Copilasi de Aug-Sept 2003 (48)
Raspunsuri - Pagina 5
Mih spune:
Buna fetelor!
Ma tot chinuiesc de ceva timp sa scriu si eu un mesaj dar tot intervine cate ceva...
In primul rand BUN VENIT MARIA! SA FII SANATOASA, FERICITA SI NOROCOASA! FELICITARI MAMI!
Vad ca vorbiti de inaltime si greutate....Matei are 82 cm (dar nu prea ma lasa sa-l masor, asa ca nu stiu cat de exact e) si avea saptamana trecuta 12.500 kg. E bine. A luat bine in aproape 5 luni. La un an avea 10.400 Kg.
Inca mai este racit...Am scapat vinerea trecuta de antibiotic (pentru stafilococ)si sambata a inceput sa tuseasca, avea mucisori. Am inceput cu panadol si ambroxol. I-am dat panadol 3 zile si ambroxol 4 zile. L-am lasat iar de miercuri ii dau nurofen. Azi de dimineata iar tusea. Ii dau iar ambroxol.
In rest e ok, are chef de joaca, mananca bine (numai cu bona, cu mine nu), o striga pe mami cand mami nu e acasa, chestie care-l ofitica pe tati si vrea seara numai joaca cu mami. Cum intru in casa tabara pe mine si nu ma mai lasa. Daca i-l pasez bonei sau lui Bogdan e prapad.
Cam atat deocamdata. Ma intorc la trebi.
Va pup si va urez un week-end placut!
P.S. avem poze noi pe mateiutz. Daca vreti sa ne vedeti....
Mih si nazdravanul Matei
http://community.webshots.com/user/bogux1973b
http://community.webshots.com/user/mateiutz
cristinamh spune:
elena-teodora, asteptam sinoi poze cu mobila!!!
bei, eu tocmai ce-am avut politia pe cap.... nu va speriati, ca nu de rau...
vecinul din dreapta mea, care s-amutat primavara trecuta, un betivan, l-au gasit mort... dumnezeu sa-l ierte, ca, desi era manga, tot imi tinea usa dechisa sa ies cu carutul daca ne intalneam la usa! si mai si saluta politicos de fiecare data, desi el nu nimerea gaura cheii sa descuie... sper sa ajung sa-i aprind o lumanare...
asa, cum ziceau, l-au gasit mort... si le trebuia o declaratie de la un vecin cand a fost vazut ultima data la adresa, daca locuia cu cineva... si cum babele de la mine de pe culoar le-au dat cu flit politistilor, (eu cred ca nu stiu sa scrie si le-a fost rusine) au venit saracii la mine... de, eram vecina de perete . si-au facut si ei datoria...
bietii oameni, gasesc un betiv mort in strada si acum fac ancheta sa-i gaseasca rudele...
partea buna a vizitei: mi-au dat numarul direct de la sectie la ofiterul de servici, cand mai am probleme cu vecinii de deasupra sa nu mai sun la 955, sa sun direct la ei, ca de ei apartin.... mama lor de tampiti, daca nu se potolesc sa vezi ce le-o coc...
Cristina si Andrei-Razvan
http://www.andreirazvan.home.ro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro
dana_ene spune:
Mihaela, ba le stii tu pe toate mamicile din poza, ia sa vezi !
M-am hotarat sa "traduc" www.bebelusipoze.home.ro/pages/IMG_1261_JPG.htm" target="_blank">poza:
Randul de sus, de la stanga la dreapta:
Stefi cu Cezar
Reby cu David
Iuliana cu Emma
Dana_ene cu Oana
Oana_noemi cu Erik
Danat cu Raduc
Roisin cu Miruna
Ancuta cu Sara
Randul de jos, de la stanga la dreapta:
Freia cu Alexa
Tigresa cu Horia
Irinuca cu Raducu
Roxana77 cu Andreea Iulianei76
Cristina cu Andrei
www.bebelusipoze.home.ro/pages/100_4033_JPG_jpg.htm" target="_blank">Aceasta este o alta poza, aceleasi personaje, alta pozitie.
Acum ia spune, pe cine nu ai recunoscut ?
----------------------
Mih, bine ca ai mai dat cate-un semn, ca imi era dor de voi .
Sanatate multa lui Matei! E un scump ! Ce i-as mai pupaci obrajorii aceea frumosi ...
----------------------
Georgiana, ca si Mihaela, spun si eu ca tare-as fi vrut sa-i vad camera Teodorei (ca si pe ea). M-ai facut foarte curioasa .
----------------------
Mihaela, scumpa foc Silvia, cum arata ea ca nu vrea ceva.
Ce ne facem cu fetele astea pretentioase ale noastre ?
Oana a inceput sa se tranteasca pe jos daca nu facem ce-si doreste ea.
O ignoram, ca altfel ajungem sa ni se urce in cap.
Uf ! Bebei, bebei, bebei !!!
Daniela si puiul Oana Maria (nascuta pe 2 septembrie 2003)
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://community.webshots.com/user/oana_maria200 POZE NOI !!!!!!
liliac1 spune:
mihaela_s Nu are cum sa ii mai iasa acum dinti ca deja avem 4 masele si 4 canini!!! Si mai avem de asteptat un pic pana la urmatorul rand de maselutze...
Iar de lasat flamanda...am lasat-o!!! Si nici un efect! Tot asa ca mimozele deschide guritza!
De dat numai felul ei preferat de papa: doar lapte praf! Asta-i papa ei preferata si daca se poate toata ziua sa "bea" apa, ca-i ca o moara hodorogita: "apa,apa,apa..." asta pentru ca a vazut ca poate sa bea singura cu "paharelul" ei, adica cu capacul de la bibe...si ii place sa il care peste tot, sa-l dea pe jos, sa il "duca" pe scaun...pe covoare...nu ca i-ar fi ei sete!
Liliana& Andra-Maria
poze Andra Ghiberdica
iuliana spune:
Eu cred ca incep sa ma umflu toata din nou. Am inceput cu picioarele si miinile. Azi, dupa 3 ore de stat pe scaun la scoala mi s-au umflat picioarele si nici nu imi mai puteam scoate verigheta de pe deget. Simt de vreo 3 zile circei nasoi (mai ales noaptea) la picioare, plus ca imi simt amortite miinile si ma dor. Ma rog la Al de Sus sa ma pazeasca de preeclampsia de data asta, ca tin minte ca simptomele astea le-am avut prin luna a 6-a cu Emma si tare nu as vrea sa stau la pat atita timp.
Fetele, daca va intereseaza eu am Food Guide Pyramid (data de profa de nutritie) pentru copii intre 2-6 ani, cu numarul de portii din fiecare categorie pe care trebuie sa le manince un copil. Daca va intereseaza, pot sa scanez si sa o pun in album ca sa aiba acces cine vrea. Mai am dintr-o revista tot ceva de genul asta, dar sub forma de tabel, cam cit si ce trebuie sa manince un copil de la virsta de 2 ani. Voi adaptati...Apropos de ce ziceati de fructe, nu se dau mai mult de 2 portii de fructe) asta incluzind si sucul de fructe) pe zi la un copil, si 2 portii de legume.
Eu am ajuns zilele sa vad ca Emma tipa ca vrea sa bea lapte....oare unde sint zilele cind ma chinuiam cu ea ca nici nu vroia sa-l guste? Mi-am zis ca nu e adevarat si nici acum, dupa atita timp de cind e buna prietena cu laptele, nu-mi vine sa cred.
Ieri am facut comanda de border pentru camera Dianei si o sa incepem sa ne apucam de aranjat camera ei cam in 2 saptamini, ca nu se stie niciodata. Eram insarcinata in 7 luni cind munceam de zor la camera Emmei si de data asta chiar nu vreau sa ma chinui cu burta mare. Sintem in mare dilema ca nu stim ce sa facem...sa mai cumparam un alt patut asa cum are Emma, sau sa-i cumparam Emmei un pat de copil si sa il folosim pe astalalt pentru cea mica. Primele 4 luni Diana va sta cu noi in camera in basinet, asa cum am facut cu Emma (sper sa ne lase Emma si sa nu faca scandal ca vrea si ea cu noi:), deci Emma va avea la vremea aia 2 ani si vreo 3 luni, dar vreau ca sa fie camera ei pregatita cind venim de la spital, asa cum era gata si cind am adus-o pe Emma acasa. Noi tinem tot timpul usile deschise la dormitoare si tare ma gindesc ca din patul normal de copil o sa sara cit ai zice peste si va fi calare pe noi. Eu am o prietena care si acum il tine pe fi-su (3 ani si 8 luni) in patut de bebe de asta ca al Emmei, chit ca il sare ca sa iasa din el...si e ditamai vlajganul inaltut...ceea ce ma face sa cred ca Emma ar mai putea sa foloseasca patutul cel putin inca un an jumate de acum incolo. Si stiind-o in patut ma simt in siguranta ca nu umbla brambura noaptea prin casa. Voi cum ati proceda? Mentionez ca nu e vorba de bani, ca un pat de copil marisor e ieftin (60$, fara saltea), dar nu ma simt eu in sigurnata deloc.
poze 1,poze 2,poze 3
danat spune:
Iuliana fromoasa si gravidoasa :
1. Vreau sa vaz si io schemele alea de nutrition, ca si eu stiam ca nu-i bine sa exagerezi cu fructele si legumele ca pot da in colite la varstele astea mici.
2. Moaaama, de ce nu traim si noi in USA????? Ca la 1,500 mil un patut de copil, eu cred ca nu gasesti nici sa dai cu tunul in Ro! Deh, nene tara saraca USA asta EU una as opta pt varianta de patut de copil pt Emma, ca eu zic ca daca e sa vrea cu voi, sare orice obstacol sau tipa de-o luati tot cu voi si faceti ce vrea don'sorica!
3. Sanatate multa sa poti duce usor sarcina in continuare, si nu te mai gandi tu la ce-i mai rau!
Pupam trioul de fete cucuiete
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu cel bun si blind si dulce si frumusel
mihaela_s spune:
Am spus eu ca sunt ...pai uite pe cine n-am recunoscut eu...cu o spun: prima era Oana-noemi pe care probabil ca am vazut-o in prea putine poze...apoi era Roisin care era putin pitita si de aceea...apoi pe Roxana77 care m-a derutat cu copilasul pe care-l tinea in brate...am recunoscut-o pe Andreea dar nu stiam cine e mamica . Asa ca puteti sa ma ca am imbatranit... si ma lasa memoria....
iuliana si pe mine ma intereseaza schema de alimentatie pentru copilasi. Silvia nu papa mai mult de o portie de fructe si o portie de legume pe zi, dar e interesant sa comparam putin teoria cu practica.
Si eu as opta inca pentru patutz in cazul Emmei, pentru ca nici eu nu stiu inca ccc cand voi avea curaj sa o mut pe Silvia in pat mare...pentru ca nu face altceva decat sa topaie in el(in cel al Dianei), nici gand sa doarma. Cu siguranta s-ar da jos din el in loc sa faca nani, plus ca se foieste foarte mult noaptea sau pana sa adoarma, uneori o gasesc cu capul invers decat am culcat-o.
Pupici pe burtici la mamici, pupici pe obrajori la copilasi si mamici fara burtici!
Mihaela , Diana Alexandra(22 nov 1996) si Silvia Petra(10 sept 2003)
pozici noi
bebelusi august-septembrie 2003
cristinamh spune:
iuliana, daca pus chemele in album, se micsoreazxa automat si nu stiu daca o sa mai putem citi. mai bine trimiti pe mail... la tota lumea, cine nu vrea, sterge mailul...
eu as zice patut de copil pt emma. daca vrea cu voi, oricum vine...
aseara l-am luat pe andrei in pat, ca plangea in somn... nu frate... s-a dus la el in patut... asa ca tot ce vor ei fac
apoi cat sa-i mai tinem in cusca?? incet o sa se obisnuiasca cu programul de somn. si n-o sa se mai joace
cristinamh spune:
ah, scuze pt greseli... da' mi-am lasat gheare si aluneca pe taste/// tastatura e si ea paradita rau, asa ca vedeti ce iese..
roisin spune:
Intai si intai, e musai sa-i uram si noi bun venit Mariei, sa fie sanatoasa si norocoasa, sa-i faca fericiti pe parinti si pe Cezar! Am vazut pozele, e frumoasa foc si tare dolofana! Nici nu-mi vine sa cred ca a sosit momentul, parca ieri ne anunta Cristina pe sestache ca se mai coace un bebe mic in gasca noastra de pitici... cine e la rand, Iuliana76?
Citesc despre problemele Iulianei si ma recunosc si pe mine in ele. De la treaba cu patutul (acu vreo doua ore mi-am pus din nou intrebarea daca sa o mut pe fi-mea in patul mare sau sa mai cumparam unul de bebe) pana la carceii aia imposibili din miez de noapte.
Noi inca nu ne-am decis asupra numelui pentru piticot (apropo, Diana e si unul din favoritele lui tati ), de data asta parca vad ca se lasa cu scantei, eu as vrea Iarina, dar tati stramba din nas, iar pe locul doi ar fi Irina (aici suntem in consens). Imi mai plac mult Petra, Daria, Silvia (na, ca sa vezi ca tot din generatia noastra de pitici imi gasesc inspiratia), dar si Ancuta, Ilinca, Agata, Marta... dar la unele stramba din nas tati, altele nu merg sub nici o forma cu numele de familie. Asa ca ne mai cujetam...
Revenind la patut... noi oricum va trebui sa mai luam unul de bebe, de mult le-am promis alor mei ca le dam si lor unul, sa fie in casa daca s-o ivi ocazia ca Miruna sa doarma la ei. Pentru patul mare ma gandesc sa iau niste bare din alea de protectie, si pe la doi ani sa incerc sa o invat cu el. Adica, ma bate-n gand sa incep de pe acum educatia, ii pun o pilota langa pat pentru cazuri de urgenta si om vedea ce iese... Singura problema e ca n-am vazut bare de protectie in magazin, ci numai pe internet, si as vrea sa le vaz io cu ochii mei inainte sa dau caruta de parale pe ele.
Cu fi-mea nr 2 inca nu stiu cum vom face, initial ma gandisem ca o sa doarma cu noi vreo luna, doua, pe urma mi-am amintit cat de prost dormeam io cu Miruna langa mine, si mai ales cum ma trezeam noaptea si fugeam cu ea in sufragerie la alaptat, ca sughita si plescaia de-l trezea si pe tati. Si cum n-avem unde mai pune inca un dormitor pentru gonguta mica, tare am eu impresia ca va dormi cateva luni in sufragerie, pana o ajunge sa nu se mai scoale noaptea. Pe urma o mut cu sora-sa, sa se invete impreuna.
Si fi-mea e pasionata de cratite, mop si sters pe jos cu laveta. Astazi i-am dat un servetel umed, ca se tot intindea la alea de praf si in timp ce eu stergeam praful, ea curata cu spor mocheta. Iar daca prinde vreo surubelnita, imediat isi gaseste cateva surubele de invartit... Imi place ca in timp ce "munceste" bombane de zor, cred ca se lauda singura si se minuneaza cate mai sunt de facut in casa asta! A invatat-o bunica-sa sa spuna "astazi" (ma rog, ea incearca sa o invete propozitii si mai toate incep cu astazi), da' fi-mea e un pic peltica si pe "z" il zice cu limba in dinti... criminala! Si, precum Radu al Irinucai, a invatat de la muma-sa o foarte pretioasa vorba: "ma-ta!" Acu' incercam sa ne facem ca n-auzim cand repeta perla, doar-doar i-o iesi din minte.
La capitolul fructe stateam foarte bine pana acu' vreo saptamana cand a inceput sa se strambe rau la banane. Mandarinele in schimb ii plac tare, asa ca are macar una pe zi in meniu, si pe urma ce se mai nimereste: cate o bucata de para, mere coapte sau vreun borcanel de amestecuri d-alea de la Nestle. Inainte manca cel putin o banana pe zi (pe langa vesnicele mandarine sau mere coapte), dar cred ca s-a saturat si ea, mai ales ca in perioada cu kk moale manca aproape numai banane.
La inaltime si greutate nu mai stiu sigur cum stam: cred ca in jur de 85 de cm si vreo 10 kile jumate. As vrea sa reusesc s-o mai masor ca lumea, dar nici n-apuc sa scot ruleta ca mi-a si furat-o din mana, iar intinsa n-am nici o sansa s-o mai tin macar 5 zecunde... Mai degraba ma gandesc sa o lipesc de un zid si sa fac semn pe el, ca sa pot masura dup-aia... hmmm, nu-i o idee rea...
Ma duc sa mai trebaluiesc o tzara, ma mir si eu ce energie m-a pocnit, de unde pana ieri eram flescaita si adormita toata... Saptamana asta iar am dormit ingrrrrozitor de prost, citeam de programul Iulianei de 10 ore pe noapte si ma gandeam ca eu abia prind 7-8 ore, si alea intrerupte de cate 3 ori. Si pe langa ametelile standard pe care le primesc cand sunt obosita, mai am si caderi de calciu frecvente (desi am inceput sa iau suplimente), de stau cate 2-3 ore pe scaun si astept sa termin de tremurat. Ieri am fost la recoltare de sange pentru analize, sa vaz ce frumusete o sa iasa...
PS Am mai pus si noi fo doua poze la http://community.webshots.com/album/272059482rPcSIq
As avea si niste filmulete, da' n-am un' sa le plantez. Io cu fi-mea la poze nu ma mai descurc, vine sa-mi fure aparatul si n-o mai prind sa o pozez.
PPS Bei, cum a ramas cu banii pentru site? Unde-i trimitem?