema,l-a sucit peste tot cap,creieras,maini-dadea din manute scumpi,picioare,coloana,fund,cand am ajuns in fata-vad guguloaiele-dna a sarit peste si mi-a aratat altele chestii- tot imi explica despre altele si eu am intrebat-o normal daca are tot ce ii trebuie.Nu tin neaparat sa fie baietel,din contra de as putea alege as vrea o fetita...Dar am eu o presimtire ca e baietel+ce am vazut.Oricum nu conteaza sexul!Asta e politica maternitatii,nu spun sexul bb-nici contra cost,destule procese,etc.Daca vrei, te duci la alte clinici,care contra cost, iti zic sexul.
Cat despre socuri-nu exista-bb sanatos atat imi doresc si voua la fel!
Cred ca micutul meu sughite,am simtit mai devreme niste tresariri micute vreo 2 min
emaaimee si pestiuc iubit de 19s
isabelele2 spune:
Hello Again,
Tocmai ce-am aterizat de la cumparaturi,unde ,evident,m-am infipt in dulciuri,ca sunt dependenta!si tare mi-e ca o sa ma fac de peste 100 kg ,avind in vedere ca deja am 85kg(la inaltime de 1.76),si daca pina acu' vreo 2,3 sapt. ma stresa tare treaba asta,acu' incep sa ma resemnez!O fi sa semene gogoloashele cu tatal lorcare a trecut suta de cind era la liceu!
Am uitat sa va spun esentialul: puiutzii sint bivitelini,adica au placente diferite,nu exista riscul sa stea calare unul pe celalalt!Io nu-mi dau seama daca misca sau nu(mama denaturata),si noi suntem in sapt.17/18,ceva simt eu,dar or fi sau nu ei ,numai D-zeu stie!Stau si eu in stand-by,si ma tot mingii pe burtica vorbind cu ei,doar-doar oi simti ceva mai sigur!
Voi sunteti tare dragutze cu toate,dar am in fata o felioaica de cheescake care imi face nervos cu ochiul,nu pot s-o mai las singura mititica,ca e plictiseste.....
Pupici si ne auzim after desert!
Bella & Comp.
Delia spune:
Da taare harnicute mai suntem la scris!
Abia astept sa deschid calculatorul sa vad ce-au mai scris burticutele.
Anis: saptamana 15 este OK, de ce nu? Cu cat bebelus este mai maricel cuatat se vede totul mai bine, cu mare atentie pentru toate mamicile insa ca din luna a sasea din cate imi amintesc eu bebe nu se mai vede intreg la echo ci "doar pe portiuni" ca devine taare maricel.
Eu personal am avut o mare dezamagire ca ma obisnuisem (la Codrin) sa-l vad cum se zbenguie de fiecare data.
Andy: ma bucur tare mult ca se mareste "grupul Municipalistelor" asa o se ne vedem la cate un "cico" pe culoar daca putem.Oricum vorbim pe PM mai detaliat.
Isabella: eu am fost cea mai mare drogomana cu tigarile, ziua si pachetul, le sudam, cafeaua in cantitati industriale, insa, cand e vorba de bebe gata cu viciile, trebuie sa fim responsabili.
Eu m-am reapucat de fumat imediat ce nu am mai alaptat si m-am lasat de fumat foarte usor avand in vedere cauza, ca altfel...
Nicoll: ti-am lasat un mesaj pe PM.
va pup dulce ca iar sunt la compunere...
Delia si Codrin
ginnet spune:
Fetelor va rog sa ma scoteti dupa lista ptr. ca sarcina s-a oprit din evolutie.
Va doresc sarcina usoara.
Va pup
Ginnet
corbioana spune:
Bella esti absolut mortala cu prajitura! sa-ti fie de bine!
Eu dimineata m-am cantarit acasa si nu mi-a placut...si ca sa ma inatart si mai tare am fost la o farmacie care are cantar electronic si am facut-o si acolo si se pare ca bat cam pe acelasi ritm.
Numai ca acolo aveam 2 pulovere, blugi, cizme, geaca lunga, un fular de 2m...asa ca am facut eu un calcul...dar acasa repet...cand intru in casa ma cantaresc cu tot ca sa stiu ce scad la farmacie...va dati seama cata treaba am!!! Si mi-am propus azi pranzul doar cu fructe. Si tocmail-am luat. Dimineata am avut sandwich (paine neagra, cascaval, rosie, castravete). Si as fi fost cuminte toata ziua...dar diseara ii pregatim lui tati masa festiva...si hop caloriile mele...of of of si iarasi offff...
Ioana
nicoll_mada spune:
Hello!Dragelor si eu fac parte din randul celor care au fumat inainte de sarcina si chiar in primele 2 luni(mult mai putin),dar acum nu mai suport nici mirosul de fum de tigara.In ceea ce priveste cafeaua si aici am ajuns sa ma comport exemplar.De la aproape 2 cani de 250 ml pe zi,nu pot sa mai beau.Nu vomit,doar ca nu pot inghiti.Cum am reusit?Nici eu nu stiu...S-a intamplat pur si simplu.Din 1 Ianuarie,nu am mai servit nici una,nici alta.Poate am exagerat in noaptea de Revelion,nu stiu...Rezultatul conteaza!!!
nicoll_mada 15sapt+6z
MMN