homeopatie: cine? de ce?
Raspunsuri - Pagina 6
Siminaf spune:
Da, probabil ca de asta la mine a actionat asa de rapid, ca aveam simptomele doar de 2 saptamini. Cel mai probabil ca a fost o dereglare hormonala, ca aveam o perioada absolut ingrozitoare pe vremea aceea. Rectific, nu era acum un an, ci in toamna lui 2003, cind lucram cam 320-340 de ore/luna!
Caut acasa, cind ajung, sumarul acela. Sper doar sa-l fi luat cu mine, aici, nu sa-l fi lasat cuiva din romania.
Si voua sanatate multa!
Simina & Andrei (Deiutzu)
Home, wherever you are...
cipcipcip spune:
quote:
Originally posted by Siminafquote:
Originally posted by cipcipcip
Spune-ti-mi si mie va rog ce sint doctorii homeopati si ce pregatire au si in ce consta tratamentul.
Sotul meu a fost odata la un herbalist (nu stiu daca si asta e doctor homeopat, ca nu inteleg exact ce fac ei) care i-a dat pentru genunchiul lui uleiuri si ceaiuri din ierburi si a tinut si un regim asa-zis detoxifiant. Uleiurile miroseau groaznic, la fel si ceaiurile si nu i-au ajutat la nimic.
http://community.webshots.com/user/roxanabella
Homeopatii nu folosesc ceaiuri si ierburi. Aaa, ei pot sa-ti sugereze o dieta, dar nu se ocupa cu ierburile.
Remediile homeopate sint extracte in doze infinitezimal de mici din diverse substante existente in natura, care "obliga" organismul sa se apere singur, cam asa cum fac si vaccinurile. De exemplu, anul trecut, sub efectul stressului cu interviul de la ambasada, acte si alte cele, aveam o stare f. proasta, cu obsesii de genul "voi face cancer. simt asta!". Si mi-au dat un remediu extras de tuberculina, parca, si m-am simtit f. bine, dar bineinteles ca dupa aceea nu m-am mai dus, sa-mi fie si mai bine, ca deh, asa sint doctorii, cei mai rai pacienti.
Mai intreaba-ma, daca mai vrei sa stii ceva.
Cred ca am pe acasa o scurta prezentare a metodelor homeopate, iar daca o gasesc o pot pune aici, pe forum.
Multumesc pentru raspuns. Daca ai mai multe informatii despre domeniul asta sau chiar adrese de web, poti sa le postezi ca chiar sint curioasa si as vrea sa aflu mai multe.

http://community.webshots.com/user/roxanabella
miau-miau spune:
quote:
[ Daca ai mai multe informatii despre domeniul asta sau chiar adrese de web, poti sa le postezi ca chiar sint curioasa si as vrea sa aflu mai multe.
Uite una de la mine, cip-cirip
http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/homeo.html
sau mai multe
http://www.quackwatch.org/
miau-miau
iris spune:
quote:
Originally posted by miau-miauquote:
[ Daca ai mai multe informatii despre domeniul asta sau chiar adrese de web, poti sa le postezi ca chiar sint curioasa si as vrea sa aflu mai multe.
Uite una de la mine, cip-cirip
http://www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/homeo.html
sau mai multe
http://www.quackwatch.org/miau-miau
am avut rabdare sa citesc primul link , evident ca e scris de un medic/ un personaj din tabara anti;
eu una dupa ce mi-am vazut copilul iradiat si aproape disecat de o armata de medici din uni dusseldorf, care au dat din umeri apoi neputinciosi , si apoi vindecat din fericire prin tratament homeopat de doua saptamini n-am sa ma mai indoiesc de eficacitatea remediilor homeopate asa neexplicate cum sint ele;
am vazut in dosarul medicului homeopat (interesant ca homeopatia e practicata doar de medici) cazuri de dermatite groaznice, si alte boli care s-au ameliorat in timp sau chiar s-au vindecat de vreme ce nu s-au mai manifestat simptomele;
pacat ca medicina e un domeniu atit de minunat si groaznic in acelasi timp; spun asta pt ca stiu cita influenta are un medic asupra pacientului si cit de mult bine dar si cit de mult rau ii poate face;
Siminaf spune:
Si pe mine ma intereseaza site-uri despre homeopatie, dar mai ales despre unde pot studia asa ceva. Pina acum am gasit doar acupunctura. Le-as face pe amindoua, ce-i drept... Deocamdata sint in faza cautarilor.
Si totusi, homeopatia poate fi explicata. Nu pot eu acum, nici nu am studiile necesare (am urmat cam 5 cursuri, si alea mai mult de curiozitate) si nici nu e atita spatiu si timp pe forum. Dar tin minte de la cursurile alea ca este perfect logica si homeopatia.
In unele tari, homeopatia poate fi practicata si de catre homeopati care nu sint doctori. Dar cred ca trebuie sa urmeze cursurile complete, cu anatomie, fiziologie, patologie, cu totul, ca sa-si ia autorizatia, nu asa cum poate face un medic, doar unul-doi ani de "specializare" ca sa devina medic cu specializare in homeopatie. Imi cer scuze ca nu stiu exact citi ani trebuie sa se specializeze un medic ca sa devina homeopat, am scris si eu unul-doi asa, ca exemplificare.
Sanatate multa sa avem, ca in rest le rezolvam noi pe toate!
Siminaf spune:
Sa dea Domnul sa reusesc sa fac specializarea pe care mi-o doresc, in homeopatie, si va astept la mine!
Cu prietenie,
aquariusrpro spune:
Link pentru pacienti www.teleianu.home.ro
Link pentru cei interesati de homeopatie dar adresat catre cursanti www.homeopatia.ro Din acest ultim site exista un link si pentru farmacisti.
Va rog frumos, chiar daca aveti senzatia ca vi se potriveste ceva, nu incercati autotratamente ! Sunt periculoase. Asa cum spunea Siminaf, remediile homeopate sunt indicate strict de medicul homeopat si nu se adreseaza bolii ci bolnavului in primul rand. Tratamentele homeopate nu sunt transferabile, nici de la mama la copil, nici la doi frati / doua surori chiar daca au aparent aceeasi boala.
Roxana&Ruxandra
http://community.webshots.com/user/aquariusrpro
helbi spune:
Buna fetele,
am si eu o rugaminte la voi. Eu locuiesc in Germania, si, pina in vara nu mai ajung acasa. Pe de alta parte, din cite am vazut pe net, aici numai o simpla consultiatie costa f. mult.
As vrea sa va rog, daca vreuna din voi ma puteti ajuta, intrebind un medic homeopat cum poate fi tratata o bacterie "Escherichia coli" pe care fetita mea o are in git de peste un an de zile, si care e f. rezistenta la aproape toate antibioticele. Azi iar i-a prescris ORL-istul 10 zile de antibiotic, dar mi-a zis ca daca si data urmatoare iar apare (ca si in decembrie a avut-o si am incercat sa o tratam cu antibiotic, si tozt prezenta e), ca el nu mai stie ce sa-i mai faca.
Fetita a fost operata aum 2 ani de polipi, iar acum iar se pune operatia lor, ca cica s-au refacut. Si sincer va spun, ca nu ma mai incinta inca o operatie. Desi, ea nu respira bine pe nas.
M-am gindit, cititnd postarile voatre, ca un tratament homeopat ar putea-o ajuta.
De aceea, va rog, daca sunteti in relatii bune cu un medic homeopat, sau daca vreuna din voi merge curind acolo, si oate sa intrebe........eu va pot trimite pe mail rezultatul la ultimul exudat faringian, pe care l-am luat azi.
Va multumesc anticipat.
Cu speranta,
minunea mea
Poze noi - Frankfurt,
Andreia
iris spune:
helbi:
din cite stiu eu tratamentul homeopat mai ales pt ceva complicat se da in urma unui consult personal, exista posibilitatea si sa povestesti pentru altcineva, eu am facut-o pt fetita mea de ex.dar treaba dureaza nu e vorba de citeva minute, asta stiu eu din experienta mea la homeopat, repet; pot cel mult sa intreb daca exista posibilitatea de trata o infectie cu e coli, dar mie cel putin medicul homeopat mi-a prescris antibiotice cind aveam amigdalele albe de infectie...exista remedii si pt infectii dar nu stiu cit de eficient si pt ce fel bacterii;
am sa incerc luni cred ca tre sa mergem incolonate la doctor, noi avem un generalist cu specializare in homeopatie, ia sa vezi ce antibiotic imi prescrie...da chiar nu gasesti pe linga voi asa un medic allgemeine dar cu homeopatie la activ?
sanatate!
helbi spune:
Iris,
mai multe nu stiu ce as avea de povestit.I se face exudat la max. 2-3 luni.De obicei, imediat dupa antibiotic, dispare. Dar , reapare.Uite cazul decembrie: l-a avut, a luat antibiotic, iar acum, in februarie, iar i-l are, iar ia dat antibiotic.Mai rau e ca dr a zis ca el nu mai stie ce sa-i mai faca
.Asta m-a ingrijorat.
Ea nu are altfel nimic.Daca nu mergeam eu din proprie initiativa la dr, practic, dupa cum e ea, vesela, fara dureri, fara febra, etc, nu ar fi trebuit sa ma duc.
Si el zice ca iar vrea sa o opereze de polipi. A fost odata la 3 nai operata, acum iar.........nu ma incinta deloc ideea.
Bianca ia acum Podemexef 10 zile, apoi face pauza 3 si mergem sa-i mai faca un exudat.
Am cautat toata dupa amiaza si se pare ca am gasit si pe aici homeopat. Am vazut insa ca prima consultatie e 150 Euro.....casa de sanatate nu acopera decat daca esti la privat, ceea ce nu e cazut. Crede-ma ca mi se pare cam mult 150 Euro....
Daca tu ai drum si vrei sa intrebi, iti multumesc mult anticipat.
minunea mea
Poze noi - Frankfurt,
Andreia