MUSULMANCE DIN... SUFLET, UNITI-VA
Raspunsuri - Pagina 9
mag spune:
Nici eu nu imi vad mesajul de vineri.....
Deja era pagina 7, daca nu ma insel.....au disparut mesaje.
Otilia spune:
Raspunsul il gasiti aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=44446
quote:
Initial creeata de ADMIN
Datorita unui upgrade "nefericit" al bazei de date am pierdut toate mesajele din ultimile 3 zile. Ne pare rau!
Dupa o zi si o noapte de munca am reusit sa aranjam baza de date cat de cat sa fie functionala.
Daca ceva nu merge va rugam sa ne anuntati.
Cu scuzele de riguare
Admin
~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">
Coscos spune:
... povestea vietii mele: fac lucrurile la momentul nepotrivit
Inca o data, urez bun venit tuturor fetelor nou venite pe acest forum ( subiect)!!
Corina, mama, tu unde disparusi?
corina iulia spune:
quote:
Originally posted by Coscos
... povestea vietii mele: fac lucrurile la momentul nepotrivit
Inca o data, urez bun venit tuturor fetelor nou venite pe acest forum ( subiect)!!
Corina, mama, tu unde disparusi?
coscos, totul e bine cand se termina cu bine
noi, dependentii de forum am intrat in disperare ca nu am putut posta doua zile as vrea sa stie adminul cat deimportant pt noi e acest forum
aproape dadusem in disperare cand eu v-am citit toata mesajele scrise de voi si cand am inceput sa raspund, pauza...eroare
har domnului ca s-a rezolvat
am citit costina mesajele tale si pe ale lui mag si pe ale lui kittie si ale lui luiza. v-am citit pe toate doar ca nu v-am putut raspunde.
dar de acum totul e ok.
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina
corina iulia spune:
bun venit fetelo noi! si sallam aleicum!
mag iti multumim pt urarile de bine pt weekend si tie luiza pt urarile de martisor. e un obicei atat de vechi si de romanesc incat e pacat ca tocmai noi romanii sa nu-l sarbatorim.
ma bucur ca putem sa fim din nou impreuna si chiar daca aprox 10 raspunsuri au disparut, noi stim ce am vrut sa spunem si nimic nu e pierdut. putem sa repostam subiectele anterioare.
vorbeam la ultima mea postare ca tare mi-as dori ca discutiile nostre sa aiba un caracter de dialog la temele religioase. va explicam ca eu am invatat foarte multe despre Coran de la sotia sheikului nostru, al coranistilor.
am sa va explic cum decurgea o intalnire de acest fel.
aveam o zi de intalnire si stiam ca pentru ziua respectiva avem ca tema de discutie subiectu....cutare. ne erau aratate surele si aia din Coran unde se facea referire la tema data. fiecare dintre noi avea, deci, timp o saptamana sa citeasca si sa aprofundeze subiectul.
apoi ne puneam tot felul de intrebari noua insine ca sa intelegem de ce e scris asa si ce inseamna.
dupa ce trecea saptamana, ne adunam din nou toate si incepeau discutiile. fiecare avea o opinie, sau multe dintre opinii erau la fel, unele dintre ele difereau totalmente de ceea ce spunea majoritatea, dar asta nu era o problema. discutam deschis fiecare varianta si ne placea pt ca asa devenea mult mai instructiv si era mult mai placut sa intervemin in discutie iar parerile noastre erau importante. discutiile care de fapt se transforma in monolog sunt tare plictisitoare si chiar neinteresante.
de aceea va propun sa procedam la fel. sa discutam despre COran din aceasta prisma. mi-ar placea ca voi sa aveti intrebari si raspunsuri in acelasi timp, mi-ar placea sa retraiesc timpul cand noi toate discutam cu sotia sheicului. fiecare dintre noi ne putem considera sotia sheikului sau una dintre fetele care au opinii separate.
tare mi-ar place sa putem sa discutam asa.
ce ziceti?
mag, despre intrebarea ta desre cartile de religie cu poze pt copii, sa stii ca nu ai cum sa gasesti nici aici in romania nici in tarile arabe pt ca nu snt asa ceva. este considerat ca pozele distrag atentia de la rugaciunea propriu zisa . asa spun hadisele. poti sa-ti aduci poze din tara sotului tau, poze despre animale, invatarea limbii arabe si altele. asta ar fi o solutie.
cat despre intrebarea ta "daca sunt 100% romanca" am sa-ti raspund "da" pt ca sunt. sunt romanca pana-n adancul sufletului meu dar sunt si musulmanca si tare mi-ar fi drag ca si musulmanii de pretutindeni sa aiba parte de pace si prosperitate.
sunt sigura ca in aceste conditii ar fi mult mai dificil ca oamenii sa-si declare razboi asa usor unul altora, pt ca atunci cand ai un pic de cheag cel putin, nu-ti mai vine sa-l risipesti pt idei care-ti vin sau nu. cred ca stiti la ce ma refer.
mi-as dori ca fiecare popor sa aiba sansa la democratie, sa aiba sansa la un vot corect, sa aiba sansa sa-si exprime apartenenta la un grup religios sau altul, sa poate sa fie linistit ca nu-i sunt incalcate cele mai elementare drepturi umane.
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina
corina iulia spune:
cu disparitiile astea de subiecte, a mai disparut un mesaj al meu in care am dat un site si un subiect scris de sheikul nostru, al bransei coranistilor.
poate ca sunteti interesate sa va rugati sotii sa vi-l traduca.
dar , din vreau sa va precizez de la inceput, ca desi subiectul discutat este poate prea exploziv, sa va ganditi ca esenta e ca nu toate lucrurile permise trebuie sa fie si practicate.
site e:
www.metransparent.com
iar subiectul il gasiti la link-ul:
http://www.metransparent.com/texts/zayyani_qurani_quranists_vs_gamal_el_banna.htm
sper sa va aduca o viziune mai luminoasa asupra Coranului si a ceea ce reprezinta legile lui.
Allah a dat Coranul pt toate timpurile, nu doar pt atunci, la inceputurile timpurilor islamice ci si pt cei de acum.
a dat multe legi care ne arata cum trebuie sa fim, dar in special cum nu trebuie sa fim. iar despre lucruri care nu sunt mentionate putem sa spunem ca sunt permise, chiar daca noi nu le practicam.
Allah a stiu cum erau oamenii atunci, cum au fost in decursul timpurilor si stie cum suntem noi acum. El e mai aproape de noi decat insasi vasele noastre de sange, deci ne cunoaste mai bine decat ne cunoastem noi insine.
oricum, sper sa putem discuta despre subiect.
cu drag de forum, corina
Mia. spune:
Eu vreau sa stiu ce zice in Coran referitor la Isus?
Probabil ca vorbesc singura ca pina acum ,dar eu incerc.
www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze
mag spune:
Buna dimineata tuturor si "La multi ani!!" din toata inima.
Draga Corina, multumesc de sfaturi. Si eu sunt 100% roamanca, si tot atat musulmanca convinsa, cred totul din toata inima ( altfel nici nu se poate). Am citit mult in Liban, din pacate in engleza, dar ma descurc si in araba un pic. Unde mergi la ore de religie aici in Bucuresti? Si cum este orarul?
Familia sotului meu este religioasa si admir cum ei si altii ca ei in Liban si lumea araba de altfel educa copiii, se vede acel respect in
societate. La ei in familie, si la noi desigur, rugaciunea e obligatorie, nu cu forta desigur, postul in Ramadan , darile la saraci, si altele. In primul rand pentru copiii nostri este bine sa vada in familie, parintii sunt exemplu , este datoria noastra sa le aratam drumul corect in viata.
Salutare tuturor fetelor , o zi cat mai frumoasa de 8 Martie!
Mag.
mag spune:
Scuze daca fac ceva greseli gramaticale, dar
sunt la serviciu, mai fac si altele printre picaturi....
trec de la una la alta...
Coscos spune:
Draga Mia
Isus in Islam este foarte respectat, ca profet al lui Allah, pentru ca Allah este unic, asa cum el ne-a transmis prin ultimul sau profet, Mohammad, este o comoara ascunsa, care trebuie descoperita (de aceea a creat pamantul si oamenii), El nu a avut fii, frati sau surori, el este totul si nimeni nu se aseamana cu el. De aceea, Isus nu este considerat fiul lui Allah; insa a fost unul dintre profetii lui, alaturi de Adam, Noe, Avram, Moise si Mohammad, iar musulmanii il iubesc foarte mult.
Mai multe poti afla de pe site-ul
www.islamulazi.ro
, unde este un subiect intreg despre Isus si rolul Lui in propavaduirea cuvantului lui Allah.
Sau poate Corina sa te ajute mai mult.
A-propos, Corina, mi-ar placea sa dezbatem aici subiecte cu preponderenta religioase, dar mai ales despre Islam si despre cum el ne influenteaza viata.
V-am pupat, fete dragi... revin mai tarziu.