Mamici de martie-aprilie 2005 (13)
Raspunsuri - Pagina 3
mamacita spune:
Buna 
Trebuie sa ma conformez vitezei voastre de reactie si raspuns,altfel risc,asa cum am facut pana acum,sa scriu romane in loc de mesaje.
Coral,bine-ai revenit!Eu te stiu din mesajele pe care am apucat sa le citesc,dar cred ca m-am alaturat forumului dupa ce ai inceput problemele.Daca nu sunt indiscreta,ce ti-a spus medicul,doar te-a pregatit sufleteste pentru posibilitatea nasterii premature sau a prezentat-o ca pe o certitudine?Tine-te tare si spune-i lui bebe ca nu e cazul chiar sa dea buzna afara.![]()
Dariaevelin, scuze acceptate,sunt sigura ca a fost o confuzie,se mai intampla la scris,ca vorba aceea,tonul face muzica si cand n-avem ton...Eu sunt,cum le-am mai spus si fetelor,anestezista la obstetrica-ginecologie.Desi sunt considerata o buna profesionista si am o cariera frumos implinita,nu sunt o autoritate in materie de ginecologie,desi lucrand cu ginecologii atatia ani si,mai nou,fiind direct interesata,am citit foarte mult si din cu totul alta perspectiva.Dar ma tin tare pe pozitia mea:optimismul si credinta,in ce ordine preferi,pot face minuni chiar si atunci cand nici medicii nu mai spera.
Mergi inainte!
Face cineva exercitii de intarire a musculaturii abdominale?Ce tip?Acasa sau la sala?Sau le lasati pentru recuperarea postpartum(dupa nastere)?
ellinia spune:
Adriana, si faza cu gingiile care sangereaza e valabila. Si nu numai cand ma spal pe dinti, mi se mai intampla si cand musc mai strasnic dintr-un mar, chiar am senzatia ca mi se deplaseaza dintii cu pricina
...
Raluk... daca n-ai o situatie materiala super buna cred ca ai sa te lasi pagubasa cu clinicile particulare. Preturile probabil sunt cam la fel peste tot, cu mici diferente. Sa-ti spun cum e in Bacau, ca si pe mine ma batea gandul! Ma gandeam ca scap de un stres cu datul banilor, si ai si conditii super bune! Pe aici costa spitalizarea la ei in clinica (inclus absolut tot ce trebuie) 1.360 euro, plus cate 2 mil la asistentel de la pediatrie - asta este pretul la cezariana ptr ca de asta m-am intersat eu, o nastere normala nu stiu cat este! Poat sa fie mai putin, cu vreo suta, doua de euro
!
Cristina si bebe DPN 06.03.2005
geta_sava spune:
Buna fetelor!da' chiar scrieti nu va jucati....
CLAUDIAH sunt inscrisa a dr. Onofriescu si sper sa ajung la timp si sa nasc la Cuza Voda. Cam am emotii dar poate va fi bine....
Cam atat ca iar se umplu paginile:)
ellinia spune:
Apropos de cezariana! Raluk si eu as fi vrut sa o fixeze prin sapt 38, 39... Ultimul control il voi face fix peste doua saptamani adica in sapt 39, pana la sfarsitul sapt vin rezultatele... si apoi imi programeaza cezariana in sapt 40?
? Mi-a zis ca daca se intampla ceva pana atunci sa o sun, dar eu fiind la prima nastere nu pre stiu cand ar fi cazul sa ma alarmez si sa o sun (o mai deranjez si degeaba pe biata femeie!). Asa ca stau cu inima cat un purice si ma rog sa nu se intample nimic in urmatoarele doua saptamani, ptr ca am inteles ca daca se declanseaza travaliul, sanatate cezariana!
Cristina si bebe DPN 06.03.2005
smmiha spune:
Ce ma bucur ca ne-am invrednicit asa la scris!
Eu as fi in regula daca nu m-ar durea spatele si coastele aproape in permanenta.
Si mie imi sangereaza gingiile si nu doar cand ma spal pe dinti si-mi curge sange din nas, dar nu mult.
Mi-am facut analize si astept rezultatele. Saptamana viitoare merg din nou la doctor si sunt curioasa ce mai zice de pozitia lui bebe.
Va doresc la toate multa sanatate si vorbim maine mai mult ca nu mai pot sta pe scaun din cauza durerii de spate.
Mihaela si bebe David Andrei (DPN 25.03.2005)
teodora racz spune:
Fetelor si pe mine ma doare spatele si coastele;imi tot schimb pozitia dar alinarea dureaza prea putine minute;cateodata mi-e greata seara dar fara sa vomit;atat ar mai trebui!sunt curioasa sa vad ce tarife au la clinica aceea particulara din Suceava;
Mi-am facut analizele de sange si urina si sunt putin anemica drept pt.care dr.mi-a prescris Ferograd 1/zi;am si putina infectie urinara dar se poate sa fie de la nisipul de la rinichi sau de la scurgerea pe care o am;oricum dr.a spus ca sa nu-mi fac probleme;
Sa stiti ca si eu numar zilele mai ales din cauza contractiilor pe care le-am avut;dar sa stiti ca am fost foarte cuminte si am stat in pat asa ca au cam disparut si ele;
Fetelor voi nu aveti emotii cand il veti aduce acasa pe bb?eu ma tot gandesc cum o sa-l spal,cum o sa-l imbrac,daca nu o sa suga?daca nu voi sti ce sa fac cu el?
Teodora si BB.29+
an-k spune:
buna fetelor, am fost si noi azi la dr, bb e bine creste, creste..., dar cica eu inainte de 40sapt nu nasc, colul e inchis si bb nu a coborat deloc, astazi a fost prima oara cand mi-a luat secretie pt analize, zice ca spre sfarsitul sarcinii, poate aparea o infectie daunatoare lui bb, dar nu mi-a dat detalii si rezultatul il iau peste 3saptamani cand ma duc iar la control, voi stiti ceva despre vreo infectie care ar putea sa apara?
eu sutien de alaptat imi iau dupa ce nasc, o sa fiu mai sigura de marime, adriana chiar daca iti iei normal, sa il iei cu deschidere in fata, fetelor si eu am inteles ca toate hainele(bluzele din perioada alaptarii), trebuie sa fie cu nasturi
pupici
anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA
caramella spune:
V-ati mai repetat acum fetelor in ultimul trimestru analizele pe care le-ati facut in primul trimestru ? Eu am repetat in decembrie doar titrarea de anticorpi ca am rh neg.si mi-a iesit ok, dar in rest nu mi-am mai facut nici o analiza.Doctorul a zis ca nu mai e nevoie si mi-a mai prescris prenatal si pregvit zinc.Vreau sa va zic ca sunt cat casa
eu care aveam 52 kg, acum am 70.Au inceput sa mi se unfle picioarele da nu tare.Voi faceti ceva exercitii fizice?Am incercat sa fac dupa o carte niste exercitii da de abia ma misc,mai dansez fara sa ma fortez .Mai ceva,fasa pt. buric la bebe trebuie neaparat?Unde gasesc?![]()

mamacita spune:
Teodora racz,ma bucur mult ca nu mai ai contractii.Nu-ti face griji,putin putin timp tot vom gasi sa ne sfatuim pe net,la forum;pana acum merge bine,ce zici?
An-k,cred ca este vorba de streptococul B.Bine ca ai vesti ca nu vei naste prematur.Bravo.
Face cineva exercitii de intarire a musculaturii abdominale?Ce tip?Acasa sau la sala?Sau le lasati pentru recuperarea postpartum(dupa nastere)?
adrianafedorca spune:
mamacita eu una ma apuc de exercitii dupa nastere, acum n-am nici un chef, in afara de plimbarile zilnice de cel putin 1 ora nu fac nimik, cu toate ca ar fi bine, dar e prea greu si lenea e cucoana mare.....dar dupa ce nasc cu siguranta ma apuc de gimnastica aerobica serios , o sa am ceva de muncit avand in vedere ca am pus 10 kg pana acum ( saptamana 28 ) si inca mai am cred ca vreo 5-6 kg
chiar mai fetelor a mers cineva la cursurile pt gravide ? eu stiu ca se tin unele la Giulesti si unele la Municipal si sunt gratuite , eu parca m-as duce poate mai invat ceva ....ce ziceti? stie cineva mai multe despre cursurile astea?
apropo la voi cat mai masoara burtica - la mine 103 cm
Adriana si bebelinul 28 +
Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza