MUSULMANCE DIN... SUFLET, UNITI-VA

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

"valentina, draga mea. nu fii suparata. crestina sau nu vad ca tii partea hijabului cu putere probabil ca sotul tau e msulman, nu?"
Corina,draga mea ma faci sa rad,da in hohote asa
acu nu te supara tu,dar nu m-am putut abtine!da sunt crestina,nu port batic si nici nu am sa port,nu sunt casatorita cu un musulman,(dragul de el e cat se poate de crestin)si nici nu am sa fiu vreodata,pen k nu ma mai marit a 2-a oara
nu tin partea hijabului nici cum,tin doar partea libertatii de decizie!atit si nimic mai mult!atita timp cat femeile musulmance decid sa-l poarte,e pur si simplu alegerea lor,asta tot incerc sa spun eu aici!cele care nu vor nu il poarta si cu asta basta.doar avem si aici la fetele noastre exemple:madalina,catan,aura1974(care nu a mai scris de mult,pe unde o fi?)deci se poate,e alegerea lor!nu le obliga nimeni sa il poarte,nu vor sa-l poarte si nu il poarta!
si cum am mai zis,nu le convin perceptele,sa nu le mai asculte!
cred ca iti dai seama k nu o sa convingem pe nimeni nici tu,nici eu,nici minoritatea careia apartii sa nu mai poarte hijab!Asta trebuie sa vina din sufletul lor.
Si gata,cu asta am terminat cu subiectul asta!
Numai bine!

Speranta moare ultima!
Valentina
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

quote:
Originally posted by corina iulia
iar cand vei vorbi de cei cinci stalpi ai islamului , te rog sa faci precizarea ca e vorba de bransa sunna, din care faci parte pt ca noi coranistii suntem diferiti si aici si nu as vrea sa se inteleaga ca toti suntem la fel.

Cei cinci stalpi ai Islamului nu sunt aceiasi pentru toate bransele musulmane? Eu asa credeam, credeam ca este unul dintre lucrurile de baza care se respecta indiferent de sunna/shia/coransim etc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina iulia spune:

quote:
Originally posted by Kehleyr

quote:
Originally posted by corina iulia
iar cand vei vorbi de cei cinci stalpi ai islamului , te rog sa faci precizarea ca e vorba de bransa sunna, din care faci parte pt ca noi coranistii suntem diferiti si aici si nu as vrea sa se inteleaga ca toti suntem la fel.

Cei cinci stalpi ai Islamului nu sunt aceiasi pentru toate bransele musulmane? Eu asa credeam, credeam ca este unul dintre lucrurile de baza care se respecta indiferent de sunna/shia/coransim etc...

in primul rand bine ai venit Kehleyr! desi vad ca esti veche pe forum, e prima data cand citesc vreo postare de-a ta pe subiectul musulmancelor. sper sa devina un obicei
apoi, cu curiozitatea mea nelimitata, vreau sa te intreb ce stii tu despre coranisti si cand ai aflat despre ei. daca poti sa-mi raspunzi, as aprecia. iti multumesc

"daca se inchide o usa, o suta altele se deschid, iar daca se face bezna, dupa ea vine lumina" -proverb arab

cu drag de forum, corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexx spune:

Buna fetelor!Imi place fff mult ac forum,d 2 zile d knd l-am gasit nu ma mai dezlipesc d aici...sunt ortodoxa dar ma atrage islamul f mult si as vrea sa il vad,sa il inteleg si din pc d vdr al femeii musulmane ...c m-a surprins in mod placut a fost faptul k aici am gasit o multime d femei musulmane sau convertite kr spuneau kt sunt d fericite si implinite,imi place k in ciuda a tot ceea c s stie femeia musulmana are libertate,independenta,este fericita,este FEMEIE, nu animal asa cum multi cred...nu m-a pasinat niciodata sa stiu cine e superior cui,femeia barbatului sau invers,stiu k fiekre are locul lu isi imi ajunge...am inceput sa citesc Coranul si pot spune k am ajuns intr-un mom d cumpana al religie mele...am inceput sa imi pun intrebari p kr inainte nu l puneam...si sper sa gasesc raspunsurile aici...am vazut k sunteti f prietenoase...Pe curand,Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Buna Alexandra.
Cred ca fiind noua pe aici nu ai observat ca acest subiect e "terminat" din luna martie.
Daca vrei sa vorbesti cu fete musulmance contacteaza-ma pe PM(mesagerie privata) sau e-mail.Eu am incercat la tine dar nu ai nimic in profil,nici optiunea PM ,nici email-ul nu merge.
Astept cu drag

P.S. vezi ca in bara deasupra mesajului fiecarui membru ai cu rosu optiunea PM si optiunea email autor.(asta ca sa nu te chinui mult sa dai de mine

Printesele mamii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Seherezada12 spune:

Salam fetelor, sunt o noua membra pasionata de tema islamului si a religiei, si as avea o gramada de intrebari. Nu stiu daca tema asta e inca valabila. De ce mesajele nu apar in ordine cronologica? La care pagina trebuie sa merg ca sa vad ultimele mesaje? Sunt bucuroasa ca exista un loc de exprimare pt musulmancele romance! Mai mai ca imi vine sa redevin si eu Fatima Zahra care eram in trecut:))
Salam3leikum wa rahmatullah

Mergi la inceput

--------------------------------------------------------------------------------

Buna fetele, sunt o fosta convertita si de catava vreme tot incerc sa interactionez cu voi. Mai ales Corina Iulia, pe care o gasesc o musulmanca moderna, si cu care as vrea sa discut o gramada. (despre povestea cu dresul de baie, despre disocierea intre Hadite si Coran)
As avea cateva intrebari pt voi, oare v-ati convertit cand i-ati intalnit pe sotii vostri musulmani, care a fost cazul meu, sau singure ati simtit nevoia unei alte religii decat crestinismul? Purtati hijab sau nu? Si mai ales daca se poate sa existe armonie intr-un cuplu mixt, daca nu va simtiti strivite de autoritatea la care sotul musulman tine atata? In cazul meu religia ne-a furat pacea si in loc sa ne apropie a constituit o sursa nesecata de certuri si ura! Iata de ce o fosta convertita.Astept raspunsurile voastre si nu va sfiiti sa spuneti ce ganditi, ca sa pot intelege si eu cumstau treburile la altii si de ce la mine nu merge?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Seherezada,bine ai venit pe acest forum!Din pacate multe din fetele musulmance s-au retras de aici pe alt forum,din cauza unor discutii in contradictoriu.
Ceva discutii despre islam,actuale,gasesti aici:http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=68288
Sper ca nu te superi ca te intreb,ce inseamna ca esti o fosta convertita?Ai renuntat la islam si ai trecut la alta religie sau cum?Irina si bb Ilinca(26 apr '04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
today

Mergi la inceput

Buna Irina C, ma bucur ca mi-ai raspuns, nu ma supara deloc sa ma intrebi de ce sunt o fosta convertita, chiar am mare nevoie da discut despre asta. M-am convertit acum vreo 2 ani, cand eram f indragostita de un tanar marocan sunit. Si m-am convertit pt ca asta era conditia sine qua non pta ma casatori cu el. Insa in inima mea nu am putut adopta sincer tendinta pe care o au musulmanii de a considera alte religii drept"kufar" adica necredinciosi. Pt simplul fapt ca pariintii mei, ortodoxi care ca toti parintii s-au sacrificat pt copiii lor, nu merita sa fie tratati de necredinciosi si de oameni destinati in Infern. E o mare doza de simplificare in teoria lor, si mie nu imi place pt ca este prea "pro domo", adica "la noi musulmanii tot e ok si roz, iar voi ceilalti, Infernul e al vostru."
Ei, avand eu asemenea indoieli in inima mea, si mai adaugi o atitudine intoleranta a "sotului" (ne-am casatorit doar la moschee, pt ca eu n-am vrut casatorie cu acte ) care imi vorbea in termeni de "ORi iti pui val ori te cari", "Occidentala pacatoasa ce esti" "Ah mi-e rusine cu tine pe strada, ca esti fara val" am hotarat sa schimb atitudinea mea de femeie supusa, la care eram obligata de aderarea mea la islam, si i-am zis ca eu nu sunt Fatima Zahra, ca asta e o mascarada, si ca eu ortodoxa ma simt mai respectata si mai impacata cu mine si cu lumea.
Atunci am incetat sa mai fac cele 5 rugaciuni zilnice, sa fac ramadanul sau sa invat alte surate din Coran.
SI iata-ma. Poate daca as fi avut un sot cu mintea deschisa acum as fi tot pe covorul de rugaciune facand"tasbih" adica spunand rozariul:)) dar nu am avut norocul asta.
Sper ca am raspuns intrebarii tale.
In ce te priveste esti ortodoxa interesata de islam sau de ce apare"Hristos a inviat?" Sincer eu nu cred ca a inviat dragul nostru Isus, mi se pare mai plauzibila teza musulmanilor ca a fost un profet, ca toti ceilalti, dar ca s-a ridicat la ceruri:( dumnezeu stie, mie nu mi-e usor de imaginat cum s-a urcat el la ceruri.
Cu mult drag, Seherezada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany3 spune:

Din Arabia Saudita va salut,sant crestina casatorita cu un musulman,ne iubim avem aceiasi profesie si 3 copii minunati.UITE CA SE POATE SI ASA ne respectam religiile ne bucuram si suntem fericiti de Paste si Craciun si la fel de fericiti de Ramadan si Hagi.Copii nostrii sunt fericiti ca au mai multe sarbatori intr-un an decit totii ceilalti.Pt. noi nu e greu ,dar problema e cu ceilalti carora le e greu sa accepte asemenea situatie.Vin si spun copiilor mei "crestini vor intra in foc si numai musulmanii in rai."Eu zic ca e loc pt. toata lumea in RAI indiferent din ce religie faci parte,trebuie numai sa vrem sa invatam sa ne respectam unii pe ceilaltii si sa acceptam ca in relatia ta cu DUMNEZEU NU SE POATE BAGA NIMENI.Va pup si promit ca am sa revin.STEFANY3

zahayqeh

Mergi la inceput