Mamici de martie-aprilie 2005 (13)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Ellinia scuze pentru 2003. Ti-am adaugat si caruciorul Nu te ingrijora, daca cumva intri in travaliu inainte sa te fi programat doctorita la cezariana, o sa-ti faca cezariana atunci. Trebuie doar sa o suni imediat ce incepe travaliul. Adica contractii care apar la intervale de timp din ce in ce mai mici si dureaza din ce in ce mai mult sau ruperea apei. Gandeste-te numai ca cezariana in mod normal e o procedura de urgenta si se face dupa ceva ore de travaliu daca lucrurile nu evolueaza cum trebuie.

An-k, este analiza pentru eventuala depistare a streptococului B. Daca cumva exista trebuie tratament.

Caramella nu-ti trebuie nici o fasa pentru buricul copilului, nu stiu la ce te referi?! O sa-ti trebuiasca Baneocin crema si probabil alcool sanitar (in functie de ce-ti va recomanda medicul neonatolog).

Si mie imi curge sange din nas si imi sangereaza gingiile cand ma spal pe dinti. E normal si e cauzat de hormonii de sarcina (mai exact progesteron). O sa inceteze dupa nastere.
Durerile de spate sunt generate de pozitii defectuase. Spatele trebuie mentinut drept si la statul in picioare si la statul pe scaun. Si mai ales nu cedati tentatiei de a va lasa putin pe spate si a scoate burta inainte, e adevarat ca usurati muschii abdominali de greutate, dar transferati greutatea asta pe coloana si de aici apar imediat durerile de spate.
A, si sa nu uit! Ca sa evitati ce a patit Mamacita cu muschii abdominali, nu va ridicati niciodata direct din pat. Intorceti-va intai pe o parte si dupa aceea impingeti cu mainile si ajutati-va la ridicat.

tuturor!

Roxana, Mariuca (5 ani si 7 luni) si bebe din burtica s. 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gia22 spune:

Roxana imi place mult lista pe care ai facut-o,fetelor eu nu am mai intrat de doua zile si am ramas blocata cand am vazut cat ati scris chiar ma vaitam saptamana trecuta ca santem mai lenese decat celelalte mamici.Eu am niste probleme de vreo doua zile am niste mancarimi puternice, maine as vrea sa ma duc sa-mi fac urocultura si secretia sa vedem ce am ,doctora mi-a dat sa fac culturi col aveti idee in cat timp primesc raspunsul?Si eu am probleme cu somnul nu mai stiu pe care parte sa dorm, am inceput sa ma misc greu, am arsuri, vreau sa treaca cat mai repede perioda asta de 5 saptamani pt ca nu mai pot,nu mai pot sa fac nimic trebuie sa stau numai in pat ba ma doare aia ba ailalalta voi va simtiti la fel?

Gia si Nicolas David 35 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariaevelin spune:

Azi am fost la eco.In mare, pare a fi ok.Cordonul il are tot in jurul gatului;si-a schimbat pozitia de acum 2 saptamani. Acum are capul in partea stanga a burtii mele,iar spatele pe dreapta.Ma tot minunez: cum de a avut loc sa se intoarca?!Si mai e ceva.Ne-a dat o ultima poza in care iubitul meu bebe pare a avea buza de sus imensa!Aceeasi marime ca si nasul.Si nu cred sa fie o greseala,pt ca si in celelalte tot asa era si se vede foarte clar.Doar eu am tot sperat sa dispara sau sa se modifice.Insa nu e asa. Sper totusi sa nu fie ceva grav.
In ceea ce priveste modalitatea de nastere...m-am gandit sa incerc natural,ca poate va fi usor si doar in cazul in care nu rezist sa apelez la cezariana.

Daria si bebele care mai putin...si vine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

iar n-am somn mor de ciuda, m-am trezit la 5,30 si nu pot sa mai adorm, probabil o sa ma apuce pe la 9-10, 2 zile dorm bine una nu...mai e cineva care nu poate dormi pe aici? voi ce faceti? am incercat toate metodele sa stau mai tarziu sa beau laptic cald inainte si degeaba...

deci fetelor ce ziceti merge careva la cursuri sau il oblig pe sot...cica ii primeste si pe ei ...

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

Adriana cred ca este groaznic sa te trezesti si sa nu mai poti sa adormi!Mai ales cand stii ca toata lumea doarme;eu inca nu am treaba cu insomnia dar sa stii ca am observat si eu ca daca ma trezesc in timpul noptii nu mai adorm asa de usor,imi trebuie cateva minute bune sa cad in lumea viselor;oricum eu sper ca bb.mea va fi cuminte si va dormi noaptea;
Fetelor voi va ganditi cum o sa arate bb.vostru?Ce fetisoara o sa aiba?Cat va fi de jucaus?Eu pe bb.mea mi-o imaginez in salopeta rosie,intr-o rochita si oricum i-am spus sotului ca o sa-i manance urechile;stiti si voi ca fetele sunt mai mult cu taticii!
Roxana primul tau copil cum a fost in relatiile cu tatal sau?

Teodora si bb.29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocrainic spune:

Vai de mine si de mine, daca eu chiar va citesc in fiecare zi, de scris nu am mai scris de citeva zile bune, si ma gindesc ca nimeni nu va mai sti cine sunt...

Mamacita - noi suntem aici de vreo 3 ani, si de lucrat lucrez de vreo 2. Mi-e draga tare tara asta si noi ne simtim tare bine aici, multumiti si impacati cu alegerea facuta. Nu e o tara de pretentiosi si fasoane ca prin lumea veche (Europa), e o veritabila fosta colonie britanica, cu oameni dintr-o bucata, nepretentiosi, rezistenti (no way, nu o sa capat niciodata rezistenta lor), care sunt vazuti de unii europeni aciuati pe aici, ca si rudimentari. Nu le impartasesc parerea. Sa stii ca eu fac niste exercitii, nu toate doar pt abdominali, date de fapt de mama (fizioterapeut) a unei prietene romince venita sa-si viziteze fiica. Iti spun ce ar fi pt abdo? Hai sa incercam sa vedem daca ne descurcam:

1. culcat pe spate-miinele la ceafa-aduci cite un genunchi la piept + ridici si umerii de la sol (sa ajunga barbia la piept) * 15 - genunchiul drept, pe urma stingul

2. culcat tot pe spate - aduci ambii genunchi la piept (miinile pe linga corp)*15

3. culcat pe spate - miinile pe linga corp - ridici cite un picior intins la 45 de grade lateral *15 - dreapta+stinga
Cam asta ar fi pt abdo. Cu toate celelalte mie imi ia 15 min, si le fac in fiecare dimin inainte de dus (altfel sunt puturoasa rau si nu mai fac nimic, ca in weekend de ex. DAr in continuare cred ca ceea ce ma tine pe mine fara dureri de spate, edeme si alte dureri (si mentionez ca le-am avut inainte, aprox 2 luni in urma) este mersul la bazin si cei 500 m inot tot la 2 zile + cei 5 km pe zi umblati la spital. Daca s-ar putea sa faceti asta, ar fi minunat! Eu pusesem kg vertiginos in prima parte a sarcinii, de 2 luni am pus 1.5-2kg,numai bine, si tare ma bucur, caci si asa nu sunt eu micuta! (175m si incepusem cu 79 kg)

Adriana - sa sti ca si eu nu prea pot sa dorm, nu stiu ce ma trezeste, dar mereu sunt treaza cind suna ceasul, cred ca pe la 5-5.30. Ieri de abia ma tiram pe coridoare la servici. Problema mea este ca merg si tirziu la culcare 12-12.30. Nu stiu cit o sa mai rezist asa.Si ma opresc din lucru in sapt 36!

Azi bebele meu a avut un moment de revolta, cred, la servici. Nu mi s-a mai intimplat niciodata sa fie asa de agitat in timpul zilei. A si fost mare agitatie azi(lucrez la cardiologie acum, si aici totul este repede repede)si alergatura, si poate asta l-o fi deranjat. Sau? Dar de cind am venit acasa am stat cumintica, numai cu computerul in brate si s-a mai linistit. Nu ma durea nimic, dar era incomfortabil.
Am fost si eu luni la medicul meu de fam (cu care voi naste), care de vreo luna jumate imi zice ca bebele este cu capul in jos, la fel si acum, mie nu prea mi se pare, dar trebie sa o cred. Eram 100% convinsa ca vreau sa ma trimita la un eco, doar asa sa fiu eu sigura ca e totul ok. Dar acolo cu vorbele ei m-am linistit, uterul creste, eu pun kg care trebuie, ma simt bine, de ce ar fi probleme. Am luat totusi trimiterea, doar asa, sa stiu ca o am eu in casa daca ma apuca iar angoasele.
A, da am mai vrut sa mai scriu ceva, mi-e asa de ciuda pt ce se intimpla acasa, cum sa fie greu sa gasesti sutiene de alaptat, si sa fie asa de scumpe!!!!Eu mi-am luat de aici, din magazine cele mai ieftine, nu sofisticate, Triumph, de bumbac si la vreo tot sa fie transformat 400000 de lei. De ce oare sunt asa de scumpe acasa? Asta e jecmaneala!
M-am uitat pe unele website-uri de bebei, toate, absolut toate sunt mai scumpe ca si aici. Nu e corect!
Va pup acum si va las ca am scris istorie...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinadcn spune:

BUNA!!Mamici din Romania.
Si eu sunt viitoare mamica de aprilie-mai(mai am o fetita de 6 1/2) Va urez multa sanatate si curaj la toate!Scrieti si voi cele care nasteti la Polizu..si cu ce doctori..si poete ne intalnim pe acolo. Sutiene din bumbac 100% gasiti la Carrefour Colentina (am fost ieri 08.02)Francorossi-100.000lei(albe si negre) sunt foarte bune fara bureti si alte prostii mai lasati.mi si mie! VA PUP

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns an-k spune:

noi suntem bine, am venit acum de la kinoterapie, sa va zic cateva exercitii pt:

--------------------------------------------------------------------------------
dezumflatul picioarelor:
-intinsa pe spate cu ceva sub picioare tragi varfurile inspirand si le duci in spate cand expiri
-apoi incerci sa misti varfurile picioarelor din interior spre exterior in semicerc, relaxezi si reiei, expirand cand relaxezi
-rotesti varfurile in ambele directii alternand

--------------------------------------------------------------------------------
musculatura picioarelor
-pe spate, cu talpile lipite de podea si genunchii indoiti, alternand, aduci inatai genunchiul la piept, apoi indrepti piciorul in sus
-pe spate, cu picioarele intinse ridici un picior la 90grade, il cobori expirand si apoi il ridici pe celalalt(alternativ)

bazin
-pe spate, cu picioarele indoite, talpile pe podea, si mainile pe langa corp, ridicam bazinul
-in aceeasi pozitie facem urmatoarele 3miscari:
*ridicati bazinul, incordand muschii ca la exercitiile kogal
*reveniti
*arcuiti spatele, incercand sa duceti bazinul in spate, in
acest timp relaxati muschii si respirati

respiratie
-culcata pe spate, o mana pe piept si cealalta pe burtica
*inspiri umfland burtica, ramai asa cateva secunde apoi
expiri, coborand burtica
*inspiri umfland pieptul, ramai putin asa apoi expiri cobo
rand pieptul
alternativ
*inspiri ridicand si pieptul si burtica in acelasi timp,
expiri coborandu-le

spate
-luati pozitia de "4labe", arcuiti spatele apoi relaxati in asa fel incat coloana sa ia pe rand forma de concav si convex

asta am facut eu azi, sper ca m-am facut inteleasa, cum aflu ceva nou va spun, iar daca aveti intrebari nu ezitati, exercitiile sunt f utile nasterii, ca atunci cand ti se spune sa impingi de exemplu faci exercitiul "*arcuiti spatele, incercand sa duceti bazinul in spate, in
acest timp relaxati muschii si respirati"

mamacita, asta e lista cu exercitii facute de mine la prima sedinta de kinoterapie, postata de mine la capitolul 8, de atunci eu fac in fiecare saptamana si mai exersez acasa, eu zic ca ajuta, exercitiile nu sunt grele, dar acum, mai nou facem si abdomene care sunt mai grele, dar cu adevarat pregatitoare de nastere:
la inceput 10 abdomene cu durata de la o secunda la 10secunde, timpul in care ai burtica incordata tii si respiratia,(inainte de fiecare abdomen inspiri profund), apoi alte zece a cate 15 secunde(tot cu tinutul respiratiei), cu pauze mari si relaxare intre, iar ultima tura este asa: inspirati adanc, luati pozitia de abdomen(am uitat sa spun aceste abdomene se fac cu mainile intinse in fata, intre picioare), dupa 15 secunde dati capul pe spate respirati repid(ca la televizor in filmele cu nasteri), fara sa relaxati, reveniti dupa ce aiti inspirat alte 15 secunde, si tot asa de 4 ori, deci burtica trebuie sa stea incordata, in jur de un minut timp in care voi jonglati cu respiratia, daca nu am fost destul de explicita, astept intrebari
va pupik dulcik

anca DNP21martie
bb BIANCA ECATERINA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk spune:

Salutare fetelor...........
Ma uit la exrcitiile voastre si nu imi vine sa cred ca faceti asa ceva.......eu daca as incerca as muri...ma desfac in doua si cand ma ridic de pe pat.....bine mie mi-au fost interzise din cauza placentei praevia ...........dar ma mir si eu asa si va felicit ca reusiti....
Deasemenea felicitari pentru cele ce au luat asa de putine kg..........eu mai am o luna si un pic si deja am luat aproape 20 ......curios ca nu se vad prea tare.............dar sincer abia astept sa slabesc la loc........doar ca am facut vergeturi pe picioare in zona aripioarelor degeaba am dat tuburi de creme.......
Mamacita ,mai intreb odata,din experienta ta...........cezarienele la voi (cele din cauze medicale sa zic....eu am dioptrii foarte mari si placenta praevia)se fac cu programare in ce saptamana?mie mi-au zis 38-39 asa e si la voi?eu am de mers 25 km pana la spital nu as vrea sa intru in travaliu si sa nasc pe aici cu eter sau cine stie cum?ma poti ajuta cu un raspuns?
va saluta dulce........raluca si nicola adriana 32 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Fetelor, mai ales cele care stiti ca o sa aveti baietei:
sinteti si voi asa de obosite tot timpul? ca eu sint super-super obosita; Nici de odihnit noaptea nu ma prea odihnesc, mai si trebuie sa lucrez inca vreo 7 sapt...Simt ca nu mai rezist mult.
Ca tot citeam de singerari nasale si ale gingiei, eu am ochii f uscati tot timpul si nasul f uscat. Dar cica si asta e normal...
Azi am fost la exercitii in apa, sin o data pe sapt, e destul de fain dar si obositor (45 minute). ma bucur totusi, ca altfel nu fac deloc plimbari sau exercitii acasa;
va pupam

, Francesca 2 ani 8 luni + bebe din burtica DPN 19 apr.2005
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://www.geocities.com/adrianb74

Mergi la inceput