Mamici de mai-iunie 2005 (29)
Raspunsuri - Pagina 11
Luluku spune:
Alina, habar nu am de ce nu a vrut sa imi dea trimitere ptr ele...si atunci cand am insistat eu a zis ca trebuie sa le platesc , nu le plateam decat daca le recomanda ea, si a zis ca oricum nu imi face trimitere ca nu am nevoie.Nu i-au placut ochii mei..
at andreea spune:
Androix-eu am o luna de chinuri deja cu arsurile. Am luat Rennie si e o porcarie totala, nu e bun de nimic.
Cel mai bun e Maalox -la recomandarea lui Mickyyy- si iau maxim 3 pe zi, ca nu e bine sa iei cu pumnul.
Andreea si Emma de 28 saptamani
mstroie spune:
Andreea am la tara la bunici perne facute dar am tot amanat sa le iau pentru ca n-am avut nevoie de ele pana acum. Mersi oricum pentru intentie.
Mari
27+ saptamani
DAVID
mygirl spune:
Luluku, nici eu nu mi-am facut analizele astea. Cred ca sunt la mare moda in Bucuresti. La noi in Constanta nu ti le prea recomanda medicii. Am vb cu multe gravidutze de pe la noi si multe nici nu auzisera de ele. Se recomanda doar in cazuri cu probleme. Si eu am fost foarte revoltata cand am vazut ca-mi lipseau dupa lista si la fiecare control imi bateam ginecologul si med. de familie la cap - dc nu ar trebui sa le fac, ptr ca eu am pisica acasa (de fapt, la mama). Pana la urma am lasat-o balta si ma gandesc cu optimism ca am fost si sunt o persoana sanatoasa, tanara si ca pana acum am avut o sarcina excelenta. Sa dea Dumnezeu si de acum in colo la fel- mie si la toate burticile! Dar daca vrei sa stai linistita si dc dispui de bani, nu te opreste nimeni sa ti le faci.
Referitor la Iosup, si pe mine m-a intrebat numele fetitei la eco. De asemenea, m-a intrebat "Si pe cand baietelul?". Cred ca e metoda lui de a le destinde pe mamici - si face parte din spectacol- Daca tot dai atatia bani, macar sa ai scris numele copilului pe rezultate si sa obtii o poza cu sexul explicit indicat si scris pe ea.
Multi pupici la burtici si bebici!
Mygirl si Alexandra (26 sapt+)
andreea.a spune:
Hai ca mai scriu si eu, ca sa nu ma uitati de tot! La citit, insa, sunt prezenta: de cel putin 3-4 ori pe zi, ca tot sunt acasa mai mereu. Eu cred ca sunt cea mai nesimtita din punctul asta de vedere: profit de o relatie buna cu dr mea de familie si imi iau concediu medicaaaal... la greu. Salariul meu e oricum destul de mic, si decat sa ma duc la servici (fac o ora pe drum!) si sa ma enervez, prefer sa stau acasa cu 75%. Deh, luna asta am fost si in sesiune si chiar nu cred ca m-as fi descurcat altfel. Am facut eu calcule peste calcule si tot va trebui sa ma mai duc pe la servici, pentru ca pana intru in prenatal sunt mai mult de 90 zile. Asa ca macar o jumatate de luna tot o sa ma mai supun "clientilor". Beeaaachh... 
Crissu, mie mi-a dat dr Radoi tot Supradyn, 10 pastile/ luna. Asa am luat cam de la inceputul sarcinii si mi-a zis sa o tin tot asa cu vitaminele, cred ca sunt suficiente. Imi place mult de el ca are talentul de a te linisti, cel putin mie asa mi se pare. Pe de alta parte, de cand ma duc la el (din octombrie, parca) nu m-a suit nici macar o data pe masa groazei. ![]()
Gata, mai scriu si maine ca nu stiu cine mai e pe aici la ora asta. Va pupeeez!
Andreea & bb Andrei
20 saptamani
anky spune:
Fetelor,eu sint din nou racita,se pare ca sistemul meu imunitar e la pamint in perioada asta,sint tot dintr-o raceala in alta.
Vi se intimpla si voua asta?
Numai bine
Anca DPN 08.05.05
si Bianca Melissa 02.02.03
http://community.webshots.com/user/anky2100
Margott spune:
Seara buna, burticilor vorbarete!!
Am revenit si eu pe forum dupa cateva zile. La mine zilele acestea se incarcau f greu paginile de net ca am lasat-o balta.
Am citit ce ati scris despre analize. Mie mi le-a recomandat si dr gineco si medicul de familie. Am facut la inceputul sarcinii setul de analize gratuite, plus toxoplasmoza, CMV, clamydia, anti rubella si listeria (la ultima mi-a dat rezultatul dupa 8 zile). Au iesit bine toate. Dar stiti ca mai sunt pe putin inca 5 tipuri de analize???
Am prietene care nu le-au facut decat pe cele clasice (si gratuite).
Daca firma nu are contract cu un centru medical, ma refer la cele particulare, celelalte speciale se platesc. Si se ajunge la 2,5 - 3 mil lei. Eu am dat 2,3 mil lei.
Cred ca in Bucuresti sunt la moda, caci in alte localitati nu se recomanda... Poate pentru faptul ca nu au reactivi pentru ele, parerea mea.
Am auzit ca ar fi buna cartea "Mama si copilul", editata de sotii Capraru, la editura Medicala. Costa in jur de 500.000, coperta este cartonata si de culoare roz. Cartea este veche, in mod sigur mamele noastre o cunosc, dar acum este imbunatatita si adaugita. Fata de cea de la Johnson & Johnson, care trateaza copilul pana la 3 ani, cea a sotilor Capraru atinge varsta de sase ani si in plus este adaptata specificului romanesc. Oricum inainte de a cumpara una este bine sa le vedem pe amandoua si sa le comparam.
Cam atat pe asta seara, ma duc sa-mi fac un ceai ca am inceput sa stranut strasnic.
Margott, 23 sapt
DPN 5 iun
gabitzam spune:
'neatza fetele!
Am fost la medica de familie cu analizele acelea, mi-a zis ca sint doar slab anemica si mi-a dat sa iau Tardyferon Fol. Mama a inceput sa rida de mine cind i-am zis ca sint anemica ![]()
Am intrebat si eu ce sa fac cu arsurile astea care incep sa ma doboare si mi-a zis sa iau Rennie sau Maalox. Si sa nu stau culcata dupa ce maninc, ca vine acidul gastric in esofag.
Ieri cind ma duceam spre CMU la medicul de familie, in autobuz, statea jos. La un moment dar se urca o cucoana. S-a postat drept linga scaunul meu si a inceput sa vorbeasca cu lumea din jur, ce o doare pe ea genunchiul, cit e de operata plus tot istoricul ei de boli si tratamente. Vorbea sa priceapa iapa, adica eu, sa-i dau locul. Eu faceam pe proasta si ma faceam ca am treaba sa ma uit pe geam, da ea tot dadea inainte din gura. Din geaca mea groasa nu mi se vede burta. Am lasat-o sa-si faca numarul, asteptam sa se ia de mine sa-i sar la beregata. Nu o baga nimeni in seama si la un moment dat n-a mai rabdat si a zis: "Si uite-o si pe asta cite e de mare si mai sta si pe scaun". Atita mi-a trebuit, ca i-am zis " Auzi, cucoana, tocmai pe mine gravida m-ai gasit sa-ti dau locul? Nu o mai fi nici un barbat pe scaun in tot autobuzul de te-ai oprit in coasta mea?" Si nu stiu ce i-am mai zis ca deodata s-a facut ca nu era pe acolo si a coborit imediat la prima statie cu niste baiguieli penibile.
Voua v-a cedat cineva pina acum locul in autobuz pentru ca sinteti gravidutze? Pe mine ma lasa nervii cind vad atita nesimtire, nu mai zic de cozile de la magazine unde nici o sansa sa te bage cineva in seama doar ca esti cu burtica.
Gabitza si bebe Andrei Stefan
DPN 31.05.05
Luluku spune:
Buna dimineatza fetelor....referitor la raceli, nu cred ca e ceva grav atata timp catnu apare si febra...de exemplu si eu am nasul infundat, o usoara durere de cap dar nu fac febra, iar analizele mi-au iesit brici...nu cred ca este un motiv de ingrijorare mare , ceaiuri la greu lamaie si miere si o sa treaca