MUSULMANCE DIN... SUFLET, UNITI-VA
Raspunsuri - Pagina 14
Marina spune:
Coscos imi cer scuze daca te simti desconsiderata! Nu intentionez deloc asta desi nu sunt de acord cu o parte a opiniilor tale, chiar si filtrate prin prisma unei religii. Imi place cum scrii si cum iti sustii ideile si desi personal consider ca pui prea mult patos iti doresc din suflet sa te simti ca acasa la subiectul asta. Nu as vrea sa-l deviez cu interventia mea drept care o sa citesc in liniste si iti cer inca odata scuze ca m-am bagat.
Corina Iulia !
gulshan spune:
sallamaleikum,
ce mai faceti,mai fetelor?se simte asa o zona de conflict aici,de zici ca te afli pe fasia gaza!
am scris un mesaj lung,dar asa a fost sa fie probabil,si l-am pierdut.
oricum,in mare legat de vestimentatie:ei bine,parerea mea este ca DA-orice femeie musulman ar trebui sa poarte hijab si chiar abaya,ptr ca este ceva ce o caracterizeaza.bine ca valul modernism,te indeamna la altceva,sau nu iti place portul,sau iti este impus,sau te uiti la statele moderne musulmane,unde nu se mai practica.nu consider deloc,ca regula nu mai e valabila ,ba chiar sunt rau famate de ceilalti.si in orice tara musulmana veti merge ,nu vei fi desconsiderate purtandu-le,ci din contra.
stiu si inteleg ca aici,este greu si efectul este cam cel opus,adica atragi toata atentia asupra ta,dar un lucru e sigur-vei impune respect!
si ptr ca sunt mai multe femei interesate de islam,ar trebui prezentati cei 5stalpi ai islamului,si lasat sa se vad stilul de viata islamic,asa cu toata''strictetea''si frumusetea lui specifica.
sper ca nu am suparat pe nimeni,iar daca se simte cineva lezat-imi cer scuze!!!
numai bine,
Allah Hafiz
si daca citim despre semnele zilei de apoi,ele isi urmeaza drumul,asa ca lucrurile o iau razna oricum!
conchita spune:
quote:
Originally posted by Coscos
Concita, imi mentin parerea: nu cred ca cineva afirma se simte jignit vis-a-vis de o opinie;
imi pare rau, dar cand "opinia" e de fapt defaimarea altei religii, atunci nu mai e doar "opinie". la fel s-ar putea scuza si atacatorii de la WTC, ca in "opinia" lor crestinii americani sunt ilogici in credinta lor in Sfanta Treime, deci hai mai bine sa dispara, nu? tu ai afirmat o chestie eronata despre crestinism - ti s-a atras atentia, dar tu, 'iubitoare de adevar', in loc sa verifici si eventual sa iti ceri scuze pentru blasfemie, revii si spui ca asa ai auzit tu, dar nu stii sa spui unde, dand-o cand alba, cand neagra si evitand un raspuns clar. ba adaugand alte blasfemii la cele initiale - adica inrautatind lucrurile si mai rau. daca asta e topic pentru musulmance, atunci fa bine si limiteaza-te sa ridici in slavi pe Mohamed, nu sa-l cobori pe Iisus pe care nici macar nu Il cunosti -dovada citatele din Marx pe care le-ai confundat cu cele din Biblie.
quote:
Conchita, nu fac afirmatii despre alte religii, ca nu ma intereseaza decat cele cu care am luat contact: crestinism si islam. Si, daca tot exista libertate religioasa, nu vad de ce sariti voi asupra femeilor convertite, cu atata inversunare, si combateti orice parere pe care ele si-o expun aici?
mie mi-e ca suferi de mania persecutiei, TU esti cea care a aruncat cu noroi in credinta altora. interventia TA nedocumentata a starnit reactiile, nu reactiile au starnit a posteriori interventia ta, haide sa fim rezonabile. asta cu femeile convertite atacate cu inversunare de unde ai mai scos-o? personal, vad ca ma inteleg foarte bine cu corina iulia, dar asta tine si de abilitatea ei de a purta conversatii civilizate cu persoane de alta credinta.
libertatea religioasa nu inseamna ca ai dreptul sa ataci alta religie cu vorba, cu bomba, sau cu mai stiu eu ce, sper ca ti-e clar.
quote:
Nu imi aduc aminte sa fie cineva nemusulman si de acord cu ceva islamist pe acest subiect; asa ca, spune-mi si mie, noi n-am putea sa ne simtim jignite?!
ai memorie scurta. in fine, ce sa o mai lungim. ar fi si inutil sa iti reamintesc ca in timpul sarbatorilor voastre ati fost respectate. dar tu, "persecutata cu inversunare", nu te poti abtine macar in Postul Pastelui sa nu-l blasfemiezi pe Iisus, pe insusi Dumnezeu. pacea sa fie cu tine. recunosc ca mie ai reusit sa mi-o strici.
conchita spune:
Corina, nu, nu am apucat sa citesc mesajul tau despre femeile-beduin, nu am intrat pe forum in perioada aia. :( ce voiam sa te intreb, femeile-beduin sunt femei razvratite, un fel de haiduci asa -fete care s-au opus mariajului impus de parinti de exemplu, sau tu te referi la sotiile de beduin? hai, te rog, ajuta-ma, chiar ma intereseaza subiectul. am cautat pe net si nu ma multumeste ce am gasit, astept opinie de "insider" cum se zice. :) cand au aparut femeile-beduin? cum se organizeaza ele, cum calatoresc, cum sunt tratate de societate, da-mi directii unde sa citesc despre ele macar. ca sa si stii la ce voi folosi informatiile: vreau sa scriu o povestutza despre ele, creca merita sa fie eroine de basm, nu?...am scris deja o poveste despre Gradina de la Alamut, ca dovada, daca mai era nevoie sa dovedesc asta, ca din punct de vedere cultural cel putin, orice manifestare religioasa este fascinanta. adica ma fascineaza pe mine si vreau sa aflu mai mult. cu ajutorul tau, al vostru, daca e posibil.
valentinag spune:
quote:
Originally posted by corina iulia
am vazut ieri o adolescenta musulmanca, o fetita de max 14 ani care purta hijab. nu stiu de ce , dar mi-am spus" a doua generatie".
era imbracata in bugi foarte stramti, o jachetuta la fel de mulata, camasa cum se imbraca cam toate fetele de vasta ei. avea capul acoperit. statea in statia de autobuz. trecand pe acolo nu am putut sa nu o remarc. era tare frumusica dar si foarte rusinata. se simtea in purtarea ca nu se simtea bine in pielea ei, in vesmantele ei. m-am gandit ca e vorba despre hijab. probabil ca incepuse sa-l poarte de curand. sincer, mi-a fost oarecum mila de ea, pt ca se simtea ca face ceva importiva vointei ei. pacat.
"daca se inchide o usa, o suta altele se deschid, iar daca se face bezna, dupa ea vine lumina" -proverb arab
cu drag de forum, corina
Corina,poate ca se rusina de hijab,dar atunci de ce si la mai pus?daca vrea haine mulate sa poarte mulate,dar daca vrea hijab,atunci sa se comporte ca atare,sa se imbrace decent cand face asocierea dintre cele 2,rusine ar fi trebuit sa-i fie cand si-a pus alea strimte pe ea si batic,Unde e smerenia aici?K de aia porti batic nu?sa-ti arati smerenia,sa nu ti se vada parul,care din cite am inteles este ceva foarte sexi in islamism.Eu stiu o tipa,care se acopera cu valul in momentul cind intra un barbat in casa(in afara de membrii apropiati ai familiei)caci se considera k acestia sunt niste potentiali viitori soti ai ei.(am inteles bine amiga?)
Ma si pina la urma,este alegerea fiecaruia!Daca ele vor sa se acopere,foarte bine,treaba lor,daca nu iarasi bine!E libertate frate!Daca nu ar fi libertate,femeile nu s-ar razvrati>eu daca as fi in locul lor as face-o!Le place situatia si punct!plus ca sunt muuuuuulte femei musulmance care nu se acopera,imbraca haine obisnuite,sunt membri ai parlamentului(in Liban de ex.)asa k pina la urma este o chestiune de optiune!
asa vad eu lucrurile,daca ma insel sa ma corecteze fetele!
Speranta moare ultima!
Valentina
poze
valentinag spune:
Coscos,am uitat sa-ti spun,mereu ma gandeam si iarasi imi aduceam aminte acasa k nu ti-am zis!Am niste vecine de strada k sa zic asa,ma intilnesc mereu cu ele,sunt musulmance.E una dintre ele,se imbraca super,am vazut-o chiar ieri in pantaloni de piele rosii, o haina de piele rosie lunga peste genunchi,putin cambrata pe corp si cu hijab roz,cu copilul in carut,arata superb,chiar daca la fatza nu e foarte frumoasa,e o tipa placuta ochiului k sa zic asa>Deci daca vrei abaya,ia exemplul tipei asteia si poarta culori frumoase,negru nu e de tine.
Maryam parca zicea k soacra ei poarta numai negru,dar doar pentru k zice ea este batrina si nu ii sta bine cu altceva.
Asa k spor la cumparaturi!
Speranta moare ultima!
Valentina
poze
valentinag spune:
Apropo,asta cu tipa care a tinut slujba de vineri la New York nu-i ceva in genul femeie preot la ortodocsi sau catolici?
Speranta moare ultima!
Valentina
poze
Coscos spune:
Valentina, eu nu stiam ca exista preoti-femei la catolici sau ortodoxi ( exista preotesele la ortodoxi, dar ele sunt numite asa pentru ca sunt sotii de popi, nu pentru ca ar fi teologi, nu?). Oricum, se pare ca ( si ) aici exista un punct comun intre crestinism si islam: conducatorii religiosi sunt doar din randurile barbatilor.
In ceea ce priveste fetita aia de 14 ani, rusinata de hijab, eu cred ca ar fi trebuit sa se rusineze din cauza hainelor ei stramte, nu de hijab. Dar, in ziua de azi, e clar ca femeile se rusineaza de ceva traditional, considerat probabil demodat, in loc sa se rusineze de ceva ce altadata ar fi fost considerat rusinos, iar acum, din pacate, a ajuns la moda.
Conchita, spui ca opinia mea consta in defaimarea unei religii? Atunci, draga mea, inseamna ca islamul asta face? Defaimeaza celelalte religii?!! Serios, ma lasi stupefiata. Am spus clar "logica mea", si e clar ca logica mea se muleaza pe credinta islamista, si nu vad de ce ar trebui sa devina automat ilogici crestinii americani ( desi nu stiu ce au ei cu subiectul nostru???). Si hai, nu ma face sa imi expun si opinia asupra tot complotului americanesc de la WTC, ca, mai bine ne mutam pe alt subiect. Oricum, WTC nu are nimic de a face nici cu adevaratul crestinism, nici nu adevaratul islam, dar se pare ca tu insinuezi altceva. Vezi ca o iei frumusel pe langa subiect si pui paie pe foc cu afirmatiile tale duse prea, mult prea departe. Draga mea, un bun musulman nu va face nimic impotriva celorlalte religii, e interzis prin cuvantul lui Allah, asa ca nu mai veni cu acuzatii aiurea. Revenind acum la teoria ta cu Marx, demonstreaza-mi ca el a nascocit acel dicton si te cred. Eu, poate in premiera pentru o ignoranta ca mine, m-am documentat, si se pare ca mai toti crestinii spun ca e un dicton crestin ( unii spun ca ar apartine Bisericii din evul mediu, altii ca ar apartine Bisericii din timpul comunismului, dar toti spun ca a fost inspirat de un indemn adresat lui Toma necredinciosul de catre Isus).
In ultimul rand, acuzatia ta de blasfemie chiar ca a pus capac la toate!!.Pai daca eu blasfemiez expunand imaginea pe care islamul - credinta mea- o are asupra lui Dumnezeu cel Unic si al lui Isus, pe un subiect al musulmancelor, atunci zau ca nu stiu daca mai are rost acest subiect. E clar ca orice am spune noi aici, pentru cei ca tine totul e o blasfemie. Draga mea, aici nu suntem nici la biserica, nici pe vreun forum crestin ca sa ma acuzi de blasfemii.
Pe acest forum suntem datori sa ne respectam unii pe altii, si mi se pare corect sa fim respectate pe acest subiect, in timpul sarbatorilor noastre islamice, dar nu vad obligativitatea ca eu sa respect o sarbatoare crestina pe subiectul cu esenta islamica.
Subliniez, nu il cobor pe Isus - pacea lui Allah asupra lui -de niciunde, el este pentru mine ceea ce este pentru orice musulman, asa ca acuzatiile tale sunt mai mult decat deplasate.
Dar, ce sa zic, ai inceput cu ignoranta si ai terminat cu terorista si blasfemiatoare, asa ca... .
Oricum, din acest moment eu n-o sa-ti mai raspund, ca n-am chef sa stric subiectul printr-un conflict aiurea.
Gulshan, draga mea, mi-era dor de tine! Ce faci, fugi de noi?!
Sunt intru totul de acord cu postarea ta.
Corina, nu m-ai suparat, crede-ma! Numai ca, nu stiu ce parere ti-am lasat inainte, dar nu prea sunt pro-modernism, mai ales cand el rastoarna si devalorizeaza nistre traditii bune.
Marina, nu trebuie sa te scuzi pentru nimic, din punctul meu de vedere n-ar fi existat nici un conflict, n-am avut intentia asta, dar... asta e!
Corina, si eu comentez cu prietenul meu si ne amuzam cand vedem specimene din alea pe strada, dar totusi, vorba lui, daca as avea fetite, nu stiu daca le-as creste aici. Cat despre baieti, ma tem la ce se vor duce cu gandul si ce fel de parere isi vor face despre femei cand le vad "ambalate" ca o marfa ieftina si proasta.
Noi suntem mari, stim cum a fost inainte, stim cum ar trebui sa fie, dar ce te faci cu niste copii care au tendinta sa copieze si sa-si creeze in mintisoara lor tot felul de idei? Valul incepe sa fie desconsiderat din motive gresite si datorita influentelor vestice, si e pacat ca lucrurile stau asa. Parerea mea.
valentinag spune:
Tocmai asta ziceam si eu coscos,k nici la noi nu sunt femei preot.
Speranta moare ultima!
Valentina
poze
corina iulia spune:
salam aleicum la toata lumea, dragile mele dragi.
hai sa incercam cu toatele sa fim mai ingaduitoare una cu alta si sa nu mai cautam sa despicam firul in patru, cum s-a mai intamplat si a fost tare urat. cearta nu ne aduce decat suparare.
suntem aici, pe acest subiect, o multime de fete, multe dintre noi cu conceptii toatl diferite de celelalte. eu sunt cea mai mica minoritate la aceasta ora dar nu consider ca sunt mai putin importanta decat oricare dintre restul fetelor. toate, dar absolut toate suntem importante, deci sa ne respectam ca atare. sa icercam sa nu ma gasim cai de subanteles din orice. ce ziceti?
conchita, draga mea, am sa-l iau pe sotul meu la intrebari despre femeile beduini si revin.
valentina, draga mea. nu fii suparata. crestina sau nu vad ca tii partea hijabului cu putere probabil ca sotul tau e msulman, nu?
despre fata din statia de autobuz eu am vrut sa subliniez ca ea nu prea-si dorea hijabul, se vedea clar ca nu se simtea bine cu el. cu siguranta ca tatal ei a obligat-o sa-l poarte. asta era. si acest fapt contravine perceptelor mele. daca vor sa-si educe copii sa poarte voal, foarte bine, dar sa nu-i oblige. e mult mai usor cu forta decat cu vorba buna, nu?
gulshan, salam aleicum special pt tine. pe unde ne-ai umblat? ne era dor de tine. sau erai si tu in grupul nostru de cititoare zilnice si acum ai considerat ca e cazul sa intervii doar? mi-ar parea rau sa fie asa.
vezi, tu gulshan, toata frumusetea specifica are pentru tine o nota, pt mine alta nota, pt fetele crestine alta nota. nu e rau sa fie prezentate toate, dar eu tare mult insist pe faptul ca valul nu este o obligativitate. aceasta e esenta mesajelor mele. ca oricine doreste sa-l poarte din diferite considerente de moda, de fitze chiar mie nu-mi e necaz pe acest lucru. fiecare are acest drept sa fac ceea ce-l reprezinta.
mi-as dori sa nu dai exemplu tarile arabe in purtarea valului(sau ca obligativitate al lui) pt ca am demonstrat de multe ori sunt multe femei care-l poarta doar pt ca sunt nevoite , nu neaparat din convingere. sunt multe tari din orientul mijlociu unde femeile nu-l poarta, pt ca nu le caracterizeaza. dacaunele fete musulmance de aici vor sa fie atat de perfectioniste in fata sotlui si a societatii musulmane, e dorinta lor. da sa nu presupunem acum ca toate musulmancele gandesc ca e obligatoriu purtarea lui.datorit faptului ca se stie ca eu am alte conceptii, multe dintre cele intalnite de mine au sustinut ceea ce eu gandesc. sa nu facem comparatii intre indocrinarile din statele unde femeile au cu adevarat libertate si si tarile unde puterea politica si suptematia barbatului e mai presus decat vointa femei.
iar cand vei vorbi de cei cinci stalpi ai islamului , te rog sa faci precizarea ca e vorba de bransa sunna, din care faci parte pt ca noi coranistii suntem diferiti si aici si nu as vrea sa se inteleaga ca toti suntem la fel.
gulshan, sa nu ma intelegi gresit, eu nu te critic sau nu critic bransa suna, nu, desigur ca nu, dar ultimul ta mesaj mi se pare putin apocaliptic. doar Allah stie cand va fi, ca se tot vorbeste de o mie de ani incoace.
"daca se inchide o usa, o suta altele se deschid, iar daca se face bezna, dupa ea vine lumina" -proverb arab
cu drag de forum, corina